Oglum ve anlasamamazlık

fokbadem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Ağustos 2011
44
0
96
Van
ılkokula basladı ve anlasamıyoruz benı dinlemıyor asırı sıkıntılıyım..klasık uzman yardımı ve pedagog dısında bana vercegınız akıl ve fıkırlere acıgım..cok yoruldum artık

Soz dınlemıyor
Bende de bısı olcak korkusu ve cok uzuluyorum

Babasına cok duskun..benım hıc bır anlamım yok..ne yapacağımı bılmıyorum

Babası konussun çok düşkünmüş onu dinler

Kararlı ve tutarlı olmadıkça kimsenin bir faydası olamaz size. Önce o konuda bi eksiğiniz var mı kendinizi bir tartın. Çok mu tehdit edersiniz, çok mu kısıtlarsınız, hayır dediğinizi sonradan yapar mısınız, babasıyla kararlarınız ortak mıdır, gerçekten empati kurup onun varlığını kabul eder misiniz?

Iyide psiklog, uzman vs bunlarin egitimini aliyo, demeyin demissiniz ama, ben desemki 2 tane patlatiyorum benim sozumden cikmiyo, dinleyip uygulayacakmisiniz ?

Dr ile gorusun, eline telefon vs vermeyin, her dedigine evet demeyin, kurallariniz olsun, birlikte hazirlayin bir liste gerektiginde odullendirin.

Tutarlı davranın ,
Bir gün hayır dediğinize ertesi gün evet demeyin.
Günlük rutin oluşturun.
Okuldan gelinir , yemek yenir , ödev yapılır.
Çocuğa çalışma disiplini kazandırın.

ılkokula basladı ve anlasamıyoruz benı dinlemıyor asırı sıkıntılıyım..klasık uzman yardımı ve pedagog dısında bana vercegınız akıl ve fıkırlere acıgım..cok yoruldum artık

Soz dınlemıyor
Bende de bısı olcak korkusu ve cok uzuluyorum

Babasına cok duskun..benım hıc bır anlamım yok..ne yapacağımı bılmıyorum

anlaşamıyoruz dediğiniz olaylara örnek verin

söz dinlemiyor diyorsunuz ne konuda dinlemiyor onun alternatifi ne

yani ana yolda herkes trafik lambasını beklerken o yola dalarsa verilecek tepki ayrı tam çizgi filmin yeni bölümü başlarken ödev yappp diye bağırılınca yapmayacağım derse verilecek tepki ayrı

Tutarlı kurallı olmak lazim en basindan beri boyle ilerlemek lazim. Tutarli derken hem kendi davranislarinizda hem de eşinizle çocuğunuza karsi olan tutumlarinizda. Ayni duruma ayni ya da benzer tutumunuz olmalı. Cocugunuza bir tepki verdiginde o hala kendi isteğinde israrliysa ve hatta ağlıyorsa kiyamadim diyip vazgecmek yerine konusup sebepleriyle anlatip ikna yoluna gitmelisiniz.

Back
X