Davranış Bozuklukları Oğlum Konuşmuyor :(

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.
kızlar benim 28 aylık bi oğlum var zeka geriliği olup olmadını nasl anlarım her kelimeyi sölüo ama cümle kurmuo bide getir yada babaya ver deyince asla vermio uyuması için napsam faydasız kaç gündür bi fikir verin

bak canım benim oğlum 7 aylık dogdu senin oğlanla eerken doğdugunu hesaba katarsam birebir aynı ayda oluyorlar benim oğlumda her kelimeyi söylüyor ama bir türlü cümle kuramıyor bunun için dr gitttim dr bana dediki oğlan çocukları kız çocuklarına bakarak daha geç konuşur konuşamayacak olsa hiç kelime bile çıkarmaz zeka geriligine gelince çocugunda fark edilen herhangi bir anormallikmi sezinledinki de öyle diyorsun o yaştaki çocukların yapmaması çok normal şuan onlara herşey oyun geliyor benim oğlumda vermez getirmez mesela sen bunun için sıkma kendini ama istersen çocuk norolojisine götürüp ayküsünü ölçtüre bilirsin

bak canım benim oğlum 7 aylık dogdu senin oğlanla eerken doğdugunu hesaba katarsam birebir aynı ayda oluyorlar benim oğlumda her kelimeyi söylüyor ama bir türlü cümle kuramıyor bunun için dr gitttim dr bana dediki oğlan çocukları kız çocuklarına bakarak daha geç konuşur konuşamayacak olsa hiç kelime bile çıkarmaz zeka geriligine gelince çocugunda fark edilen herhangi bir anormallikmi sezinledinki de öyle diyorsun o yaştaki çocukların yapmaması çok normal şuan onlara herşey oyun geliyor benim oğlumda vermez getirmez mesela sen bunun için sıkma kendini ama istersen çocuk norolojisine götürüp ayküsünü ölçtüre bilirsin

benim oğlum erken doğum diil canım ya tam doğdu

eğer çocuğunuz konuşmuyorsa, sakın çevrenizdeki "ben de geç konuşmuşum" "Einstein da 7 yaşında konuşmuş" "erkek çocuklar geç konuşur" "biraz daha bekle" gibi aldatmacalara kulaklarınızı tıkayın ve en acil şekilde bir uzmana danışıp soruna çözüm arayın. Bir konuşma terapistine gitmek, dünyanın sonu değildir. Çocuğunuza yardımcı olmanın yollarını bulun.

merhabalar
zihinsel bir gerilik olduğunu düşünmüyorum gecikmiş konuşma denilen bir durum söz konusu olabilir. bunu için evde sürekli olarak konuşun herşeyi ama herşeyi anlatın (soğanları doğradım gördün mü, televizyonun kumandasını arıyorum ama bulamadım nerde aaa işte buradaymış masanın üzerinde gibi) ne kadar çok anlatırsanız o kadar çok kelime temeli oluşturursunuz ve asla ama asla hareketlerle anlattıklarını anlamayın gülmeyin gülümsemeyin anladığınızı belirten hareketler yapmayın konuşmaya teşvik olması için kendini zorlaması lazım siz şöyle söyleyin "seni anlayamadım oyuncak ayınımı istiyorsun" bekleyin ve sonra "ayı" deyin biraz daha bekleyin ve "al bakalım ayını" diye söyleyin. bu şekilde biraz yol gösterdikten sonra mesela 1 ay sonra ayı yerine "ay" dediği zaman verin daha sonra "ayı" dediğinde verin sonra ki aşamada da "ayı ver" dediğinde verin.

umarım yardımcı olabilirim size problem olduğunda buradan elimden gelen yardımı yaparım fakat genede özel ve iyi çalışan bir özel eğitim kurumundan veya oturduğunuz yere an yakındaki Rehberlik ve Araştırma Merkezinden yardım alınız.

iyi günler

uzmanlar 2 yaşına kadar konuşmuyorsa (hiç kelime) bir uzmanın görmesi gereklidir der.
cocugunuzun tek sorunu kelimeleri bir araya getirememek gibi geldi bana. sizin verdiğiniz her konutuda keyfi yapmıyordur diye düşünüyorum. kendinizi çok sıkmayın içiniz rahat olsun, ama yine de bir çocuk bizlere çok sağlıklı görünse bile mutlaka belli periodlarda bence uzman gözünden geçmeli. her aile bu konuya ciddi eğilmeli. bizlerin farkedemediği fiziki veya zihinsel bazı gelişim sorunları olabilir. bence konuşamaması sorun değil. ama en saglıklı cocuk bile kontrol edilmelidir.
cocuklarımızla her konuda yakından ilgilenmeliyiz. sonra konunun başında ilk cevap veren gibi insan ilişkileri zayıf, kaba fertler yetiştiririz. tabi ciddi sorunu olacağına böyle iletişim özürlü olsun daha iyidir di mi :)

bayramda kvdeme eltisinin gelini geldi kızları 4 yaşına yeni basmış ve birkaç aydır cümle kurmayya başlamış hala bıdı bıdı konuşmuyor doktora götürdüklerinde doktor birsürü tetkiklerde bulnmuş problem yok demiş tek problemi arkadaşının olmaması kreşe verin konuşmaya başlar demiş dedikleri gibi kreşe vermişler 1ay içinde cümle kurmaya başlamış yani konuşmada arkadaşının olması akranlarıyla paylaşımda bulunması çok önemliymiş anlatırken hanımefendi aklıma siz geldiniz yinede doktora götürmenizde fayda var bilginiz olsun istedim

Merhabalar.. benim kızımda 21 ocak 09 doğumlu yaklaşık 1-2 ay önce benim kızımda sadece kelimeleri söylemekle yetiniyordu neden nasıl diye araştırırken omega 3 içeren besin takviyesi kullandık 2 aydır kullanıyoruz ve şuan maşallah kızıma bıdı bıdı :66:
ben kesinlikle omega 3 e bağlıyorum :emir_bebek:
ama sana tavsiyem her omega 3 bu yedir diyene bakma..
ben mesleki alanıma dayalı(gıda müh) çok araştırdım en iyisi en kalitesi hangisi derken,Eicosapentanoik (EPA), Docosahexanoik (DHA) içeren Omega 3 gıda takviyesi diye geçen ismi HERBALİFE serisinden tavsiye ederim ki tabiki uzmanınıza danışmanıda öneririm :81:
umarım atlatırsınız annesi Sevgiler... :71:

canım yanlış anlamada omega 3 ün muhakkak faydası vardır beyin sağlığı açısından sağlık açısından onu yadsımıyorum ama bence senin çocuğunun zamanı gelmiş ve konuşmuş çünkü benim kızımda ocak 2009 doğumlu 2.5 yaşına bir ay kala birden bülbül gibi konuşmaya başladı şaşırdım o ana kadar biriktirmiş ve birden konuşmaya başladı hızlada ilerledi konuşması aniden bir sürü kelime telafuz etmeye başlamışdı yani kimi çocuklar gerçekden hafızada biriktirip birden hızla konuşmaya başlıyorlar söylerlerdide inanmazdım.

kızlar benim 28 aylık bi oğlum var zeka geriliği olup olmadını nasl anlarım her kelimeyi sölüo ama cümle kurmuo bide getir yada babaya ver deyince asla vermio uyuması için napsam faydasız kaç gündür bi fikir verin

kbb ye götürdünüz mü çocuğunuzu konuşamayan çocuklarda ilk şüpheniz işitme problemi olup olmadığı olsun bir de içine kapanıksa çocuğunuz işitmesi problemli olabilir

böyle bişeyden şüpheleniyosan niye buraya soruyosunuz. biz uzman değiliz ki. olsak bile çocuğunu görmeden nasıl birşey diyebiliriz...
vakit kaybetmeden bir uzmana gitmelisiniz..
Arkadaşım uslup çok önemlidir bu arkadaş zaten bir sıkıntısı var ve burda paylaşmış insanların sıkıntılarının üstüne sıkıntı eklemenin anlamı ne.Belki cevabın böyle birşeyden şüpheleniyorsanız biz sizi yanıltırız vakit kaybetmenize sebep oluruz bir uzmandan yardım alsanız sizin için daha iyi olur düşüncesindeyim deseydiniz eminim hiç bir tepki vermezdi arkadaş

Benim oglumda uç yaşını doldurucak şubatın 3 de ama hale net konuşmuyo ama sorular soruyorum vs adın ne diyorum cvp veriyo yaşın kaç diyorum söylüyo abla abi baba anne seviyorum sevmiyorum dede

Benim oglumda uç yaşını doldurucak şubatın 3 de ama hale net konuşmuyo ama sorular soruyorum vs adın ne diyorum cvp veriyo yaşın kaç diyorum söylüyo abla abi baba anne seviyorum sevmiyorum dede vs herşey söylüyo ama bi derdi oldumu net anlatamiyo cümle kuramiyo sizce bi doktora götürmelimiyim arkadaşlar.

tuvalet eğitimini falan vistemiyoa sunu al götür hade falan diyince yapmıo bide cümle falan kuramıo kelimelerle işaretle ağlayarak bakarak çözüoz sorunu
Benim oglumda cümle kuramiyo tuvalet egitimi veriyorum ama tuvalete gitmek istrmiyo bezine yapiyo işin komik yanı yaptıktan sonra cıkar diye söylüyo ama net konuşmuyo ne yapmaliyim sizce..

Back
X