• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Oğlum ve tanı konulamayan rahatsızlığı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Pozitif bir uye

La galibe İLLALLAH 🧡
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2018
5.181
10.046
248
Merhaba arkadaşlar, konum taşınmazsa çok sevinirim
İşitme engelli bir çocuğum var yedi yaşında iki ay önce sol ayağı bilekten aşağısı şişti ve hiç inmedi o günden beri ödem var inmiyor.
Kaç kez çocuk doktoruna gittim testler yapıldı, kalp damar cerrahisine , çocuk kalp doktoruna , romatolojiye, ortopediye gittik. Bütün testler de sorun yok ama ayakta ödem var ve su görünüyor orda yani ultrason da. Kemikte veya kemiğe yakın değil diye ilaca da başlatmadı doktor hiçbir şey çıkmıyor en başta böbrek denildiği icin çocuk doktoru üç kez idrar tahlili yaptırdı ama protein kaçağı görünmüyor böbrek de değil dedi. İnanın ne yapacağım bilmiyorum en son Akdeniz ateşi testi yapıldı Ankara'ya yollandı belki dedi doktor. Şu ayak şiş öyle duruyor kuzum. Bazen yürürken zorlanıyor zaten çok yürütmüyorum bu halde ama çok üzülüyorum belki yaşayan bilen denk gelir diye sormak istedim . Şimdiden teşekkür ederim 🌷

İşitme engelli bir çocuğum var yedi yaşında iki ay önce sol ayağı bilekten aşağısı şişti ve hiç inmedi o günden beri ödem var inmiyor.
Kaç kez çocuk doktoruna gittim testler yapıldı, kalp damar cerrahisine , çocuk kalp doktoruna , romatolojiye, ortopediye gittik. Bütün testler de sorun yok ama ayakta ödem var ve su görünüyor orda yani ultrason da. Kemikte veya kemiğe yakın değil diye ilaca da başlatmadı doktor hiçbir şey çıkmıyor en başta böbrek denildiği icin çocuk doktoru üç kez idrar tahlili yaptırdı ama protein kaçağı görünmüyor böbrek de değil dedi. İnanın ne yapacağım bilmiyorum en son Akdeniz ateşi testi yapıldı Ankara'ya yollandı belki dedi doktor. Şu ayak şiş öyle duruyor kuzum. Bazen yürürken zorlanıyor zaten çok yürütmüyorum bu halde ama çok üzülüyorum belki yaşayan bilen denk gelir diye sormak istedim . Şimdiden teşekkür ederim 🌷
Çok geçmiş olsun kuzuya. İnşallah önemli bir şeyi yoktur. Size özelden bir Doktor ismi vereyim ona mutlaka yazın. Tahlillerin fotoğrafını da atın. Mutlaka destek olur.

Geçmiş olsun, bir bilgim yok.
gidebileceginiz bütün bölümlere de gitmişsiniz ama bazen aynı branştaki bir hekimin teşhis koyamadığı hastalığa diğeri teşhis koyabiliyor.
İnşallah teşhis ve tedavinize ulaşıp, güzel sonuclar alirsiniz.
Amin inşallah çok teşekkür ederim 🌷

Tetkikleri nasıl? Wbc crp sedimentasyon değerleri yüksek mi normal mi?

Bunu yapabilecek onlarca hastalık var, ancak işitme engeli kısmına takıldım ben sendromik bir durum olabilir belki ya da adı konmamış bir sekans olabilir

İşitme kaybı ile sıklıkla görülen hastalıklardan biri de JIA imiş şimdi birkaç makale gördüm. Ama JIA sık görülen bir artrit sebebi. Öyle olsaydı romatoloji tanıyı koymuş olurdu diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Tetkikleri nasıl? Wbc crp sedimentasyon değerleri yüksek mi normal mi?

Bunu yapabilecek onlarca hastalık var, ancak işitme engeli kısmına takıldım ben sendromik bir durum olabilir belki ya da adı konmamış bir sekans olabilir

İşitme kaybı ile sıklıkla görülen hastalıklardan biri de JIA imiş şimdi birkaç makale gördüm. Ama JIA sık görülen bir artrit sebebi. Öyle olsaydı romatoloji tanıyı koymuş olurdu diye düşünüyorum.
Özür dilerim sorduğunuz terimlerin hepsini bilmiyorum bakıp demem lazım sanırım. Ama işitme engeli beyin kanaması geçirdiği için oldu denildi erken doğan bir çocuk oğlum daha sonra da üç ay İstanbul da haberlere çıkan yeni doğan vakalarının olduğu hastanelerden birinde kaldı o sırada iki kez beyin kanaması geçirdi ona bağlandı işitme kaybı. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Romatoloji hiçbir şey bulamadım dedi hastanede çocuk romatoloji bir tane doktordu başka doktora gitmedik ama çok ilgili ve baya uğraştı kendisi.

Özür dilerim sorduğunuz terimlerin hepsini bilmiyorum bakıp demem lazım sanırım. Ama işitme engeli beyin kanaması geçirdiği için oldu denildi erken doğan bir çocuk oğlum daha sonra da üç ay İstanbul da haberlere çıkan yeni doğan vakalarının olduğu hastanelerden birinde kaldı o sırada iki kez beyin kanaması geçirdi ona bağlandı işitme kaybı. Çok uzun yazdım kusura bakmayın. Romatoloji hiçbir şey bulamadım dedi hastanede çocuk romatoloji bir tane doktordu başka doktora gitmedik ama çok ilgili ve baya uğraştı kendisi.
Anladım WES testi var tüm genoma bakılan öyle bir tetkik yapıldı mı?

Böbreğinde kist vb durumlar var mı?

GATA3 mutasyonu varmış bunları şimdi araştırdım 10.kromozomda bir gen, işitme kaybı, artrit, böbrek patolojileri ile gidiyormuş.

Tabi bunları şimdi 5 dakikada baktıklarımla söyleyebiliyorum, kendi doktorları da araştırıyorlardır bir yandan eminim. Konuyu takip edeceğim inşallah bir sonuca bağlanır bir an önce.

Benim 3,5 yaşındaki oğlumda 10 ay önce aniden diz kapaginda sislikle acile gittik 3 hafta hastanede kaldık bir çok tetkik yapıldı teshis konulamadi taburcu olduktan 5 ay sonra tekrar şişti bu sefer dizindeki şişlikte çok fazla enfeksiyon olduğu için ameliyat oldu yine teşhis yoktu en son romatoloji bölümü eklem romatizması teşhisi koydu aslında ilk hastaneye yatisinda da romatoloji bölümü bakmıştı bir şey yok demişti sonra eklem romatizması denildi teşhisi doğrulamak için Hacettepede bir çocuk romatologuna götürdüm evet eklem romatizması dedi şimdi haftalık iğne tedavisine başladık yani demem o ki başka bir göz daha görsün imkanınız varsa Hacettepeyi öneririm

Geçmiş olsun ailevi Akdeniz Ateşi ve gut hastalığına bakıldı mi?

Ne kadar iyi ve ilgili de olsa başka bir gözün gormesinde fayda var, insanlık hali sonuçta bazen gözünün önündekini göremiyor insan, bu kötü Dr demek değil ama bakış açısı değişikliği önemli

Konu hakkında hiç bilgim yok ama konu yukarıda kalsın diye ve geçmiş olsun demek için geldim umarım en kısa zamanda doğru tedaviye başlarlar. Allah şifa versin 🍀

Yalnız aklıma geldi acaba yediği bir şey dokunuyor olabilir mi? Saçma ama belki alerjik bir durum olabilir. Kardeşim ne zaman fındık yese ayağı kaşınır ve hafif şişme olurdu. Ödem farklı bir mevzu tabii ama aklıma geldi sadece. Belki sürekli yediği bir şey mesela yumurta gibi, süt gibi alerjiye ve şişmeye sebep oluyordur etkisi geçmeden tekrar yiyince aynı şey devam ediyordur.

Back
X