Davranış Bozuklukları Oğlum Konuşmuyor :(

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

esraanne

yunusum oğluşummmmmm
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2011
1.231
3
108
Siirt
kızlar benim 28 aylık bi oğlum var zeka geriliği olup olmadını nasl anlarım her kelimeyi sölüo ama cümle kurmuo bide getir yada babaya ver deyince asla vermio uyuması için napsam faydasız kaç gündür bi fikir verin

böyle bişeyden şüpheleniyosan niye buraya soruyosunuz. biz uzman değiliz ki. olsak bile çocuğunu görmeden nasıl birşey diyebiliriz...
vakit kaybetmeden bir uzmana gitmelisiniz..

Son düzenleme:
bence korkmanıza gerek yok her çocuğun gelişimi bir değil tanıdığımızın oğlu 30aylıkken bir anda konuşmaya başladı onun öncesinde anne bile demiyordu şimdi susturana aşkolsun:))yinede içinizde kuşkuyu gidermek için bir dooktora başvurun

böyle bişeyden şüpheleniyosan niye buraya soruyosunuz. biz uzman değiliz ki. olsak bile çocuğunu görmeden nasıl birşey diyebiliriz...
vakit kaybetmeden bir uzmana gitmelisiniz..

ben paylasımda bulundum ters cevap verme insanı germekten baska bişi diil şu yaptıgın belki yasayan var die sordum sınırınızı bilin lütfennnnn

endişeni anlıyorum... 3 yaşında oğlum yeni yeni ağzından kelimeleri söylüyor.. dr a gideceğiz... ama üniversite hastanesi olduğundan dah 20 gün daha beklemedeyiz... buradaki önemli anahtarlardan birkaçını vereyim kendi bilgi düzeyimde... öncelikle söylenenleri anlıyormu? işaret parmağını kullanıyor mu birşeyi gösterirken? senin almanı mı istiyor? vücut dilini kullanabiliyor mu? göz teması var mı? ismine dönüyor mu?

endişeni anlıyorum... 3 yaşında oğlum yeni yeni ağzından kelimeleri söylüyor.. dr a gideceğiz... ama üniversite hastanesi olduğundan dah 20 gün daha beklemedeyiz... buradaki önemli anahtarlardan birkaçını vereyim kendi bilgi düzeyimde... öncelikle söylenenleri anlıyormu? işaret parmağını kullanıyor mu birşeyi gösterirken? senin almanı mı istiyor? vücut dilini kullanabiliyor mu? göz teması var mı? ismine dönüyor mu?

bunların hepsini yapıo sorunsuz olarak

Çocuğunuzun sırf geç konuşmasından dolayımı zekasından şüphe ediyorsunuz?Her çocuğun gelişimi farklıdır kimi geç konuşur,kimisi erken,kimi geç yürür,kimisi erken..Zeka bunlarla ölçülmez..

tuvalet eğitimini falan verdim ama sunu al götür hade falan diyince yapmıo bide cümle falan kuramıo kelimelerle işaretle ağlayarak bakarak çözüoz sorunu

ben paylasımda bulundum ters cevap verme insanı germekten baska bişi diil şu yaptıgın belki yasayan var die sordum sınırınızı bilin lütfennnnn

ters konuşmadım. tersim böyle değildir bikere!!!
konunun aciliyeti ve önemini vurguladım. çocuğun konuşmasa bile verilen bu tür basit komutları yerine getirebilmeli.
eğer şüpheleddiğiniz durum mevcutsa ve siz hala çözüm için forumlarda araştırma yapıyorsanız bu gecikmenin bedeli ağır olabilir. ben yine uyarımı yapacağım, burda benim sınırlarıma kafa yoracağınıza acilen uzmana gidin!!!!

ters konuşmadım. tersim böyle değildir bikere!!!
konunun aciliyeti ve önemini vurguladım. çocuğun konuşmasa bile verilen bu tür basit komutları yerine getirebilmeli.
eğer şüpheleddiğiniz durum mevcutsa ve siz hala çözüm için forumlarda araştırma yapıyorsanız bu gecikmenin bedeli ağır olabilir. ben yine uyarımı yapacağım, burda benim sınırlarıma kafa yoracağınıza acilen uzmana gidin!!!!

bu tavrın beni deli edio konuma yorum yapmayın lütfen seviye bırakmadınız

endişelenmeni gerektirecek bişi görmüyorum canım.. benim yigenim 4 yaşında oda cümle kuramıyo ama kızımda 4 yaşında motor gibi konuşuyo onun için kıyaslama yapma cocuklar arasında işlerine gelmiyo konuşmak erkek cocukları geneli geç konuşuyo ..

annesi o sorduğumuz soruları yapıyorsa içimizi daha rahat tutmalıyız... her bebeğin gelişimi evet çok çok farklı.... burada önemli olan onun bizi yönlendirmesine izin vermek... istediğini anlayıp konuşmasına karışmadan istediğini yerine getirebilmek... 0-3 yaş çocuğunu asla ağlatmamız gerekiyor... bırakın o sizi yönlendirsin... zaten o kendini ifade edemediği için yeterince baskı içindedir... desteğinize ihtiyacı var.... ben 20 gün sonrasındaki dr randevumu merakla bekliyorum... '' neden?'' sorusunun yanıtını alabilmek için... bol şans.

merhabalar ben özel eğitim öğretmeniyim ve yaklaşık 10 senedir bu tip öğrenme problemleri yaşayan öğrencilerle çalıştım.

verdiğiniz bilgiler benim bir şey söylemem için biraz eksik eğer mümkünse bana 2 - 3 - 4 heceli hangi kelimeleri kullandığına örnekler verebilirseniz bir de babayı görünce baba sizi görünce tepki verir mi taklit becerisi nasıldır.. gibi biraz daha ayrıntılı bilgi verirseniz size yardımcı olmaya çalışırım...

umarım endişelenecek bir durum söz konusu değildir..

burası herkese açık bir yorum sitesi. sen yaz sen yazma gibi bir şey söylemeye hakkın yok. ayrıca duymak istemediğin şeyleri söylememiş olabilirim.
ne yani amaan üzülme nasıl olsa konuşur hele sen 2-3 yıl daha bekle mi deseydim. seni uyardığım için kızmak yerine, ha bide böyle bir fikir varmış bide şunu değerlendireyim demen yararına olur arkadaşım....
seni tanımıyorum bile neden kötülüğünü isteyeyim?????

Son düzenleme:
merhabalar ben özel eğitim öğretmeniyim ve yaklaşık 10 senedir bu tip öğrenme problemleri yaşayan öğrencilerle çalıştım.

verdiğiniz bilgiler benim bir şey söylemem için biraz eksik eğer mümkünse bana 2 - 3 - 4 heceli hangi kelimeleri kullandığına örnekler verebilirseniz bir de babayı görünce baba sizi görünce tepki verir mi taklit becerisi nasıldır.. gibi biraz daha ayrıntılı bilgi verirseniz size yardımcı olmaya çalışırım...

umarım endişelenecek bir durum söz konusu değildir..

şarkı sölüo aaaaaa bak ne o falan dio genelde tek kelimeyle anlatıo babasını görünce koşup konuşmaya baslıo anlamsız seylerle bizi gözlemleyip dans edio söleneni sölüo ne bilim cümle yok

Merhabalar.. benim kızımda 21 ocak 09 doğumlu yaklaşık 1-2 ay önce benim kızımda sadece kelimeleri söylemekle yetiniyordu neden nasıl diye araştırırken omega 3 içeren besin takviyesi kullandık 2 aydır kullanıyoruz ve şuan maşallah kızıma bıdı bıdı :66:
ben kesinlikle omega 3 e bağlıyorum :emir_bebek:
ama sana tavsiyem her omega 3 bu yedir diyene bakma..
ben mesleki alanıma dayalı(gıda müh) çok araştırdım en iyisi en kalitesi hangisi derken,Eicosapentanoik (EPA), Docosahexanoik (DHA) içeren Omega 3 gıda takviyesi diye geçen ismi HERBALİFE serisinden tavsiye ederim ki tabiki uzmanınıza danışmanıda öneririm :81:
umarım atlatırsınız annesi Sevgiler... :71:

4 yaşına kadar normal demişti bir doktor hatırladığım kadarıyla (4 de çok geliyor düşününce ama :44: )

Back
X