Tuvalet Eğitimi oğlum

Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

hapywomen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
5
0
33
Mrhb arkadaşlar benim 3yas 3aylik bi oğlum var geçen sene yaz başından beri tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum ama 1yıldır hiç bir ilerleme olmadı cok akıllı bi çocuk sayıları renkleri ve çocuk şarkılarının çoğunu öğrendi ama tuvalet konusu bizim için kabus.bu zamana kadar bir kere bile çisim var demedi hep ben götürdum bazen oyunla bazen sürükleyerek ödül verdim duvara sticker yapistirdik tuvalet oyuncağı aldık tuvalette şarkı söyledik oyun oynadık olmadı kızdım bağırdım oda olmadı klozeti sevmiyo diye lazımlık bile aldım.söylemedigi gibi götürüncade yapmıyor çıkınca pantolonuna yapıyor saklanıp kakasını yapıyor artık delirmek üzereyim bazen kendimi suçluyorum ben öğretemedim diye hele kakasını yapınca oturup sinirden ağlıyorum bana öneriniz varmı lütfen yardımcı olurmusunuz...

Sabırlı olun :KK43: sadece bunu önerebilirim elbet öğrenecek sabredin. Bu konuda kitaplar filan cok var onlari sa okuyabilirsiniz cocuk gelişimi uzerine

Bu süreçte biraz ara verseydiniz keşke. Çok zorlamış, üstüne gitmişsiniz. Bir kaç ay altını bezleyip hiç tuvalet konusu açmasaydınız muhtemelen yaptığı inadı unuturdu. Şu saatten sonra bir uzmandan yardım almanız mantıklı olur bence. Unutmayın tuvalet eğitimi almayan çocuk yok, eninde sonunda öğrenecek. Fazla üstüne gitmeyin artık.

demekki hazır olmadıgı dönemde zorlama yapmışsınız..
tuvalet eğitimi insan hayatında çok önemli bir yer tutuyormuş.
bu dönemde zorlama baskı içine sinik olmasına sebep olurmuş. kesşke belirli periyotlarla tekrarlasaydınız.

tuvalet egitimi cocugun kisiligini belirleyen onemli bi surectir . asla zorlamayin, kizip bagirmayin,utandirmayin. zamana yayin. tuvalette yaptiginda odullendirin ama yapmadiginda tepki vermeyin.4-5 yasina kadar ogrenim suresi veriyor uzmanlar...baski uygularsaniz tepki olarak kullanmaya baslar cocugunuz
kolayliklar diliyorum

Mrhb arkadaşlar benim 3yas 3aylik bi oğlum var geçen sene yaz başından beri tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum ama 1yıldır hiç bir ilerleme olmadı cok akıllı bi çocuk sayıları renkleri ve çocuk şarkılarının çoğunu öğrendi ama tuvalet konusu bizim için kabus.bu zamana kadar bir kere bile çisim var demedi hep ben götürdum bazen oyunla bazen sürükleyerek ödül verdim duvara sticker yapistirdik tuvalet oyuncağı aldık tuvalette şarkı söyledik oyun oynadık olmadı kızdım bağırdım oda olmadı klozeti sevmiyo diye lazımlık bile aldım.söylemedigi gibi götürüncade yapmıyor çıkınca pantolonuna yapıyor saklanıp kakasını yapıyor artık delirmek üzereyim bazen kendimi suçluyorum ben öğretemedim diye hele kakasını yapınca oturup sinirden ağlıyorum bana öneriniz varmı lütfen yardımcı olurmusunuz...
merhabalar bende aynı sıkıntıyı yaşıyorum yaklaşık 2 yıl kadar ara sıra hiç zorlamadan denemeye başladım denediğim ilk zamanlar yavaş yavaş alışıyor gibi ama sonra tuvalete gidip gelme konusunda sıkıntı yaşıyoruz çok çabuk sıkılıyor ve vazgeçiyor agresifleşiyor şuan bi uzmandan yardım alıyorum üzerine gitmeden sakin bir şekilde ve çok fazla ödül konusunda değinmeden evde en önemlisi olan sakinlik ve sabır olması gerektiğine değindi öğrenmedi diye sakın kendinize ve çocuğunuza kızmayın sabırlı olmak şart ve birde 3 5 gün denediğiniz ama yol kat edemediniz zaman boşverin belli bir süre bekleyin bırakın kendi haline bezleyin daha sonra tekrar iletişim yoluyla başlayıp ilerlemeye çalışın ben şuan tekrardan bekleme yoluna girdim uzmana yeni başladım aceleci ve fevri olmayın diye özellikle uyardı

X