• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum kedimizi balkondan attı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kötü kalpli bal gibi olur. Çocukların hepsi masum değil. Kötülük sanırım zihinsel bir problem. O yüzden psikopatların çocukluğu da psikopat gibi
Niye o zaman alimden zalim , zalimden alim olurmuş gibi bir söz var o zaman ? Her psikopatın çocuğu psikopat , her iyi ailenin çocuğu da iyi mi oluyor ? Tanıdığım bir doktor var . Kadın ve eşi birlikte doktorlar aynı hastanede coçuklari ise şuan hapiste . Çocuk böyle bir hayat istedi . Hatta annesi çocuğunu kurtarmak için illegal yollar denedi . Yani evrakta sahtecilik yapmak istedi. Adam ise hayır cezasını çeksin dedi. Sonucunda anne baba da ayrıldı. Şimdi Çocuk hapiste anne baba ise ayrı ayrı ayni iş yerinde görevlerine devam ediyorlar . Yani o işler her zaman öyle olmuyor. Kötülük zihinsel bir problem ise onu bilmiyorum

Çocukları neden kutsuyoruz anlamıyorum gerçekten. Sorunlu çocuk vardır, sorunlu ebeveyn de vardır. Hatta bazen ebeveyn herşeyi yapsa da çocuk sorunlu olabilir, olur yani bir sürü farklı versiyon. Esas mesele sorunu kabul edip çözüme gitmek. Ama yooook nasıl dramatize edelim şaşırdılar, sanki biz çocukları itlaf edelim diyoruz. Hasbinallah.
Şunu anlamıyorlar işte. O akran zorbalığına uğrayan çocuğun ebeveyni de olabilirlerdi. Şiddeti uygulayan çocuğun penceresinden bakıyorlar ama uygulanana gelince yavaş işliyor niyeyse.
Eğer müdahale edilmezse o şiddet bulaşıcı hale gelir. Önce hayvana uygular, sonra sınıftan, kurstan kendine bir kurban seçer. Sonra kendi gibi birkaçını bulur, onlara da bulaştırır.
Ben çok hassasım bu konuda. Çocuk yaşta uğranan akran zorbalığı, şiddet hayatınızı mahvedebilir.
Benim bir öğretmen olarak yapabileceklerim sınırlı. Elimden geldiği kadar gözlemledim, korudum, rehberlik saatlerine artırdım, veliyle görüştüm vs. Ama iş hep velide bitiyor. Çocuktaki sorunu görmüyorlar, çözümü de olmuyor maalesef.

Ayh...
Kedim var. Oğlum da var. Bir canı kurtarmak zorunda kalsam oğlumu seçerim. Mesela bir yangın vs. Tek bir şansım olsa. Siz 3 kedinizi alın, çocuğunuzu bırakın
İkisini de aynı anda gözetmek gerek. İnsan kedileri de evladı gibi görür sizde o yoksa hayvanları lütfen hak edecekleri şekilde sevilecekleri, yangında kurtarılmaya değer görülecekleri ailelere verin :)

Woman bildiğim kadarıyla avukatsın. Bende erken çocukluk eğitimi uzmanıyım. Doktoram da bu alanda. Çocuk gelişimi üzerine de dersler veriyorum.

Çocuk neyi neden yaptığını her zaman bizim algıladığımız şekilde bilemeyebilir. Yani sizin için kediyi balkondan ölsün diye atmıştır ama o kediyi hava alsın diye çıkarmak istemiş olabilir. Zaten daha önce bir şey olmadı demiş. Zarar görsün diye yaptığını zannetmiyorum.

Oğlun meselq scooter ı kuşlar ezilsin zarar görsün diye mi üstlerine sürdü? Sanmıyorum.

Bu arada bile isteye kedinin kuyruğunu çeken, kesen, kafasına şişe geçiren çocuklar var. Ama burada bahsettiğimiz Çocuk 5 yaşında. Bilişsel gelişim olarak henüz işlem öncesi dönem dediğimiz evrede. Yani somuy ve soyut olarak düşüncelerin henüz gelişmediği, neden sonuç ilişkisini tam olarak kuramadığı, başkalarının bakış açısını yetişkinler gibi kavrayamadığı dönemde. Bu sebeple saf kötülük olsun diye yapmamıştır. Ahlaki gelişim açısından da kuralları anlamadığı bir dönemde. Yani çocuğun anlayış kapasitesi yaşı gereği bu kadar. Elde olan bu.

Aynı durumda bende sinirlenebilirim. Ama vurmak kızmak bunlar çok başka olaylar. Çocuk bu. Hem de 5 yaşında bir çocuk.

Çocuğu uzmana götürsün tabi. Ama götürme sebebi bu çocuk saf kötü acımasız vicdansız vb olmamalı. Çünkü çocuğun yaşı gereği yaptığı şey bu değil.

Eğer daha büyük olsaydı 7 yaş 12 yaş gibi farklı yorum yazardım
Ben ayni fikirdeyim ama sandigimiz kadar saf degiller diyorum. Benimki oyun olsun diye, ucuslarini gormek icin yapmisti biliyorum ben ona dahi kizdim demek istedim. Yukarida ornekli aciklama yaptim, kimi nasil cocuklari kastettigimi anlatmak icin

Acımasızlığın ne demek olduğunu da bilemez ki o yaşta ? Tepkili yorumlar aldığınız için bunları söylediğinizi düşünüyorum. İnsanın evladı herşeyden ehemmiyetli ve kıymetlidir. Evet hayvanlara bakıyorsak sorumlulukları bakan kişiye aittir , evladımız varsa sorumluluğu anne babaya aittir. Niye insanlar 18 yaşına kadar reşit sayılmıyorlar ? Demek ki o zamana kadar anne babaya ihtiyaç var demi .
Acımasızlık kavramını bilir demiyorum bu soyut bir şey ama olabilir diyorum

Şiddete şiddetle cevap vermek doğru olmaz. 5 yaşında küçük bir çocuk anlamamış olabilir. Ama siz ona vururken de Allah’ın cezası derken de herşeyin farkındasınız.

Oğlunuzu bir pedagoga götürün. Belki bir süre doktor gözetiminde daha iyi ilerlersiniz ihmal etmeyin. Oyun terapisiyle birçok şeyin üstünden geliyorlar.

Siz de psikoloğa gidin. Çocuğunuza bu kadar öfke dolu olmanızın nedenini öğrenirsiniz

Not: Kediyi acil veterinere götürün.
Bence oglunu değiş kendini götürsün pskologa ciddi problemleri var

Sizi alintiladim ama bu sekilde dusunen herkese sorum, lutfen kisisel algilamayin:

Cocugunuz goz gore gore bir canliya zarar verse siz ne tepki verirdiniz? Ben dun mesela yemek yiyen guvercinlerin uzerine scooter surdu oglum diye kizdim cocuga ki onlar ucup gidecekti yine de korkuttugu icin kizdim.

5 yasinda cocuk neyi neden yaptigini bilir ve bazi cocuklar gercekten kotu kalpli. Hani cocuga oyle denir mi demeyin, baya baya seytan gibi cocuklar taniyorum ben kimse kusura bakmasin
Bide tutturmuşlar ne görse onu yapar çocuk diye yahu 3 kardeşiz biz neler gordük psikopat olmadik veya hiç birimiz birbirimize benzemiyoruz aynı anne baba yetiştirdi bizide, ama çiçek gibi ailelerin ne psikopat çocukları çıkiyor 🤷🏼‍♀️ elinden geldiğince çocuğunu iyi yetistirmeye çalışırsın ama biyerden sonra doğuştan ve karakter olduğuna inanıyorum

😐 tobe bismillah.. boyle bir durumda evdeki ebeveyn sucu kendinde aramali degil mi? Yeterli onlem
Alinsaydi cocuk bunu yapamazdi zaten.. ki konu sahibi dusun cocugun dusseydi o balkondan🙄 sonucta akli ermiyor cocugun ya bi kaza olsa cocugun dusse? Bnce gerekli onlemleri alin bundan sonrasi icin, kediyide bir doktora goturun belli ki ayagina birsey olmus, topalliyor
Annesinin hatası var bence de zaten

Woman bildiğim kadarıyla avukatsın. Bende erken çocukluk eğitimi uzmanıyım. Doktoram da bu alanda. Çocuk gelişimi üzerine de dersler veriyorum.

Çocuk neyi neden yaptığını her zaman bizim algıladığımız şekilde bilemeyebilir. Yani sizin için kediyi balkondan ölsün diye atmıştır ama o kediyi hava alsın diye çıkarmak istemiş olabilir. Zaten daha önce bir şey olmadı demiş. Zarar görsün diye yaptığını zannetmiyorum.

Oğlun meselq scooter ı kuşlar ezilsin zarar görsün diye mi üstlerine sürdü? Sanmıyorum.

Bu arada bile isteye kedinin kuyruğunu çeken, kesen, kafasına şişe geçiren çocuklar var. Ama burada bahsettiğimiz Çocuk 5 yaşında. Bilişsel gelişim olarak henüz işlem öncesi dönem dediğimiz evrede. Yani somuy ve soyut olarak düşüncelerin henüz gelişmediği, neden sonuç ilişkisini tam olarak kuramadığı, başkalarının bakış açısını yetişkinler gibi kavrayamadığı dönemde. Bu sebeple saf kötülük olsun diye yapmamıştır. Ahlaki gelişim açısından da kuralları anlamadığı bir dönemde. Yani çocuğun anlayış kapasitesi yaşı gereği bu kadar. Elde olan bu.

Aynı durumda bende sinirlenebilirim. Ama vurmak kızmak bunlar çok başka olaylar. Çocuk bu. Hem de 5 yaşında bir çocuk.

Çocuğu uzmana götürsün tabi. Ama götürme sebebi bu çocuk saf kötü acımasız vicdansız vb olmamalı. Çünkü çocuğun yaşı gereği yaptığı şey bu değil.

Eğer daha büyük olsaydı 7 yaş 12 yaş gibi farklı yorum yazardım
+919716261819

Şımartılmış inanın değil. Kesinlikle şımartmıyoruz. Konuda da belirttiğim gibi her yaptığına onay vermiyoruz egosunu kabartmıyoruz ya da küçümsemiyoruz. Zaten üzgün oluşumun sebebi de bu ya...
Hanımefendi her şeye itiraz ediyorsunuz da çocuğu ağaç kovuğundan 5 yaşında mı aldınız geldiniz? Demekki yanlış yaptığınız şeyler var. Geceleri kitap okuyorum demekle olmuyor. Pedagogla paralel gidiceksiniz ihtiyacınız varsa böyle.

Ne kediye ne çocuğa sahip çıkmışsınız işte. Çocuk ya eline bıçak alsa , küllük alsa onu atsa balkondan birisine saplansa ölse yaralansa? Ya kuşlar gibi uçucam diye kendini atsa? Bu ihtimaller sıralanır gider.
Yaşadıklarınızdan ders de almıyorsunuz ki, daha önceden bir olay yaşamışsınız ama sonra yine olmadı ki diye bir bahaneyle file de germemişsiniz. Oldu işte bak? Biraz karı koca aynaya mı baksanız

Ben ayni fikirdeyim ama sandigimiz kadar saf degiller diyorum. Benimki oyun olsun diye, ucuslarini gormek icin yapmisti biliyorum ben ona dahi kizdim demek istedim. Yukarida ornekli aciklama yaptim, kimi nasil cocuklari kastettigimi anlatmak icin
Şu noktada anlaşamıyoruz. Bahsettiğiniz çocuk kötü kalpli olduğu için yapmıyor. Psikolojik destek alması verek kesinlikle. Bu davranışının sebebi başka. Belki aile içi şiddet, belki yanlış ebeveyn tutumu, taciz, belki de genetik yatkınlık. Yani sonuç: çocukları boğmaya kalkmak. Sebep: öylesine kötü kalpli olmak değil. Başka bir sebebin yansımasıdır bu. Üzüldüm o çocuğa da çevresindekilere de.

Bide tutturmuşlar ne görse onu yapar çocuk diye yahu 3 kardeşiz biz neler gordük psikopat olmadik veya hiç birimiz birbirimize benzemiyoruz aynı anne baba yetiştirdi bizide, ama çiçek gibi ailelerin ne psikopat çocukları çıkiyor 🤷🏼‍♀️ elinden geldiğince çocuğunu iyi yetistirmeye çalışırsın ama biyerden sonra doğuştan ve karakter olduğuna inanıyorum
Evet bibi kesinlikle

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X