oglum icin ne yapmalıyım....

Minik Duduklu Tencere

Kendi farkında değil ama idolü oluyorum 🤘🏻
Pro Üye
Anneler Kulübü
8 Nisan 2017
57.248
305.943
698
Oğlum şuan 8 yasinda 2. Sınıfa gidiyor.bebek dişleri vardı ama 7 yaşında gelmesi gereken dişlerden 4 tanesi eksik ve hiç gelmeyecek bunun için sürekli kontrole gidiyoruz artık geçici dış vs işlemleri başlayacak bu yaz.
Ama benim sorum oğlum dış problemlerinden dolayı kendini hep eksik hissediyor ve tek çocuk değil 3 cocigum var.
2.de oğlum çok kendine güveni var çok konuşkan falan kendini savunur başına bişey geldiğinden eksiksiz anlatır oda 4 buçuk yaşında...
Benim sorum oğlumun ozguven oluşturmak için ne yapmalıyım bu yaz dişleri önemli ölçüde eksiklik giderilecek .ama çocuk cok sessiz arkadaş ortamı olmayan

Elindeki oyuncağıyla veya parasıyla arkadaş çekmeye çalışan bı çocuk oldu.
Çok dislanmis ve ezik hissediyor kendini bende öyle olduğunu düşünüyorum.
Sorum su ben oğlum için nasıl bı yol izlemeliyim.
ki basaramazsam yaz tatilinden itibaren çocuk psikiyatrisine gitmeyi düşünüyorum ...bunu yaşayan aileler varsa veya bana yardımcı olabileceklerini lütfen yardim edin sizi yordum hakkınızı helal edin.

Son düzenleme:
Oğlum şuan 8 yasinda 2. Sınıfa gidiyor.bebek dişleri vardı ama 7 yaşında gelmesi gereken dişlerden 4 tanesi eksik ve hiç gelmeyecek bunun için sürekli kontrole gidiyoruz artık geçici dış vs işlemleri başlayacak bu yaz.
Ama benim sorum oğlum dış problemlerinden dolayı kendini hep eksik hissediyor ve tek çocuk değil 3 cocigum var.
2.de oğlum çok kendine güveni var çok konuşkan falan kendini savunur başına bişey geldiğinden eksiksiz anlatır oda 4 buçuk yaşında...
Benim sorum oğlumun ozguven oluşturmak için ne yapmalıyım bu yaz dişleri önemli ölçüde eksiklik giderilecek .ama çocuk cok sessiz arkadaş ortamı olmayan

ki basaramazsam yaz tatilinden itibaren çocuk psikiyatrisine gitmeyi düşünüyorum ...bunu yaşayan aileler varsa veya bana yardımcı olabileceklerini lütfen yardim edin sizi gördüm hakkınızı helal edin.
Ay canim ya aynen benim buyuk oglani anlatmissin yas gruplarida ayni 2.sinifa gidiyo benimkide.Ilk donemlerde oyle sessiz kendini savunamayan bi cocuktu.Suan oyle davranislari varki keske sessiz kalsaydi dedirtiyo.Öfke kontrolu sifir kendimi savuncam diye saldiriya geciyo.Dersleri cok iyi.Ogretmen herseyden memnun ama su öfke patlamasi hepimizi delirtiyo tek yok destek galiba:(

Ay canim ya aynen benim buyuk oglani anlatmissin yas gruplarida ayni 2.sinifa gidiyo benimkide.Ilk donemlerde oyle sessiz kendini savunamayan bi cocuktu.Suan oyle davranislari varki keske sessiz kalsaydi dedirtiyo.Öfke kontrolu sifir kendimi savuncam diye saldiriya geciyo.Dersleri cok iyi.Ogretmen herseyden memnun ama su öfke patlamasi hepimizi delirtiyo tek yok destek galiba:KK43:
Benim yanlış yonlendirmelerimden de çocuk pasif kalmış olabilir .eğer yanlış davranışların varsa onu bileyimki yapmaktayım.dedigin gibi bize evde bağır çağır dışarıda kim ne dese desin yapayım tarzında bı çocuk.
Galiba başkalarına yaranmak için böyle yapıyor.

Benim yanlış yonlendirmelerimden de çocuk pasif kalmış olabilir .eğer yanlış davranışların varsa onu bileyimki yapmaktayım.dedigin gibi bize evde bağır çağır dışarıda kim ne dese desin yapayım tarzında bı çocuk.
Galiba başkalarına yaranmak için böyle yapıyor.
Ben surekli nasiat edersim eskiden cok sevilen sakin bi cocuktu ama simdi icinden canavar cikti.Bi kac kez psikologa goturdum.Sorun yok diyolar ama ben biliyorum göruyorum.Ve erkek cocugu olunca insan daha bi tedirgin oluyo

Ben surekli nasiat edersim eskiden cok sevilen sakin bi cocuktu ama simdi icinden canavar cikti.Bi kac kez psikologa goturdum.Sorun yok diyolar ama ben biliyorum göruyorum.Ve erkek cocugu olunca insan daha bi tedirgin oluyo
Ya evet evde sesi çıksın önemli değil ama dışarda evdeki gibi hakkını savunsin istiyorum.evde hakkını savunuyor çok hazır cvp bı çocuk ve çok mantıklı konisir zeka kendi yaşının üzerinde gibi ama disarid başkalarına karşı pasif kalıyor ve herkes yazık falan dedi mı sinir oluyorum.eziklenmesi gereken bı durum yok .çok defa öğretmeniyle konuştum tamam tatlım konuşurum deyip gecistirdi hep

Rehber öğretmenler görüşmek istedim onun rehberi sensin sen yapacaksın dedi ama yapamıyorum ...

Ya evet evde sesi çıksın önemli değil ama dışarda evdeki gibi hakkını savunsin istiyorum.evde hakkını savunuyor çok hazır cvp bı çocuk ve çok mantıklı konisir zeka kendi yaşının üzerinde gibi ama disarid başkalarına karşı pasif kalıyor ve herkes yazık falan dedi mı sinir oluyorum.eziklenmesi gereken bı durum yok .çok defa öğretmeniyle konuştum tamam tatlım konuşurum deyip gecistirdi hep

Rehber öğretmenler görüşmek istedim onun rehberi sensin sen yapacaksın dedi ama yapamıyorum ...
Sorunumuz ayni suan:(

Bende sanırım birşeyler yazabilirim 2 erkek çocuğu annesi olarak.2sindende örnek vereyim.İlk oğlum çekingen,içine kapanık bir çocuktu.1ci sınıf öğretmeninden Allah razı olsunki,onunla yakından ilgilendi.Teneffüslerde bahçede gezer,öğrencilerinin davranışlarına bakardı hissettirmeden.Çoğu kez oğlumu arkadaş gruplarına sokmuş,hadi bakalım,x sizde ben bu gruptayım,kim yenecek diye onlarla oynamıştı,sağolsun...Ayrıca o oğlumun güzel hobileri vardı.Bunların arkadaşlarının dikkatini çekmesinden ve öğretmenlerinin takdir etmesinden dolayı oğlumun güveni yerine geldi.Şimdi maşallah iyi bir okulda,öğretmenlerinin takdir ettiği,arkadaşlarınım sevdiği bir çocuk...

2ci oğlumdan da örnek vereyim.Benim bir kaç kardeşim ve 8i aşkım yeğenim var.Her yaşta çocuk olduğu için grupta,hep sakin ve dikkatli olmalarını,küçükleri incitmemelerini öğretiyorduk çocuklarımıza.Küçük oğlum okuldan geldiği bazı günlerde kendini yatağa atıyor,öfkeyle ağlıyordu,yorganın altında.Israrla sorup öğrendiğimde,arkadaşının onu ittiğini,ya da çelme taktığını,onunsa ya zarar verirsem diye bir şey yapamadığını söylemişti.
Karşıma aldım,bak oğlum dedim,bilerek kimseye zarar verme.Kimseye haksızlık etme,ama haksızlığa da uğrama.Sana zarar vereni sende it,vurana sende vur,bazen sessiz kalmak karşıkinin cesaretini artırır.Ben sana bunun için kızacak değilim.
Bir kaç kez dediğim gibi yapmış,oh be anne,artık sataşmıyor o gıcık arkadaşlar demişti.Biz çocuklarımızı çok naif yetiştiriyoruz ama dünya böyle bir yer değil...Çocuklarımız zorba olmasın evet,ama ezik ve acizde olmasın...Bak kuzum üzülüyormuş,değer mi?

Bizim öğretmenimiz 20-25 yıllık öğretmen ben okulda ki durumuna müdahale edemiyorum bunu öğretmenini yapması gerekiyor her söylediğimde tamam konuşuruz cnm takma kafana deyip beni postaliyor.ben ilkokuldayken beni öğretmenim beni ilikerime kadar bilirdi ne ihtiyacım var nasıl biriyim
Anladığım kadarıyla bizim öğretmenimiz sadece 40 dk lik görevini yapıp görevi dışında biseye karışmayan cinsten

Bizim öğretmenimiz 20-25 yıllık öğretmen ben okulda ki durumuna müdahale edemiyorum bunu öğretmenini yapması gerekiyor her söylediğimde tamam konuşuruz cnm takma kafana deyip beni postaliyor.ben ilkokuldayken beni öğretmenim beni ilikerime kadar bilirdi ne ihtiyacım var nasıl biriyim
Anladığım kadarıyla bizim öğretmenimiz sadece 40 dk lik görevini yapıp görevi dışında biseye karışmayan cinsten
Tamam,öğretmenin görev tanımı arasında bunlar yoktur,ama bilseler bir insanın hayatını nasıl değiştirebildiklerini..Biz o konuda şanslıydık evet,genç ve idealist bir öğretmendi.

Beni kimse yanlış anlamasın öğretmene yukemiyorum bu görevi ama öğretmenler çocukların üzerinde çok şeyi değiştirebilirler yani .

Birde ben oğluma çok söyledim yapana yap ezilme sen benim için önemlisin vs
Ama o herşeye rağmen pasif kalıyor dışarıda kimseye bişey yapmiyr ama evde kendi kardeşini dovuyur mesea

Birde ben oğluma çok söyledim yapana yap ezilme sen benim için önemlisin vs
Ama o herşeye rağmen pasif kalıyor dışarıda kimseye bişey yapmiyr ama evde kendi kardeşini dovuyur mesea
Bir çocuk psikiyatristine danış canım istersen,çok faydasını görürsün...

ki basaramazsam yaz tatilinden itibaren çocuk psikiyatrisine gitmeyi düşünüyorum ...bunu yaşayan aileler varsa veya bana yardımcı olabileceklerini lütfen yardim edin sizi gördüm hakkınızı helal edin.
umarım düzelir ama dişlerindeki sıkınıtyla ilgili yanında ah vah etmeyin dikkat edin bence
çocuğum yok bilmiyorum ne yapmak gerekir ama ben olsam psikiyatriste giderim bir..

umarım düzelir ama dişlerindeki sıkınıtyla ilgili yanında ah vah etmeyin dikkat edin bence
çocuğum yok bilmiyorum ne yapmak gerekir ama ben olsam psikiyatriste giderim bir..
Ben yapmıyorum ama büyüklerimiz sağolsun ben yumuşak ekmek verdikce meyvesini dogradikca ahhhh yazık yiyemiyor diyorlar
Bı komşumuz her gördüğünde hala çıkmıyor mı diye soruyor her seferinde cocugun yanında sorma dememe rağmen devam etti en son lafı soktum her seferinde soruyorsun x abla .çocuğun dişleri gelmeyecekmiş dedim.doktorlar öyle söylüyor ve diş röntgen inde de gözükmüyor daha sorup durma dedim.
Çocuk böyle insanlar yüzünden de kendini zavallı hissediyor..

Ben yapmıyorum ama büyüklerimiz sağolsun ben yumuşak ekmek verdikce meyvesini dogradikca ahhhh yazık yiyemiyor diyorlar
Bı komşumuz her gördüğünde hala çıkmıyor mı diye soruyor her seferinde cocugun yanında sorma dememe rağmen devam etti en son lafı soktum her seferinde soruyorsun x abla .çocuğun dişleri gelmeyecekmiş dedim.doktorlar öyle söylüyor ve diş röntgen inde de gözükmüyor daha sorup durma dedim.
Çocuk böyle insanlar yüzünden de kendini zavallı hissediyor..
şurada okkalı bir küfür savurdum valla
bir daha sorarsa yüzüne bakmayın
çocuk bu çocuk insan az dikkat eder yanında konuşurken ,etkileniyorlar ...

şurada okkalı bir küfür savurdum valla
bir daha sorarsa yüzüne bakmayın
çocuk bu çocuk insan az dikkat eder yanında konuşurken ,etkileniyorlar ...
Yok etme cnm ben içimden de olsa sallıyorum bazen lafları özgüven aşılama lazım çocuğa çocuğun bu durumunu öğretmenine de söyledim belki konuyu takip ettiysen okumissindir yukarıda
Öğretmenimiz ne dese beğenirsin
Çocuğa fotokopileri sormuş oda demiş x arkadaşım vermedi
Öğretmen gülerek alaylı bı şekilde çok calskansin ya demiş(benim oğlum okula sırf öğretmeni yüzünden gitmek istemiyor ve sevmiyor)

Back
X