Oğlum için neler yapabilirim?

obiviyante

Zamansızım...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2013
4.369
4.372
198
Selam KK' nın güzide hanımları;

Hepinizin mutlu ve huzurlu günler geçiriyor olmasını ümit ederim. 15 aylık bir oğlum var. Her anne gibi bende evladımı çok seviyorum, onun eğitimi ve geleceği için doğru adımlar atmak istiyorum. Burada bazı üyelerin çok güzel ve bilinçli paylaşımlarını görüyorum bazen. Hoşuma gidiyor.

Sizce oğlumun geleceği için şimdiden ne tür adımlar atmalıyım? Mesela ne tür oyunlar oynamalıyız? Oyuncak mağazalarına gidiyorum, yığınla oyuncak var. Ben oğlum için faydalı şeyler yapmak istiyorum. Yani ne biliyim bana evi oyuncak doldurmak onun nesnelere bağlılığını azaltır, emekle alınan şeylerin değerini bilmez, belki saçıp savurmasına neden olur gibi geliyor. Ama oğlumun zeka gelişimine katkı sağlayacak şeylerde yapmak istiyorum. Neler yapmalıyım sizce?

Mesela dil eğitimine ne zaman başlayabiliriz? Yada bu konuda hangi yazarların kitaplarını okumamı önerirsiniz?

Ben oğlumun kaliteli bir insan olmasını istiyorum. Onu iyi yerlerde görmek istiyorum ama onu bir yarış atına çevirmek değil amacım. Tabi ki sağlığı ve mutluluğu her şeyden önemli. Bir anne olarak neler yapmam gerekir sizce?

Lütfen paylaşımlarınızı esirgemeyin. Her öneriyi dikkate alacağım. Şimdiden teşekkür ederim...

13 yaşındaki Ayşe Berrin YILMAZLAR' ın haberini gördüm bu sabah. Küçücük yüreği toplum baskısını o kadar yoğun bir şekilde hissetmiş ki taşıyamaz olmuş. Çok incindim. Tamda oğlum için ne yapabilirim diye düşünürken böyle bir haber almak beni çok sarstı. Nede güzelmiş, nede naif miş, nede hassasmış...

Rahat uyu can kuşum. Ardında onlarca yaralı yürek bıraktın...

Son düzenleme:
oyuncaklar ilgisi 15 gun ceker,sonrasinda malesef kenara atiliyorlar.
en guzel evdeki ivir ziviri degerlendirip onu biseyler uretmesi yonunde tesvik etmek.
montessori aktiviteleri var bi link atayim,bununla ilgili kitaplarda bulabilirsiniz daha kucuk yaslar icin
http://bebekveben.com/2-3-yas-icin-7-montessori-aktivitesi/

dil egitimine simdiden baslayin,beyni suan cok hizli gelisiyor sunger misali herseyi ceker.
benim oglumda iki dil ogreniyor mecburen ve iki tarafi da idare ediyor.

oyuncaklar ilgisi 15 gun ceker,sonrasinda malesef kenara atiliyorlar.
en guzel evdeki ivir ziviri degerlendirip onu biseyler uretmesi yonunde tesvik etmek.
montessori aktiviteleri var bi link atayim,bununla ilgili kitaplarda bulabilirsiniz daha kucuk yaslar icin
http://bebekveben.com/2-3-yas-icin-7-montessori-aktivitesi/

dil egitimine simdiden baslayin,beyni suan cok hizli gelisiyor sunger misali herseyi ceker.
benim oglumda iki dil ogreniyor mecburen ve iki tarafi da idare ediyor.
Çok teşekkür ederim. Süpersiniz!

Dil eğitimi için neler yapıyorsunuz? Nasıl bir yol izliyorsunuz mesela?

Benim oglumda 21 aylik ve ben dil egitimine basladim. Renklerin ve sayilarin ,bazi esyalarin birde gunluk basit konusmalarin ingilizcelerini ofretiyorum bebegime. Ingilizce ogretmeni oldugum icin benim icin bi zorluk olmuyor. Bebegim daha 6aylik bile diilken renkli kitaplar almis onlari anlatarak vakit gecirmeye baslamistim. Suan kendine ait kucuk bi kutuphanesi bile var. Cok duzgun konusuyor ve bizi bile sasirtan cunleler kuruyor. Hayvanlari renkleri esyalari taniyor. Bu aralar sayilara ilgi gosteriyor. Oyuncak olarak ahsap puzzlelar var bildigimiz yapbozlar var onlardan aliyorum. Gereksiz aldigim bi oyuncagi yok. Evdeki esyalari oyuncak olarak kullaniyoruz. Cok seviyor tava tencereyle oynamaya bayiliyor. Beraber oyun kurup oynuyoruz. Kitaplari okurken kendi hikayesini olusturmasina izin veriyorum. Hayal gucu gelisiyor.

Çok teşekkür ederim. Süpersiniz!

Dil eğitimi için neler yapıyorsunuz? Nasıl bir yol izliyorsunuz mesela?

rica ederim :KK36:
benim esim yabanci oyuzden zorunlu olarak ogreniyor oglum,kreste arkadas ve ogretmenleriyle evde babasiyla konusarak.
ama tabi destekleyici olarak esimin konustugu dilin sarkilarini acik tutuyoruz evde,oyun kartlari ve kitaplari var,ben kopek dersem esim ` pes` diyor kendi dilinde mesela,ayni anda tekrar yaptiriyoruz bi bakima.
ama yakin arkadasimin esi turk evde sadece turkce konusuluyor ama okulda ingilizcede duyuyormus cocuk,cogu seyin ingilizcesini soyluyor:KK73: benim demiyor mine diye bagiriyor mesela:KK53: hayir demiyor no diyor 2 yasinda henuz.ama turkceyi de cok guzel anliyor.
hani imkaniniz varsa ilerde inglizcede(ya da farkli dil) konusulan bi krese giderse cok cabuk ogrenir diye dusunuyorum.
interaktif olmasi daha tesvik eder ogrenmesini

Merhabaaaa ;)
Benim de oglum 3,5 aylik,dil egitimine dogdugu zaman basladik gun icerisinde 3 saat ingilizce konusuyorum onunla kulagi alissin diye siz de oyle yapabilirsiniz onun disinda ahsap zeka gelistirici oyuncaklar var internetten alabilirsiniz veya magazalarda da var olabilir ben denk gelmedim,zeka kartlari da olur yasina gore
Oyuncaklar konusunda size katiliyorum evi doldurmaktan baska birseye yaramiyor ve zekasini durgunlastiriyor cocugun, bir de doyumsuz olmasina sebep oluyor her disari ciktiginizda oyuncak aldirma egilimi basliyor

Gule gule buyutun insallah bebisinizi, omru uzun olsun

Henuz cocugum Yok anne degilim ancak Ben de Bir oneride bulunmak istiyorum cocugunuzu tv den cep telefonlarindaki videolardan tabletlerden mumkun oldugunca uzak tutun. Emsallerinin teknolojik cihazlari acip kapamasi icin cevre de ayy cok Akilli cocuk yorumlarina aldiris etmeyin. cikolatanin seker in tadini bile bilmesin. buyuklerden evinize sizi ziyarete gelirken cocugunuz icin cikolata degil kuruyemis getirmelerini dileyin. Bir de ses isik cikaran oyuncaklari da pek Onermiyorlar. havalar duzelsin vaktiniz oldukca alin cocugunuzu birlikte parklara akin. Benim ilk etapta dikkat edecegim Seyler bunlar olacak.

Benim oglumda 21 aylik ve ben dil egitimine basladim. Renklerin ve sayilarin ,bazi esyalarin birde gunluk basit konusmalarin ingilizcelerini ofretiyorum bebegime. Ingilizce ogretmeni oldugum icin benim icin bi zorluk olmuyor. Bebegim daha 6aylik bile diilken renkli kitaplar almis onlari anlatarak vakit gecirmeye baslamistim. Suan kendine ait kucuk bi kutuphanesi bile var. Cok duzgun konusuyor ve bizi bile sasirtan cunleler kuruyor. Hayvanlari renkleri esyalari taniyor. Bu aralar sayilara ilgi gosteriyor. Oyuncak olarak ahsap puzzlelar var bildigimiz yapbozlar var onlardan aliyorum. Gereksiz aldigim bi oyuncagi yok. Evdeki esyalari oyuncak olarak kullaniyoruz. Cok seviyor tava tencereyle oynamaya bayiliyor. Beraber oyun kurup oynuyoruz. Kitaplari okurken kendi hikayesini olusturmasina izin veriyorum. Hayal gucu gelisiyor.
Hmm, o zaman bende başlasam iyi olacak. Birde Süper Dadı programında etkinlik kutuları var ya, onlar çok hoşuma gidiyor. Bende almak istiyorum oğluma. İnternette varmı dır ki acaba? Bir bakayım...

Merhaba
Güzel bir konu

15 ay henüz erken olsada biz nelere dikkat ettik onları yazayım cunku hiç birimiz aslında uzman değilimiz.
Televizyon , tablet ve telefonla oynamamaları gerekıyor . Daha bu sene laptop'ı bazanın altından cıkardık online etüt aldıgı için.Fakat bu yaslarda olur m yahu dememek lazım cidden ben sosyal medyada her gun goruyorum cocukların onunde yemek tabakları karsılarında cızgı fılm cocuk hipnotize olmus gibi bakıyor.

Dil eğitimi için eğiti kartlar alabilrsiniz ben kendim yapmıştım çok zahmetli bişeyde değil, cıktıları kartona yapıstırmıstım.
Şuanda sayı saymaya gerekınımlerı olmadıgı ıcın sanırım hayvan ısımlerı bazı nesnelerın adını yapabılırsın , sayılar dedıgım gıbı bıraz gereksız olabılır. Hem sunger gıbı denıldıgıne bakma o kadar zor ogrenıyorlar ki :) Yani bilinçli öğrenme zor.

Sonracıma kreşe verirken ek ders gibi bişey vardı bizde biz onu ingilizce secmiştik sanırım bu artık hemen hemen her okulda var.

Henüz küçük ama tiyatrolara götürebilirsiniz devlet tiyatrolarına şuanda sezon başladı .Muthelemen sonuna kadar durmayacaktır ama sorun degıl zaten hem fıyatları cok uygun hemde cok sessız bı ortam olmuyor hemde cıkarsınız baktınız durmuyor.

Mandal renklere gore eslestırme, corap eslestırme tabi kendi coraplarını babasının bılmem ne karelı corabını ayırt edemez bebıs suanda.

Hmm kitaplar konusunda hıc aklımda bısey yok ben genelde kıtapların egıtıcı olanının bızle alakalı oldugunu dusuyorum o yuzden Ege'nın kıtapları tamamen masal ıcerıklı yatarken okuyoruz .

Nasıl oyunlar oynarsınız goz goze oyunlar oynayın oyunu o yonetsın sız sadece dahıl olun henuz bu kadar ıfade edemıyor olabılır kendını ama olsun oldugu kadar, ve mutlaka mutlaka elıne verın bı kalem ufak boyama kıtapları renklı kalemler cocuk alıssın
buyudugunde epey ısıne yarayacak o kalem

Merhabaaaa :KK66:
Benim de oglum 3,5 aylik,dil egitimine dogdugu zaman basladik gun icerisinde 3 saat ingilizce konusuyorum onunla kulagi alissin diye siz de oyle yapabilirsiniz onun disinda ahsap zeka gelistirici oyuncaklar var internetten alabilirsiniz veya magazalarda da var olabilir ben denk gelmedim,zeka kartlari da olur yasina gore
Oyuncaklar konusunda size katiliyorum evi doldurmaktan baska birseye yaramiyor ve zekasini durgunlastiriyor cocugun, bir de doyumsuz olmasina sebep oluyor her disari ciktiginizda oyuncak aldirma egilimi basliyor

Gule gule buyutun insallah bebisinizi, omru uzun olsun

Çok teşekkür ederim. Acaba kitap mı okusam bende? Mesela bir aktivite yaparken fonda yabancı dil mi olsa? Çok ilginç ya, çocukların beyni o kadar farklı ki. Oğlum konuşamıyor henüz ama lambayı kapa dediğimde gidip kapatıp geliyor. Anlıyor işte.

Yaşına uygun yapbozlar geçmeli oyuncaklar var onlardan alabilirsiniz
Oyun hamuru ve yaşına uygun kitaplar var onlardan da edinin
Oyun herzaman önemlidir mutlaka oynayın
Dil gelişimini ben kreşe bıraktım orada hallediyorlar evde dil eğitimi sürekliliği sağlayamadım

Hepinizin mutlu ve huzurlu günler geçiriyor olmasını ümit ederim. 15 aylık bir oğlum var. Her anne gibi bende evladımı çok seviyorum, onun eğitimi ve geleceği için doğru adımlar atmak istiyorum. Burada bazı üyelerin çok güzel ve bilinçli paylaşımlarını görüyorum bazen. Hoşuma gidiyor.

Sizce oğlumun geleceği için şimdiden ne tür adımlar atmalıyım? Mesela ne tür oyunlar oynamalıyız? Oyuncak mağazalarına gidiyorum, yığınla oyuncak var. Ben oğlum için faydalı şeyler yapmak istiyorum. Yani ne biliyim bana evi oyuncak doldurmak onun nesnelere bağlılığını azaltır, emekle alınan şeylerin değerini bilmez, belki saçıp savurmasına neden olur gibi geliyor. Ama oğlumun zeka gelişimine katkı sağlayacak şeylerde yapmak istiyorum. Neler yapmalıyım sizce?

Mesela dil eğitimine ne zaman başlayabiliriz? Yada bu konuda hangi yazarların kitaplarını okumamı önerirsiniz?

Ben oğlumun kaliteli bir insan olmasını istiyorum. Onu iyi yerlerde görmek istiyorum ama onu bir yarış atına çevirmek değil amacım. Tabi ki sağlığı ve mutluluğu her şeyden önemli. Bir anne olarak neler yapmam gerekir sizce?

Lütfen paylaşımlarınızı esirgemeyin. Her öneriyi dikkate alacağım. Şimdiden teşekkür ederim

Benim çocuğum yok, inşallah yakın zamanda biz de düşünüyoruz.. Ama bu şekilde fikir danışmanız çok hoşuma gitti. Umarım hepimizin çocukları karakterli, düzgün kişilik sahibi olurlar.

Lütfen paylaşımlarınızı esirgemeyin. Her öneriyi dikkate alacağım. Şimdiden teşekkür ederim
Ayy çok tatlısınız. Herkes sizin gibi düşünsen ülke kalkınırdı. :KK54:

Çok teşekkür ederim. Acaba kitap mı okusam bende? Mesela bir aktivite yaparken fonda yabancı dil mi olsa? Çok ilginç ya, çocukların beyni o kadar farklı ki. Oğlum konuşamıyor henüz ama lambayı kapa dediğimde gidip kapatıp geliyor. Anlıyor işte.
Aynen canim al eline bir kitap ingilizce olsun oku guzelce, okurken mimikler yap ki dikkatini ceksin kendini odaklasin, hikaye anlatacagin zamanda kitap al okuyormus gibi yap ki kitap okuma aliskanligi beynine yer etsin, ben babami hep elinde kitapla hatirlarim mesela o yuzden kendime model almisim deli gibi kitap okuyorum

Kızlar gözetmenliğim var şimdi sınava gidiyorum. Kısa süreliğine cevap yazamayabilirim. Siz lütfen devam edin.

Hmm, o zaman bende başlasam iyi olacak. Birde Süper Dadı programında etkinlik kutuları var ya, onlar çok hoşuma gidiyor. Bende almak istiyorum oğluma. İnternette varmı dır ki acaba? Bir bakayım...
O kutular bildigimiz saklama kabi icindekileri siz secip koyuyorsunuz. Okul onceai egitimde uygulanan bi yontemdir o. Cocugun gelisimine ve ilgi alanina gore boya oyun hamuru gibi seyleri alip siz koyuyosunuz oluyo size etkinlik kutusu

Mesela kimi anneler bütün oyuncaklarını çocuğun önüne veriyor.Hangisiyle isterse onunla oynasın diye.Bu çok yanlışmış.En fazla 3 tane verip ,diğerlerini kaldıracakmışız .Sıkıldığında kaldırdığımız diğer oyuncakla değiştirecekmişiz.Fazla oyuncak çocuğun kafasını karıştırıyormuş.3 haftadır trt çocuk izliyor benim ki,acayip derecede kelime haznesi çoğaldı.Duyduklarını cümle içinde kullanıyor.

Back
X