Oğlum için neler yapabilirim?

ya benim oğlum da öyleydi, geç konuşanlardan.
2 yaşında kreşe başladı, bir ay sonra şarkı söylüyordu.
ben de şaşırdım, hatta hala düşünüyorum kreşin mi faydası oldu bu konuda, yoksa zaten yaşı gelmişti de normalde de konuşacak mıydı.

sanırım şöyl, aslında öğrendiği bir çok kelime var ama kullanmasına gerek yok. yani çocuk neden elma desin ki hı hı diyip gösterip elmayı alabiliyorken. belki zorlamak gerekir, elma mı istiyorsun diyerek

Yaklasik 10 gündür bende şu mu istiyorsun, yemek yemek mi istiyorsun gibi cümleler kurarak konuşuyorum. Ama çok inatçı bir çocuk yere yatıp saatlerce çığlık atarak ağlıyor asla tek kelime etmiyor böyle durumda. Zeka kartlarını araştırıyorum int siparis vericem kızlar ne yapacağımı şaşırdım ınanin ki 18 aylık bay bay bile yapmıyor :(

Yabancı dil öğretmeni değilim ama yabancı dilde eğitim veren bir üniversitenin eğitim fakültesinden mezunum. 2. Dil eğitiminin 3 yaşından önce önerilmediğini biliyorum. 26 aylık kızımla bol bol aktivite yapıyoruz. Amaç öğretmek değil eğlenmek.. Çocuk zaten renkleri , sayıları öğrenecek. İlla öğreteceğim diye kasmanın anlamı yok. Ama renk eşleştirme yaparken öğreniyor bile çocuklar.. Biz 15 aylıkken ilk basit eşleştirmelerimizi yapıyorduk, bol bol aktarma çalışmaları yapıyorduk.. He bi de kağıt yırtmaca en sevdiğimiz etkinlikti :) ben kendi yapbozumu kendi hazırlıyordum. Renkli çıktı alıp eva üzerine yapıştırarak sağlamlaştırıyordum

Aynı anda aynı şeyi yazmışız. Ben de dil eğitimine 2 yaştan önce başlanılmamalı diye biliyorum.

Şaşırdım burada çoğu kişinin daha erken başladığını görünce

Arkadaşlar herkes dil eğitiminden bahsetmiş ama birkaç farklı pedagogtan 2 yaşından önce kullanılan yabancı dilin, çocukta kavram karmaşasına yol açtığını okumuştum.

2 yaşından önce bu tarz faaliyetlerde bulunanlarınız, bunu kendi düşüncesiyle mi yaptı yoksa bir yerde falan mı okurunuz?
Ben ingilizce ogretmeniyim ve egitim hayatim boyunca dile ne kadar erken maruz kalirsaniz o kadar cabuk ogrenirsiniz diye ogrendim. 1.5 Yasindan sonra hic bir sıkınti olmaz. Ben ozellikle oturup bu yesil bu mavi diye ogretmiyorum oyle bi cabam yok ama gunluk hayatta kullandigimiz seyleri ilgisini gozeterek cumle icinde kullaniyorum. Bu arada ogreniyor zaten.

Facebook kullanıyorsanız"Oyuncu Anne" adında sayfası bulunan şahsı takip edebilirsiniz.

Facebook kullanıyorsanız"Oyuncu Anne" adında sayfası bulunan şahsı takip edebilirsiniz.
O şahıs Şermin Çarkacı'dır :KK53: Ben çok severim kendisini
3 çocuğa rağmen enerjisi 10 numara yani burdan bile anlaşılıyor

Ben ingilizce ogretmeniyim ve egitim hayatim boyunca dile ne kadar erken maruz kalirsaniz o kadar cabuk ogrenirsiniz diye ogrendim. 1.5 Yasindan sonra hic bir sıkınti olmaz. Ben ozellikle oturup bu yesil bu mavi diye ogretmiyorum oyle bi cabam yok ama gunluk hayatta kullandigimiz seyleri ilgisini gozeterek cumle icinde kullaniyorum. Bu arada ogreniyor zaten.

Genel kanı o yönde zaten. Her zaman ne kadar erken öğrenirsen o kadar kalıcı olur diye bilinir.

Ama henüz ana dilini tam olarak öğrenip konuşamayan bir çocuk, yanında ikinci dil de öğrenirse, hangisinin öncelikli olduğunun ve ikisinin farklı diller olduğunun ayrımına varamaz.

Bunu ben değil pedagoglar söylüyor. Anne ya da babadan biri yabancıysa bile bir dil seçilip ilk 2 yılda sadece bu dil konuşulmalı deniyor. Eğer o kadar önemsiz olsaydı, ebeveynlerden bu şekilde davranmaları istenmezdi herhalde.

O şahıs Şermin Çarkacı'dır :KK53: Ben çok severim kendisini
3 çocuğa rağmen enerjisi 10 numara yani burdan bile anlaşılıyor
Evet,bende severek takip edenlerdenim.
Bir de takvim cıkardı.Her güne bir etkinlik var,kitaplarıda mevcut. Konu sahibi kesin göz atın.:KK59:

Evet,bende severek takip edenlerdenim.
Bir de takvim cıkardı,her güne bir etkinlik var,kitaplarıda mevcut. Konu sahibi kesin göz atın:cool:
O takvimi merak ediyorum, denk gelirsem bi yerde alacağım
Kızım henüz 1 yaşında diye acele etmiyorum :KK48: ufak tefek oyunlarla ilerliyoruz biz henüz

Genel kanı o yönde zaten. Her zaman ne kadar erken öğrenirsen o kadar kalıcı olur diye bilinir.

Ama henüz ana dilini tam olarak öğrenip konuşamayan bir çocuk, yanında ikinci dil de öğrenirse, hangisinin öncelikli olduğunun ve ikisinin farklı diller olduğunun ayrımına varamaz.

Bunu ben değil pedagoglar söylüyor. Anne ya da babadan biri yabancıysa bile bir dil seçilip ilk 2 yılda sadece bu dil konuşulmalı deniyor. Eğer o kadar önemsiz olsaydı, ebeveynlerden bu şekilde davranmaları istenmezdi herhalde.
Herkes farkli bisi soyluyor zaten egitim konusunda dogrusunu deneye yanila ogrenecez galiba baktim bunda olmadi kizima farkli seyler denerim:)))

Anlasilmayan bir sürü kelime sıralıyor.. Ama net anne gel gibi cümleler kuruyor malesef. Kelime olarak baba, dede, mama, emme diyor . Anne yi bile söylemiyor :KK43:

uzulmeyin,elinizden geldigi kadar konusun gun icinde.yaptiklarinizi anlatin,sarkilar soyleyin.
2 yasina gelince yari zamanli krese baslatin haftada bikac gun olmak uzere,yasiti cocuklar ona iyi gelecektir.
benim oglumda gec konustu,zamani gelince inanin konusacaktir.
onemli olan sizin her dediginizi anlamasi,tepkiler vermesi.

gozumle gordugum bi cok ornekte hic sIkinti yasamadiklarini gordum.
3 dili goturen cocuklar var,onlar bi sekilde onun ayrimini yapiyor,tabi su da var biraz gec konusuyorlar ama ogrendigi butun dilleri konusmaya basliyorlar.
benim kuzenim rusla evli,oglu azer bulbul`un sarkilarini rusca soyluyor 3 yasinda :KK53:

Benim kızımda 1 yaşında
Bende pek bilmiyorum işin açığı
Ama bakıyorum her oyuncakla 'yeni' olduğu zamanlar ilgileniyor sonra pek yüzüne bakmıyor
Aynı şekilde tüketim çılgınlığına karşıyım çok oyuncak almıyorum
Ama abidik gubidik şeyler yapan bi tipim zaten, bunu kızımla da yapıyorum :KK53:
Geçen bi kutunun dibini kestim irili ufaklı yuvarlaklar
Bu ara toplara çok ilgisi var, o kutunun kesmiş olduğum yerlerine atmayı öğrettim
Oynamaya bayılıyor ki ben sevmem ama kızım seviyo diye açıyorum bi müzik hobaaa oynuyoruz :KK70:
Tv ya da oyuncağa bağlı olmasın, benle babasıyla oynasın diyorum
Bi de kitaba alıştırıyorum, arada bir yırtsa da aşina olması iyidir
Öyle işte
Bi de şöyle koltuktan aşağı bacakları sarkıtıp sallamayı seviyo , hobaaa müzikte gelsin arkadan :KK48::KK48:
2015-12-01 22.51.21.webp

Arkadaşlar herkes dil eğitiminden bahsetmiş ama birkaç farklı pedagogtan 2 yaşından önce kullanılan yabancı dilin, çocukta kavram karmaşasına yol açtığını okumuştum.

2 yaşından önce bu tarz faaliyetlerde bulunanlarınız, bunu kendi düşüncesiyle mi yaptı yoksa bir yerde falan mı okurunuz?
Canim ikinci dil ana dili ile ayni duzeyde oluyor erken yasta ogretilirse, en azindan kulak dolgunlugunu sagliyor. Ben de bilingual bebek olsun diye evde onunla konusuyorum , aksamlari babasi gelene kadar ingilizce devam ediuoruz babasiyla turkce devam ediyorlar ve bunun dogumdan itibaren yapilmasi gerekiyor ki cocuk o dile gore buyusun

gozumle gordugum bi cok ornekte hic sIkinti yasamadiklarini gordum.
3 dili goturen cocuklar var,onlar bi sekilde onun ayrimini yapiyor,tabi su da var biraz gec konusuyorlar ama ogrendigi butun dilleri konusmaya basliyorlar.
benim kuzenim rusla evli,oglu azer bulbul`un sarkilarini rusca soyluyor 3 yasinda :KK53:
Ay supermis yaaa ne hos;) masallah ona
Bence de erkenden ogretmek guzel yabanci dili, kulagi alisiyor ve dusunulenin aksine erkenden de konusuyor cift dilli bebekler, ben hic olumsuz ornek gormedigim icin uyguluyorum

bence dil mil ikinci plan. önemli olan hayata pozitif bakabılen mutlu gelişme odaklı dıngın bır cocuk ınsan yetiştirmek. koşulsuz sevgı verın şımartmayın tutarlı olun.
doğan cüceloğlu içimizdeki çocuk ve başarıya götüren aile kitaplarını tavsıye ederım. adem güneşi beğenıyorum ama bazen çok da profesyonel baktıgını düşünmuyorum

bence dil mil ikinci plan. önemli olan hayata pozitif bakabılen mutlu gelişme odaklı dıngın bır cocuk ınsan yetiştirmek. koşulsuz sevgı verın şımartmayın tutarlı olun.
doğan cüceloğlu içimizdeki çocuk ve başarıya götüren aile kitaplarını tavsıye ederım. adem güneşi beğenıyorum ama bazen çok da profesyonel baktıgını düşünmuyorum
Adem gunesi seviyorum ben daha anam babam usulu yetistirme taraftari cocuklari. Bende o kafada oldugum icin sanirim fikirleri hosuma gidiyor. Annemde babamda gayet saglikli insanlardi psikolojik olarak. Insan biyerden sonra ne gorup yasadiysa onu yansitiyor zaten coxuguna farketmesek de yapiyoruz bunu

uzulmeyin,elinizden geldigi kadar konusun gun icinde.yaptiklarinizi anlatin,sarkilar soyleyin.
2 yasina gelince yari zamanli krese baslatin haftada bikac gun olmak uzere,yasiti cocuklar ona iyi gelecektir.
benim oglumda gec konustu,zamani gelince inanin konusacaktir.
onemli olan sizin her dediginizi anlamasi,tepkiler vermesi.

Evet doğru söylüyorsun. Yarı zamanlı kreşe vermeyi düşünüyorum. Çok tşkler onerilerinizle için :) aslida çok akıllı neyin ne olduğunu biliyor iki gün önce susamış 3 tane biberon vardı boş yan yana şu biberonunu getirdi bana verdi şu doldurmam için ahh birde konuşsa :((

Evet doğru söylüyorsun. Yarı zamanlı kreşe vermeyi düşünüyorum. Çok tşkler onerilerinizle için :) aslida çok akıllı neyin ne olduğunu biliyor iki gün önce susamış 3 tane biberon vardı boş yan yana şu biberonunu getirdi bana verdi şu doldurmam için ahh birde konuşsa :KK43:(
Algida bi problem yoksa dertlenmeyin o zamanini bekliyor. Bi baslicak konusmaya acaba bi sure daha konusmasamiydin diceksiniz:))

Evet doğru söylüyorsun. Yarı zamanlı kreşe vermeyi düşünüyorum. Çok tşkler onerilerinizle için :) aslida çok akıllı neyin ne olduğunu biliyor iki gün önce susamış 3 tane biberon vardı boş yan yana şu biberonunu getirdi bana verdi şu doldurmam için ahh birde konuşsa :KK43:(

surekli biseyler mirildaniyorsa konusmaya basladi mi susturamazsiniz emin ol.
konusur onun kendine gore ritmik saati var demek ki,kaldi ki erkek cocuklar gercekten biraz daha gec konusuyor.
su doldururken annecim su mu istedin,tamam sana SU koyalim..al bakalim biberoununa SU doldurduk,oh afiyetle ic SUYUNU..aa babasi ogluma bak ne iciyor goruyo musun,SU iciyo..diye sacma sapan bi suru diyalog kurun,zamani gelince acilacak dili hic uzulmeyin.

surekli biseyler mirildaniyorsa konusmaya basladi mi susturamazsiniz emin ol.
konusur onun kendine gore ritmik saati var demek ki,kaldi ki erkek cocuklar gercekten biraz daha gec konusuyor.
su doldururken annecim su mu istedin,tamam sana SU koyalim..al bakalim biberoununa SU doldurduk,oh afiyetle ic SUYUNU..aa babasi ogluma bak ne iciyor goruyo musun,SU iciyo..diye sacma sapan bi suru diyalog kurun,zamani gelince acilacak dili hic uzulmeyin.

susadım sanırsam :)

Back
X