oğlum korkuyor

Bende korkuyordum ama benimki karanlıktandı.O kadar poster de astılar odama nafile.Bir süre sonra ışığı kapatıyorlardı.Çocuğunuz korku nedenlerini söyledi mi size karşı masalla uyuyabilir mi
Bende karanlıktan korkardım, bizim oda hol ışığı açık olduğu için çok karanlık olmuyor. Korkusu nedenlerini öcülerden korktuğunu söylüyor mesela öğle bir şey yok desek de bizimle uyumak istiyor, akşamları yatmadan masal okuyarak uyutmaya çalışıyorum ..

Bence korktuğundan değil de sizinle yatmaya alıştığı için odasına gitmek istemiyor. Yani bu korkunun belli bir nedeni yok. Çok yanlış yapmışsınız bu yaşa kadar kendi yatağında yatmayı çoktan öğrenmeliydi. Pedagog yardımı almanızı öneririm

Bende karanlıktan korkardım, bizim oda hol ışığı açık olduğu için çok karanlık olmuyor. Korkusu nedenlerini öcülerden korktuğunu söylüyor mesela öğle bir şey yok desek de bizimle uyumak istiyor, akşamları yatmadan masal okuyarak uyutmaya çalışıyorum ..
Beraber odasında yatmayı denediniz mi? Bak oğlum bu odada öcülerin olduğunu düşünüyorsun ama görelim var mı yok.Kıyamam ona ya.Tabi uzmanlar daha iyi bilirler ben ilkokuldayken okula alışamadım sonra hoca yalnız kalmaya ve peşimden gitmemeye alışacaksın tarzı bir şeyler dedi alışmak "zorunda" kaldım.Ve ilkokulda da yalnızlıktan korkuyordum babamı bulamayınca hocamın peşinden gidiyordum.

Aynı benim kızım. Bizde yanımızda yatırdık 2 yaşına kadar.sonra ayrı oda yapınca uyuyamadı ve yıllarca sürdü bu.10 yaşına gelene kadar her gece geldi biz götürdük o yine geldi.sonra duvarina renkli led ışık cektik ve sabaha kadar yandi o isik.ve alıştı.sakin pedagog la uğraşmayın.suc bizde yanımızda yatırdık yıllarca.biraz sabredin lütfen.simdi gel desek bile gelip yatmıyor yanımızda.
Evet kesinlikle başta kolayıma geldi, sarılarak uyuyorduk güzeldi :)) bazen bende düşünüyorum büyüyünce gelmek istemeyecek nasıl olsa diye ama sağolun...

Aslında bunu bende düşündüm ama çocuklar için normal mi değil mi emin olmak için konu açtım
Tabiki normal cocuklarin korkulari olur benim oglum 15 aylik o da yaşlı insanlardan korkuyor🤣 yasli kim gorse aglamaya basliyor. Cocuklarin neden neye korkacagi belli olmuyor. Hayal gucleri bizden coook coook fazla calisiyor

Bizimle yattı hep, ilk başta bizimde kolayımıza geldi sanırım.
Oglunuz bu yuzden korkuyor. Sizinle yatmaya alismis hic yanliz kalmamis gece. Bu yastan sonra en mantiklisi bir uzmanla gorusup ona gore bir yol izlemek. Ben bebegimin odasini 10 aylikken ayirdim su an 21 aylik hem gece hem gunduz uykularinda kendi odasina uyur. Cok tepki almistim cevremden daha cok kucuk nasil kiyabiliyorsun falan anneligime bile laf edecek oldular kimseyi umursamadim. Beni uyaranlardan birinin oglu 6 yasinda hala annesinin babasinin odasinda yatiyor korktugu icin :işsiz:

Benim kızım da odasına yerleştirdiğimiz peluş oyuncak kümesinden korkardı hepsi bana bakıyorlar dedi ben de hepsini dolabın içine kaldırdım o sıkıntı geçti. Şimdi korkmasa da odasında yatmak pek istemiyor, birlikte onun odasında yatıyoruz gece kalkıp kendi yatağıma geçiyorum o uyurken 🤔

İlk aklıma gelen tablet veya telefondan oynamis olabilecegi bir oyun veya çizgil film vs.Ama siz beraber yatiyoruz da demissiniz bu da neden olabilir.Bilemedim.Siz izlediği oynadığı oyunları kontrol edin ve birde lütfen yatakları ayırın.Yaninizda yatmak isterse bile onun odasinda yaninda yatarak uyutun sonrasinda da kalkin.Alisincaya kadar ki bu baya bir zaman alacaktır direnin.

Buyuyene kadar bu korku vardi bende. Uniye gidiyordum hala korkudan anne babamla uyuyordum🤦🏻‍♀️

Çizgi film izliyor, ayrı odası var ama henüz düzenleyemedik tam çocuk odası gibi değil , büyüyen yatak almıştım onun üstünü ayırıp yatak odasına koydum oğlumun odasında babasının bekarlık zamanından kalma dolabı falan var.
Odasını düzenleyeceğim yaz sonu renkli yaşına uygun bir odası olsun istiyorum.

4 yaş gece uykusu bölünmesi için de geç bir yaş.
Tamam korkabilir ama o yaşta artık deliksiz uyuyabiliyor olması lazım.
Bir yanınıza alıp birbyatagina biraktiginiz icin cocuk gece uyanip yerini kontrol ediyor.

Renkli çocuk odası şart değil ama ayrı oda şart.
Odayi düzenleyip bu toplar var ipe dizili ışık. Bir yerine asın. Gözlerini açtığında nerede olacağını hatırlatan bir şey olur.
Evde ve güvende.
Odasına tek başına yatırmayın. Aynı yatakta değil ama aynı odada yatin.
Önce bütün gece yatin.
Sonra ki günlerde uyuduğunda çıkmaya başlarsınız
Ama yanınıza gelme konusunda taviz vermeyi bırakmalısınız..
Daha ne kadar uyuyacağız zaten diye düsünmeyin .her şeyin zamanı var.
Sadece ayrı yatak değil mesele..

4 yaş gece uykusu bölünmesi için de geç bir yaş.
Tamam korkabilir ama o yaşta artık deliksiz uyuyabiliyor olması lazım.
Bir yanınıza alıp birbyatagina biraktiginiz icin cocuk gece uyanip yerini kontrol ediyor.

Renkli çocuk odası şart değil ama ayrı oda şart.
Odayi düzenleyip bu toplar var ipe dizili ışık. Bir yerine asın. Gözlerini açtığında nerede olacağını hatırlatan bir şey olur.
Evde ve güvende.
Odasına tek başına yatırmayın. Aynı yatakta değil ama aynı odada yatin.
Önce bütün gece yatin.
Sonra ki günlerde uyuduğunda çıkmaya başlarsınız
Ama yanınıza gelme konusunda taviz vermeyi bırakmalısınız..
Daha ne kadar uyuyacağız zaten diye düsünmeyin .her şeyin zamanı var.
Sadece ayrı yatak değil mesele..
Bizim yanımızda yatarken deliksiz uyuyor, kendi yatağına yatırdı isek uyanıyor. Tekrar uyusa bile bizim yanımıza gelene kadar uyanmaları devam ediyor. Önerilerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.

Bizim yanımızda yatarken deliksiz uyuyor, kendi yatağına yatırdı isek uyanıyor. Tekrar uyusa bile bizim yanımıza gelene kadar uyanmaları devam ediyor. Önerilerinizi dikkate alacağım teşekkür ederim.
Korkuyor,uyuymuyor diye yaniniza aldiysaniz bu korku duygusunu pekiştirmiştir.bir süre duymayın gormeyin diyeceğim ama coktan ayri yatmis olmasi gerekirdi. Su anda durum alışkanlığa dönüşmüş. Ne desem bilemedim, vir uzmana danışın.

Yaşı itibariyle normal bence.
Üzerinde durmazsaniz unutur.
Kızımda o yaşlarda bir arabanın üzerindeki maskeli adam (alarm reklamıydı,hırsız resmi vardı kocaman)resminden çok korkmuştu. Hatta bana sormuştu anne o ne diye,kendimce anlatmaya çalışmıştım o bir reklam sadece vs diye ama uzun zaman hırsız geldi ,gelecek diye korktu,hep anlattım uzun uzun,korkmana gerek yok,bak kapimız kilitli,bak camımız kapalı vs diye. Unuttu şimdi 7 yaşında.

Çizgi film izliyor, ayrı odası var ama henüz düzenleyemedik tam çocuk odası gibi değil , büyüyen yatak almıştım onun üstünü ayırıp yatak odasına koydum oğlumun odasında babasının bekarlık zamanından kalma dolabı falan var.
Odasını düzenleyeceğim yaz sonu renkli yaşına uygun bir odası olsun istiyorum.
Heeeeehhhiiste odasını seveceği şekilde ayarlarsaniz o odadan çıkmak istemez şimdiden kolay gelsin iyi alisverisler

Merhaba Arkadaşlar , 35 yaşındayım uzun yıllardır aynı firmada çalışıyorum. 5 yıllık evliyim ve Kasımda 4. yaşına girecek bir oğlum var.
Oğlum çok korkuyor tek yatamıyor bizimle birlikte uyuyor. Yatak odamızda onunda yatağı var yatağına yatırsam bile uyanıyor ve yanımıza geliyor bazen başında bekliyorum buradayım uyu diye uyuyor ama kısa süre sonra tekrar uyanıyor ve yanımıza alıyorum.
Karanlıktan korkuyor , bazen evde diğer odaya giderken korkuyor. Kışa doğru odasını hazırlayacağım ama odasında uyuma konusuna nasıl alıştıracağım bilmiyorum. Önerileriniz varsa çok mutlu olurum...
Ben ilkokulamı ortaokula mı ne giderken korkardım ayrı yatardım ama tuvalete gideceğim zaman annemi uyandırır annem kapıda beklerdi.Hurafe ama kurşun döktürdüm sanki iyi geldi :)

Back
X