Oğlum için korkuyorum :(

kendikabugunda

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2012
279
12
68
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,içinizde eminim tecrübeli benim durumumu yaşamış anneler vardır ve benim şuan o annelerin telkinlerine gerçekten çok ihtiyacım var.Benim 4 yaşında bir oğlum var başka çocuğum yok.Kreşe gidiyor memnunum okulundan genel olarak,ara sıra hoşlanmadığım küçük şeyler olsada (ben çok ince eleyip sık dokuduğum için) çok güvenilir bir okul.Servisle gidip geliyor okula servis şoförümüzde hostesimizde tüm çocuklara kendi çocukları gibi davranıyorlar ve samimi oldukları çok belli.Benim sorunum şu,bende sürekli oğluma birşey olacak korkusu var öyle bir korku ki bu anlatamam,yüzüne bakmaya,öpmeye doyamıyorum sürekli ona onu ne kadar sevdiğimi söylüyorum birazda şımartıyorum elimde olmadan,bazen ya birşey olursa diye ağlıyorum oturup,ne yaparım onsuz diyorum,o yokken öyle çok özlüyorumki saatlere bakıyorum sürekli.Her sabah bir öpüşme seramonisiyle ayrılıyoruz,döndüğünde yine aynı.Geçenlerde servis şoförü ben yıllardır bu işi yapıyorum sizin kadar zor ayrılan ve sevgisini bu kadar belli yaşayan bir anne görmedim dedi.Yani herkes çocuğunu çok sever ve bunu belli eder biliyorum ama benimki artık aşırıya kaçıyor farkındayım.İnsan gecenin yarısı yatağından kalkıp çocuğu öpüp koklayıp geri yatarmı ben böyleyim o da alıştı artık bu halime gece sağından soluna dönerken anne ben seni çok seviyorum diyerek dönüyor.Çocuğunda psikilojisini bozuyorum yani Birkaçgün önce servis 10 dk gecikti benm 10 dakikada aklımdan 10000 tane senaryo geçti nasıl olduğunu tahmin edersiniz,hemen aradım hosteste geliyoruz merak etmeyn dedi kadıncağız beni sakinleştirmeye çalışıyor,sonuçta istanbulda yaşıyoruz trafik malum 10 dk gecikme çok normal ama gel bunu bana anlat.Bazen eşim içinde bu korkuyu yaşıyorum yada anne babam kardeşim için ama onu hemen atlatabiliyorum fakat oğlumla ilgili olanları mümkün değil atlatmam bir ara geçmişti bu aralar yine başladı ne yapıcam bilmiyorum,yardım edin lütfen :84: Kötü düşünmek istemiyorum,sürekli bunu söylemek istemiyorum ya gerçekleşirse diye ama yinede engel olamıyorum,çaresizim

Canım biz onları sadece dünyaya getirdik, onları veren Allah , tabiki cok seviyoruz ama ne kadar koruyabiliriz ki, elimizden geleni yapacağız gerisi Allah'a emanet .
Belki bir kardeş yapsanız , biraz ilgini obur cocuğa yöneltmen bu fazla ilgiyi azaltabilir

Bende sana benziyorum biraz canım. Evlat hiçbirşeye benzemiyor. Bizimde servisdeki görevli ogretmen oğlumun "seni seviyorum" demeden benden ayrılmamasına hayran olduğunu söyler:) Ama birsey okudum. İnsan en cok sevdiğiyle imtihan edilirmiş. Allahım korusun, esirgesin. Rabbim dermiş "onsuz yasayamam dersin, onu alırım, onsuzda yasatirim." O yüzden kendimi torpulemeye çalışıyorum evlâtlarıma karşı. Bence sende ugrasmalisin. Allah hic kimseye, düşmanıma bile evlat acısı vermesin, evlatla imtihan etmesin. Allah'ıma emanetler. Bir tatilde 60 yaslarında bir teyzeyle tanıştım. İste konuşuyoruz evlat cok güzel nasıl veririm onu bir kıza diye saka yollu söylüyorum. Teyze anlattı, oğlunu trafik kazasında kaybetmiş. O an hayatta her an hersey olabileceğini hissettim. Kendimizi evhamla, panikle sadece hasta ederiz. Bu arada bir annenin evlat sevgisi o kadar fazlaymis ki bir cocuk yetersiz kalirmis o kocamanliga, bence kardes yap:) tabi oglun o sevgiye alisik olunca cook sikintili oluyor bu surecler.. neyse cook uzattim sanırım bir 20 sene kadar sonra gelinlerimiz burada 'bıktım kaynanamin oğluna düşkünlüğünden" tarzı konu acarlar:))) sevgiler Allah ayırmasın cümlemizi yavrusundan ve isteyen herkese kısmet etsin:)

Evet haklısın,bende eşime azönce bunu sordum uyumadan önce acaba bir çocuğum olsa azalırmı bu hallerim normale dönermiyim dedim o da bence normale döner istersen deneyelim dedi ama ben çok kilo aldım hipotiroidi yüzünden şimdi canla başla o kiloları vermeye çalışıyorum en az 10-15 kg vermeden olmaz hamilelik yoksa ben evlenmeden önce bile çocuk manyağı birşeydim,bana çocuk ver başka birşey verme :) 4 tane falan doğurucam

Amin cnm Allah kimseyi çocuğuyla imtihan etmesin ve Rabim isteyen herkese tattırsın bu duyguyu.Benim karşı komşumun 24 yaşında 1 kızı vardı başka çocuğu yoktu bu yaz öldü kız şimdi karı koca mahvoldular onlara baktıkça deliriyorum ben o hallerini gördükçe divane gibiler,oğlumla avunuyorlar onu torunları gibi sevmeye çalışıyorlar,çok üzücü Rabbim yaşatmasın.Evet farkındayım abarttığımın engel olmaya çalışıyorum ama olamıyorum işte Gelin konusuna gelince, valla onlar konu açarsa bizde cevap yazarız napalım arkadaşım burdan karşılıklı atışırz gelin kayınvalide :) olmadı konuyu kaparız merak etmesin onuda severm ben

yoğun şekilde kaybetme korkusu yaşamanız sizi olumsuz etkiler, zaten etkilemesi rahatsızlık duyup anlatmazdınız sanırım. Psikologla görüşseniz kaygılarınızdan kurtulabilirsiniz .. bence ikinci çocuk kaybetme korkunuzu azaltmak yerine iki katına çıkartabilir, uzmanla görüşmekte fayda var..

Canım evlat baldan tatlıdır der atalarımız.Evlat bu başka şeye benzemiyor canından can katıyorsun Allah'ın izni ile ona birşeyler olacak korkusunu her anne gibi sende yaşıyorsun diyeceğim ama seninki biraz daha ileri durumda.Bu yazdıkların bana panik atak arkadaşımın durumunu hatırlattı.Oda sen gibiydi.Herşeyin en kötüsünü düşünerek başlardı işe.Sokağa çıktı kanalamı gitti,şimdi ölecek biri bana oğlun kanalda boğulmuş diyecek,nerde kaldı bu çocuk organ mafyası kaçırdı kesin,geç kalır öldü kesin(allah korusun)bu düşüncelerle aklını yitirecek gibi olurdu.Aşırı sevgide zararlı lütfen kalbini ferah tut.Evladını sevdiklerini hatta düşmanını bile Rabbi'ne emanet et.Emanete Ondan daha güzel kim sahip çıkar.Hayır dile hayr olsun.iyi düşün iyi olsun.
Bolca okumanı tavsiye ederim.İnsana ferahlık verir.Rabbim evlatlarımızı sevdiklerimizi korusun.Evlat acısı görmüşlere sabırlar versin.Düşünmesi zorken yaşayan için sabır abidesi olmak çok zor.

Bismillahirrahmanirrahıym; “La Havle Vela Kuvvete İlla Billlahil’Aliyyil’Azıym.”

Manası: “Rahman(Esirgeyen)Rahim(Bagışlayan) Allah’ın adıyla.Çok yüce ve çok büyük Allah’ın himayesine sığınmaktan ve O’nun yüce kudretinden yardım dilemekten başka bir amacım yoktur.Ondan başka kuvvet ve kudret sahibi yoktur.O’na dayandım,O’na güvendim.”

cnm ben bunu denedm ama hemen ilaç başlama tarftarı oldu psikiyatrist bende bunu kabul etmedm,birde bana o zaman şimdiye kadar hayatının merkezine onu koydun 7/24 onunlaydın şimdi onun senden ayrılmasını kaldıramıyorsun alışırsın dedi.Bir ara alışır gibiydim ama bu araalr yine başladım :2:

Canım belki bu kadar yakında evlatlarını kaybetmiş bir aile olduğu icinde artmıştır korkuların. Gercekten dikkat et tiroid sıkıntında varmış Allah korusun. Bu arada gelinlerimizi de dediğin gibi sevgimizle bogariz canım:)

tabiki herkes çocuğunu sever ama ben mesela kızım uyuyunca odasına hiç girmem tekrar (zaten o kadar yorgun oluyorumki, uyanır diye ödüm kopuyor) bir de sadece çocuğunuz değil de o kadar yoğun olmasa da diğer sevdiklerinizi de kaybetme/başlarına bişey gelmesi kaygısı yaşadığınızı söylemişsiniz. psikiyatr yerine psikologla görüşebilirsiniz, onlar ilaç veremiyorlar malum.. ilaca ben de karşıyım çok gerekli olmadıkça..

Ayrıca içi ferahlatan, sıkıntıyı gideren dualardan sık sık okursanız daha iyi hissedersiniz sanırım.

Ne oldu sonra o arkadşına atlatabildimi ? Dua için teşekkür ederim :)

Olabilir,yani şöyle anlatim onlar 45 gündür yoktu burda memleketlerine gitmişti ben o zamanlar toparlamıştım,1 hafta önce geldiler buraya bende bu aralar yine başladım saçmalamaya,aslında aklıma öyle birşey gelmiyor ama acaba bilinçaltım kendikendini kuruyormu yada farketmeden etkileniyormuyum bilmiyorum ama onları görünce hiç düşünmedim benim başıma gelirse ne yaparım diye sadece onların acısına üzüldüm kendime yormadım yani

sen şimdi dedin ya ben kızımın odasına hiç girmem diye bana o kadar garip geldiki :) aslında normal olan sensn biliyorum ama elimde değil işte bu arada bile gittim öptüm geldim yani diğerlerini absorbe edebiliyorum lapine o çok yoğun değil sadece aradabir aklıma geliyor ama oğlumunki aklımdan çıkmıyor hiç

Allahım korusun canım tabi yorma kendi üstüne. Benim esiminde dayısının gencecik kızı vefat etti. Bende dayıyı ve yengeyi görünce cok fena oluyorum. Allah sabır versin. Belki gercekten farkında degilsin dediğin gibi. Sacmaliyorum diye düşünme canım, evlat bu. Bende gider izler koklar esime söylerim Allahım kim bu diye :) ama iste nasıl olacağını bilemem torpulemeye calis kendini. Ben ikinci oğluma da aynen boyle düşkünüm ama simdi su oluyor. Buyuk oglum kardeşini ezince, sıkıştırinca gayette buyuk oğluma kızıyorum:) eşimde noldu diye bana takılıyor:))

Ne oldu sonra o arkadşına atlatabildimi ? Dua için teşekkür ederim :)
Atlatması zor oldu canım ama evet çok şükür atlattı en azından eskisi gibi bir sürü paranoyalarla boğuşmuyor.Maşallah Rabbim 3 erkek evlat verdi bazende askerlik bunalımına giriyor ama eskiye nazaran daha iyi.Bu tür durumlarda inanmak boyun eğmek ve emanet etmekten başka çaremiz yok.Her an herşey olabilir.Anlıktır yaşam ölüm.Evladımıza birşey olana kadar bize olsun deriz ama bize birşey olursa onlara ne olur.O yüzden dua ederkende sıkıntıları dert edinirkende sadece kendimizi değil etrafımızda sevdiklerimizi ve bizi sevenleri düşünmeliyiz.
Ferah olmaya çalış.
Senin gibi bazen bende türlü düşüncelere girerim.3.cü çocuğu bazen bir hevesle düşünür sonra herşeyin en kötüsünü düşünerek Allahım 2 evladıma hayırlı sağlıklı imanlı bereketli ömürler ver acıları ile terbiye etme.Acılarını görenlere sabırlar ver derim.El mahkum bu dünyada herşey emanet ve herşey birşeylerin emanetçisi değilmi.Hayatını doya doya yaşa.Evladınla sevdiklerinle sağlıkla huzurla.Çok düşünme düşündükçe kötülüğü çekersin üzerine.Sevgiler.

O zaman 2. çocuk olunca ilgi ister istemez dağılıyor diyebiliriz azda olsa.Ya da benim bünye çocuk doğurmaya meğilli olduğu için ben öyle anlamak istiyorum :) Birde şu varki ben hep kızım olsun istemiştim Rabbim bana kız güzelliğinde bir erkek çocuk verdi Allahım nazarlardan korusun onu o kadar yakışıklıki deliriyorum her baktığımda

Kesinlikle haklısın sadece dua bizim elimizden gelen kendimiz için ve çocuklarımız için hayrlısını ve güzelini istemek,mesajların için teşekkür ederim umarım bende atlatırım yoksa''çocuğu sevmekten kafayı yicem'' bu eşimin tabiri :) haksızda sayılmaz...

Muhtemelen oglum allah nasip eder doğarsa bende senin gibi olacagim şimdiden düşünüyorum ya doğArken bisey olursa ya dogunca kacirirlarsa her gece elim göbeğimde uyuyorum ama bende korkuyorumki Allah insanı en sevdiği şeylerle sinarmis oyuzden biraz rahat olmamız lazim .buarad bendede hamilelikte hipotiroidi çıktı doguma yaklaşık bir birbuçuk ay var ama aşırı kilo almadım smdiden sonra alirmiyim bu tiroid sana doğumda zorluk cikardimi yada doğumdan sonra kilo vermeni guclestirdimi ben ilac kullanıyorum.Allah herksn evladini kendine bagislasin..

Biraz bölünüyor tabi canım. Masallah yavru kuşuna:) herkesin yavrusu kendine güzel canim, bende benimkilere diyorum yakacaklar ortalığı masallah suphanallah :) bahtları güzel olsunda.. İyi geceler canım umarım biraz ferahlarsin..

Benim doğumdan önce vardı ama hamile kalmadan önce normale girmişti hamilelikte ve hemen sonrasında hiç sorun yaşamadım 1 yıl önce tekrar nüksetti bu arada aldım birde ben antidepresan kullanmıştım ikisi bir olduğu için aldım kiloları.Sen doğumdan sonra emzireceğin için verirsin benm hamilelik kilomdan hiçbirşey kalmamıştı.Korkuya gelince oğlum ilk doğduğunda sürekli ruyalarımda eve hırsız girip oğlumu kaçırdığını görürdüm sonra normale döndü alıştım ama okula başlayınca bende ipin ucunu kaçırdım

Bu kadar abartmanız çocuk içinde iyi değil kural sınır koymakta zorlanırsınız. belki aile hayatınızda bu sorun olmaz ama çocuk büyüyüp toplum içine girdiğinde ve bir takım kurallara uyması beklendiğinde zorlanabilir ve aşırı ilgiye alışık olduğu içinde diğer insanlardanda sürekli ilgi beklentisi içinde olabilir daha 4 yaşında şuanki gittiği okulda davranışları çocukça karşılanabilir ama sonraki hayatında bu dışlanma sebebi bile olabilir ki örneği çevremde var bence bu yönünüzü törpüleyin
Bende bir kız evlat sahibiyim şükürler olsun sizin yaşadığınız endişeleri bende yaşıyorum hangi anne yaşamazki annelik birazda delilik kesinlikle, ama çok abartmamak lazım bir arkadaş daha söylemiş birşeyi çok sevmemek lazım bende bunu bildiğimden korkarım kızıma duyduğum sevginin aşırılığından

Allah bağışlasın seni kuzucuklarını da,eminim yakıcaklar ortalığı büyüyünce çok çekicez kızlarda aman onlara Rabbim uzun sağlıklı huzurlu ömür versin bizede görmeyi nasip etsin o günleri.İyi geceler cnm desteğin için teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…