Oğlum

Sadece çubuk kraker bir tek o sakinlestirio onu bide emzirmek onun dışındaki herşeye aksilenio

1 yaş atağı bu. Gayet normal. Netten araştırın. Mahallenin en mutlu bebeği kitabını okuyun. Çok güzel taktikler var.

Ayrı odaya götürmedim ama onun bulunduğu yerden çıktım peşimden geldi ağlaya ağlaya bacağima sarıldı zaten ayrı oda fikri zannetmiorum cagre olsun ancak odayı kapatmak lazimki bu çok riskli ve zararlı bisi kişiliğinde olabilecek zararların farkındayım ve asla yapmam emzirmeyi teklif etmeme gerek yok zaten kendi gelip istio ve sürekli emmek istio bu isteginede karşılık veriyorum farkındayım daha bebek olduğunun kızmaya gelince öle doyasıya bı kızmak deilde sadece sert bir dille bu şekilde davrandığı sürece onun isteklerine karşılık vermeyrcegimn komutunu veriorum evet dediğiniz gibi cagre oluomu olmuo asla doktorada götürmeye karar verdim sadece bugunude atlatiyim yarın tam bir hafta olucak asi olalı yarın götürmeyi planlıyorum onun dışında bende insanım cagresiz çok kötü bisi ve ilk çocuğum tecrubesizim ne yapacağımı bilmiyorum inaninki çok zormuş anne olmak

Bende ayni yöntemle krizleri çözdüm. Kardesine vurduğunda veya gereksiz aglamalarinda odana gidiyorsun kapını kapatıp düşünüyorsun diyorum gider 5 dakika düşünür gelir ve sakinlesir.

benimki daha yaşına girmedi ama yasina girse de anlamaz yani bence . Kendine zarar vermemeyi de anlamaz ki. Yalnız bırakma elinden geldiğince bence.
Yok yanlız gerçekten birakilcak gibi deil kendine zarar verio yanagini görseniz sanki ben yapmışım zarar vermişim gibi duruo yüzünü olesine siktiki kipkirmizi oldu yanağı inşallah morarmaz gerçekten çok üzgünüm

D&r da var. Onun harici aglamaya baslayinca aaa oglum gorunmez oldu nerede diye oyun oynayin. Gerci bu daha buyuk cocuklar için ama denenebilir.
Canım yok ya anlamıo çok küçük daha sanioki ona kiziorum güzel bisiler söylediğimde bile anlamıo tek anladığı yakışıklı :) onuda bebekliginden beri söylediğimiz için kulağı aşina bu lafı soleyince bilio güzel bisiler soluorum ona ..Bahsettiğiniz yer burda yok internetten sipariş veririm olmazsa

merak etmeyin bütün çocuklar böyle büyüyor.
Herkesin tecrübesi kendine oluyor, burada önemli olan çocugun sağlık sorunu olmadığına emin olmak. Yoksa sonunda biraz yıpratıcı olsa da buluyorsunuz yolunu.
Bizimki su seviyor çok kriz anlarında bir leğen su işimi görüyor. Biraz sakinleşince de banyo yaptırıyorum.
Başkasının çocuğu şarkı söylerken sakinleşir, bir başkasının emerken vs...
tabi hepsi sağlık sorunu yoksa geçerli.

Odasına bırakmayı değil , ağlayınca anlayamayacagini söylemesi gerekir.
Odaya bırakmak her çocukta aynı etkiyi yapmaz. Bazı çocuklarda travmaya sebep olur, bu yüzden tavsiye etmiyorum.

Oyun hamuruna 1.5 yaşındayken başladım. Evde nişastayla yapılan hamur yaptım , tahta ve oklava vererek şekiller yaptık.
Motor becerisi için çok iyi oluyor.
Kontrol saglandiktan sonra bebekle herşey yapılabilir.
Zamanla ağza goturulmeyecegini öğreniyor.

Sulu boyaya da aynı zamanda başladık. Doğal maddelerle yapılan sulu boyalar satılıyor.

Elbette çocuktan çocuğa değişiyor ancak ne kadar erken yerde oyunlar oynanmaya baslansa çocuk o kadar çabuk beceri kazanıyor ve sakinleşiyor.

Yalnızlıktan , annelerin işlerinden bunalıyorum çocuklar.

Akşam eve geldiğimde ne kadar yorgun olursam olayım, mutfağı altüst edeceğini bilsem birlikte yemek yapmaya alıştırdım mesela.

Geri dönüşüm olabilecek her şeyi saklıyorum ve her iki günde bir bir şey üretiyoruz akşamdan akşama.

Mesela dün robot yaptık kağıt bardaklar ve kıl telleriyle.

Dediğim gibi anne kontrolü olduktan sonra her şey yapılabilir.

Öncelikle tam ağlama krizi esnasında baktınız dinlemiyor olmuyor. Çocuğa karşı yüksek sesle (dinlemiyor sanarsınız ama hemde nasıl dinler) bu evde artık ağlamak yok. Ağladığın sürece istediğin şeyi yapmayacağım. Sakinleştiğin zaman yanıma gel konuşuruz diyerek yanından uzaklaşın. Ama kararlı davranmalısınız bırakın kendini yerden yere atsın içiniz acıyacak ama belli etmeyin. Bakacak canımyanıyor ne yapsa sizden bi cevap alamıyor bırakacak yaptıklarını. Oğlunuz kendi kendine sakinleşemiyor sizden sürekli ilgi bekliyor. Biz bile ağlarken üstümüze gelindiğinde dahada ağlarız kendinizi kötü hissederiz. Biraz kendi haline bırakın sinirini kontrol etmeyi öğrensin. Bir çocuk gelişimci olarak söylüyorum

O gıbı durumlarda onun bulundugu ortamı terk edın. Tabı etrafında zarar verecek hıc bırsey olmasın pencereler falan kapalı olsun,cık bulundugu odadan baska odaya gec. Bıseylerle ılgılen bakma. Dısarıya cıkar bebek arabası alma yuruyosa yurusun. Atak gecırıyo olabılır.

Ağlamayın onu taklit edin. Kendinizi siz de yerden yere vurun ağlarken. Bakalım ne yapacak. Canı acıdığından sizden öç almak istiyor olabilir. 1 yaşında demeyin çocuklar o yaşta ne güdülerle doğuyor :)

Can acisindan ağladığını düşünüyorsanız sakince emzirin, uzun uzun sarilin, sadece sarilin, beraber yatın yuvarlanin.
Ama bir inat aglamasiysa, yani çocuğun bir problemi olmadığından eminseniz, gormeyin, duymayin, mutfakta isinizi yapın. Asla yanına gitmeyin. Kesinlikle kapidan bakmayin. Izleyicisi olmayan şov devam etmek. Bu cocuk psikolojisinin altın kuralıdır. Siz onu susturmaya, ikna etmeye çalıştıkça o ağlama devam edecektir.
Sinirlenmeden, asla ama asla burnunuzdan solumadan, sakince senin susmani bekliyorum aglaman bitince yanima gel deyin ve gidin. Isinize bakın.
Tabii yerlesmis seyler bir seferle degismez. Sabırlı ve istikrarli olmalısınız
Bu arada y harflerini kullanmamaniz yaziya inanilmaz bir iticilik vermis, zor okudum

ortamı düzenleyebilirsiniz. çocuğa hayır demek, elinden birşey almak en sakin çocukları bile kışkırtıyor. ben evi ona göre düzenledim. sadece elektrik kabloları için hayır diyordum. onda bile hırs yapıp inatlaşıyordu benimle. çok ciddi krizler olmadığı sürece görmezden geliyorduk biz. sustuğu an canım benim sustun mu sen diye susmasını ödüllendiriyorduk. benim kızımda görmezden gelme en işe yarayan yöntem oldu. eğer kendine vurmaya başlarsa arkadan sarılıp sakin bir şarkı mırıldanıyordum. ilk başta dinlemesede zamanla işe yarıyor. bunları şimdi yazması kolay ama yaparken çok yıpratıyor insanı. o ağlarken nasıl kararlı davranıyor saatlerce ağlıyorsa siz bir yetişkin olarak aynı kararlılığı gösterebilirsiniz. zor bir süreç, kararlılık ve tutarlılık şart.

kesin ve net söylüyorum aşı yaptırmayın! Aşı çocukların en büyük düşmani ve otizmin en büyük nedeni. Siz de farketmişsiniz aşıdan sonra olduğunu biraz araştırma yaparsanız ne demek istediğimi anlarsınız. eminim şimdi bana cephe alıcaklar eminim ama kıymayın minicik yavrularımıza

1.5 yaş belki yapabilir. 1 yasin bilinçli bir sekilde yapabileceğini sanmiyorum. konu sahibinin bebeği daha bir yaşında. Anne kontrolünde herşey yapılabilir ama bir zamanı var. Allah bizlere de bu yaptıklarınızı yapacağımız yaşlar göstersin ne diyelim

Size cephe almaz kimse eğer önerinizi bir temele dayandırırsanız..Sizinle aynı fikirde olanlar olur, olmayanlar olur hepsi bu..
mesela bulaşıcı hastalıklara , çocuk felcine karşı okuyup üfleyelim mi çocugu ne yapalım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…