Oglum

Arda hadi evi supurelim dedigimde supurgenin basinda bitiyor. cok seviyor ben supururken pesimde gezmeyi bazn kendi istiyor supuruyormus gibi yapiyor.sadece cagirdigimda bakmiyor.sizlere icimi dokup rahatlamak istedim
Demekki o an baska biseyle ilgileniyor size bakmak istemiyor. Biz buyukler bile biri bize surekli seslense duymazdan geliyoruz bazen. Onlarda oyle demek.
Bu arada cope bez atma egitimine yarin sabah basliyorum. Hic aklima gecmemisti

Sevindim o zaman otizmin belirtileri çok nettir zaten araştırınca evet bu da var bu da var gibi söyler anne ve babalar sizin sadece isimmiş ona takılmayın.

Evham yapıp çocuğu fazla inceliyorsun. Herşey normal duruyor anlattığına göre.

Bebek o daha bebek ! Ne bekliyorsun acıkınca söylemesini mi ?
Böyle olman o çocuğa zarar verir bunu unutma. Farkında olmadan baskı uyguluyorsunz kendinize gelin lütfen.. 2,5 yaşına kadar kendine ve bebeğe zaman ver . Sağlıklı çocuğu sen hasta edersin böyle devam edersen.. Bebekler herşeyi hisseder anlar. Rahat olun biraz

Demekki o an baska biseyle ilgileniyor size bakmak istemiyor. Biz buyukler bile biri bize surekli seslense duymazdan geliyoruz bazen. Onlarda oyle demek.
Bu arada cope bez atma egitimine yarin sabah basliyorum. Hic aklima gecmemisti
Ben abarttim sanırım.bezini attıktan sonra ellerini yikiyorum.bezi atıyor bana bakıyor ellerini ovaliyor yani ellerimi yıka demek istiyor

Haklısınız.oturup sohbet etmesini tabiki beklemiyorum ama doktorların önem verdiği isme bakma durumunu yapsın istedim sanırım inatlastik o yüzden.bu arada orda emzige memme bebeğe bu demesini söyledim olumlu gelişmesinden bahsettim konuşmaya çalıştığını anlatmak istedim o da yanlış anlaşıldı sanırım onlara takıldığım düşünüldü.ama o kelimeleri takmiyorum hatta seviniyorum.kendi dilinde konuşmaya çalışıyor.

Sevindim o zaman otizmin belirtileri çok nettir zaten araştırınca evet bu da var bu da var gibi söyler anne ve babalar sizin sadece isimmiş ona takılmayın.
Haklısınız ben abarttim her zamanki gibi.bu konularda biraz bilginiz var sanırım bi gün babasıyla sakalasiyorduk babasının bana zarar verdiğini düşündü ağladı beni çekti babasına vurdu bana sarildi bu da güzel bi gelişme degilmi

Evet yakınımda vardı söyleye söyleye ikna ettim otizmli olduğuna aslında onlar da çok iyi biliyordu eğitimli olmalarına rağmen geçte olsa yalvarmalarımızla götürdüler doktora Allah'a şükür doktorların her söylediğini yaptılar ve hiç bir şey kalmadı neredeyse çok güzel konuşuyor normal yaşıtlarının seviyesine geldi ama hala bir anormallik var davranışlarında sizin çok iyi maşaAllah kendi çocuklarımda görmedim Allah kimseye yaşatmasın zor bir durum.

Yıllar önceydi, bir tanıdığımızın ikiz oğulları aynı şekilde ismine tepki vermedi 5 yaşına kadar. En sonunda ikisinin de mahkeme yoluyla ismini değiştirdiler ve sorun çözüldü. O zaman çocuktum, şok olmuştum.

Evet yiyebilecegi seyleri veriyorum.peyniri dilimleyip veriyorum yiyor.bizim sikintimiz corbalarda corbayi agzina goturmuyor dokmeyi tercih ediyor.ben elinden tutup agzina goturmek istiyorum oyle de yemiyor mecbur kaliyorum o yuzden
Corba zaten su. Onu icmese de olur. Omlet pankek köfte yapip verince yer mi mesela.

Corba zaten su. Onu icmese de olur. Omlet pankek köfte yapip verince yer mi mesela.
Çorbayi kemik suyuyla yapıyorum kofteyi de çok sevmiyor o yüzden kendi kendine yemiyor ama meyveleri kahvaltısını ara için olarak kuru uzum ve cevizi blendirdan geçiriyorum onları kendisi yiyor

Amin.benimde tanıdığım bir çocuk otizm o baya ağır sürekli tuhaf sesler çıkararak geziyor.bi de amcamın torunu var onda da hiperaktivite var konuşma zorluğu öğrenme problemleri düşüncesizce içinden geçeni söyleme annesine kuufur ediyor mesela diğer çocukları rahatsız etme gibi problemler var.o yüzden haliyle insan endişeleniyor ister istemez.kuzenim bebekken farkedilseydi tedavisi varmış der durur.

Benim oğlum 14 aylıkken bu söylediklerinizin hiçbirini veya çoğunu yapmıyordu sanırım, hatta 17 aylık sizin söylediklerinizi şimdi yapıyor.
Yine de şüpheleriniz devam ederse, yaptığı şeyi yapamazsa götürün.
Ama bir sorun varmış gibi değil anlattıklarınız.

Çok ilginç bir durummus benimde ara ara ismini mehmet arda koymasaydim keşke dediğim oluyordu

Çok ilginç bir durummus benimde ara ara ismini mehmet arda koymasaydim keşke dediğim oluyordu
Adı mehmet mi, arda mı? İkisini mi kullanıyorsunuz, ya da en çok hangisini kullanıyorsunuz? İki isme adapte olamamıştır belki. Otizmle ilgili bir video izlemiştim. Sadece ismine dönüp bakmaması bir işaret olmayabiliyormuş. Mesela oyuncağını size göstererek iletişim kurmaya ya da sevincini pylaşmaya çalışıyor mu, isim alışverişi dışında gözlerinize bakarak sizinle cilveleşiyor mu?

Son düzenleme:
Evet mesela küçük bi arısi var ben hep ari vız viz şarkısını söylerdim kendi de oyuncağın alip bana bakarak kendi dilinde şarkıyı söylemeye çalışıyor.ilgisini çeken şeyleri de işaret ediyor .ismini de arda diyorum bakmadığı icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…