• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum kedimizi balkondan attı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi gibi 5 yaşındaki çocuğa lanet edeceğimizi düşündü herhalde.
İkisi de canlı ve ikisi de zarar görmüş bunu tek sorumlusu ANNE. Ne çocuğa annelik yapabiliyor ne hayvana bakabiliyor. Tedavi olacak tek kişi T Tombulkedi

Arkadaşlar, çocuklar tatlı şeyler kabul ediyorum. Her şeyin yavrusunun sevildiği gibi insan yavrusu da sevimli oluyor.
Ama çocuklar aptal değiller, sadece yaşları küçük o kadar. Hiçbir şeyi bilmez gibi davranmak doğru değil. Her kötü davranışı bilmediklerinden ötürü yapıyor değiller.
Sınıf öğretmeni olduğum bir sınıfta 19 öğrenci bir olup 1 öğrenciye koskoca bir dönem psikolojik şiddet uygulamışlar, inanabiliyor musunuz? Ben ikinci dönem geçmiştim okula, o çocuk aylarca ona maruz kalmış. Hepsi de o çocuğu üzdüklerinin farkındaydılar, öyle bilmiyor etmiyor demeyin. Sınıfa girerim, bir karışıklık olur hemen X yaptı. Tahtada konuşanları yazma diye lanet bir adet var niyeyse, hep o çocuğun adı yazılı olur. Bazen hava iyi olunca top oynamaya çıkarırım, bir o çocuğu oyuna almazlar. Böyle böyle bir iki haftada fark ettim akran zorbalığını.
Bunun dışında bir keresinde de ortaokul çocuklarının, tartı yapan kör bir adamcağızla dalga geçip önündeki bozuk paraları çalmaya çalıştıklarına şahit olmuştum.
Üzgünüm ama kanatsız melek varsayımı her zaman tutmuyor. Yeterince fazla çocuk görünce anlıyorsunuz.

Çocukları neden kutsuyoruz anlamıyorum gerçekten. Sorunlu çocuk vardır, sorunlu ebeveyn de vardır. Hatta bazen ebeveyn herşeyi yapsa da çocuk sorunlu olabilir, olur yani bir sürü farklı versiyon. Esas mesele sorunu kabul edip çözüme gitmek. Ama yooook nasıl dramatize edelim şaşırdılar, sanki biz çocukları itlaf edelim diyoruz. Hasbinallah.

5 yasinda cocuk neyi neden yaptigini bilir ve bazi cocuklar gercekten kotu kalpli.
Woman bildiğim kadarıyla avukatsın. Bende erken çocukluk eğitimi uzmanıyım. Doktoram da bu alanda. Çocuk gelişimi üzerine de dersler veriyorum.

Çocuk neyi neden yaptığını her zaman bizim algıladığımız şekilde bilemeyebilir. Yani sizin için kediyi balkondan ölsün diye atmıştır ama o kediyi hava alsın diye çıkarmak istemiş olabilir. Zaten daha önce bir şey olmadı demiş. Zarar görsün diye yaptığını zannetmiyorum.

Oğlun meselq scooter ı kuşlar ezilsin zarar görsün diye mi üstlerine sürdü? Sanmıyorum.

Bu arada bile isteye kedinin kuyruğunu çeken, kesen, kafasına şişe geçiren çocuklar var. Ama burada bahsettiğimiz Çocuk 5 yaşında. Bilişsel gelişim olarak henüz işlem öncesi dönem dediğimiz evrede. Yani somuy ve soyut olarak düşüncelerin henüz gelişmediği, neden sonuç ilişkisini tam olarak kuramadığı, başkalarının bakış açısını yetişkinler gibi kavrayamadığı dönemde. Bu sebeple saf kötülük olsun diye yapmamıştır. Ahlaki gelişim açısından da kuralları anlamadığı bir dönemde. Yani çocuğun anlayış kapasitesi yaşı gereği bu kadar. Elde olan bu.

Aynı durumda bende sinirlenebilirim. Ama vurmak kızmak bunlar çok başka olaylar. Çocuk bu. Hem de 5 yaşında bir çocuk.

Çocuğu uzmana götürsün tabi. Ama götürme sebebi bu çocuk saf kötü acımasız vicdansız vb olmamalı. Çünkü çocuğun yaşı gereği yaptığı şey bu değil.

Eğer daha büyük olsaydı 7 yaş 12 yaş gibi farklı yorum yazardım

Çocukları neden kutsuyoruz anlamıyorum gerçekten. Sorunlu çocuk vardır, sorunlu eneveyn de vardır. Hatta bazen ebeveyn herşeyi yapsa da çocuk sorunlu olabilir, olur yani bir sürü farklı versiyon. Esas mesele sorunu kabul edip çözüme gitmek. Ama yooook nasıl dramatize edelim şaşırdılar, sanki biz çocukları itlaf edelim diyoruz. Hasbinallah.
Çocukları kutsayan yok. 5 yaşındaki çocuğun sorumluluğu ebeveynlerdedir. Yaptığı eylemin nedeni aileden kaynaklıdır. Bu arada her canlı kutsaldır

Asıl kötü kalpli sensin!!! Anneliğini sorgula. Allah’ın cezası oğlum ne demek ya içim acıdı su mesaja. O yaşta çocuk doğruyu yanlışı bilmeyebilir ögreteceksiniz hanfendi!!!!!! Tedbir alacaksınız kediye canım yavrum diyorsun çocuğa Allah’ın cezası kötü kalpli diyorsun. Vicdansız!!!!! Bazen ağaç kavuğundan dünyaya gelmek çok daha iyidir sizin gibi anneye sahip olacağına
5 yaşındaki çocuk eşek gibi bilir iyiyi kötüyü.

İnsan doğurduğu yavruya nasıl Allah'ın cezası der? Şuradaki uslubunuzdan dahi belli kediye gösterdiğiniz sevginin birazını o çocuğa gostermiyorsunuz demek ki kiskanmis çocuk üzülmüş belki kedi giderse onu seveceginizi bile düşünmüş olabilir. 5 yaşında bir çocuğu yaptığı yanlıştan dolayı yargilayamayiz ama o çocuğu bu hale getiren anne babanin kendisini bi sorgulamasi lazım nerde yanliş yaptık diye.

Ya halen çocuğu savunanlar var çocuklar çok acımasızlar kiskanmıştir belki de
😐 tobe bismillah.. boyle bir durumda evdeki ebeveyn sucu kendinde aramali degil mi? Yeterli onlem
Alinsaydi cocuk bunu yapamazdi zaten.. ki konu sahibi dusun cocugun dusseydi o balkondan🙄 sonucta akli ermiyor cocugun ya bi kaza olsa cocugun dusse? Bnce gerekli onlemleri alin bundan sonrasi icin, kediyide bir doktora goturun belli ki ayagina birsey olmus, topalliyor

Bu anlattiginiz sey cok ciddi bir durum. Kedinizi attigi gibi yarin bir gun baska seyleri de balkondan atabilir. Yoldan gecen birinin kafasina denk gelse ölümüne bile sebep olabilir ki bu durumda ceza alacak kisiler anne ve babasidir. 5 yasindaki cocugun simdiye kadar atma huyunu coktan birakmis olmasi lazim. 3 yas civari baslar ve anne baba sabirla yanlis oldugunu ogretir. Cocugunuzun yaptigi bu yanlisin sorumlusu sizsiniz. Bu durumda ona vurmak ya da cezalandirmak sadece istenmedik davranisi söndürür ama dogru davranisi ne derece kazandirir bilmiyorum.
Ayrica kediyi neden direkt veterinere goturmediniz? Bir sey olursa mi goturmeyi dusunuyorsunuz? Hayvancik betona düşmüş. Bu nasil rahatlik?

Al işte şımartılmış, ebeveynini parmağında oynatan bir çocuk. Bu çocuğu siz bu hale getirmişsiniz.nasıl bu çocuğa güvenip evinizde hayvan besleyen izliyorsunuz!!!

Oğlum o kadar laftan anlamaz ve şımarık ki. Çok üzülüyorum. Her yerde beni mahcup ediyor. Her istediği olmuyor kesinlikle. Ya da ağladığı zaman dediğini yapmıyorum. Onu simartabilecek dede vb kişilere uzaktayiz. Ama artık çok yoruldum. Birkaç örnek vereyim.
-Binlerce kez güzel güzel anlatmama rağmen okula giderken gitmek istemiyorum diyor ( okula girdikten sonrası çok iyi hatta akşam da eve gelmek istemiyor)
-Sabah kalkınca tuvalete gitmek istemiyor yüzünü yıkamak istemiyor her sabah mi insan itiraz etmekten bıkmaz heerrr sabah bunun gerekliliğini anlatıyorum her sabah kavga
-Uyku saati gelince oyuncakları toplama+tuvalet ve dış fırçalama yine aynı itiraz ve istememe seromonisi
-kedimizin arka bacaklarından tutup kaldirma aşkı var binlerce kez güzellikle anlattım kızarak anlattım yok yani anlamıyor
-baska insanların yanında simariklik üzerine simariklik hiç sözümü dinlemiyor mahcup ediyor
-Sesimi yükseltip kızınca ki yüzümle de eminim kızdığım çok bellidir sen beni sevmiyorsun diyor
- zaman da gayet geçiriyorum oyun oynuyorum etkinlik yapıyorum her gece muhakkak bir hikaye kitabı okurum masal anlatırım
-babasi ile de birlikte hareket ederiz yani benim reddettiğim bir şeyi o onaylamaz
Nerde hata yapıyorum ben anlamıyorum
Tüm bunlar uzun zamandır devam ediyor ve ben artık tahammülümün sinirindayim şiddet uygulamamak için zor tutuyorum kendimi.
Ben istiyorum ki evladım sözümü dinlesin ya. Çok birşey istemiyorum. Milletin çocuğu hadi oğlum kızım şunu yap deyince yapıyor görüyorum ama benimki yalvartıyor kendine ve artık psikolojim yetmiyor bir kere söylüyorum yapmayınca ikincide kızmaya başladım.
Ben böyle bir anne olmak istemiyorum.
Her gece konuşuyoruz. Her gece sözler veriyoruz birbirimize. O sözümü dinleyecek ben de kızmayacağım şeklinde. Ama olmuyor.
Oğlum 5 yaşında

Çocuklar "id"leri le yani dürtüleri ile hareket ederler. Tam anlamıyla "doğru davranışı" kavraması zaman alabilir. Beraber dışarı çıktığınızda kuşların yanından geçerken kuşlar rahatsız olmasın ben yan taraftan yürüyeceğim derseniz ona örnek olmuş olursunuz. Kuşları besleyebilirsiniz. Onu olumlu sözcükler ile pekiştirebilirsiniz. Oyun oynarken gün içerisinde bu davranışı pekiştirirseniz çocuğunuz doğru davranışı öğrenir. Çocuk kuşların üstüne bisiklet sürdüğünde onların kaçması bu onlar için basit bir oyundan ibaret. Kötü çocuk yoktur. Bazen sebep sonuç ilişkisini tam kuramazlar ve bazen de ebeveynlerinin aynası olurlar
Zaten tum canlilara hassas davranma konusunda ciddi ornek bir birey ve anneyim, beni tanimadiginizi varsayarak bu aciklamayi yapiyorum. Birlikte beslemeler de yapiyoruz, onlar da ne yapmakari gerektigini biliyorlar. Kendi cocuguma kotu demedim, onun oyun olarak yaptigini biliyorum zaten, ona bile kizdim dedim. Kendi cocugumu bana anlatip uzerine bir de bana akil vermeyin rica edecegim, herkesin akli kendine yetiyor cunku.

Ben bazi cocuklarin gercekten seytan oldugunu soylerken ornek vereyim, bir arkadasimin 6 yasini doldurmamis kizi havuzda benim cocuklarimin basindan suya bastirdi, yapma ama oyle kizim, bogulurlar dedim; bogulsunlar diye yapiyorum zaten dedi. Simdi bu cocugun sizce “id” i mi gelismemis yoksa sebep sonuc iliskisi mi kuramiyor? Hayir hepsi tamamlanmis ve son derece bilincli hareket ediyor ve sonucunun da farkinda. Peki biz bu cocuga cocuktur yapar mi demeliyiz? Hayir tabi ki. Kastim boyle cocuklar, konu sahibinin Oglu da belli ki boyle kotu kalpli bir cocuk, pedagog destegi gerekli bu sebeple

Al işte şımartılmış, ebeveynini parmağında oynatan bir çocuk. Bu çocuğu siz bu hale getirmişsiniz.nasıl bu çocuğa güvenim evinizde hayvan besleyen izliyorsunuz!!!
Şımartılmış inanın değil. Kesinlikle şımartmıyoruz. Konuda da belirttiğim gibi her yaptığına onay vermiyoruz egosunu kabartmıyoruz ya da küçümsemiyoruz. Zaten üzgün oluşumun sebebi de bu ya...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X