Oğlum kaynanama anne demeye başladı

Ne gerek var bu kadar nefrete terslemeye. Onun annecim demesiyle annesi olacak hali yok. Sizsiniz çocuğun annesi çocuklar zaten bunu doğar doğmaz öğreniyorlar. Yani ne bileyim bu görmemişin oğlu olmuş tutmuş koparmış gibi oluyor.
Vakti zamanında nefret ettirecek çok şey yaptı yine de babannesidir deyip gösteriyorum çocuğu sevdirmemezlik göstermemezlik yapmıyorum enini sonunu bilmeden öyle tutmuş koparmış vs vs demeyin.
Ayrıca da herkesin bi annesi babası olur. Kızımda olsa tutar koparırdım. Babanne demek varken ne diye anne desin çocuk ona.
Herkesin düşüncesi farklı bende konu sahibi gibi hoşlanmıyorum ve istemiyorum

Sizinki anne dedirtmiş, benim kv görümce süper ikilisi benim doğurduğum çocuğu bana karşı doldurmuşlar.. İnanabiliyor musunuz? Oğlum da kızıp ağızlarının payını vermiş. Bana da çok kızıyorum babaannemle halama böyle yaptıkça gitmek istemiyorum onlara dedi :D

İnsan üzülüyor bu cahillerle uğraştığı için ama düzelecek bir durum çok da yıpratmayın kendinizi.

Eşiniz size adınızla hitap ettiği için size adınızla, annesine anne dediği için, kayınvalidenize anne demiştir. Çok takmamak lazım. Benim oğlum o dönemde bana yenge diyordu 😅 eşimin yeğenleri öyle dediği için. Babasına da adıyla hitap ediyordu.

Vakti zamanında nefret ettirecek çok şey yaptı yine de babannesidir deyip gösteriyorum çocuğu sevdirmemezlik göstermemezlik yapmıyorum enini sonunu bilmeden öyle tutmuş koparmış vs vs demeyin.
Ayrıca da herkesin bi annesi babası olur. Kızımda olsa tutar koparırdım. Babanne demek varken ne diye anne desin çocuk ona.
Herkesin düşüncesi farklı bende konu sahibi gibi hoşlanmıyorum ve istemiyorum
Önünü sonunu bilmemek değil burda genel olarak babaannelere karşı bi kin var. Dediğiniz gibi herkesin bir annesi bir babası olur yani çocuk babaaneye anne dedi diye o onun annesi olmuyor.
Ek olarak lafın orijinali "oğlu" şeklinde olduğu için o şekilde yazdım sizin çocuğunuz cinsiyetini bildiğim yada erkek çocuğa vurgu yapmak için değil.

Merhabalar
Oğlum 26 aylık artık birçok kelimeyi söylüyor herkesin ismini ya da sıfatını ayırt ediyor hatta kardeşinin ve kendisinin eşyalarını bile ayırt edebiliyordu. Geçen haftalarda ilk defa 2 defa 1 er saatliğine babası ve kardeşiyle kaynanamın yanında durdular hiç te zaruri olmayan bi nedenden dolayı ah öyle pişmanım ki . O günden beri oğlum bana adımla kaynanama da anne diye sesleniyor. Evlerimiz ayrı haftada 1 2 görüşüyoruz sabit bir şey yok istersek gidiyoruz . Daha önce kendi yeğenleriyle ilgili böyle şeyler anlattığı çok oldu . Bu çocuk 2 saatte nasıl kabul etti bu kavram değişikliğini anlamıyorum. İşin diğer tarafı da gerçekten evde bile bana adımla seslenirken telefonda bile ona anne demesine çok üzülüyorum. Anne li şarkılar söylüyorum hep annem diye sesleniyorum resimlerimizi gösteriyorum ama yok olmuyor. Var mı başına gelen nasıl düzelecek bu durum gerçekten çok üzülüyorum .
dert etmeyin. babayi rol model aldigi icin, esiniz anne dedigi icin ona anne diyor, size isminizle seslendigi icin isminizle sesleniyor. esiniz size sadece askim dese mesela oglunuzda size askim der. gecici bir donem. uzerine giderseniz yapmaya devam eder. akisina birakin. unutturun. kasimayin yarayi.

Benim kayınvalidm çocuğuma.bakiyor hiç de anne demedi bütün gün birlikte oldukları halde. Bence kayınvalidn öğretmiş olabilir başka türlü iki saatte nasıl ogrenecek

Merhabalar
Oğlum 26 aylık artık birçok kelimeyi söylüyor herkesin ismini ya da sıfatını ayırt ediyor hatta kardeşinin ve kendisinin eşyalarını bile ayırt edebiliyordu. Geçen haftalarda ilk defa 2 defa 1 er saatliğine babası ve kardeşiyle kaynanamın yanında durdular hiç te zaruri olmayan bi nedenden dolayı ah öyle pişmanım ki . O günden beri oğlum bana adımla kaynanama da anne diye sesleniyor. Evlerimiz ayrı haftada 1 2 görüşüyoruz sabit bir şey yok istersek gidiyoruz . Daha önce kendi yeğenleriyle ilgili böyle şeyler anlattığı çok oldu . Bu çocuk 2 saatte nasıl kabul etti bu kavram değişikliğini anlamıyorum. İşin diğer tarafı da gerçekten evde bile bana adımla seslenirken telefonda bile ona anne demesine çok üzülüyorum. Anne li şarkılar söylüyorum hep annem diye sesleniyorum resimlerimizi gösteriyorum ama yok olmuyor. Var mı başına gelen nasıl düzelecek bu durum gerçekten çok üzülüyorum .
Benim oğlum da bir dönem bana ismimle seslendi. Teyzesine anne dedi. dedesine baba dedi. çok normal şeyler, zamanla düzelir. her duyduğunuzda oğlunuzu incitmeyecek şekilde düzeltebilirsiniz. Kayınvalidem oğlumu aldığında anneanne diyor mesela, o da her seferinde ben babaanne diye düzeltir. sonra annem alır anneme babaanne der. ağız alışkanlığı olabilir, oyun yapıyor olabilir, çok normal şeyler neden bu kadar takıyorsunuz ki. 2 3 aya düzelir unutur çocuk bunlar. şimdi dedesine asker arkadaşıymış gibi sokakta hey çetin bana bak diyo mesela :) uzun zamandır dede lafını duymuyoruz geçici bir durum

Oğlum da bazen kv ye anne der. Ama öğretildiğinden değil. Ağız alışkanlığından şaşırıp yapıyor.
Evde sürekli hiç bitmeyen soru trafiği nedeniyle sürekli anne diye seslenir.

Hatta bana şaşırıp babaanne, öğretmenim. Öğretmenine anne, babaanne de diyebiliyormuş. Yine bir akşam şaşırınca kendisi söyledi okulda da diyorum diye :)
Zaten bebekliğinden bu yana kv baktı. Asla öğretmedi kadın böyle bir şey bilirim..

Kv nizi tanırsınız. Bu kadar üzülecek bir şey yok. Çocuk unutur anneyi bilir merak etmeyin de bu kadar artniyetli tuhaf bir kadınsa arayıp söyleyin. Basit şeyler peşinde koşmasın..

Benim kayınvalidm çocuğuma.bakiyor hiç de anne demedi bütün gün birlikte oldukları halde. Bence kayınvalidn öğretmiş olabilir başka türlü iki saatte nasıl ogrenecek

Aynen.
Öğretilmezse çocuk asla demez bilinçli olarak. Oğluma kv baktı bebekliğinden bu yana.
Oğlumun hızlı hızlı bir şey anlatmak isterken bilinçsizce anne dediğini duydum sadece.

Aslında konu sahibi üzülerek aşırı tepki veriyor. Çocuk bunu unutur gider..

kv ye edilmeyen hakaret kalmamış ne de olsa o bir kv hakediyor, oysa belki de kadının bu durumla hiç alakası yok. ablamın kızı da babasına dede diyor, komşumun kızı bana geldiğinde hep anne diyor. çocukluk çağında olabilecek şeyler üstüne varmayın zamanla düzelecek zaten

Önünü sonunu bilmemek değil burda genel olarak babaannelere karşı bi kin var. Dediğiniz gibi herkesin bir annesi bir babası olur yani çocuk babaaneye anne dedi diye o onun annesi olmuyor.
Ek olarak lafın orijinali "oğlu" şeklinde olduğu için o şekilde yazdım sizin çocuğunuz cinsiyetini bildiğim yada erkek çocuğa vurgu yapmak için değil.
Babannelerde pek masum sayılmadıkları için bu kini vs normal karşılıyorum ben artık.
Dediğiniz gibi anne derse annesi olmuyor ama çocuğun şaşırarak anne demesi farklı 13 aylık oğluma doğduğundan beri annecim demesi farklı. Kuzenimin kızı da sokakta gördüğü kadına anne diyo açıkcası ben oğlumun öyle olmasını istemiyorum ki babannesi daha hamileyken erkek torun istemiyorum ben kız olsun demiş insan. Bu yüzden asla anne demesini istemem belki de varolan kinim bu ufak ayrıntıya daha çok takılıyodur bilemem.
Bazı kvler çok ince ayrıntılı fettanlık yapabiliyolar .
Çocuğumun cinsiyetini bilmediğinizi, lafın gelişi söylediğinizi biliyorum 🙂

benim oglum da anneme donem donem anne diyor anneannesi oldugunu bildigi ve soyleyebildigi halde. bence takilacak bir durum yok.
Bende anneanneme anne deyip kendi anneme Ayfer teyze diyordum büyüyünce neyin ne olduğuna anlayacağına göre sorun yok?

Merhabalar
Kadina esin ve sen "anne" dediginiz ve size birileri tarafindan isminizle hitap edildiği icin cocuk da oyle soylemeye baslamistir, normal.. Ben de babama ismiyle hitap edermişim ilk zamanlar..

Benim oğlum bakıcı ablamıza bazen babasına babaanesine anne diyor ben takılmadim açıkçası geçer takılma bu kadar bu arada oglum 29 aylık

Sakin olun sabırla annen benim diye hatırlatın, belki kv niz öğretmiş. Onu da arayıp bir daha böyle bir şey yaparsa yalnız asla göndermeyeceğinizi söyleyin.
Çocuğun kafasını karıştırmaya hakkı yok.
asla arayıp yüzleşmeyin.Bir süre çocuğu görüştürmeyin ama onunla ama çaktırmadan.Çünkü siiz sinir etmek için yapmış ise siz arayıp çocuğum sana anne diyor bana demiyor dersen zevkten 4 köşe olur.Hişçbişey olmamış gibi davranın.Çocuğunda üstüne bariz gitmeyin tepki doğurmasın

asla arayıp yüzleşmeyin.Bir süre çocuğu görüştürmeyin ama onunla ama çaktırmadan.Çünkü siiz sinir etmek için yapmış ise siz arayıp çocuğum sana anne diyor bana demiyor dersen zevkten 4 köşe olur.Hişçbişey olmamış gibi davranın.Çocuğunda üstüne bariz gitmeyin tepki doğurmasın
Görüşünüzü benim mesajımı alıntılamadan bildirin :işsiz:

Ne kadar büyütmüşsünüz ne var ki bunda.
2 saatte beynini yıkamış olamaz değil mi çocuğunuzun? Çocuk bu bugün der yarın unutur.
Benim oğlum hiçbir şey demiyordu babannesine üzülüyordu kadın. Ben uğraştım anne de o zaman diye babanne demek zor geliyordu çünkü. Bence hiçbir sorun yok kafası falan da karışmaz. Oğlum demedi ama dese de asla rahatsız olmazdım.

Ben annem öldüğünde babama annem demiştim 3-4 yaşında ama bu durum çok farklı.Kaynanayı da suçlamak görmeden yanlış vaktinin çoğunu nerede geçiriyor,aranız iyi mi kötü mü kayınvalidenizle?Kayınvalide de sorunu çözmeli torununa ben senin babaannenim demeli.

Asla korkmam çocuklarım söz konusu ise ama öyle fesat ki benim yanımda ben babaanneyim diyor. Sözde uyarıyor ama durum ortada yani.
Benim oglumda herkese anne diyordu. Evde anlattim hep o anne degil ona şoyle demelisin diye. Bu sayede duzeldi. Annenin kendiniz oldugunu soyleyin.

Back
X