Oğlum :(

Bence kesinlikle oglunuzu kendi sinifiniza koymayin oflunuz icin iyi olmaz. Kiziniz kac yasinda? İkisini beraber disari yollamaniz iyi degil sanki başında siz olsaydiniz öbür cocugu isiramazdi
Yok zaten başka sınıfa yazdircaktim.kizim 9 bucuk yaşında.guvenlikli sitedeyiz park da hemen balkonumuzun önünde.sikinti olmuyordu güvenlik acısından.gecen sene başlarında dururdum.bu sene ilk defa tek göndermeye başlamistim

Ne kadar abartmışsınız çocuk o veli görse nolur. Her çocuğa her şeyi mükemmel öğretemeZsini önce bunu kabullenip sakin olun. Ardından da çocuğunuz için psikolojik destek almayı deneyin.
Ya bizim veliler baya sıkıntı.en ufak birseyi o kadar büyütup ordan oraya yayıyorlar ki artık yıprandık.boyle birşey olursa baya buyuteceklerine eminim.diyecekleri direk şu olur.cocugu böyleyse bizim çocuklara ne öğretecek.takmayim desen de takmak zorunda kalırsın yani

Keşke eşiniz laftan anlasa da uzatıp durmasa ısırma olayını:/ gerçekten iyi bir şey mi yaptığını sanıyor acaba çocuğunuza:(
Etrafı yönetmek konusunda da bu kadar aciz olmayın lütfen. Hem onun adı etrafı yönetmek değil,çocuğunuzu korumaktır. Ne demek kp in çocuğunuzu kızdırıp,şiddet uygulatması..
Benim çocuğumla ilgili mesela kv, :meyve soyuyorum,yavrum hemen istiyor(17 aylık, mızırdanıyor..”sabırsız kızım” diye atlıyor:KK14: konuşcak ya illa:63:
Anında yapıştırıyorum uyarıyı, “öyle deme o çocuk,çok bile bekledi,olumsuz şeyler söylemeyin,üzerine yapışır kalır kızımın diye.. kp,kendi ailem herkes dahil,cümlelerini seçerek konuşur,davranışlarına da gayet özen gösterirler benim tepkiselliğimden ötürü..lütfen ama lütfen “eşinizle aranızda muhabbet”olarak kalmasın tepkiselliğiniz,bakın siz yavrunuzu bi kanatlarınızın altına alın bu anlamda,güçlendirin..sonrası zaten güzel güzel gelir:KK200: anasınız siz yahu:anne:

Keşke eşiniz laftan anlasa da uzatıp durmasa ısırma olayını:/ gerçekten iyi bir şey mi yaptığını sanıyor acaba çocuğunuza:KK43:
Etrafı yönetmek konusunda da bu kadar aciz olmayın lütfen. Hem onun adı etrafı yönetmek değil,çocuğunuzu korumaktır. Ne demek kp in çocuğunuzu kızdırıp,şiddet uygulatması..
Benim çocuğumla ilgili mesela kv, :meyve soyuyorum,yavrum hemen istiyor(17 aylık, mızırdanıyor..”sabırsız kızım” diye atlıyor:KK14: konuşcak ya illa:63:
Anında yapıştırıyorum uyarıyı, “öyle deme o çocuk,çok bile bekledi,olumsuz şeyler söylemeyin,üzerine yapışır kalır kızımın diye.. kp,kendi ailem herkes dahil,cümlelerini seçerek konuşur,davranışlarına da gayet özen gösterirler benim tepkiselliğimden ötürü..lütfen ama lütfen “eşinizle aranızda muhabbet”olarak kalmasın tepkiselliğiniz,bakın siz yavrunuzu bi kanatlarınızın altına alın bu anlamda,güçlendirin..sonrası zaten güzel güzel gelir:KK200: anasınız siz yahu:anne:
Onları da kırmak istemiyorum.o kadar fedakarlar ki çocuklarım için çoğu babanne dedenin yapmayacağı şeyleri yaptılar.bize karşı da öyleler.ama şu pedagoga gidelim artık ne derse herkes mecburen ona göre tavır alacak cozmeliyiz bu durumu

Onları da kırmak istemiyorum.o kadar fedakarlar ki çocuklarım için çoğu babanne dedenin yapmayacağı şeyleri yaptılar.bize karşı da öyleler.ama şu pedagoga gidelim artık ne derse herkes mecburen ona göre tavır alacak cozmeliyiz bu durumu
Kırmayın o halde ama pedagogun ilaçla verip düzelteceği bir davranış yok ki ortada, o da bu noktalara değinecektir zaten..
Not: psikolojik danışmanım ben de pedagoji idi bölümümüzün eski adı..
Allah kolaylık versin,iyi geceler

Anasinif öğretmenisiniz ve birçok çocuğun bu çağda isirdiğindan bir habersiniz. Üstelik buna karşi ne yapayim diye düsünmüyorsunuz "rezil olduk, el ne der" diye düsünüyorsunuz.

5 yaşindali çocuğu, diğer bir çocuk ile yalniz aşağa yollamanizdan bahs etmiyorum bile.

Konu gerçekten her hali ile elimde kaliyor.

Kırmayın o halde ama pedagogun ilaçla verip düzelteceği bir davranış yok ki ortada, o da bu noktalara değinecektir zaten..
Not: psikolojik danışmanım ben de pedagoji idi bölümümüzün eski adı..
Allah kolaylık versin,iyi geceler
Çok tesekkurler
Anasinif öğretmenisiniz ve birçok çocuğun bu çağda isirdiğindan bir habersiniz. Üstelik buna karşi ne yapayim diye düsünmüyorsunuz "rezil olduk, el ne der" diye düsünüyorsunuz.

5 yaşindali çocuğu, diğer bir çocuk ile yalniz aşağa yollamanizdan bahs etmiyorum bile.

Konu gerçekten her hali ile elimde kaliyor.
benim sınıfımda da ısıran çocuklar oluyor tabi onların sorununu çözüyorum kendi çocuğum olunca zor oldu benim için.tabiki üzüldüm çocuğuma gece uyurken korktuğunu düşünüp halini düşünüp basında ağladım üzülmez miyim çocuğum için.ama evet başka insanlara karşı da mahcup oluyorum velilerin ne düşüneceğine de kafayı takıyorum çünkü çok dedikoducular.disari çıkmasına gelince sitemiz güvenlikli bir site bütün çocuklar dışarda. ve oynadıkları park da tam balkonumun önünde olunca 9 yaşındaki ablasıyla göndermeye başladım bu yaz.normalde bu konuda hiç rahat olmayan bir anne babayiz.okul siteden çıkınca 200 m.butun çocuklar yalnız gidiyor.biz daha 4 e geçen kızımızı bir kere yalnız göndermedik okula.

Kızlar okul konusu kafama acayip takıliyor ya bizim okulda beni yine de görebilir sonuçta aynı okulun içindeyiz bu sıkıntı buralarda anaokulu var oraya versem devre değişmiyor benimse değişiyor ne yapsam şaşırdım

Ikidir çocuklarımla ilgili konu açıyorum.bu sefer farkli ,baya üzgün ve çaresiz hissediyorum kendimi.oglum 5 yaşında bu sene anasınıfına gidecek.arada ablasıyla dışarı çıkıp oynuyorlardı .dün dissrdalardi bir anda bağırma sesini duydum.sonra bir kız ağlamaya başladı eşimle balkona koştuk.sonra ablasıyla eve geldiler oğlum nasıl ağlıyor .ne oldu diyoruz o kız bana tembel çocuk dedi deyip duruyor.meger kızı ısirmış hemen asagi kostum kızı bulamadım.esim de o kadar sinirlendi ki .balkondan bir adam ve çocuğun güvenliğe birşeyler sorduğunu gördük.sonra kapıya geldiler.babasi tabi.kiza baktım koltuk altı resmen çok kötü olmus ordan isirmis bir de.adam da kibar biriydi biz de baya özür diledik konuştuk gitti.tabi moralimiz sıfır resmen rezil olduk.bir de ev sahibiyiz burda.kiraci olsak geçici olsak neyse.bir de ogretmenim okulum yakın veliler falan da oturuyor sitede.ben bu çocuğu ne yapcam.aslinda arkadaşların çocuklarıyla falan güzel oynar böyle ısırma vurma yaşamayız ama hiç yspmsysn bir çocuk da değil ablasına bize çok vurdugu da olur.en çok dert ettiğim de ben anasinifi ogretmeniyim benim okulumda baska bir ogretmene verecektim orda boyle sorunlar cikarirsa ben ne yaparim veliler demez mi kendi cocuguna birsey ogretememis diye.of başka bir okula verirsem nasıl olacak baya zor bizim için saatler farklı baya sıkıntılı durum bizim için.sastim valla ben kızımda hiç böyle şey görmedim.oglumun bağırsak problemleri vardı küçükken baya sıkıntılı büyüdü.sinirli bir çocuk oldu ve zor buyuttuk.boyle olunca hatalar da oldu tabi.pedagoga da goturcem ama zor günler beni bekliyor sanirim
Benim oğlum da gazliydi küçükken sü an hala çok hırçın ve sorunlu.Cok da problem etmeyin her çocuğun yaptığı şeyler şimdiki aileler çocuğuna ilah gibi yaptığı için ger şeyi abartıyor siz hiç arkadaşınızı dövmediniz mi kucukken

Oğlunuz yeni doğmadı 5 yaşında

Okul konusunu şimdi dert etmeniz ilginç

Bir de kim baktı çocuğa şimdiye kadar

Sizin okulda olsun veliler başka okulda olsa da konuşur

Konuşulması değil bir sıkıntı olması önemli

Bakın oğlunuz kendince kendini savunmuş gayet bilinçli o bana tembel dedi ben de ısırdım diyor

Mücadele biçimi bu ve bu yanlış

Bu durum fiziksel rahatsızlık yahut vurunca gülme ile ilgili değil ki

Gayet etki tepki canı acısın diye yapmış yani itti düştü çok acıdı değil

Oğlumun arkadaşları ilkokul birinci sınıfta derste uslu durup sticker aldı diye ona kötü şeyler yapmışlar gerekçeleri eğer o da uslu olmasaymış kimse diğerlerine yaramaz demezmiş ama öğretmen onu örnek göstermiş

Bakın çocuklar artık farklı düşünüyor ve bunu büyükerden öğreniyorlar

Ben biraz kızınızla kardeşi Hakkında konuşun derin onun çocuk bakış açıcı ile kardeşini değerlendirsin tespitleri gerçekçi olacaktır

Örneğin oğlunuzun evde söz Hakkı var mı

Meyve yenilecek deyince o şeftali isterken herkes ona kayısı mı yediriyor gibi gibi

Sanki konularak değiş de fiziksel yöntemlerle sorununu çözmeye alışmış evde şiddet farklı olur ya da ağlar kendisine tembel diyeni de ısırır

Isırmanın etkili olduğunu anlayıp tehdit olarak bile kullanmaya başlamış

Ikidir çocuklarımla ilgili konu açıyorum.bu sefer farkli ,baya üzgün ve çaresiz hissediyorum kendimi.oglum 5 yaşında bu sene anasınıfına gidecek.arada ablasıyla dışarı çıkıp oynuyorlardı .dün dissrdalardi bir anda bağırma sesini duydum.sonra bir kız ağlamaya başladı eşimle balkona koştuk.sonra ablasıyla eve geldiler oğlum nasıl ağlıyor .ne oldu diyoruz o kız bana tembel çocuk dedi deyip duruyor.meger kızı ısirmış hemen asagi kostum kızı bulamadım.esim de o kadar sinirlendi ki .balkondan bir adam ve çocuğun güvenliğe birşeyler sorduğunu gördük.sonra kapıya geldiler.babasi tabi.kiza baktım koltuk altı

Oğlunuzla ilgili açtığınız konuyu görünce yazmak istedim. bir kitap önerim olacak " oyun oynama sanatı" alexha j. solter. bu kitapta vuran çocukla ilgili çok güzel bir bilgiler var ve oyun oynayarak terapi edebilirsiniz.
gücün cocukta olduğu yastık savası mesala o yastıkları attıkça sen yere düşüyormuş gibi yaparak ve iki hayvan figürünü karşılıklı konuşturmaca yapın inşallah faydasını görürsünüz. bende aynı durumdaydım şişimdi daha iyi çok şükür ceza ve ödül çözüm değil

Oğlunuzla ilgili açtığınız konuyu görünce yazmak istedim. bir kitap önerim olacak " oyun oynama sanatı" alexha j. solter. bu kitapta vuran çocukla ilgili çok güzel bir bilgiler var ve oyun oynayarak terapi edebilirsiniz.
gücün cocukta olduğu yastık savası mesala o yastıkları attıkça sen yere düşüyormuş gibi yaparak ve iki hayvan figürünü karşılıklı konuşturmaca yapın inşallah faydasını görürsünüz. bende aynı durumdaydım şişimdi daha iyi çok şükür ceza ve ödül çözüm değil

Ablacim cocugun ona buna durduk yere saldiran psikopat bir tip degil ki. Tamam yaptigi yanlis ama diger kiz da kasinmis. Tabi ki bu yastaki bir cocugun siddet uygulamasi hos degil ama cocugun durumu da barttiginiz kadar vahim degil bence.

Ya gulesim geldi kusura bakma:) olabilir erkek cocuk zor dogru. Anlat bi daha yapma diye.. geciyo bi sure sonra.. bu kadar dusunmeye gerek yok:)

Işte hiç öyle anne babalardan değiliz.en sevmediğim şey .
nasıl öğrendiğini gayet iyi biliyorum.bebeklikten beri çok sinirli bir çocuk.baya da zor.ama yoğun karın ağrıları yaşadı bu yüzden hiç sakin olamadı.ben fazlaca sabır gösterdim tabi çok da yıprandım ama eşim benim kadar gösteremedi.hep çığlık bağırma karşısında eşimin de bir yerde sabri taşıp kızdı bağırdı.tabi bu da sinirine tavan yaptırdı.esim iyi bir baba kotulemeyim şimdi ama benim kadar sabırlı değil .bir de kp im oğluma çok düşkün ama onun sınırlı halini çok seviyor.surekli kızdırıyor hatta vurmasına izin veriyor sonra da gülüyor :KK43: aslında eşim de sürekli söylüyor annesine babam şöyle yapmasın çok sıkıntı oluyor bize diye ama malesef yine de yapıyor.boyle şeyler hep sıkıntı.yani ben ne yapsam boş .etrafı da yönetemiyorsun.bu olay gibi de bir olay yaşamamıştık daha önce ama bu olay da olunca artık insallah o da dikkat edecek diye düşünüyorum söyledik yine cunku
Bende bunu diyorum iste cocuk anne babanin eseridir.babanin sinirli olmasi cocugu etkilemis.

Ikidir çocuklarımla ilgili konu açıyorum.bu sefer farkli ,baya üzgün ve çaresiz hissediyorum kendimi.oglum 5 yaşında bu sene anasınıfına gidecek.arada ablasıyla dışarı çıkıp oynuyorlardı .dün dissrdalardi bir anda bağırma sesini duydum.sonra bir kız ağlamaya başladı eşimle balkona koştuk.sonra ablasıyla eve geldiler oğlum nasıl ağlıyor .ne oldu diyoruz o kız bana tembel çocuk dedi deyip duruyor.meger kızı ısirmış hemen asagi kostum kızı bulamadım.esim de o kadar sinirlendi ki .balkondan bir adam ve çocuğun güvenliğe birşeyler sorduğunu gördük.sonra kapıya geldiler.babasi tabi.kiza baktım koltuk altı resmen çok kötü olmus ordan isirmis bir de.adam da kibar biriydi biz de baya özür diledik konuştuk gitti.tabi moralimiz sıfır resmen rezil olduk.bir de ev sahibiyiz burda.kiraci olsak geçici olsak neyse.bir de ogretmenim okulum yakın veliler falan da oturuyor sitede.ben bu çocuğu ne yapcam.aslinda arkadaşların çocuklarıyla falan güzel oynar böyle ısırma vurma yaşamayız ama hiç yspmsysn bir çocuk da değil ablasına bize çok vurdugu da olur.en çok dert ettiğim de ben anasinifi ogretmeniyim benim okulumda baska bir ogretmene verecektim orda boyle sorunlar cikarirsa ben ne yaparim veliler demez mi kendi cocuguna birsey ogretememis diye.of başka bir okula verirsem nasıl olacak baya zor bizim için saatler farklı baya sıkıntılı durum bizim için.sastim valla ben kızımda hiç böyle şey görmedim.oglumun bağırsak problemleri vardı küçükken baya sıkıntılı büyüdü.sinirli bir çocuk oldu ve zor buyuttuk.boyle olunca hatalar da oldu tabi.pedagoga da goturcem ama zor günler beni bekliyor sanirim

Çocuklarda bu gibi durumlar o yaşlarda sıklıkla meydana geliyor. Benimde bir erkek kardeşim var ve aynı sorunu yıllar öncesinde yaşamıştık. Mutlaka uzman birinden yardım alın, öğretmen dahi olsanız kendi çocuğunuza daha farklı davranıyor olabilirsiniz farkında olmadan, bir de ablasını ister istemez kıskanıyor olabilir dikkat çekmek ilgi toplamak istiyordur.

Back
X