• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum okulu sevmiyor:(

Okulu değiştirme olanağınız var mı?
Tam da böyle insanların elinde 1 ve 2. sınıfı okudum ben.
Allah başıma bir dert ve sonrasında hayatımda hala en saygı duyduğum insanı karşıma çıkardı.
30 yaşındayım, öğretmenimin sesini duysam 10 yaşındaki çocuğa döner ürkek konuşurum, yanlış bir şey söylersem üzülür, ben hiç iyi öğretememişim diye hayıflanır.
Karşımda görsem elim titrer heyecandan.
Böyle bir saygı yok!
Okul nefretimi yenemedi ama, sevmeden de başarılı olabileceğimi, oldukça zeki herkes gibi çok değerli olduğumu ve istersem her şeye ulaşabileceğimi işledi ilmek ilmek.
İnşallah çocuğunuz böyle insanın ömrü boyunca saygıdan ve çokça sevgisinden ellernin titreyeceği bir öğretmene sahip olur.
Amin ama işte ogretmenimizle konuştuğumuz zaman çok acımasızca eleştiriyor. Kızgınlık bile yok sanki karşımdaki robot bana rapor veriyor. Aslında düzelir mi ,ya yeni daha kötü olursa diye korkularım vardı ama yarın değiştirmek için ugrasicam.

Aminama işte ogretmenimizle konuştuğumuz zaman çok acımasızca eleştiriyor. Kızgınlık bile yok sanki karşımdaki robot bana rapor veriyor. Aslında düzelir mi ,ya yeni daha kötü olursa diye korkularım vardı ama yarın değiştirmek için ugrasicam.
Kesinlikle değiştirin.
Bir çocuk öğretmeni severse ve o öğretmen ona iyi davranırsa zaten alışabilir ancak.
Bence çok da iyi davranmıyor, ayrımcılık yapıyor gibi.

Kesinlikle değiştirin.
Bir çocuk öğretmeni severse ve o öğretmen ona iyi davranırsa zaten alışabilir ancak.
Bence çok da iyi davranmıyor, ayrımcılık yapıyor gibi.
Evet mesela haftada birgün meyve günümüz var her veli meyve gönderip sınıfa dağıtıyor. Dağıtan çocuk başka çocuğa sana vermicem sen yeme sen akıllı değilsin diye azalıyor ve öğretmenimizin gülmekten aklı gidiyor. çok üzülmüştüm diğer çocuk için babasından tepki vermişti zaten. Ama umrunda bile olmadı hep aynı davranışlar devam etti.

Evet mesela haftada birgün meyve günümüz var her veli meyve gönderip sınıfa dağıtıyor. Dağıtan çocuk başka çocuğa sana vermicem sen yeme sen akıllı değilsin diye azalıyor ve öğretmenimizin gülmekten aklı gidiyor. çok üzülmüştüm diğer çocuk için babasından tepki vermişti zaten. Ama umrunda bile olmadı hep aynı davranışlar devam etti.
Allah aklını alsın onun!
Terbiyesiz kadın!
Nasıl bir çocuğu böylesi kötü bir duruma düşürebilir ve aşağılamaya izin verebilir?
Demek ki kendi de kullanıyor bu cümleleri, çocuklara o öğretip ayrımcılığın ateşini yakıyor.
Ne yapın edin hem çocuğunuzu kurtarın hem de şikayet edin.
Şöyle vicdansızlar yiyecek ekmek bulamasın, geleceğimizle oynuyorlar.

O zamanlar yaşadıklarımızı anlatmaya ne kelime dağarcığımız yetiyordu ne de bedenimizin kaldırabileceğinden çok daha fazla bir yülkle mücadele ettiğimizi birileri farkediyordu.
Okulu sevmeyen şımarık çocuktuk sadece!

Hiç unutmam, yazı dersi.
Herkes tek tek gidip yazısını gösteriyor.
Bitirip gittim ve o canlı benim defterimin sayfalarını koparıp yere attı buruşturarak, defterimi de kapının önüne.
Binbir hakaret tabi, bütün sınıf gülüyor.
Ve sadece 7 yaşındaydım.
Daha fazla utanmadım, utanamazdım ömrümde.
Şuan insanları rencide etmemek için haddinden fazla bir çaba veririm, yeri gelir yalan bile söylerim cesaretlendirmek için.
Ahh , bilinç temizliği şart bizim gibilere...
Aileler de bu kadar bilinçli değildi ki derdimizi anlasınlar. Anlatmazdık zaten. Şimdiki çocuklar yine hakkını aramayı biliyor. Bende bi matematik dersinde sonucu bulup öğretmene götürdüm gururla. Önce artı işareti yapmıştım, sonra silip eksi yaptım. Ama silgim tam silmemiş. Niye artı yapmışım diye canavar öğretmen yanağıma bi fiske attı. Yanağım acımadı ama kalbimin acısını hala hatırlıyorum. Oy nasıl dramatize ettim değil mi? :))) öyle ama. Sonra da gel de başarılı ol. Çocukluğumuza kesinlikle inilmeli neler çıkar oradaki çöplükten neler ...

Oy kıyamam ben ona. Çocuklar çok acımasız olabiliyor. Belki de vicdan duyguları henüz çok gelişmediğinden. Ama koskoca kadın, anaokulu öğretmeni nasıl çocuk psikolojisinden zerre anlamaz. Ne diye koymuşlar onu oraya. Sınıf değişmek de yetmez. Şikayet edin. Siz çocuğunuzu kurtarsanız başka çocuklar heba olacak elinde.

Back
X