Konuşma Problemleri Oğlum konuşmuyor

Geç konuşma, kekeleme, her türlü konuşma probleminin paylaşıldığı konular.

deryaegeberk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2016
44
22
38
40
Ne benim 1ay sonra 4 yaşını doldurucak oğlum var konuşmuyor sadece anne baba hadi yumurta birkaç kelime soyluyor cümle kurmayo yapmadığım şey kalmadı doktor lar birşey yok dedi birde uzatarak konuşuyor aneeeee hadiiiiiii gibi çok üzülüyorum napayım bilmiyorum krese verdik 2 hafta oldu birde kardeşi oldu 2 ay önce daha çok şey söylüyordu kardeşi olunca kesti akıl verin bana baskı yapmalimiyim konusturunca ağlıyor doktor ba be bı bi bunları soyletin dedi ama ba be bı diyor sonra sıkılıyor

Bir şey olmaz doktorlar sıkıntı göremediy se sıkma canını mesela benim eşim kayınvalidem anlatır 5 yaşından sonra başlamış konuşmaya onu da zar zor ama şimdi mübarek bülbül gibi☺

Ama niye bir çocuk konuşmak istemiyor sanki hiç konusmicak gibi hep böyle gitcek gibi doktor dili gelişir ama biraz geç gelişir dedi

Ne benim 1ay sonra 4 yaşını doldurucak oğlum var konuşmuyor sadece anne baba hadi yumurta birkaç kelime soyluyor cümle kurmayo yapmadığım şey kalmadı doktor lar birşey yok dedi birde uzatarak konuşuyor aneeeee hadiiiiiii gibi çok üzülüyorum napayım bilmiyorum krese verdik 2 hafta oldu birde kardeşi oldu 2 ay önce daha çok şey söylüyordu kardeşi olunca kesti akıl verin bana baskı yapmalimiyim konusturunca ağlıyor doktor ba be bı bi bunları soyletin dedi ama ba be bı diyor sonra sıkılıyor
Ayni iste benim oğlanda kardeşi olunca kesti konusmayi 19 aylikti kardesi dogdugunda baya seyler soyluyordu şimdi kardeşi de ayni sekil kendine bir dil kurdu onu konusuyor ama herseyi soyluyor herseyi anlatiyor ama cogu kendi dilinde benden ve abisinden baska kimse anlamiyor cogu konuştuğunu krese baslayacak yeni sezonda cok faydali olayacagina inaniyorum abisi cok iyi konusmasada cok yol katettik hakkimizda hayirlisi

Duymasinda sorun yok algidada yok ama konuşmuyor birde kendince dil geliştirmiş onu kullanıyor çok TV izledi cep telefonu çok oynadı acaba ilgilizce konuşuyor da bizmi anlamiyoruz
tv ve telefon yuzunden olabilir
bol kitap okuyun sarki soyleyin soyletin
yaz geldi parka çikarin ,disarda tv telefon aklina gellmez

Canım doktor bişey yok diyorsa korkma. Benim elimin oğlu da 5 yaşında şimdi daha yeni yeni konuşuyor. O da kaç doktora götürdü hepsi zamanla konuşur demişlerdi. Şimdi yeni başladı konuşmaya. Öncesinde anne baba vs çok az kelime konuşuyordu. Rabbim şifalar versin oglunuza.

normalde 4 yasina gelmis bir cocugun akici bir sekilde konusmasi gerekir,lutfen bir kac dr a daha gorunun.Benim oglumda 3 yasinda az konusuyor ama cumle de kuruyor.Bize gelisim geriligi teshisi koyuldu otizm belirtilerine de bakin oglunuzla uyusan belirtiler goruyorsaniz vakit kaybetmeden ozel egitime baslayin...benim oglumda gec konustu,komsunun cocuguda boyleydi sonra bulbul oldu gibi sozlere aldanmamanizi oneririm...

Canim şöyle ses kaydedici oyuncaklar alsan soyletmek istedigini ona kaydetsen oda dinleye dinleye söyler benim kizimin ses kaydeden papagani vardi ilk anne demeyi onla ogrettim ben 14 aylık ti kizim aaa papagan anne dedi bana falan derdim simdi 31 aylık bilmedigi yok valla bence algisinda problem yoksa bi sıkıntı yoktur çocukta insallah en kisa zamanda konuşur

normalde 4 yasina gelmis bir cocugun akici bir sekilde konusmasi gerekir,lutfen bir kac dr a daha gorunun.Benim oglumda 3 yasinda az konusuyor ama cumle de kuruyor.Bize gelisim geriligi teshisi koyuldu otizm belirtilerine de bakin oglunuzla uyusan belirtiler goruyorsaniz vakit kaybetmeden ozel egitime baslayin...benim oglumda gec konustu,komsunun cocuguda boyleydi sonra bulbul oldu gibi sozlere aldanmamanizi oneririm...
Oğluma otizim yok dediler Rama goturdum pedegog videosunu gönderim Bursa'ya götürdüm 4 çeliğe piskolag götürdüm en son piskolag zaman dedi bekliceksin sabırlı olacaksın dedi Algida sorun yok telefondaki bütün zeka oyunları oynuyor tahta yappoz aldım yapıyor zaten gittiğimiz yerlerde test yaptılar kule iç içe geçirme vs yaptı tek sorun cümle kurmayo doktor dili çözülür ama geç çözülür dedi krese verdik beklicez

Benim erkek yegenim de 5 yasina giricek konusuyor ama ne dedigi anlasilmiyor. Pedagog kres onerdi bu sene gitti ama degisen bisey olmadi.

Benim oğlum bici bici derim banyo koşar gidiyoruz derim kapıda bekler yemeğini kendi yiyebiliyor ayakkabı larını cikarta biliyor babası gelince baba baba diye babasına koşuyor şükür de soyler ne dersem yüzde 70 tekrar ediyor sikilmadigi sürece çok üstüne gidersem söylemek istemiyor tek sorun cümle kurmuyor dediklerimi anlar sadece yüz ifademden kizdigini anlar bagirmadan kizdigimi anlar sürekli kendi kendine oyuncaklarla oynarken konuşma halinde ama dedikleri anlaşılmıyor tuvalet eğitimi 3 günde öğrendi gece gündüz büyük küçük sizce birseyi olsa bunları yaparmi

Gelişim geriliği nasıl oluyor neye bakıyorlar yada nasıl teşhis konuldu

Gelişim geriliği nasıl oluyor neye bakıyorlar yada nasıl teşhis konuldu
cocugun yasindan beklenen davranislari yapamamasi..gelisim testi yapildimi Size bilmiyorum bizde motor ve dilde gerilik cikti.Ama motor becerileri artti Su anda yasinin gerektirdigi seyleri yapabiliyor..sadece dilde gerilik var bunyn icin konusma terapisine baslayacaz...

Motor
cocugun yasindan beklenen davranislari yapamamasi..gelisim testi yapildimi Size bilmiyorum bizde motor ve dilde gerilik cikti.Ama motor becerileri artti Su anda yasinin gerektirdigi seyleri yapabiliyor..sadece dilde gerilik var bunyn icin konusma terapisine baslayacaz...
Dediğiniz şey kutuları kule yaptırdılar sonra küçük küpleri bir kaba doldurmasını istediler yapti tahta çekiçle ince uzun tahtalara vurup cakmaksini istediler yapti yuvarlak renkli desenli bir oyuncak vardı onlari üst üste koydurdular yaptı benim oğlum tahta pazil aldık bir iki saatte çözdü şuan ezbere yapıyor telefonda yappoz oyunları var onları da yapıyor sizinki bunlarmi yani. Bunlar motor gelişimi oluyor

Back
X