• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğlum ve kaşık ile yemek

Kova hatunu

✔creativity
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2011
24.320
45.695
798
17 aylik oğluma bugun kasik ile yemek yemesini alistirmaya basladim
Kaşığın mantığını çözmüş tabi kendince :) 4-5 kasiktan sonra sıkıldı ama benim yedirmemi istedi kaşığı firlatti...peki ben simdi ne yapmaliyim?
Her öğün eline kaşık vericem
Sıkıldığı yerde kendim beslemeye devam mi edeyim yoksa yediği kadarıyla mi birakip ellememeli mi ?
Ayrica su konusunda cok sinirli bana kendi icmezmis dokermis o suyu :D
Birde eliyle isaret etmiyor hic
Gerci pek ogretmedim de....nasil yapacagimi bilmiyorum
Ayy cok karisik oldu biliyorum ama bilginize cok ihtiyacim var

Benimki de 21 aylik ama ben onca cesaretli degilim elle yiyebileceklerini yemesine izin veriyorum ama kasik olmaz,dokup saciyor zaten yemiyor ki. Kasikla yenen herseyi ben yediriyorum su anda. Konunuzu takipteyim kovacan ;)

Benim minnoş daha 1 yasina yeni girdi o yüzden ben de çok tecrübeli degilim ama aklima gelenleri yazayim. Kaşıkla size yedirmesini deneyin oyun gibi düşünürse belki sıkılmaz. Bence pes edersen nede olsa annem yediriyor der alıştığı sekilde ister (kendimden biliyorum 4.sinifa kadar annem yedirdi beni çünkü) kaşık dışında seyler deneyebilirsin mesela ayran içsin bu sıcakta icecek tuketmek daha cok hosuna gidebilir. Ya da elle yesin blw usulü :P ya da ekmek bandirip yesin ne bileyim kendi yemeğe alisirsa kasiga da adapte olur heralde

Kaşıkla yesin bıraktığı yerde sen devam et, bugün 3 kaşık yiyebilir yarın 5 olur bir bakmışsın kendisi yiyo eliyle de yesin yolunu buluyo bir düzen gelişiyo zamanla,ben ne zaman ki öyle mi yapsam böyle mi yapsam telaşını bıraktım o zaman oğlum da rahat etti ben de döktü saçtı kendini batırdı ama sonunda oldu

Kaşıkla yiyebildigi kadar yesin kalanı siz yedirin. Zamanla tamamen kendi bitirir. Şimdi çabuk yorulur. Büyüdükçe el kol kasları güçlendikçe kendi kendine bitirir diye düşünüyorum.

Kaşıkla yesin bıraktığı yerde sen devam et, bugün 3 kaşık yiyebilir yarın 5 olur bir bakmışsın kendisi yiyo eliyle de yesin yolunu buluyo bir düzen gelişiyo zamanla,ben ne zaman ki öyle mi yapsam böyle mi yapsam telaşını bıraktım o zaman oğlum da rahat etti ben de döktü saçtı kendini batırdı ama sonunda oldu
Evet bu da 5 ogun duşun altinda tutucam demek :) feci batiriyor
Bi sorun olmaz umarim....

Benim kızimda 22 aylik kaşığa yemeği koyuyor ama gerisi facia ağzına goturene kadar kıyafetler doyuyor ama makarnayı falan eliyle yemeyi seviyor ama nasıl alistirsan öyle gider diyorlar bende o yüzden fazla eliyle yemesini istemiyorum her şeyi kendim yediriyordum zaten iştahı da hiç yok benimkinin daha yeni 8 dişi çıkmış onun yaşıtları hep bitirecek dişini nerdeyse bende takipteyim bakalım

yediği kadar yesin sonra sen yedir. oyy en güzel çağları. içir suyunu zaten kaç yaşına kadar içireceksin ki. ben 3 yaşında akadar herşeyi kendim yaptım. 3,5 yaşında her işini hallediyor yetiyor kendine.

Baby led weaning diye bi şey duydunuz mu?
Ben şu an nasıl beslersiniz bilmiyorum ama, 6 aydan itibaren bebekler kendi kedine yiyebiliyorlar yemeklerini, ben bu yöntemi kullanıcam.

Bence vazgeçmeden devam edin ben çok yavaş yiyor diye sıkılıp kendim devam ediyordum kreşte çok zorlandı şimdi 5yaşında hala çok üşeniyor kaşık kullanmaya

17 aylik oğluma bugun kasik ile yemek yemesini alistirmaya basladim
Kaşığın mantığını çözmüş tabi kendince :) 4-5 kasiktan sonra sıkıldı ama benim yedirmemi istedi kaşığı firlatti...peki ben simdi ne yapmaliyim?
Her öğün eline kaşık vericem
Sıkıldığı yerde kendim beslemeye devam mi edeyim yoksa yediği kadarıyla mi birakip ellememeli mi ?
Ayrica su konusunda cok sinirli bana kendi icmezmis dokermis o suyu :KK70:
Birde eliyle isaret etmiyor hic
Gerci pek ogretmedim de....nasil yapacagimi bilmiyorum
Ayy cok karisik oldu biliyorum ama bilginize cok ihtiyacim var
bnm kızım da 18 aylık bnm yedirmemi istemiyor doke saça kendi yiyor bnde kocaman bı sofrabezi seriyorum altına etrafına dağılmasın diye suyuda bardaktan içiyor kendi istiyor bazen de oyuna döndürüyor aldığı suyu mutfağın yada odanın ortasına döküyor sinirleniyorum ama yapacak bişey yok
bide bu kaşık kullandırmanın da bı öğretim şekli fln varsa takipteyim merak ettim çünkü daha tutamıyor :))

Ben 8 ayda eline verip benim gozetimimde serbest biraktim. Cokta isime yaradi. Simdi bizde 17 ayligiz. Mama sandalyesinin altina sofra bezi seriyorum. Corbasini ana yemegini sirayla onune koyuyorum. 2 kasik 2 catal hazirliyorum. Kendi yiyor. Ozellikle corbada kasigi egik tututugu icin dokuuor biraz ama onemsemiyorum. Ben bendeki kasikla arada agzina veriyorum oda kendi kasigiyla devam ediyor. Ben cok memnunum onceden ben verirken daha az yiyen cocuk ozellikle ana yemekleri daha cok yemeye basladi. Catalla yemeyi iyi ogrendi. Yemek olayinida hep bizimle yiyor asla once yada sonra yedirmiyorum ki sofra duzeni olussun. Ayrica bu sayede yemek annenin yemekten koptugu bir savasa donmedi o kendinin kini yiyor bizde kendi yemegimizi. Arada bende diger kasik cataliyla veriyorum. Ogun aralarindada meyveleri soyup elma dilimi seklinde dogruyorum tabagina koyup eline veriyorum. Kanepede yerine alisti tabagini alir gider oturur kucagina koyar yer. Ha dokmuyo mu cogu zaman doyunca meyvelerini oyun zannedip atiyo yemegini mama sandalyesine dokuyo. Kafasina pilav dokmuslugu bile var. Biraz temizligi oluyo yaz mevsimi diye usenmiyorum her aksam yikiyorum. Ama guzel tarafi ben bunlari yaptikca daha hizli ogreniyo. Mesela annem meyveleri rendeden gecirip vermem konusunda israr eder ama ben yine cignemeyi ogrensin diye hic yapmadim. Kucukken sert sebzeleri haslayip butun verirdim. Simdi alisveris cantasindan elma cikarir yikarm eline veririm yer tek basina.. cokta seviyor bu dururmu.

Kaşıkla yiyebildigi kadar yiyor genelde tabağın yarısını yiyor yarısı üstünde başında
Suyu bardakta genzine kacira kacira içiyor çoğunlukla suyu ben veriyorum eliyle ver diye işaret ederek istiyor suyu 16 aylık bu arada
Yemeğini kendisi yiyor ben hiç yedirmiyorum

Ben 8 ayda eline verip benim gozetimimde serbest biraktim. Cokta isime yaradi. Simdi bizde 17 ayligiz. Mama sandalyesinin altina sofra bezi seriyorum. Corbasini ana yemegini sirayla onune koyuyorum. 2 kasik 2 catal hazirliyorum. Kendi yiyor. Ozellikle corbada kasigi egik tututugu icin dokuuor biraz ama onemsemiyorum. Ben bendeki kasikla arada agzina veriyorum oda kendi kasigiyla devam ediyor. Ben cok memnunum onceden ben verirken daha az yiyen cocuk ozellikle ana yemekleri daha cok yemeye basladi. Catalla yemeyi iyi ogrendi. Yemek olayinida hep bizimle yiyor asla once yada sonra yedirmiyorum ki sofra duzeni olussun. Ayrica bu sayede yemek annenin yemekten koptugu bir savasa donmedi o kendinin kini yiyor bizde kendi yemegimizi. Arada bende diger kasik cataliyla veriyorum. Ogun aralarindada meyveleri soyup elma dilimi seklinde dogruyorum tabagina koyup eline veriyorum. Kanepede yerine alisti tabagini alir gider oturur kucagina koyar yer. Ha dokmuyo mu cogu zaman doyunca meyvelerini oyun zannedip atiyo yemegini mama sandalyesine dokuyo. Kafasina pilav dokmuslugu bile var. Biraz temizligi oluyo yaz mevsimi diye usenmiyorum her aksam yikiyorum. Ama guzel tarafi ben bunlari yaptikca daha hizli ogreniyo. Mesela annem meyveleri rendeden gecirip vermem konusunda israr eder ama ben yine cignemeyi ogrensin diye hic yapmadim. Kucukken sert sebzeleri haslayip butun verirdim. Simdi alisveris cantasindan elma cikarir yikarm eline veririm yer tek basina.. cokta seviyor bu dururmu.
kışın altına kullan at örtü seriyorum havalar isindigindan beri balkonda yiyor bugün çorbasını kasiklarken yoruldu kedi gibi ağzını tabağa daldirdi içti :)

Back
X