Çocuk Hastalıkları Oğlum mikrop kapmış

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

su alem

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2007
2.061
2.184
658
Merhaba tecrübeli hanımlar.Oglum dün ateşlendi hafifi düşürdüm ateşini gayet iyiydi hareketleri.Bu sabah kalktım kolunda sizlerinde sanki iltihaplı sivilce gibi benekler var bayagı.Hemn doktora götürdüm.Hem üşütmüş biraz hem de mikrop kapmış dedi.İlçalarını aldık.Kremni de sürdüm.Nasıl mikrop kaptı bilmiyorum dün biraz dışarıda oynadı.
Bu durum için başka neler yapabilirm evi dip bucak temizleyeyim diyorum.Başına gelen var mı.?
Bitkisel seyler ne bileyim yiyecekler felan önerisi olan var mı.Ben çok korkuyorum mikroptan iyice endişelendim.

Geçmiş olsun. Ama abartmayın lütfen. Hastalanmayan çocuk mu olur? İlk defa bir çocuk mikrop kapmış gibi davranıyorsunuz. Şimdi mikrop kapacak, vücudu savaşmayı öğrenecek, böylece daha dayanıklı olacak. Okula başlayınca daha çok hasta olacak. Her yeri temizleyemezsiniz.

Evi temizle bencede. Bende her hastalandığında bulaşık makinesinde oyuncaklarını falan yıkıyorum bebeklerini çamaşır makinesine atıyorum çarşaf nevresim ne varsa değiştiriyorum kolay atlatıyor faydası oluyor illaki çok geçmiş olsun

Geçmiş olsun. Ama abartmayın lütfen. Hastalanmayan çocuk mu olur? İlk defa bir çocuk mikrop kapmış gibi davranıyorsunuz. Şimdi mikrop kapacak, vücudu savaşmayı öğrenecek, böylece daha dayanıklı olacak. Okula başlayınca daha çok hasta olacak. Her yeri temizleyemezsiniz.
Ben kabarcıkları görünce daha da çok korktum yoksa ateslenmesi gibi üşütmesi gibi durumlarda paniklemem.

Evet var agzında içide yara olmuş dedi doktor
Cok gecmis olsun el ayak agiz hastaligu denen hastaliga yakalanmis yavrunuz. Bol bol sıvı vermeniz lazim keske doktordan agzinin ici icin agri kesici sprey isteseydiniz eczaneler recetesiz veriyormu bilemedim. Yakin donemde bebegimde yakalandi. Disardan kapmistir evin icinden kapmasina imkan yok. Havuz sulari ve enfekte olan yerle temas sonrasi yikanmayan ellerle agiza temasla (fekal oral)bulasiyor. Ben kemikli et haslama yapip suyunu yedirdim icine sogan ve sarımsak koydum cok iyi geldi bide bulabilirsen karadut şurubu icir. Yaklasik 10 gun kadarda baska çocuklarla temas ettirme bulaşıcı bi hastalık ve bulastiricilik suresi ates basladigindan itibaren 10 gün

Teşekkür ederim bulaşıcı oldugunu bilmiyordum kızım da var evde.Sarımsak sogan çorbanın içine koyup o şekilde yapabilirim yoksa yemiyor.Bir de banyoda legen var havuz büyük diye sıgmıyordu ona su koydurdu içinde 10 dk oynuyordu.Oyuncaklarını da atıyordu içine bir kere su içtigini gördüm legonun içine doldurmuş ondan kapmış olam ihitimali de olabilir.Off her gün de banyo istiyor bu oynama şeklinde dün yapmadık saatlerce ağlamıştı.

Cok gecmis olsun el ayak agiz hastaligu denen hastaliga yakalanmis yavrunuz. Bol bol sıvı vermeniz lazim keske doktordan agzinin ici icin agri kesici sprey isteseydiniz eczaneler recetesiz veriyormu bilemedim. Yakin donemde bebegimde yakalandi. Disardan kapmistir evin icinden kapmasina imkan yok. Havuz sulari ve enfekte olan yerle temas sonrasi yikanmayan ellerle agiza temasla (fekal oral)bulasiyor. Ben kemikli et haslama yapip suyunu yedirdim icine sogan ve sarımsak koydum cok iyi geldi bide bulabilirsen karadut şurubu icir. Yaklasik 10 gun kadarda baska çocuklarla temas ettirme bulaşıcı bi hastalık ve bulastiricilik suresi ates basladigindan itibaren 10 gün
Bende bulaşma ihtimaline karşı parka götürmüyorum hastane içinde kucaktan indirmiyorum bu ara ciddi bir salgın söz konusu el ayak hastalığı denilen virüstr

Teşekkür ederim bulaşıcı oldugunu bilmiyordum kızım da var evde.Sarımsak sogan çorbanın içine koyup o şekilde yapabilirim yoksa yemiyor.Bir de banyoda legen var havuz büyük diye sıgmıyordu ona su koydurdu içinde 10 dk oynuyordu.Oyuncaklarını da atıyordu içine bir kere su içtigini gördüm legonun içine doldurmuş ondan kapmış olam ihitimali de olabilir.Off her gün de banyo istiyor bu oynama şeklinde dün yapmadık saatlerce ağlamıştı.
Muhtemelen ordan kapmış :( bizimkide su sevdasi yüzünden kapti zorla havuza girdi. Agzinin ici yara oldugu icin yemek yemek istemeyecek ama istahsizliktan degil tamamen yaralardan kaynaklı kloroben sprey kullandik biz her yemekten önce sıkıp oyle yedirdik yoksa ne yiyor nede emiyordu. Bide kasimamasi icin kremi surekli sürün bizdeki kremin adi stilex ovadril sürdük daha cok kizardi ama stilexle kizarma olmadı. Bence corbada kaynatip icirdim sogan sarımsağı baya bağışıklığını destekledi agiz kenarlarinda cikmadan atlattık hatta aile hekimimiz de cok iyi bakmissin agiz cevresinde cikmamiş dedi. Kemik suyuna da sogan sarimsak koyabilirsin. Yoğurt da rahatlatiyor meyveli yogurt yap yedir seftalili yada muzlu cok ağız icini yormayacak sekilde ez yesin. Çünkü istahi var ama yiyemiyor o yuzden agresiflesiyorlar.

Ayaklarinin altinda da cikacak sivilcelerden korkma kendi kendine geçiyor ama o dönem surekli kucak isteyecek biraz sabırlı ol olur mu. Ateş artik tekrarlamaz. Kendi kendine geçiyor ama dedigim gibi corba yap bol bol. Diger çocuğunu da koru surekli elini yıka kendinde ona temas etmeden once ellerini yıka. Oyuncaklarini ayir ikisinin ayni oyuncakla oynamasinlar

Bende bulaşma ihtimaline karşı parka götürmüyorum hastane içinde kucaktan indirmiyorum bu ara ciddi bir salgın söz konusu el ayak hastalığı denilen virüstr
Evet ne yazik ki suriyelilerle artışa gecen hastalıklardan bizde koruduk ama havuzdan kaptik engel olamadik zorla girmek istedi. :( insallah yakalanmaz biraz sıkıntılı bi hastalik

Evet ne yazik ki suriyelilerle artışa gecen hastalıklardan bizde koruduk ama havuzdan kaptik engel olamadik zorla girmek istedi. :KK43: insallah yakalanmaz biraz sıkıntılı bi hastalik

Doktor bahsetmedi bu hastalıktan mikrop kapmış üşütmüş dedi.Antibiyotik verdi zinco verdi novalgin surup bir de satafine diye bir krem verdi.sprey felan yazmamış agız için

Doktor bahsetmedi bu hastalıktan mikrop kapmış üşütmüş dedi.Antibiyotik verdi zinco verdi novalgin surup bir de satafine diye bir krem verdi.sprey felan yazmamış agız için
Antibiyotik vermeyin sakin virütik bi hastalik antibiyotik cok kötü yapar. Siz iyisimi tecrubeli baska bi doktora götürün. Novalgin de vermeyin parol şurup daha etkili. Benim eşim de doktor o da ilk basta su çiçeği zannetti tecrubeli bi ablamizj aradik ona anlattik durumu o bahsetti bu hastaligin olduğunu antibiyotik asla vermeyin dedi yaralari daha kötü hale getirir dedi hatta eşim ya diyor onca yillik doktorum nasil aklima gelmedi el ayak hastalığı diye bazi doktorlar bilmeyebiliyor. Hastalik ilk gun ateşle basliyor ates dusunce sivilceler cikmaya başlıyor. Agzinin ici ozellikle yutak kismi kucuk kucuk beyaz aftlarla kaplidir kendiniz bile ışıkla bakinca gorebilirsiniz

Stafine kremi de yaralar enfeksiyon kaparsa surersiniz yoksa stafine de antibiyotik kremdir ve hic bi ise yaramaz. Stilex hem kaşıntıyi engeller hemde daha cobuk iyilestirir

Antibiyotik vermeyin sakin virütik bi hastalik antibiyotik cok kötü yapar. Siz iyisimi tecrubeli baska bi doktora götürün. Novalgin de vermeyin parol şurup daha etkili. Benim eşim de doktor o da ilk basta su çiçeği zannetti tecrubeli bi ablamizj aradik ona anlattik durumu o bahsetti bu hastaligin olduğunu antibiyotik asla vermeyin dedi yaralari daha kötü hale getirir dedi hatta eşim ya diyor onca yillik doktorum nasil aklima gelmedi el ayak hastalığı diye bazi doktorlar bilmeyebiliyor. Hastalik ilk gun ateşle basliyor ates dusunce sivilceler cikmaya başlıyor. Agzinin ici ozellikle yutak kismi kucuk kucuk beyaz aftlarla kaplidir kendiniz bile ışıkla bakinca gorebilirsiniz
Off canım sıkıldı şimdi doktor anlamadı bence de araştırdım ilaca dahi gerrek yokmuş rahatlamak için sprey ve krem yeterliymiş.Teşekkür ederim uyarınız için gelince içirdim bir kaşık ama içirmem.Anlattıgınız gibi oldu aynen

Stafine kremi de yaralar enfeksiyon kaparsa surersiniz yoksa stafine de antibiyotik kremdir ve hic bi ise yaramaz. Stilex hem kaşıntıyi engeller hemde daha cobuk iyilestirir
Stilex jel olan değil mi.Yok pzartesi başka doktora götürecem

Back
X