Oğlum ve özel okul

hesna35

Guru
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2013
586
811
303
Kolej Anaokuluna giden bir oğlum var. Yazı yazmaktan pek hoşlanmıyor. Kolejde bu yıl okuma yazma öğreniyorlar. Geçen öğretmenimiz bir video gönderdi.Çocuklar yazı çalışması yapıyor. Çocukları 4 gruba ayırmış. 1. Grup ilgili öğrencilerden oluşuyor 2. Grup sadece kızlardan oluşuyor bilerek öyle yapılmış gibi aileler muhafazakar sanırım 3. Grup erkeklerden oluşuyor konsantre çalışkan oldukları her hallerinden belli özellikle seçilmişler. 4. Grup yine erkeklerden oluşuyor dikkatleri dağınık öğrencilerden oluşturulmuş sanki bilerek onları oraya atmış gibi .4. Grupta oğlum var.Bu durum beni inanılmaz irite etti. Hiç yer değişikliği yapmamış hep böyledi. Bu zamana kadar neden fatketmedim derseniz çocukların bu kadar bilinçli ve ayrıştırılmış olduğunu 2 dakkalık video görüntüsünde anlayabiliyorsun Daha önce böyle bir video atmamıştı. Neden dikkat dağınıklığı olan çocukları biraraya getirirsin neden dağıtmazsın. Hocayla nasıl konuşmalı ortamı germeden

İyi de onları dağıtmak her grubu ayrı ayrı dikkatten dağıtmak demek değil mi?

Ha okumayı öğretmek ayrı bi durum zaten anaokulunda.
Sizin söylediğiniz ne kadar doğru dikkat dağınıklığı olan grubu çöpe atalım ozaman iyiler çok iyi olsunlar. Hareketli çocukları bir araya koyarsanız hiç bir şey öğrenemezler.

Okuma yazma mı öğreniyorlar yoksa yazı çalışması mı yapıyorlar?

Öğretmene işini öğretmek velilerin yapmaması gereken bir şey. Rahatsız olduğunuz konuyu anlatıp nedenini sorabilirsiniz ama. İyi bir öğretmense muhakkak sizi tatmin eden bir açıklama yapacaktır.

dikkat dağınıklığı olan çocukları tek tek gruplara koyarsan bütün sınıfın dikkatini dağıtmış olursun.kaldı ki bu sınıflandırma size de öyle gelmiş olabilir.anaokulu çocuğunda muhafazakarlığı ilk defa duydumkaldı ki grupları kurayla bile belirlemiş olabilirler.bu kadar rahatsızsanız öğretmenle konuşun, dikkat dağınıklığı için de oğlunuzu bir psikologa götürün tedavilik bir şeyi varsa tedaviye başlasın, okulda zorlanmasın.

Sizin söylediğiniz ne kadar doğru dikkat dağınıklığı olan grubu çöpe atalım ozaman iyiler çok iyi olsunlar. Hareketli çocukları bir araya koyarsanız hiç bir şey öğrenemezler.
Şöyle diyim, sınıfımızda bir kaç çocuk var. Ve dönüşümlü olarak çocuklar birbirleriyle oturuyor.
Bu çocuklara ne zaman sıra gelse derse odaklı ve duyusal olarak fazla algılı olan kızım onlarla otururken hiç birşey anlamadan geliyor.

Onlar için başka yöntem veya tedavi bulun ama sırf onlar için geri kalanı harcamakta olmaz.

Okulunuzun sorgulanması gereken çok eksiği var gibi görünüyor anlattıklarınızdan.
Ne gibi hocam bu yaş grubu okumayı öğrenmemesi gerekir gibi mi tam bir okuma değil okumaya hazırlığın bir üstü gibi düşünüyorum bu arada köklü bir kolej bu bahsettiğim . Merkezden haftalık programa göre işliyorlar Kendimde öğretmenim meslektaşıma işini ögretir gibi konuşmak istemiyorum. Bu zamana kadar çok müdahale etmedim. 3. Gruptaki velilere yaranma durumu var gibi hissediyorum.

Çocuklar hareketli dikkat dağınıklığı değil aslında

Seviye grupları esastır. Hele sadece başarı odaklı özel okullarda. Anlattığınız da ters bir durum yok.

İlk mesajınızda yazdığınız gibi okuma-yazma öğretiliyorsa yanlış bir uygulama.
Okuma-yazmaya hazırlık müfredatı okul öncesi eğitim programında şekillendirilmiştir.
Bir üstü,az altı diye bir eğitim programı yok.
İkincisi kızları ayrı oturtmak da neyin nesi?
Bunun ne ahlakla,ne inançla ilgisi olabilir.
Küçücük çocukların aklına böyle düşüncelerin sokulmasını ve sözkonusu oturma düzenini kınıyorum.
Okulunuzu veliler mi idare ediyor?
Üçüncüsü okul öncesinde,hiç bir gerekçeyle,
hele de okul öncesinin felsefesinde önceliği olmayan,akademik başarıya göre,
çocukların ayrıştırılması kesinlikle kabul edilemez.
Böyle bir kurumda devam ettirmezdim çocuğumu.

Çok haklısınız. Yüzme dersini kız erkek öğrenci diye ayırdılar. Aileler rahatsız oluyormuş öyle bir bölgedeyiz. Bende çok rahatsızım. Bu yaşta bu kadar ayrıştırılması canımı sıktı. Eğer batıya tayinimiz çıkarsa devlet okuluna göndereceğim . Hocayla da konuşucağım.Okuma yazma öğrenmesini asla istemiyorum ama başka okul seçenekleri daha kötü.

Okuma yazma öğrenmeleri doğru mu bilemedim.
Kızım geçen sene özel bir okulda hazırlık okudu,sadece sesleri öğrendiler oda kulak asinalığından öteye geçmedi,bu sene ilkokulda öğreniyor.
Cinsiyete göre gruplandırma konusu beni asıl rahatsız eden zira minicikler daha,ben böyle haremlik selamlık bir uygulamayı kabul etmezdim kendi adıma.

Ç Çok abartı değil mi bu onlar daha ufacıklar. Yazı çalışmasında bile ayrı oturmaları daha da garip. Belirli bir yere falan mı bağlı

Ç
Çok abartı değil mi bu onlar daha ufacıklar. Yazı çalışmasında bile ayrı oturmaları daha da garip. Belirli bir yere falan mı bağlı
Peki çocuğunuz 1. grupta olsaydı tepkiniz ne olurdu...
Tepkim yine aynı olurdu . Ben hep aynı grupla oturtmazdım. Belli bir veli grubuna yaranmaya çalıştığını düşünüyorum. Şu her şeyi bilen benim çocuğum bir numaradır diyen mükemmel anne ve çocuklarını bir araya oturtmuş mesela . Kendimde öğretmenim çocuklar bu durumun farkındalardır bence .Benim oğlumda farkında . Kendini yetersiz hissetmesini asla istemen. Sayısal zekası çok yüksek.Yazı yazmaktan sıkılıyor. Boyama yapmaktan hoşlanmaz ilgisini çekmez ama deney yapsın santranç oynasın bunlara bayılıyor. Ben kendimde öğretmen olduğum için çok öğretmene karışmak istemedim. Çok müdahale etmedim ama böyle yapmamak lazımmış anladım. Özel okulda bu buldumcuk velilere yaranılmaya calışılması canımı sıktı
.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…