Oğlum kovuldu

Telafi egitimi icin kurs mu acmis? Mudur konuştunuz mu? Bu ogrenci gelmesin demek gibi birsey soz konusu olamaz. Ancak cocugun orgun öğretime engel olacak bir rahatsizligi varsa ve kaynastirma ogrenci olarak egitim alamıyorsa okul rehber ogretmeni ilgili yerlere sevk edebilir. Yoksa sinifin yarisini kovalim. Oyle sey olur mu?
Okulda sadece o öğretmeni gördüm başka kişi yoktu.4 yaşa kadar bekleyin belki biraz daha olgunlasir dedi bana.cocugumun öyle bi rahatsizligida yok . hiperaktif bı çocuk sadece

Maşallah yavrunuza 🧿 🙏 bende isterdim özele yazdırmayı ama o imkan malesef yok devlet okuluna ancak. Bakalım nolucak.oglumun artık yaşıtlarıyla olmasını istiyorum
Aslinda Cimere sikayet edebilirsiniz.Aklıma geldi de kuzenim ogretmeni sikayet etmisti okul müdürü epey panik oldu..
Sonucta bu cocuk 1.sınıfta da yaramaz olursa uzaklastirilmayacagina göre suanda da cozum bu olmamalıydı.Oradan geri dönüs cok hızlı oluyor.Deneseniz aslinda süper olur.

Kreş uğraşmak istememiştir yoksa o yaş çocukların çok sakin durduğunu görmedim. hele ki erkek çocukları. Başka bir kreşe bakın ve baştan konuşun mutlaka
Doktorumuz cozger raporu almami istedi .sonra orda eğitim görecek . konuşma gecikmesi vardı oglumda.suan ilerleme var ama gondericem ben .randevu almaya çalışıyorum sağlık kurulundan

Aslinda Cimere sikayet edebilirsiniz.Aklıma geldi de kuzenim ogretmeni sikayet etmisti okul müdürü epey panik oldu..
Sonucta bu cocuk 1.sınıfta da yaramaz olursa uzaklastirilmayacagina göre suanda da cozum bu olmamalıydı.Oradan geri dönüs cok hızlı oluyor.Deneseniz aslinda süper olur.
Biraz korkuyorum aslında. 4 yaşa girdiğinde tekrar o kapıya dayanicagim bı sorun olur diye şikayet etmek istemiyorum ozamn da öyle bı sorun olursa şikayet ederim

Çalıştığım kurumlarda hırsızlık, yaramazlık dahil öğrenci kaynaklı bir çok olumsuzlukla karşılaştık, ama asla kovulma olmadı. Çon şaşırtıcı bir durum. Devlet yada özel bir şekilde ya meb yada aile sosyal politikalar il müdürlüğüne bağlıdır, direk şikayet dilekçesi oluşturup iletin.

Meb’e, Cimer’e şikayet edin, bence o öğretmen de geri adım atacaktır.
3 yaşında çocuğun yaramazlığı sebep gösterilip “okula getirmeyin” demek olsa olsa cahillik olabilir, böyle öğretmenler de o kadroları boşuna meşgul etmesin. 4 öğrenci ile ilgilenecekken yanına bir yardımcı da koyamamış mı yönetim?

Kızlar dünden beri okadar üzgün okadar mutsuzum ki anlatamam. Oğlum 3 yaş 7 aylık . Anaokulunda yaz etkinliği başlamıştı.bende yazdırdım hemen sadece 1 gün daha doğrusu 3 saat orda kaldı.yavrum okadar sevinmiştiki o oyuncakların içinde .hatta ben onu almaya gittiğimde gülümseyerek hoşgeldin dedi bana .sonra olan oldu .öğretmen istemedi çocuğumu çok yaramazmis. Bende biliyorum yaramaz ama bı gundede çocuğun uyum sağlamasını bekleyemezsinizki ? Kosturuyormus okul icinde alarma falan basmış .nekadar dil doktuysem banamisin demedi .şuan anlatırken bile bogazim düğüm düğüm oluyor..oğlum o bı günde bile çok sevmisti orayı .aynı gün psikiyatri ye götürdum durumu anlattım oğlum bı günde kovuldu dedim doktorda şaşırdı güldü falan. Aktivite ve dikkat bozukluğu tanısı koydu ve şurup yazdi.benimle benzer durumu yaşayan varmı .şimdi benim oğlum böyle diye hiçbir yerde barinamayacmi

Benim eşim çocukken anaokulundan kovulmuş. babası devlette bir okulda muhasebede çalışırken, okulun anaokuluna vermişler bizimkini de. Aşırı yaramazligina dayanamamis öğretmen, bu bir daha gelmesin diye babasinin eline tutuşturmuşlar. Sonra okul müdürü öyle şey olmaz diyip geri getirin demiş 1hafta sonra. En başta yine uyumsuzmuş, uyku saatleri olduğu zaman uyutamiyorlarmiş ama uyum sağlamış. Yıllar sonra gülerek anlatacağınız bir anı olarak kalacak. O zamanlar öyle psikologa götürmek filan da yok tabi. Bence ona da dikkat eksikliği tanısı konulurdu bir uzmana gösterseler 🐒 şimdi 40yasina yaklaştı, 5saat koy bi yere yerinden kalkmaz 😑

Çalıştığım kurumlarda hırsızlık, yaramazlık dahil öğrenci kaynaklı bir çok olumsuzlukla karşılaştık, ama asla kovulma olmadı. Çon şaşırtıcı bir durum. Devlet yada özel bir şekilde ya meb yada aile sosyal politikalar il müdürlüğüne bağlıdır, direk şikayet dilekçesi oluşturup iletin.
Dedigim gibi 4 yaşa girdiğinde tekrar gidicem oraya .bı sorun olsun istemiyorum .tekrar böyle bişiyle karsilasirsam ozamn gereğini yaparım 😔 şimdi başka yerden eğitim görmesi için ugrasicam

Okulda sadece o öğretmeni gördüm başka kişi yoktu.4 yaşa kadar bekleyin belki biraz daha olgunlasir dedi bana.cocugumun öyle bi rahatsizligida yok . hiperaktif bı çocuk sadece
Bu anaokulu bagimsiz mi yoksa ilkokula mi bagli? Ilkokullarin bunyesindeki anasiniflari eger kontenjan varsa 40 aydan itibaren alabiliyorlar ama siz cocugunuzun tam olarak neyi oldugunu yazmamissiniz. Doktora neden daha once goturmediniz? Doktorun soyledigi cozger raporu tam olarak nedir? Sizi bu sekilde yonlendirdiyse demekki farkli bir egitim almasi gerekiyor

Valla baya kovuldu .getirmeyin dedi.ben tek kişiyim eğer burda kalırsa sadece onunla ilgilenmek zorunda kalırım diğer çocuklarla ilgilenemem dedi.toplam zaten 4 öğrenci vardı isterseniz ben başında beklerim dedi ozamn bu eğitim olmaz dedi
Ama kadin gerçekten tek kisiyse çok hareketli cocugunuzu zaten sizin emanet etmemeniz lazım..kadın oglunuzun peşinde kosarken diğer çocuklara yetemeyebilir. Ya da diğer çocuklar ile aktivite yaparken beş dakika ilgilenmediği sırada sizin cocugunuz tehlikeli bir şey yapıp kendi gözünü çıkartabilir .
Nasıl böyle bir risk alıp tek öğretmen olan bir anaokuluna bırakabilirsiniz ki?

Benim eşim çocukken anaokulundan kovulmuş. babası devlette bir okulda muhasebede çalışırken, okulun anaokuluna vermişler bizimkini de. Aşırı yaramazligina dayanamamis öğretmen, bu bir daha gelmesin diye babasinin eline tutuşturmuşlar. Sonra okul müdürü öyle şey olmaz diyip geri getirin demiş 1hafta sonra. En başta yine uyumsuzmuş, uyku saatleri olduğu zaman uyutamiyorlarmiş ama uyum sağlamış. Yıllar sonra gülerek anlatacağınız bir anı olarak kalacak. O zamanlar öyle psikologa götürmek filan da yok tabi. Bence ona da dikkat eksikliği tanısı konulurdu bir uzmana gösterseler 🐒 şimdi 40yasina yaklaştı, 5saat koy bi yere yerinden kalkmaz 😑
Umarım bende bunu ilerde gülerek anlatırım .dünden beri çok içime oturdu cunku

Bu anaokulu bagimsiz mi yoksa ilkokula mi bagli? Ilkokullarin bunyesindeki anasiniflari eger kontenjan varsa 40 aydan itibaren alabiliyorlar ama siz cocugunuzun tam olarak neyi oldugunu yazmamissiniz. Doktora neden daha once goturmediniz? Doktorun soyledigi cozger raporu tam olarak nedir? Sizi bu sekilde yonlendirdiyse demekki farkli bir egitim almasi gerekiyor
Yok bağımsız . Yazdım aslında yukarda daha önce götürdüm konuşma gecikmesi vardı diye .doktor bu yüzden eğitim almasını istedi.baska bı sorunu yok

Doktorumuz cozger raporu almami istedi .sonra orda eğitim görecek . konuşma gecikmesi vardı oglumda.suan ilerleme var ama gondericem ben .randevu almaya çalışıyorum sağlık kurulundan
Bizim kreşte de konuşma geriliği olan ve hiperkatif çocuklar da vardı. Çok güzel ilgileniyorlar. Müdür onları gerekli yerlere yönlendiriyor kreş de destek ile birlikte çocuğun eğitimine devam ettiriyor.

Yok bağımsız . Yazdım aslında yukarda daha önce götürdüm konuşma gecikmesi vardı diye .doktor bu yüzden eğitim almasını istedi.baska bı sorunu yok
Bakin sadece bu sebepten bir cocugun egitim hakki engellenemez. Ogretmen ilk gunden cocugu bu sekilde uzaklastiramaz. Egitim sureci boyunca farkli gereksinimleri oldugunu dusunurse okul rehber ogretmenine yonlendirir, ona gore bir yol cizilir. Burada ogretmen sizi kendi insiyatifiyle ikna etmeye calismis, ugrasmak istememis. Nasilsa kucuk, biraz daha beklesin demis ama bu sekilde egitim alabilecek bir cocuksa ve gitmesini istiyorsaniz, tabi ki hakkidir. Siz doktorun cocugunuz hakkindaki teshisine gore hareket edin.

Bakin sadece bu sebepten bir cocugun egitim hakki engellenemez. Ogretmen ilk gunden cocugu bu sekilde uzaklastiramaz. Egitim sureci boyunca farkli gereksinimleri oldugunu dusunurse okul rehber ogretmenine yonlendirir, ona gore bir yol cizilir. Burada ogretmen sizi kendi insiyatifiyle ikna etmeye calismis, ugrasmak istememis. Nasilsa kucuk, biraz daha beklesin demis ama bu sekilde egitim alabilecek bir cocuksa ve gitmesini istiyorsaniz, tabi ki hakkidir. Siz doktorun cocugunuz hakkindaki teshisine gore hareket edin.
Doktor en başta kreşe gitmesini istemisti yaşıtlarıyla olsun istemişti .anaokulu 4 yaştan aşağı almıyordu gönderemedim .kreşlerde çok pahalı gönderemedim doktora durumu anlattım .oda cozger raporu almamızı istedi eğitim görsun diye.benimde yapicak bisiyim kalmadı zaten doktorun dediğini yapicam .yeterki oğlum artık yaşıtlarıyla olsun

Bence hakkinizi arayin neden kovulsun cocugunuz. Ogretemeyen ama al git diyen meb calisanini merak ettim. Boyle bi hakki var mi cidden?
Sikayet etsem ederim ama 4 yaşina az kaldı oğlumun yine sonuçta gidicem oraya .bı sorun olsun istemiyorum .şimdi ben şikayet edersem nasıl tekrar götüreceğim ki oglumu . oyuzden şikayet etmiyorum

Back
X