Bebek Beslenmesi oğlum kilo almıyorr :(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

nimesay3327

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2017
6
2
1
38
oglum 6 yaşında ve hala 14 kilo. gitmediğim doktor kullanmadığım ilaç kalmadı.
iki sene nutricia diye bi mama kullandık oda fayda etmedi.
aynı durumda olanlar varsa lütfen yardımcı olun

Kendimi hatırlıyorum, ilkokul 2.sınıfta yani 8 yaşında 18 kiloydum.
Bebeğim olunca öğrendim ki, bir çocuğun sağlığı kilosu ile değil boyuyla ölçülürmüş.
Eğer çocuğunuzun boyu normal ise, canınızı sıkmayın.
Bünyesi yakıyordur ve çok hareketlidir.
Eğer boyuyla la da alakalı bir problem varsa, uzman doktorlara göstermek gerekir.
Nacizane tavsiye, pekmek çok iyi kilo yapar.
Her öğün 2-3 yemek kaşığı yedirebilirsiniz özellikle keçiboynuzu ve dut pekmezi.

Kendimi hatırlıyorum, ilkokul 2.sınıfta yani 8 yaşında 18 kiloydum.
Bebeğim olunca öğrendim ki, bir çocuğun sağlığı kilosu ile değil boyuyla ölçülürmüş.
Eğer çocuğunuzun boyu normal ise, canınızı sıkmayın.
Bünyesi yakıyordur ve çok hareketlidir.
Eğer boyuyla la da alakalı bir problem varsa, uzman doktorlara göstermek gerekir.
Nacizane tavsiye, pekmek çok iyi kilo yapar.
Her öğün 2-3 yemek kaşığı yedirebilirsiniz özellikle keçiboynuzu ve dut pekmezi.
maleseff boyumuzda daha92 cm :(

maleseff boyumuzda daha92 cm :KK43:
Olması gereken aralığı bilmiyorum ama persentil hesaplaması yapıp bakın derim.
Daha minik bebeğim olduğu için, bu konuda hangi doktorlar ilgileniyor bilemiyorum ama gerçekten gerilik söz konusu ise çok detaylı araştırmalısınız.
Gittiğiniz doktorlar ne cevap verdi peki?

Olması gereken aralığı bilmiyorum ama persentil hesaplaması yapıp bakın derim.
Daha minik bebeğim olduğu için, bu konuda hangi doktorlar ilgileniyor bilemiyorum ama gerçekten gerilik söz konusu ise çok detaylı araştırmalısınız.
Gittiğiniz doktorlar ne cevap verdi peki?
presentilin altındayız malesef. doktor mamaya devam diyor
ama oğlum çok iksindi artık içmek istemiyor.
endokronoloji doktoru bulmaya çalışıyorum.
bakalıö o ne diycek

presentilin altındayız malesef. doktor mamaya devam diyor
ama oğlum çok iksindi artık içmek istemiyor.
endokronoloji doktoru bulmaya çalışıyorum.
bakalıö o ne diycek
Gelişim için mama takviyesi benim pek aklıma yatmadı.
Tabi ki uzman değilim ama 6 yaşında bir çocuğun besin takviseyi mama değil, gerçek besinlerle yapılmalıdır diye düşünüyorum.
Erkek çocukları bir anda serpilip büyür diye bir laf vardır, belki genetiktir, belki de bünyesi fazlasını yakıyordur vs.
Detaylı araştırılması lazım dediğiniz gibi.
İnşallah derdinize derman bulursunuz.

Gelişim için mama takviyesi benim pek aklıma yatmadı.
Tabi ki uzman değilim ama 6 yaşında bir çocuğun besin takviseyi mama değil, gerçek besinlerle yapılmalıdır diye düşünüyorum.
Erkek çocukları bir anda serpilip büyür diye bir laf vardır, belki genetiktir, belki de bünyesi fazlasını yakıyordur vs.
Detaylı araştırılması lazım dediğiniz gibi.
İnşallah derdinize derman bulursunuz.
inşallah. çok teşekkür ederim. mama derken aptamil gibi mamalardan değil bize verilen
özel bir beslenme ürünü ve raporsuz olarak alamıyorum zaten. dediğim gibi başka doktora gitmem lazım herhalde

kizlar istanbul cevizlide yasiyan varmi benim oglumda cok zayif kilo almiyor ney kilo yapiyor lutfen yardim

Back
X