• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum :(

Bugün her derdi olana aynısını yazıyorum. .
bi kez daha yazma ihtiyacı duydum. .
siz ANNESİNİZ çok sanslisiniz. ..
bende uyuyamiyorum bütün gece düşünüyorum başım çok agriyor. .
hayatım boyunca böyle mi geçecek diye düşünmekten helak oldum.. evlat hasreti ile. . olmuyor belkide hiç olmayacak. .
her ay aynı hüsranla ağlamak her gün ümitle beklemek ve hep aynı sonuç yine yok belkide hiç olmayacak. . Allah size büyük bir nimet vermiş ne kadar sanslisiniz bi bilseniz... sizin bi meleginiz var allah sizi seçmiş de vermiş benim bütün dualarimda o var gelmeyen meleğim. ..
onun olmadığını düşünün canınız nasıl yanar o yüzden sımsıkı sarılın ona lütfen. .
benim içim yanıyor bunları yazarken bile ağlıyorum şuan.. çok ama çok sanslisiniz...
Canim benim ya :( insallah en kisa zamanda seninde melegin olur sende anne olursun allah buyuk, tabiki tek tesellim onun varligi cani saolsun yeterki

Sadece seninki zor,uykusuzmuş kıyamam. Sabaha kadar dosya çalışıp molalarımı kızıma mama yedirmekten ibaret saydığım gecelerden birinden sonra çok sinir bozucu geldi yazdıkların. Gün içindeki iş tempomu anlatmıyorum bile. Akşam tek çabam kızıma erken gelebilmek olacak.. hatun uykusuz diye sinirliymiş ve bunu oğluna yansıtıyormuş.. sırf senden küçük,senden güçsüz diye kızıp bağıramazsın ona. Senden güçlüsüde gelip sırf sinirli olduğu için yapıştırsın ağzının üstüne bitane ozaman,ister miydin bunu? Çocuk yaparken ne hayal ediyorsunuz acaba ? Evcilik mi sanıyırsunuz bunu? Oyuncak bebek mi yoksa? Çocuk bu çocuk! Ağlayacak,uyumayacak,yoracak..hepsini hepimiz yaşıyoruz. Uyumadık diye çocuğa sinirlenmek yerine,şükrediyoruz allaha sağlıklı diye.
Sabah sabah sinir bozmaktan başka bi işe yaramıyor konunuz.
Bravo madalyayi hakettin yilin annesi(!) Sizin yorumunuz daha sinir bozucu..

Sizin durumunuzda olan pek cok anne var. Tamamen cocugun yaradilisindan diyorum ben cunku bazen ne yaparsan yap ise yaramiyor,gec de yatirsaniz ayni erken de yatirsaniz ayni. Benim oglum da benzer sekildeydi,su an 2 yasinda hala meme bagimlisi. Yemek yemiyor. Hani derler ya memeden kes yemek yer diye hic alakasi yok,huyu bu. Kabullenip sabretmekten baska cozum yok. 5 yasina kadar boyle olmayacak emin olun. Gececek. Sadece sabir

Kesinlikle katılıyorum size karakter meselesi bu uyku olayı. Size bir şey sormak istiyorum yemek yeme sorunundan bahsetmissiniz. Bizde de durum aynı. 5.5 aylıkken yogurt ile ek gidaya başladık. 3 ay süper geçti herseyi yedi. 9. Aydan itibaren dış sıkıntısı ile hiç birşey yemez oldu. Asla ama asla kahvaltı yaptiramiyorum. Dr aç bırakın dedi
Inan in 3 gundur aç geziyor. Size şunu sormak istiyorum kahvaltı yapmasa muhallebi meyve ye de olur mu? Illa kahvaltı gerekli midir

Bayanlar 1 yasinda oglum var ve bana asiri yapisik surekli emmek istiyo aksam uyuttugumda bile 4 defa 5 defa uyaniyor sabah 6 bucuk 7 de uyaniyor uyuyamiyorm bu yuzden sinirlerim cok bozuk elimde olmadan agliyorm tum gunum bas agrisiyla geciyor dogdugundan beri boyle ilk 5 ay koligiyle ugrastim. Gun icinde uyudugunda ben uyuyamiyorm uyursam iyice hasta oluyorm midem bulaniyo uykusuzluktan artik ya oyuncaklarini veriyorm sen oyna ben koltukta gozlerimi dinlendirim diyorm onada izin vermiyo. Zaten gece de surekli uyandigi icin benimle yatiyo. BUTUN ANNELER MI BOYLE bayanlar bi cozumu yok mu bunun ya uykusuzluktan öluyorum bu sefer de sinirli oluyorm oglumada istemeden yansitiyorm. Gec yatirsamda ayni erken yatirsamda ayni. Bende tum gun boyunca oglumla ugrastigim icin yoruluyorum erkenden de yatamiyorm esim oluyo onunla kendime anca aksam oglum uyuyunca vakit ayirabiliyorm. Napcam ben napcam
Benim oglumda. 1 yasinda ,gece on kere kalkiyoruz.Ben de gececek hep böyle sürmeyecek diye teselli ediyorum kendim.Allah sabrimizi artirsin bebislerimize huzurlu uykular versin.

Kesinlikle katılıyorum size karakter meselesi bu uyku olayı. Size bir şey sormak istiyorum yemek yeme sorunundan bahsetmissiniz. Bizde de durum aynı. 5.5 aylıkken yogurt ile ek gidaya başladık. 3 ay süper geçti herseyi yedi. 9. Aydan itibaren dış sıkıntısı ile hiç birşey yemez oldu. Asla ama asla kahvaltı yaptiramiyorum. Dr aç bırakın dedi
Inan in 3 gundur aç geziyor. Size şunu sormak istiyorum kahvaltı yapmasa muhallebi meyve ye de olur mu? Illa kahvaltı gerekli midir
Kahvalti yumurta yediriyorm beyaz peynir ama meyvede yiyebilir benim fikrim

Yani bizim mantigimiza gore evet kahvalti gerekli,ama yemeyen cocuga da dove dove kahvalti verecek halimiz yok. Benim oglum da cogu kahvaltiligi yemez, ac da biraksaniz yemez,instagram anneleri gibi yumurtayi peyniri insan sekline de soksaniz turlu gevezelikler de yapsaniz yemez. Careyi baska seyler vererek buldum. Baktim yemiyor mu,eline salatalik verdim zeytin verdim. Onlari yedi. Hic yemezse de bardakta sut verdim onu icti. Sutu bardakta icmezse kaseye koydum icine kuru uzum ve kayisi attim oyle yedi. Cocuk bu 3 gun ac gezer bir bakarsiniz 4.gun normal rutine donmus. İlla ki degisiyorlar hep ayni kalmazlar. Bir hafta hastaydi diye yemedi simdi daha iyi mesela.

Bayanlar 1 yasinda oglum var ve bana asiri yapisik surekli emmek istiyo aksam uyuttugumda bile 4 defa 5 defa uyaniyor sabah 6 bucuk 7 de uyaniyor uyuyamiyorm bu yuzden sinirlerim cok bozuk elimde olmadan agliyorm tum gunum bas agrisiyla geciyor dogdugundan beri boyle ilk 5 ay koligiyle ugrastim. Gun icinde uyudugunda ben uyuyamiyorm uyursam iyice hasta oluyorm midem bulaniyo uykusuzluktan artik ya oyuncaklarini veriyorm sen oyna ben koltukta gozlerimi dinlendirim diyorm onada izin vermiyo. Zaten gece de surekli uyandigi icin benimle yatiyo. BUTUN ANNELER MI BOYLE bayanlar bi cozumu yok mu bunun ya uykusuzluktan öluyorum bu sefer de sinirli oluyorm oglumada istemeden yansitiyorm. Gec yatirsamda ayni erken yatirsamda ayni. Bende tum gun boyunca oglumla ugrastigim icin yoruluyorum erkenden de yatamiyorm esim oluyo onunla kendime anca aksam oglum uyuyunca vakit ayirabiliyorm. Napcam ben napcam

Sen bunları yaşarken kocan nerede? Çin işi Japon işi bu işi yapar iki kişi biri erkek biri dişi :)

Çözümü basit akşam geldiğin de çocuğu babasına veriyorsun ve uykuya gidiyorsun. Hafta sonları da aynı şekilde.

Kahvalti yumurta yediriyorm beyaz peynir ama meyvede yiyebilir benim fikrim

Yumurta ve peynir bizim için çok mükemmel bir kahvaltı olur. Bulamactan nefret ediyor ki yapmıyorum
Önüne tabak koyuyorum peynir domates salatalık dilimliyorum kendi yesin diye. Etrafa saçıyor ki olabilir yeni yeni tanıyor yiye çekleri. Ama yemiyor ben de yediremiyorum.

Yumurta ve peynir bizim için çok mükemmel bir kahvaltı olur. Bulamactan nefret ediyor ki yapmıyorum
Önüne tabak koyuyorum peynir domates salatalık dilimliyorum kendi yesin diye. Etrafa saçıyor ki olabilir yeni yeni tanıyor yiye çekleri. Ama yemiyor ben de yediremiyorum.
Zamanla yer, kac aylikti su anda yazmissinizdir da kacirmis olabilirim kusura bakmayin. Biberon yerine bardakta sut verin mesela. Yesil zeytin sevebilir belki cekirdeksiz ondan verin. Kuru uzum,kayisi,incir de dograyip verebilirsiniz. Tatliyi seven bir bebekse bayilir. Hem icinde demir var cok faydali olur civcive ;) ille yumurta yiyecek diye bir kural yok ki. Yumurta demisken,bildircin yumurtasi denediniz mi?

Hic yemesse sut ve cicibiskuvi yediyorm yada krep yapiyorm sutle blendirla esiyorm seviyo onu da tavsiye ederim

Bizim hocamızın da bebegi böyleydi kadın sabah derse gözleri şiş biçimde geliyordu.
Bir süre sonra muhabbet arasında gece eğer tok oldugundan eminse ve bebek buna rağmen ağlıyorda hiç kendini göstermeden şşşş şşşş yapıp beşiği hafifçe salladıgını söylemişti. Bide klasik müziğin çok etkili oldugunu söylemişti. Ağladıgı zaman yatıştırıcı bir klasik müzik açtıgını ve bebegin uykuya daldıgını.
Öğrenilmiş bir davranış çünki bu. Ağlamam lazım çünkü annem ağladıgım zaman yanıma geliyor gibi.
Aç olmadıgından eminseniz bezi kokmuyorsa hafifçe beşiginden sallayıp ninniler söyleyebilirsiniz.
Ben anne degilim o yüzden pek tecrübem yok

Bravo madalyayi hakettin yilin annesi(!) Sizin yorumunuz daha sinir bozucu..
Yılın annesiyim yada değilim bunun kararını verebilecek pozisyonda olmadığınız aşikar.. sadece uykusuzum,yorgunum diye hırsımı çocuktan çıkarmayacak kadar akıllı anneyim bilmem anlatabildim mi ?

Zamanla yer, kac aylikti su anda yazmissinizdir da kacirmis olabilirim kusura bakmayin. Biberon yerine bardakta sut verin mesela. Yesil zeytin sevebilir belki cekirdeksiz ondan verin. Kuru uzum,kayisi,incir de dograyip verebilirsiniz. Tatliyi seven bir bebekse bayilir. Hem icinde demir var cok faydali olur civcive :KK66: ille yumurta yiyecek diye bir kural yok ki. Yumurta demisken,bildircin yumurtasi denediniz mi?

10 aylik. Henüz sut içemiyor malesef. 15 gün öncesine kadar az da olsa yumurta zeytin peynir domates yiyordu ne oldu bir yerde mi hata yaptım bilmiyorum ağzına dahi surmuyor. Tatlıya bayılır incir üzüm kayısı doğrayıp eline vereyim. Bıldırcın yumurtasıni da denedim yemedi kokusundan galiba. Esime dün dedim ki tatlıyi seviyor tatlı tuzlu karıştırsam mi acaba mesela yumurta peynir pekmez gibi. Eşim de daha çok nefret ettireceksin diyor. Bu arada Yogurda bayılır di. :-) onu da yemiyor. Yogurdun içine yumurta katarak yedirmistim bir ara ondan mi böyle oldu. .

10 aylik. Henüz sut içemiyor malesef. 15 gün öncesine kadar az da olsa yumurta zeytin peynir domates yiyordu ne oldu bir yerde mi hata yaptım bilmiyorum ağzına dahi surmuyor. Tatlıya bayılır incir üzüm kayısı doğrayıp eline vereyim. Bıldırcın yumurtasıni da denedim yemedi kokusundan galiba. Esime dün dedim ki tatlıyi seviyor tatlı tuzlu karıştırsam mi acaba mesela yumurta peynir pekmez gibi. Eşim de daha çok nefret ettireceksin diyor. Bu arada Yogurda bayılır di. :-) onu da yemiyor. Yogurdun içine yumurta katarak yedirmistim bir ara ondan mi böyle oldu. .
Sizden kaynaklandigini sanmiyorum. Benzer seyleri ben de yasadim o donem. Sanirim buyume atagi gibi bir sey. Donem donem skiliyorlar yediklerinden. Bir sure yemeyip sonra yine yemeye basliyorlar. Kefir mayalamayi deneyebilirsiniz. Yogurdun icine meyve koyabilirsiniz. Kavrulmamis badem,findik, antepfistigi ezip verebilirsiniz. Muz yiyebilir kendi basina, kabugunu soyup tamamen cikarmadan eline vermeyi deneyebilirsiniz komik geliyor ;) pekmezi bir seye karistirmadan cay kasigiyla gunde iki defa verseniz yeter. Sarma dolma ici de yiyebilir. Ben yogurt yediremeyince yogurt corbasi yaptim hep. Tarif verebilirim. Aklima geleni yazdim gerci cogunu denemissinizdir de,nacizane tavsiyeler iste haddim olmayarak;) belki okuyan birilerinin isine yarar diye

Uyku sorunu ile ilgili bir kaç şey yazmak isterim. Sütum gelmediği için sürekli emzirmek ve bunu kuralsiz biçimde yapmak zorundaydım . Nerdeyse yarım saat memede kalıyordu oğlum ve memede uyuyordu. Ilk 3 ay çok uyku sorunu olmadı. Acikinca kalkıyordu . 4. Aydan itibaren sık sık uyanmaya başladı . Memede uyuduğu için rem döngusunu yamamiyordu ve hala yapamıyor.

Kardeşimin bebeği kolik ti her türlü uyuma yöntemi denediler. Çarşafta sallama dahil. 7. Aydan itibaren uyku egitimi vermeden kendiliğinden uyumaya başladı masalh geceleri hiç kalkmaz.

Bence uyku bir karakter sorunu. Uyumayan bebek uyumuyor. Bir arkadaş geçen dedi ki 15 aylık kızımı hiç memede uyutmadim ama geceleri 10 defa kalkıyor. Benim oglum da 10 12 defa kalkıyor. Demem o ki uyku başlı başına bir sorun ve gördüğüm kadarıyla çoğu insan bunu yaşıyor. Allah yardım etsin cümlemize

Şu an 3 saatlik uykuyla yaziyorum aynı şekilde 7 aylık kızım var. Tavsiyeleriniz çok yanlış tv de gösterilen "dadı" yi izlemişsiniz gibi geldi, pedagoglar tarafından yerden yere vurulan program o.
O yaştaki çocuk ne anlasın kullanmaktan falan.elbet bir şekilde düzelecek ama yazdiğiniz gibi değil.
Konu sahibi sana tavsiye vermek isterdim ama ayni durumdayim gözlerim uzağı bile görmüyor artik uykusuzluktan sadece sağlıkla büyümesini bekliyorum.. umarim düzelirler

Sadece Dadı yapmıyor bunu.
Buna karşı olan uzmanlar olduğu gibi öneren de, yerden göğe çıkaran da bir çok uzman var.
Bana da mantıklı gelen o.
Bu uygulamayı uygulayanlar gördüm etrafımda disiplin ve huzur vardı evde.
Kural ve saat vardı çünkü.
1 yaşında da olsa ağlayarak her şeyi elde edeceğini bilen çocuk kuraldan da anlar zaten.
Sonuçta çocuğu dövmüyorsunuz, hayatına düzen kazandırıp kaliteli zaman geçirtiyorsunuz.
Çocuk ne kadar özgür olduğunu algılayamaz. Oyun oynuyor mu, duygusal açlığı gideriliyor mu çocuk onunla mutlu olur.
Çocuk düzen sever ve düzen ister. Hatta bu onun evrensel hakkıdır.
Türk çocuklarının zaten en büyük problemi bu.
Kuralsızlık.

Yılın annesiyim yada değilim bunun kararını verebilecek pozisyonda olmadığınız aşikar.. sadece uykusuzum,yorgunum diye hırsımı çocuktan çıkarmayacak kadar akıllı anneyim bilmem anlatabildim mi ?
Kimse hirsini cocuktan almiyo ki allah korusun nasil kiyilir sadece uykusuzluktan basagrisindan yorgunluktan bitkinlikten agliyorm hickira hickira elimde olmadan buda bebegime yansiyo ama oyle rahatliyorm. Siz ne yasadiniz bilmiyorm ama annelik zor yani insansin sabrin tasabiliyo bazen ama bu demek degilki cocuga iskence ediyoruz. Şurda dertlesiyoruz annelerle

Back
X