• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum kedimizi balkondan attı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Acımasızlık kavramını bilir demiyorum bu soyut bir şey ama olabilir diyorum
Önce söylüyorsunuz öyledir diye , sonra da dediklerinizi değiştiriyorsunuz. Başta da kötü demiştiniz sanki . Öyle lanse ettiğiniz için öyle anladım . Neyse . Umarım herkes çocuğun çocuk ebeveynin de ebeveyn olduğunu anlar bilir .

Şunu anlamıyorlar işte. O akran zorbalığına uğrayan çocuğun ebeveyni de olabilirlerdi. Şiddeti uygulayan çocuğun penceresinden bakıyorlar ama uygulanana gelince yavaş işliyor niyeyse.
Eğer müdahale edilmezse o şiddet bulaşıcı hale gelir. Önce hayvana uygular, sonra sınıftan, kurstan kendine bir kurban seçer. Sonra kendi gibi birkaçını bulur, onlara da bulaştırır.
Ben çok hassasım bu konuda. Çocuk yaşta uğranan akran zorbalığı, şiddet hayatınızı mahvedebilir.
Benim bir öğretmen olarak yapabileceklerim sınırlı. Elimden geldiği kadar gözlemledim, korudum, rehberlik saatlerine artırdım, veliyle görüştüm vs. Ama iş hep velide bitiyor. Çocuktaki sorunu görmüyorlar, çözümü de olmuyor maalesef.
Bütün yorumun ı kadar doğru ki
Her harfine katılıyorum
Ama buradaki çocuk okul önceai dönemde
İlkokul çocuğu değil rosa

Şu noktada anlaşamıyoruz. Bahsettiğiniz çocuk kötü kalpli olduğu için yapmıyor. Psikolojik destek alması verek kesinlikle. Bu davranışının sebebi başka. Belki aile içi şiddet, belki yanlış ebeveyn tutumu, taciz, belki de genetik yatkınlık. Yani sonuç: çocukları boğmaya kalkmak. Sebep: öylesine kötü kalpli olmak değil. Başka bir sebebin yansımasıdır bu. Üzüldüm o çocuğa da çevresindekilere de.
Sebebi ne olursa olsun biz toplum olarak sonuca odaklaniyoruz, ki normali de bu. Herkesin cocukluguna inip sebeplerini arastiramayiz. Bu verdigim ornekteki cocuk tedavi gormezse kotu bir birey oluyor iste 😔

Beş yaşındaki çocuk EŞEK GİBİ bilir neyin iyi neyin kötü olduğunu.
Ama her cocuk ayni degil ki, bizlerde degiliz. Kimisi 1 kez anlatinca anlar baskasi 2-3-4 neyse.. yani her cocugun ailesi ayni degil ilk defada anlasin..ayrica her cocugun karakteride ayni degil..

Ben kendi 4-5 yaslarima bakiyorum
Cok olgundum mesela.. kendi ogullarima bakiyorum cok baskaydi o yaslar.. kizima bakiyorum o da daha baska.. oyle yani

Yahu niye çocuk ya da kedi arasinda niye seçim yapılmalı gibi bir olaya dönüldü . Çocuğum olacak şimdiden canımı verebilirim her seyden önce onu düşünüyorum . Ama kedim benim sorumluluğumda onu niye bir kenara atalım . Çocuklar kötü olabilir psikopattir falan demekte hiç doğru gelmiyor beş yaşında yahu bizim gibi sebep sonuç ilişkisi kuramıyor . Bazı çocuklar kardeşlerine de zarar verebiliyor . Hepsi sorumluluk alan kişinin gözetiminde olmuş asıl sorumlu belli . Çocuğa niye yükleniyorsunuz.

Ya halen çocuğu savunanlar var çocuklar çok acımasızlar kiskanmıştir belki de
Esasında çocuğu savunmak değil mesele, çocuklar kötü kalpli oldukları için değil davranışlarının sonucunu kestiremedikleri için acımasız oluyorlar. Herhangi bir bilişsel veya psikolojik sorun yoksa çocuk büyüdükçe etik ve ahlak anlayışı zamanla oturuyor. Ben konu sahibinin Kendi çocuğu için Allah'ın cezası demesine takıldım. Çocuk annesinden bu kötü enerjiyi alıyorsa agresyonunu çevresindeki canlı ya da cansız nesnelere yöneltmesi normal. Ya da dediğiniz gibi anne kediyle daha ilgiliyse kıskanmış olabilir. Her koşulda o çocuk pedagoga annesi de psikoloğa gitmeli..

Esasında çocuğu savunmak değil mesele, çocuklar kötü kalpli oldukları için değil davranışlarının sonucunu kestiremedikleri için acımasız oluyorlar. Herhangi bir bilişsel veya psikolojik sorun yoksa çocuk büyüdükçe etik ve ahlak anlayışı zamanla oturuyor. Ben konu sahibinin Kendi çocuğu için Allah'ın cezası demesine takıldım. Çocuk annesinden bu kötü enerjiyi alıyorsa agresyonunu çevresindeki canlı ya da cansız nesnelere yöneltmesi normal. Ya da dediğiniz gibi anne kediyle daha ilgiliyse kıskanmış olabilir. Her koşulda o çocuk pedagoga annesi de psikoloğa gitmeli..
👏👏👏👏👏

Bütün yorumun ı kadar doğru ki
Her harfine katılıyorum
Ama buradaki çocuk okul önceai dönemde
İlkokul çocuğu değil rosa
Okul öncesi çok uzmanlık alanım değil evet, Muhtelif Hanım. Ama bana gelen çocuklar da hayata 10 yaşında başlamıyorlar, bir evveliyatı var nihayetinde. Eğer öncesinde doğru iletişim kurulup temelde neyin doğru neyin yanlış olduğu öğretilseydi zaten bizlerde bu tür olaylara nadiren rastlar olurduk.

benim çocukken yaptıklarım ve rahmetlilerin anlattıkları aklıma geliyor da sizin çocuğunuz melek gibi geldi bir anda! Asla ona zarar vermek için atmamıştır, atarsa neler olur bunu idrak edemez 5 yaşında ki çocuk. Ona anlatmalısınız mesela onu da balkondan atın (şaka yapıyorum) güzelce anlatın. Çocuk daha önce kedinin oradan atlayıp bir şey olmadığını zaten yazmış kafasına ama hep şanslı olmayacağını bilsin ama sakın kötü bir dil ve ceza ile yapmayın bunu. Daha 5 yaşında ki çocuğa ceza bir yaptırım değil kişisel fikrim bu yönde...

iyi o zaman emerken annesinin memesini ısıran bebeklerin kulaklarından çekelim : )

bebekler ve çocuklar en bencil yaratılmış varlıklardır. Bu sizlere çok acımasız bir yorum gibi gelecek ama acıkan çocuk annesine acımaz, emerken memesini ısırır, eve aç gelen çocuk acıktım diye ortalığı ayağa kaldırır bu onun kötü kalpli değil o yaşta henüz bencil doğruyu yanlışı bilmediğinin göstergesidir. Kocaman kcoalarınız bile eve gelip nerede yemek iye sormuyor mu? Kadın akşama kadar işe gidip mi geldi iş mi yaptı kimin umurunda?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X