Aile büyüklerini aradan çıkarmakla başlayın işe. Akşam konuşun oğlunuzla,yarın servise binmen gerek deden gelemez,benimde işe gitmem gerekiyor biliyorsun ama çıkışta istersen parka vs gideriz vb şekilde. Çocuğunuz binmem korkuyorum vs derse konuşun anlatın çocukların servise bindiğini ,arkadaşlarının olacağinı.
Babanız da gelmesin tabi ki sabah zira size destek olmuyor aksine köstek oluyor.
Ehliyetiniz varsa haftasonu yada akşam işten sonra binin arabanıza çıkın,özel ders veren biri varsa çevrenizde anlaşın,olmazsa bilen bir arkadaşınız da olabilir. Trafigin yoğun olmadığı yerlerde dur,kalk çalışın,park denemesi yapın,yokuşta kalkma vb pratikleri yapın. Her gün 1 saat kullansanız halledersiniz zaten. Arkadaşım hiç bilmiyordu kullanmayı,seneler evvel alınmış ehliyeti cüzdanında duruyordu, geçen yıl 1 hafta özel ders aldı,sonra İstanbul trafiginde her gün okula götürüp getiriyor kızını ki okul çıkışı en yoğun saatler.
Her kadın araba kullanabilmeli,ben cidden bunu isterim. 12 senedir kullanıyorum,kimseye minnet etmeden anahtarı alıp çıkmak gereklilik artık.
Kapıda duran arabayı alıp çıkabilmeli her kadın gerektiğinde. Özgürlük bu,en basitinden babanızla uğraşmanız,rica minnet etmeniz gerekmeyecekti kullanabiliyor olsanız. Kocaman kadınsınız sizi bile manipüle ediyor babaniz hala. Yapmayın bunu kendinizde. Kendi arabanızda astım krizinizin tutması,toplu taşıma yada serviste tutmasindan daha zor. İçinin temizliğine,havalandırmasına siz hakim olacaksınız zira. Serviste,toplu tasımada birinin parfümü,sabununun kokusu vs daha çok tetiklenmezmi alerjiniz. Korkmayın bundan.