• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oglum :(

Emzik istemiyor ilk 2 ay uyku arasinda arada bir aliyordu sonrasinda onu da yapmadi ben de pek israrci olmadim. Fileyi doktorumuz hijyen acisindan uygun bulmuyormus bende almadim.
Aslina bakarsan 1sen bizimki uyumayi sevmiyor yani dusunuyorum da uykusuzluktan ölse dahi aglamadan isteyerek uyudugu vakit sayisi sayilabilecek kadar azdir. Her seferinde uyumak istemeyecek aglayacak cirpinacak krizlere girecek ve sonra uyuyacak ististanasiz her uyku maceramiz bu sekilde.

Uykuyu sevmeyen bebek çok mu çok zor. Anne çok yıpranıyor, yıprandıkça da bebeğe yansıtıyor ve o da huzursuz oluyor, kısır döngü işte.

Bu yüzden doktoru değil bazı konularda hep kedinizi dinleyin bence. :)
File olanı değil öyleyse kaliteli silikon sogutuculardan alın. Buzdolabına atın. Gece mızmızlandığında emsin. Diş sancısı diner.
Denemeye değer.
Uykusuzluk zor, özellikle bebek uyutmaya çalışırken.

allah sabır versin çocuğunuza da selamet versin gerçekten bazı çocuklara ne yapsam boş bugün 7 buçukta kalktı ben isteyken 1 saat uyumus ve bu saat oldu uyutamadik 2 kere süt verip salladik güya oluyordu uykusuzluktan emin ol ben de aklımı yitirmek üzereyim sizlandigimda okuze boynuzu agir gelmez sen nasil annesi diyorlar 18 aydır uykusuzum isim hiç bitmiyor ev iş yemek çocuk dortlusunden olusuyorum .Ne yapalım bacım ben hep ya hasta olsa ya ona bir şey olsa o zaman ne yaparım diye kendimi sakinleştirmeye calisiyorum
Evet aynen ya anca disardan bilmeden konusuyolar istedigim aslinda beni motive edecek guzel bi soz veya teselli ama yok malesef

Esim malesef bakmiyor hep kaciyo hic anlamiyo halimi hatta aşaliyo beni yetisemiyosan bakici tutalim yok annemi getireyim odaha iyi bakar

Bakıcı teklifini kabul edin öyleyse.
Ya zaten uykusuz anne olmak değil sorun anlayışsızlık.
Bir evde uykusuz anne varsa anlayışsız partnerde var demektir.
Iki saat baksa , siz dinlerseniz daha sağlıklı bakarsınız o bebeğe.
Kendisi öyle günlerce uykusuz kalsın bakalım, empati kuramadigina utanır.

2 yasina kadar genelde böyle
Yuruyorsa biraz yorsaniz mi?
Yani havalarda guzel gidiyor park sokak falan.
Enerjisini bi atsa yorulsa sonra banyo yaptirsaniz boyle anlatinca suan benim bile uykum geldi
Dedigini yapiyorm evde durmak istemiuo artik akli eriyo bay bay diuo cikar beni diuo ell salliyo yaramaz parka gidiyorz bi saat falan sonra uyuyo ama surekli uyaniyo beni ariyo

Yok anlamıyorum.
İmkansız anlamam.
Ozaman boşverelim.. En hassas noktam bu galiba,geriliyorum mevzu çocuk olunca.. bak mesela uyumam lazım,dün geceden uykusuzum ama uyumuyorum.. Neden? Çünkü biliyorum az sonra mama için uyanacak:işsiz: ama bu beni sinirlendirmiyor,sinirlenenide anlamıyorum..

Bakıcı teklifini kabul edin öyleyse.
Ya zaten uykusuz anne olmak değil sorun anlayışsızlık.
Bir evde uykusuz anne varsa anlayışsız partnerde var demektir.
Iki saat baksa , siz dinlerseniz daha sağlıklı bakarsınız o bebeğe.
Kendisi öyle günlerce uykusuz kalsın bakalım, empati kuramadigina utanır.
Aynen canim ya derdime tercuman oldun sinir ediyo beni zaten kotuyum iyice delirtiyo

Ozaman boşverelim.. En hassas noktam bu galiba,geriliyorum mevzu çocuk olunca.. bak mesela uyumam lazım,dün geceden uykusuzum ama uyumuyorum.. Neden? Çünkü biliyorum az sonra mama için uyanacak:işsiz: ama bu beni sinirlendirmiyor,sinirlenenide anlamıyorum..
Ya oyle bi diyosn ki sanki biz keyfimizden sinirleniyoruz oyle durduk yere canimiz skliyo snirleniyorz iste. Insanin elinde olmayan bi sey bu

Hepimizin aynı tepkileri vermesi mümkün mü?
Ben uykusuzluğa dayanabilen biriyim ama sabahları ağlayarak güne başlıyorum bazen, çünkü uyku temel ihtiyaç ve bunu karşılayamamam haftalar, aylar sürerse çökerim.
Çocuğa şiddetten bahsetmiyoruz, bu kadar tepkiye gerek yok.

Ben uykusuzluğa dayanabilen biriyim ama sabahları ağlayarak güne başlıyorum bazen, çünkü uyku temel ihtiyaç ve bunu karşılayamamam haftalar, aylar sürerse çökerim.
Hepimizin aynı tepkileri vermesinin mümkün olmadığını söyleyen sizsiniz. Size göre bu tepkiye gerek yokken bana göre var der konuyu kapatırım.

Aynen oyle elimizden geldigince bebegimze verimli olmaya calisiyorz ama bazen tikanabiliyo insan

Eğer yumurtaya kas göz yapmanıza rağmen yemiyorsa, krep yapın öyleyse, peynirle canlandırın. Yanına da zeytin, ceviz, salatalık ile güçlü bir kahvaltı olur.
Omlette olabilir.
Aklıma şuan alternatifler gelmiyor ama bu şekilde kahvaltı türevleri bulabilirsiniz.
Kahvaltı gerçekten önemli bir öğün, alışması gerekiyor.
Meyveyle güne başlamamanızı öneriyorum.

Yok herseye rağmen yemiyorsa , mücver , yumurtalı peynirli makarna , ya da bir yumurta kırdığınız çorbalar..

Cevizi her gün veriyorum. Omlet de sevmese de yerdi 15 gündür hiç birşey yemiyor kahvaltı hiç yok mesela. Havuc salatalik veriyorum, kocaman domates veriyorum yemiyor kesinlikle. Sabahları corba veriyorum sadece. Krebi de sun ile yarın deneyecegim. Bir de kuru meyvelerden veya yaş meyvelerden bir tabağa anne sütü veya formül Mama ile hazirlayacagim bir kahvaltı da olabilir. Denemem lazım.

Cevizi her gün veriyorum. Omlet de sevmesi de yerdi 15 gündür hiç birşey yemiyor kahvaltı hiç yok mesela. Sabahları corba veriyorum sadece. Krebi de suni le yarın deneyecegim. Bir de kuru meyvelerden veya yaş meyvelerden bir tabağa anne sütü veya formül Mama ile hazirlayacagim bir kahvaltı da olabilor. Denemem lazım.

Normalde mama veriyor musunuz , vermiyorsaniz denemeyin derim.
Krep yiyecektir bence. Sarıp eline verin.
Tuzlu yemezse pankek yaparsınız.

Evet anne sütü yetersiz geliyordu baştan beri mama veriyorum. Pankek sevecektir aslında tatlıları seviyor. Ama herseyden önce çok acil tam buğday unu almalıyım. Normal unal ra guvenemiyorum. Bir de 7 tahil unu galiba tam bilmiyorum da öyle birşey varmış. Daha tabii ürünler edinmeliyim

Arkadaşım mrb öncelikle acımasızca yapılan yorumları dikkate alma.herkesin vücudunun dayanikliligi, tahammül sınırı, bunyesinin ihtiyaç duyduğu uyku süresi farklıdır. Kıyaslamak doğru olmaz.benim 4 yaşında kızım ve dört aylıkken işe döndüm.çok uykusuz geceler hatta sıfır uykuyla çalıştım hemde yoğun bir dairede.zayıfladım sinirli tahammülsüz bir insan oldum ki uykuyu çok severim.ama anne olunca bu lux bitiyor.öğlen uyumani tavsiye ederim bebek uyuduğunda sende uyumaya çalış .başta sersemletsede alışıyorsun.bu bir donem geçecek .hepimiz geçtik bu yollardan.sabır

allah sabır versin çocuğunuza da selamet versin gerçekten bazı çocuklara ne yapsam boş bugün 7 buçukta kalktı ben isteyken 1 saat uyumus ve bu saat oldu uyutamadik 2 kere süt verip salladik güya oluyordu uykusuzluktan emin ol ben de aklımı yitirmek üzereyim sizlandigimda okuze boynuzu agir gelmez sen nasil annesi diyorlar 18 aydır uykusuzum isim hiç bitmiyor ev iş yemek çocuk dortlusunden olusuyorum .Ne yapalım bacım ben hep ya hasta olsa ya ona bir şey olsa o zaman ne yaparım diye kendimi sakinleştirmeye calisiyorum

Sallamayin bebegi. Artik tek basina uykuya dalmayi ögrenmeli. Yani yapacaginiz onu sadece yatagina koymak ve oda'dan cikmak. Agladiginda 5 dakika sonra odaya gir pispislamak icin. Kucaga alma ama, sadece pispisla "hadi oglum uykuya" diye fisilda.

Sonra aglamalar devam ediyorsa aralari uzat. Yani her 10-15-20 dakika git yanina pispisla. Evet bunlar cok zor seyler, anne olarak kalbin ve vicdanindaki agriyi hisedersin ancak bunu mecburen yapmak zorundasin. Ogulunun sagligi icin. O cocugun uykuya ve düzene ihtiyaca var. Yani bir bebek, hatta ilk okul cocugu bile en gec saat 8de yatakta olmali.

Back
X