oğlum ve kreş ?????

sedaaaaaaaaa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2014
1.406
597
73
Mrb benm oğlum 15 aylık bu zamana kadar kaynanam ve kayınbabam baktılar oğluma benm evimde kalıyolar 2+1 ewde yasıyoruz eşimde bende asgari ücret alıyoruz ew kredisi ödüyoruz bunları yazıyorum ki cevapları ona göre verin diye artk ben dayanamaz hale geldim bu zamana kadar hep sabrettim cok güzel giden bi evliliğimiz vardı eşim annesigil olunca cok değişti bana karşı değer vermiyo o yüzden yazdan sonra oğlumu kreşe vermeyi düşünüyorum ne yapmalıyım böyle durumları yasayanlar var mı cok mu erken biraz daha m ı sabretsem kafam cok karışık ?????

Küçük evde 5 kişi çok iyi anlaşsanız bile zor olur ya. Kendi evleri uzakta sanırım, bu durumda kreş en güzeli.2 yaşını bekle ve o arada 2 yaş kabul eden kreşleri araştır, fiyatları ve hangi şartlarda indirim vs yapabileceklerini şimdiden öğren. Ölü sezonlar varsa belki bütçene uygun bir yer bulursun.

2+1 evde çok fazla içiçe olduğunuz için sıkıntı.
allah yardımcınız olsun. siz yaza kadar dişinizi sıkın bence.
kreşe de nerden baksanız 600-700 verceksiniz. asgari ücretten geriye ne kaldı zaten.

2+1 evde çok fazla içiçe olduğunuz için sıkıntı.
allah yardımcınız olsun. siz yaza kadar dişinizi sıkın bence.
kreşe de nerden baksanız 600-700 verceksiniz. asgari ücretten geriye ne kaldı zaten.

1500 krediye gidyo ewin giderleride ona göre ama herşeyin farkındayım cok zorlancaz benm psikolojim bozuldu

Kizim 13. Aylikken 40 aylik oglumla birlikte basladi krese. Cok sukur hic sorun yasamadim ben. Kizim okulun en kucugiydi. Kres arastirirken coxukla kim.ilgilenecek ogrwtmeni kim olacak mutlaka tanis. Okulun ilk gunu kizimi ogretmenkne ben verdim, kucagina gitti basini yasladi, ogretmeni cok anac bir kadin, hala devam ediyor . Simdi bebegim 8 aylik eylul de.ise donecegim ve krese verecegim. Bakici vs yapamadik biz, bakacak kimsem yok malesef. Ayni evde de zor is evliligi yipratir eşler arasina sogukluk girer

1500 krediye gidyo ewin giderleride ona göre ama herşeyin farkındayım cok zorlancaz benm psikolojim bozuldu

ikinizin toplam maaşı 2800 olsa 1500 ü kredi geriye kaldı 1300 tl.
kreş parası 500 olsa diyelim. geriye kalır 800 tl
doğal gaz su elektrik çocuğunuz küçük bez parası mama parası.
yani tamam kreş falan bunlar iyide hayatın gerçekleri de çok acımasız.

offf yaa çok düşündürücü bi durum cıkmaza girdim inannırmısın

Arkadaşa katılıyorum 1500 krediye gidip geriye 1300 kalacaksa kreşe göndermeyin bir süre daha idare edin,kredi borcunun bitmesine çok mu var peki.

Ortalamanın üstünde bir maaş alıyorum, eşim emekli maaşı alıyor ayrıca dizilere filmlere gidip oynuyor. Evim kira değil. Fakat tüm bunlara rağmen ben bile krediyle ev alma olayından korkuyorum. 2 asgari ücretle nasıl cesaret ettiniz bu işe anlamış değilim.
Para olmayınca böyle sorunlar yığılır üst üste.
Ancak eşinizin ailesi neden sizle yaşıyor bunu anlamadım.

borçlanmasak bişey sahibi olamayız hem kira fiyatlarıda neredeyse 800 lira biz baskasına değil kendi evimize ödüyoruz cesart edecen ki bişey sahibi olasın kaynamgil oğluma bakmak için bende kalıyolar

çalışma saatlerin nasıl. ama çocuklusun ek iş önermek isterdim ama.
örgü örerek ek gelir yapabilirsin dicem o iş zor senin durumda.
arkadaş cevren nasıl katalogdan ürün satımını deneyebilir misin.
kv ile altli üstülüyüm ona bile bazen katlanamıyorum. seni çok iyi anlıyorum.
en azından kışı çıkar bence ve bol bol dua et. o bir kapı açar mutlaka.

borçlanmasak bişey sahibi olamayız hem kira fiyatlarıda neredeyse 800 lira biz baskasına değil kendi evimize ödüyoruz cesart edecen ki bişey sahibi olasın kaynamgil oğluma bakmak için bende kalıyolar
İşte o zaman da böyle konular açılır buraya. Tabiki borçlanıcaksınız tabi ki biraz sıkışacaksınız ama sizinki tam bi delilik olmuş. Bir çocuk varken, maaşlar asgari ücretken krediye girmek benim harcım olamazdı herhalde.
Öyleyse bu sorunlara da katlanmak zorundasınız.

Peki asgari ücretle ve ev kredisi öderken kreş ücretini nasıl ödeyeceksin. 15 aylık bir çocuğu özele vermelisin e onun fiyatlar da malum

Kreş şu an mümkün değil gibi..
Uygun bir ücret ile siz işten gelene kadar bakacak bir komşu seçeneğin olabilir..
KV nin durumu iyi ise belki kreş için yardımı olur mu o da evine döner..

şu anda kreşe vermektense işi bırakın bence. maaşınızın nerdeyse yarısı kreşe gider çünkü.

işi bırakıp, evden iş seçeneklerine bakabilirsiniz.

yada 3 yaşa kadar sabredip belediyelerin kreşleri oluyor oraya verebilirsiniz. 150 tl civarı oluyor belediye kreşleri. servis olursa ücret artar tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…