Premature Bebekler Oğlum hiç konuşmuyor

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Bu arada komşunun kızı var şu an tam 1 yaşında yeni doğumgününü kutladık.. vaktinde doğmuş ve kız bebek olmasına rağmen hala konuşmuyor yeni yürümeye başladı.. bazen sesleniyoruz bakıyor bazen ilgilenmiyor.. yani rutin çocukluk davranışları böyleymiş.. önemli olan çocukta aşırı bi anormallik var mı yok mu ?
Şimdi hamileyim tecrübeliyim ilk oğlumdan :) ona göre yetiştireceğim 2. Oğlumu da.. Allah’ın izniyle tabi..

Tamamen uyaran eksikliğinden kaynaklanıyormuş bir de acemi annelik diyelim çocuğu yönlendirmeyi becerememişim şimdi anlıyorum.. ilgiyi artırdık daha kalabalık çocuklu ortamlara girdik.. 27-28 aylıkken anne demeye başladı evet konuşma geç başladı ama net anne dedi.. şimdi bir sürü kelimeyi söyleyebiliyor cümle kurması ufak tefek ama yaşıtlarına yaklaştı ve davranışlarında bi problem yok.. şükür normale döndük.. doktorumuz da konuşma işini 4 yaşına kadar normal buluyor tabi diğer sosyal fiziksel vs davranışlarında bi anormallik yoksa.. sizin probleminiz nedir? Herhalde şüphelendiğiniz bişeyler var yazdığınıza göre..
Ben anne değilim ama arkadaşım da aynı korkuları yaşıyor. Ona okutayım bu yorumunuzu içi rahatlasın. Hem de yol göstersin

Ben anne değilim ama arkadaşım da aynı korkuları yaşıyor. Ona okutayım bu yorumunuzu içi rahatlasın. Hem de yol göstersin

Şüphelendiği şeyleri sorun ona.. bir de çocuk kaç aylık önemli olan o.. 1 yaşını yeni doldurmuş bi bebekten cümle kurmasını beklemek haksızlık olur tabi konuşan nadir çocuklar var ama rutin bi süreç var bu sürecin ne kadar gerisinde önemli olan o..
Yakın ilgi/diyaloglu-karşılıklı oyun gibi aktiviteler her zaman olumlu sonuç veriyor.. ama 1 günde veya 1 haftada sonuç beklememek lazım.. o ilgilenmese bile inatla oynamak göstermek tekrarlamak gerekiyor bi süre sonra bakıyorsun çocuk birden kapmış..
Mutlaka bi çocuk hekimiyle görüşmeli ama.. mümkünse iyi bi hastanede iyi bi doktor bulmalı.. doktorun görüşü de çok önemli..

Back
X