Oğlum utangaç

ozgulkrts

Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2024
27
6
6
29
20. Aya yeni girdik..oğlum yabancılarla karşılaşınca utanıyor zor uyum sağlıyor ortama bir de çok inceliyor insanları bakıyor uzun uzun ama evde çok hareketli komutları çok rahatlıkla yerine getirebiliyor ama oyun grubuna götürüyorum oraya gidince bişey yapmak istemiyor insanları inceliyor neden olabilir

20. Aya yeni girdik..oğlum yabancılarla karşılaşınca utanıyor zor uyum sağlıyor ortama bir de çok inceliyor insanları bakıyor uzun uzun ama evde çok hareketli komutları çok rahatlıkla yerine getirebiliyor ama oyun grubuna götürüyorum oraya gidince bişey yapmak istemiyor insanları inceliyor neden olabilir

Çok normal değilmi tanımadığı insanlara karşı temkinli olması. Sonuçta yabancı daha önce görmediği tanımadığı insanlar. Daha çok küçük.

Belki mizacı böyledir? Arkadaşımın kızı da öyle, şimdi 3 yaşında ve yeni yeni açılıyor. Anaokuluna başlayınca sizin de çocuğunuz açılacaktır.

Evet ama diğer yaşıtlarına baktığım zamann adapte oluyorlar hemen ama oğlum çekiniyor ve çok inceliyor insanları alışamıyor kalabalık ortama sanki

Evet ama diğer yaşıtlarına baktığım zamann adapte oluyorlar hemen ama oğlum çekiniyor ve çok inceliyor insanları alışamıyor kalabalık ortama sanki
Neden bukadar dert ettiğinizi anlamadım. Çocuğunuzu olduğu gibi kabullenin ve onu diğer çocuklarla kıyaslamayın. Yabancılara karşı daha temkinli olması zekice ve daha güvenli.

İnceliyor çünkü sonra o incelediği insanların hareketlerini yapacak. Daha küçücük çok normal.

Tanımıyor ondandır. Oyun grubuna başlayalı ne kadar oldu ? Benim kızım da 19 aylık. Başlarda öyleydi, zamanla açıldı benimki. Şimdi rahat çünkü aylardır gidiyor ona da bağlıyorum. Ortama güveniyor ve tanıdık yüzler var… Ama mesela bizim grupta da ilk 1 ay falan hep çocuklar zorlandı hâlâ zorlananlar var. Uzun süredir gelen gene de girişken olmayan bir bebek var mesela. Ama etkinliklerde çok iyi ve ağlamıyor, huysuzlanmıyor… bizim oyun grubundaki psikolog hep şöyle diyor. Hepsi normal. Daha çok kücük bir yaş grubu. Burada bulunması, annenin yanından az da olsa uzaklaşıp turlayıp geri gelmesi dahi çok iyi. Annenin burada olduğunu bilir ve güven bağını arttırır diyor. Ki hepsi de alışıyor

Kıyaslamamın sebebi şu oyun grubundaki öğretmeni şimdiye bana alışması lazımdı ama neden alışmadı dedi o yüzden bazen dert ediyorum neden açılmadı hâlâ hep mi böyle soğuk olacak insanlara diye

Tanımıyor ondandır. Oyun grubuna başlayalı ne kadar oldu ? Benim kızım da 19 aylık. Başlarda öyleydi, zamanla açıldı benimki. Şimdi rahat çünkü aylardır gidiyor ona da bağlıyorum. Ortama güveniyor ve tanıdık yüzler var… Ama mesela bizim grupta da ilk 1 ay falan hep çocuklar zorlandı hâlâ zorlananlar var. Uzun süredir gelen gene de girişken olmayan bir bebek var mesela. Ama etkinliklerde çok iyi ve ağlamıyor, huysuzlanmıyor… bizim oyun grubundaki psikolog hep şöyle diyor. Hepsi normal. Daha çok kücük bir yaş grubu. Burada bulunması, annenin yanından az da olsa uzaklaşıp turlayıp geri gelmesi dahi çok iyi. Annenin burada olduğunu bilir ve güven bağını arttırır diyor. Ki hepsi de alışıyor
Oyun grubuna başlayalı 1 ay olacak zamanla alışır dedim ama sanki gitmek istemiyor çok uzak duruyor insanlara

Oyun grubuna başlayalı 1 ay olacak zamanla alışır dedim ama sanki gitmek istemiyor çok uzak duruyor insanlara
Alışır emin ol. Sen çocukla bolca eğlenmeye çalış bolca gülerek geçirmeye çalış. Yapmadığında, katılmadığında zorlama. Bırak. Parkı da arttırabilirsin bu aralıkta. Gene insanlarla , çocuklarla daha çok vakit geçirir

Her çocuk hem mizaç olarak farklıdır hem de gelişim olarak. Sürecin tadını çıkarın, insanlarla olan iletişiminde ona eşlik edin ve kendinizi böyle boş bi strese sokmayın bence.

Parkta da öyle oyuncaklara binmiyor sadece yürümeyi koşmayı seviyor
Benimki de sadece kaydırak ve salıncakla oyalanıyor. Akran sayılırlar. Bana çok normal geldi anlattıkların… konuşma olarak da normal aslında cocuk. Benimkinin de 30 civarı falan kelimesi var ve cogunu sadece ben anlıyorum. Net değil onlar da. Ama oyun grubunda görüyorum ki çoğunda o da yok

Ben sürekli konuşuyorum ama pek tepki alamıyorum acaba hafızaya kaydedip bir anda mı konuşacak onu çok merak ediyorum

Back
X