• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kimi seçmeliyim?

Çok sinir oluyorum ben devlete kapağı attım ne de olsa diyerek mesai bitirmeye gelen öğretmenlere. Bu kafada başka bir devlet memuru da olsa hissim bu ama öğretmenlik bu yani,ilkokul birde ,o çocukların temeli sağlam olacak ki ilerde sorun yaşamasın.
Ailelere de şaşırıyorum ama ne olacak ki şikayet etsem,ne değişecek diye düşündüklerine hiç şüphem yok.
Atanamayan onca Gencecik,hevesli,istekli belki idealist öğretmen varken böyleleri işgal etmemeli bulundukları konumları.
Konumuza dönersek velilerden destek göremiyorsunuz anladığım kadarıyla, sınıf değişikliği kapisi da kapalı,o sebeple ikinizin de okul değiştirmesi taraftarıyım. Gönül isterdi ki siz sınıfınızı bırakmayın,çocuğunuzun öğretmeni değişsin ama kaç senelik öğretmen bu,böyle gelmiş böyle gidecek maalesef. Denetim yok,bir takip mekanizması yok. Bu rahatlık ondan. Sizin takip ettiğiniz gibi takip edilebilir çok zor değil bu ama ,neyse daha fazla birşey demek istemiyorum,üzüldüm çocuklar adına.
Velilerle hiç tanışmadım. Okul öğretmeni olarak velileri örgütlemiş gibi olmayı da istemiyorum

Çocuklar gürültü yapmıyor mu nasıl rahatça bırakabılır?
Bu çocuklar ilkokul çocukları.
Okuma yazma öğrenme en gerekli donemdeler.
Nasıl yaz gıtsın yapıyor?
Çok saçma.
Ve nasıl kımse birşey demiyor?
Ta benım zamanımda öğretmenlere öte gıt denılmeyen dönemde sınıf ögretmenim üçüncü sınıfta matematik anlatmıyor diye babam müdüre kadar gıttı. O zaman sınıf değişikliği ımkansız gibi bir şeydi.
Babam okul degıstırttı.
Adama göre matematik gereksiz bır derstı.

Çocuklar gürültü yapmıyor mu nasıl rahatça bırakabılır?
Bu çocuklar ilkokul çocukları.
Okuma yazma öğrenme en gerekli donemdeler.
Nasıl yaz gıtsın yapıyor?
Çok saçma.
Ve nasıl kımse birşey demiyor?
Ta benım zamanımda öğretmenlere öte gıt denılmeyen dönemde sınıf ögretmenim üçüncü sınıfta matematik anlatmıyor diye babam müdüre kadar gıttı. O zaman sınıf değişikliği ımkansız gibi bir şeydi.
Babam okul degıstırttı.
Adama göre matematik gereksiz bır derstı.
Sınıf zaten hep gürültülüymüş,öğretmen ne kadar pasifse o kadar gürültü olur zaten sınıfta.

Merhabalar,2.sınıfa gitmekte olan bir oğlum var, ben de aynı okulda öğretmenim ve ben de 2 okutuyorum. Oğlum geçen yıl kura ile bir sınıfa düştü her şey yolundaydı. O sınıf norm fazlalığı nedeniyle kapatıldı ve oğlum yine kura ile başka bir şubeye düştü.

Gel gelelim öğretmeni sürekli olarak sınıfı oyalayıcı kopyala yapıştır yazılar verip oturup tel ile uğraşıyor.Özet asla yok,tahtaya iki bişey yazıp bunu yazın kontrol edeyim yok.Matematik yok, dil bilgisi yok.Sınıf seviyesi yerlerde.Moralim çok bozuk. Okulda teneffüslerde bir köşede film izler kendisi, kımseyle iletişimi de yoktur. Büyük ihtimalle sınıfta da filmlere devam ediyor. Sadece hayat bilgisi yapıyor onda da dediğim gibi yapıyor ve 1.temada iken kalkıp 3.temadan fotokopi verdiği oluyor. Ders anlatmak da yok,sınıf disiplini yok, kural yok. Daha bir sürü şey var bu şekilde.

Her akşam çantayı açıp bu boşvermişliği gördükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum.

Sınıf değişikliği istedim,önce onay verildi sonra red verildi, idare ve rehberlik arasında başka bir öğrenci hakkındaki çekişmeden dolayı. İşin kötüsü ben idarenin bir konuda bir kayırmacılığını yakaladım, itiraz ettim, düzeltmek zorunda kaldı ve bu yüzden bana sinirli. Değişiklik talebimi tekrarlasam kabul edilmeme durumu olur artık. Eski görev yaptığım okulda arkadaşlar çok çalışkan, oraya gönderip kendim bu okulda kendi sınıfım için kalayım diyorum ama oğlum ağlıyor, ikna olmuyor. Bir kankası var eski sınıfından,ondan ayrılmak istemiyor.

Sene sonu o okula tayin isteyip gitsem öyle gelir mecburen ama bu defa kendi sınıfım yarım kalacak.Sizce ne yapmalıyım?
Beni yanlış anlamayın lütfen ama bulduğunuz tüm çözümler sadece kendi çocuğunuzu kurtarmak üstüne. Belli ki diğer veliler bu durumun farkında değiller. Bir öğretmen olarak sadece kendi çocuğunuza ve sinifiniza karşı mı sorumluluğunuz? Siz hem bir öğretmen hem de bir veli olarak lütfen ses çıkartın.Zaten siz de bir sinif öğretmeni olduğunuz için diğer veliler de sizi dinleyecek ve takip edecektir. O çocukların da iyi bir eğitim hakları.
Eğer çocuğunuz için bu durumun önyargılara sebep olacağını düşünüyorsanız yine yıl sonunda okulunu değiştirme seçeneğiniz var zaten ama önce toplu olarak kurtarilabilirler mi bir bakın.

Beni yanlış anlamayın lütfen ama bulduğunuz tüm çözümler sadece kendi çocuğunuzu kurtarmak üstüne. Belli ki diğer veliler bu durumun farkında değiller. Bir öğretmen olarak sadece kendi çocuğunuza ve sinifiniza karşı mı sorumluluğunuz? Siz hem bir öğretmen hem de bir veli olarak lütfen ses çıkartın.Zaten siz de bir sinif öğretmeni olduğunuz için diğer veliler de sizi dinleyecek ve takip edecektir. O çocukların da iyi bir eğitim hakları.
Eğer çocuğunuz için bu durumun önyargılara sebep olacağını düşünüyorsanız yine yıl sonunda okulunu değiştirme seçeneğiniz var zaten ama önce toplu olarak kurtarilabilirler mi bir bakın.
Velileri örgütledi diyerek idari sıkıntı olabilir,çalışma ortamım olunca hee şeyi özgürce yapamıyorum. Aslında müdüre denetleme yaparken nelere bakması gerektiğini söylemek istiyorum

Çok şaşırdım tüm çocukların geleceklerini tehlikeye atıyor resmen, ben ilkokula başlayacağı zaman bile direkt öğretmen seçmek istedim hoş mümkün olmadı. Ama çok iyi bir öğretmen denk geldi şansımıza, çocuklarla tek tek ilgilenir, disiplinli, özverili.
Bence ne olursa olsun çocuğunuzu bir şekilde alın o sınıftan.

Velileri örgütledi diyerek idari sıkıntı olabilir,çalışma ortamım olunca hee şeyi özgürce yapamıyorum. Aslında müdüre denetleme yaparken nelere bakması gerektiğini söylemek istiyorum
Velilerin ne yapacağı belli olmaz, ben olsam onlarla muhatap olmam. Öğretmen oğluşumu sıkmasın, fazla ödev vermesin, ne matematiği daha çok küçük kafasında bir çok veli var sonuçta. Eğitim öğretimin içinde olmayan insanlara bazen laf anlatılmıyor bile.

Velilerin ne yapacağı belli olmaz, ben olsam onlarla muhatap olmam. Öğretmen oğluşumu sıkmasın, fazla ödev vermesin, ne matematiği daha çok küçük kafasında bir çok veli var sonuçta. Eğitim öğretimin içinde olmayan insanlara bazen laf anlatılmıyor bile.
Oğlumun velileri de sanırım o kafada. Sadece 3 kişiymişiz sınıf değişikliği dilekçesi veren

Back
X