Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Hanımlar. 3 günlük bir oğlum var ve meme ucunu bi türlü alamıyor ağzına. Meme ucum yok gibi bişey. İyice sıkınca o zaman alıyor ama bazen hırslanıp hiç alamıyor ne yapmam lazım. Dneyimliler ne olur çözüm bulun
Hanımlar. 3 günlük bir oğlum var ve meme ucunu bi türlü alamıyor ağzına. Meme ucum yok gibi bişey. İyice sıkınca o zaman alıyor ama bazen hırslanıp hiç alamıyor ne yapmam lazım. Dneyimliler ne olur çözüm bulun
Cnm aynisi bendede oldu asla pes etme o eme eme hatta bagira cagira emer kizar tutamadigi icin bi sekilde eme eme cikarcak ucunu ucu yara olcak lasonilmi ne oyle bi krem war 8 ay oldu ben dogum yapali o kremden al yara olmasin gogsun sakin pes etme aman emmiyo etmio deme benimde hic yoktu ne cabalardim ter icinde kalirdim emzrcem die gogsumu sıkardim ucu ciksin die mosmor etmistim ugrasmaktan ama pes etmedim iyikide etmemisim ogluma anne sutu werdim anne sutu gibisi yok asla
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
allah bağışlasın oğlunu.. canım aynı durum bizde de vardı.. hemşire bi teknik göstermişti kıvırıp sokma gibi birşey o yapınca oluyordu ama ben yalnızken beceremedim.. umarım sen çözersin durumu sakın pes etme ağlamasına dayanmaya çalış demoralize olma.. daha çok küçük öğrenecek..
Ozellikle yeni doganlar meme ucu olmayinca cok zorlanabiliyorlar. Neticede bebekler de yeni ogreniyor meme emmeyi ve duruma alismaya calisiyorlar. Agizlari da kucuk. Onlara da ekstra zor. Kimi bebekler duz meme ucuna da tutunabilirken, kimileri tutunamiyor. Biz tutunamayan bebekler icin aparat kullaniyoruz. Meme ucu seklinde bir urun. Ama kimilerinde kullanmaya gerek olmuyor, biraz ugrasinca bebek tutunabiliyor. Bence sizin eger almadiysaniz bu konuda bir destege ihtiyaciniz var. Ya tecrubeli birinden ya da bir profesyonelden size emzirirken yardimci olmasini isteyin. Sizinle calissin. Bu mumkun degilse, o aparatlardan alin. Ama aparat kullanacaksaniz mutlaka her emzirmeden sonra pompayla sagmanizi oneririm. O aparatlar memeye, aparatsiz emzirmek kadar uyari veremeyebiliyor. Emzirdikten sonra pompayla da sagarsaniz sutunuz de gelir.
Ben tam 1 ay mucadele verdim canim ve sonunda kazanan ben oldum. Bi süre eczanede satilan silikon göğüs uclaryla emzirdim. Daha sonra zaten biraz cikti uçları normal emzirmeye devam ettim. Ona da cok alismamasi lazim sonra silikon uc olmadan ememiyor. Bu dönemde sana çokça sabir lazim canim asla yilma devam et. Bi de dikkat et ac kalip sariligi yukselmesin.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Göğüslerimi ağzına sıktığımı biliyorum ememediği için, benimde hiç yoktu dutamıyo şimdi haşat etti hiç üzülme sonra o çeke çeke meme ucunuda çıkarıyo yavaş yavaaş emer alışır pes etme
Benimde ayni sorunum vardı lansonih gogus ucu cikartici aldik 20 tl falandi baya ise yaradi 2-3 hafta icinde ona bile gerek kalmadi cunku emdikce gogus ucu cıkmıs oluyor
bazi kadinlarda meme ucu icerde bile olabiliyor...onlar icin eczanede satilan bir alet var..onunla gogus ucunu cikariyorsun kendin...eger seninkide oyleyse bi bak derim..herkesin dedigi gibi eme eme olur insaAllah.
Phılıps Avent'in gögüs ucu aparatı var. Emzirirken onu takıp emzirebilirsiniz. Eğer bebeğiniz kabul ederse, yapay gögüs ucu gibi birşey en azından anne sütünü direkt almış olur kabul ederse.
Eğer bebeğiniz hiçbirini kabul etmiyorsa, sütünüzü sağıp biberonla verebilirsiniz. Bir arkadaşım gögüs ucu dümdüz olduğu için, gögsünü sağarak altı ay anne sütüyle besledi bebeğini. BU yöntemin iyi tarafı sütün, sağılınca, çok artması ve stok yapılarak ileride sütünüz bitince de kullanılması imkanı. (Dondurucuda süt poşetleri ile saklanıyor.)
Bebeğinizine aparatla ya da aparatsız emzirme yöntemini seçerseniz, muhakkak emzirme sonraları gögsünüzü sağın. Bebeğiniz sütü tam çekemezse sütünüz azalır.
Öncelikle bebeğin hayırlı olsun, Allah analı babalı büyütsün....
Benim de bir arkadaşım da vardı öyle bir sorun.
Bu bildiğimiz şırınganın uç kısmını kesip emzirmeden önce onla çektiriyorduk, işe yaradı.
Bu fikir nerden aklımıza geldi anlamıyorum ama etkili oldu
Kızlar bugün hastaneye gittim bana emzirme eğitimi verdiler. Orda da çok zor aldı memeyi. Hemşire çok tembel bebek uğraşmıyor dedi. Zar zor orda verdik. Meme ucumu arkadaşın dediği gibi büyük bi şırıngayla çekerek çıkardık sonra da masaj yaparak memeye verdik. Orda emdi. Diğer meme de de aynı şekilde yaptık. Aldı orda eve gelince solu verdim aynı şekilde çok şükür emdi. sağa geçince bu yaygarayı bi kopardı. Kaç saattir aynı yaygara. O kadar üzülüyorum ki. Ben uğraştıkça o ağlıyor. Beni sevmicek çocuk hep ağlatıyorum diye.
Sütü sağdım kaşıkl vercem hiç ememezse. Biberonla verme alışır dediler.
Yavrum benim küçük ağzıyla meme arıyor ama memeyi alamıyor. Çok kötü oluyorum.
bakın burada bir kaç arkadaş silikon meme ucundan bahsetmiş.ne güzel derdiniz için konu açmışsınız ama verilen cevapları dinlememişsiniz.lütfen bir eczaneden silikon meme ucu alın fiyatı da hiç bir şey değil.ben 9 ay boyunca o şekilde emzirdim daha sonra çıkınca bir 9 ay da takmadan emzirdim.hiç şırınga kaşık gibi şeylerle uğraşmayın.o aparatı alın ve doysun bebeğiniz.
ben çareyi göğsümü pompayla sağıp uç çıkarmakta bulmuştum, çünkü piyasada ki uç çıkaran aparatlardan almıştım, göğüs ucu çıktığı gibi geri dönüyodu 10 saniyede, pompayla sağınca uç çıkıyo kalıyo öyle, bi de sütüm de arttı, sağmak en iyi yol bence, 30 sn. sağ öyle tuttur memeye
Kızlar bugün hastaneye gittim bana emzirme eğitimi verdiler. Orda da çok zor aldı memeyi. Hemşire çok tembel bebek uğraşmıyor dedi. Zar zor orda verdik. Meme ucumu arkadaşın dediği gibi büyük bi şırıngayla çekerek çıkardık sonra da masaj yaparak memeye verdik. Orda emdi. Diğer meme de de aynı şekilde yaptık. Aldı orda eve gelince solu verdim aynı şekilde çok şükür emdi. sağa geçince bu yaygarayı bi kopardı. Kaç saattir aynı yaygara. O kadar üzülüyorum ki. Ben uğraştıkça o ağlıyor. Beni sevmicek çocuk hep ağlatıyorum diye.
Sütü sağdım kaşıkl vercem hiç ememezse. Biberonla verme alışır dediler.
Yavrum benim küçük ağzıyla meme arıyor ama memeyi alamıyor. Çok kötü oluyorum.
Ben de aynı yöntemle meme ucunu çıkarmıştım,her emzirmeden önce çekiyordum ve sütyen kullanmıyordum,sen de aynen yapmaya devam et
Benim kızımda sağ memeyi emmek istemiyordu,çareyi yatırarak emzirmekte buldum, 6aylık olacak neredeyse hala yatarak emiyor,sakın emmiyo diye pes etme değişik şekillerde emzirmeyi dene
Sağdığın sütleri de kesinlikle biberonla verme,1 aylık olunca yani meme emmeyi tam öğrendiğinde biberon kullanabilirsin aventin yenidoğan biberonunu kullandım ben,
Bu dertten bende yakiniyorum ya. Benimde gögüs ucum yok ben eczaneden silikonlu gögüs ucu aldim onla emzirdim sonradan onu çikartarak emzirmeye calisiyorum fakat benimki sinir yapiyor alamayinca agliyor sinir oluyorum fakat mecbur emzirmeye calisiyorum. Biberonda vermek istemiyorum.