Oğlum...

cocuklarimcanlarim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Mayıs 2014
3.315
3.913
Merhaba arkadaşlar, anlatacağım konuda fikirlerinize ihtiyacım var. 6 yaşındaki oğlumu bu sabah (tam gün anaokuluna gidiyor) okuluna bıraktım sınıfına gitmek için yukarı çıkacaktı durdu bir yere bakıyor ne oldu oğlum dedim anne gel gel bak ne göstereceğim sana dedi, sonra kapıdaki görevli bayan sergileri var tüm sınıflar sergi masası hazırladı onları söylüyor dedi bakabiliyor muyuz peki? dedim tabii buyrun dedi. Neyse oğlumla birlikte onun sınıfının yaptığı çalışmaları inceliyoruz. Resim, tişört boyama, çerçeve vs. çok güzel şeyler yapmışlar. Tabii sağ alt köşede yapan çocukların ismi yazıyor. Oğlum sağ alt köşeye dikkatli bakarak bütün arkadaşlarının ismini tek tek heceleyerek okudu. Ben şaşkınlık içerisinde seyrettim. Daha önce hiç okuma-yazma öğretmeye çalışmadım ilkokulda sıkıntı yaşamaması için. 5. sınıfa giden ablasına arada soruyormuş bu hangi harf abla diye böyle böyle alfabeyi ezberlemiş oğlum ve şimdi de harfleri birleştirip kimsenin yardımı olmadan okuyor. Bu durum hoşuma gitmiş olsa da, önümüzdeki yıl 1. sınıfta herhangi bir zorluk çeker mi? bu konuda biraz endişeliyim. Şimdiden okuyan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

Ben de okula gitmeden çok iyi okuyordum...Kardeşim de kendi kendine öğrenmiş. Bir sıkıntı olmadı bizde.

Birinci sınıf okumakdan ibaret değil ki. Yazma falan daha çok zorluyor çocukları. Hocası onu doğru yönlendirdiği sürece bir sorun olmaz bence.

Ben de okula gitmeden çok iyi okuyordum...Kardeşim de kendi kendine öğrenmiş. Bir sıkıntı olmadı bizde.

Birinci sınıf okumakdan ibaret değil ki. Yazma falan daha çok zorluyor çocukları. Hocası onu doğru yönlendirdiği sürece bir sorun olmaz bence.

Yorumunuz beni mutlu etti. İnşallah bir sorun yaşamayız bizde. 200'e kadar sayıyor ama rakamları ters yazıyor nedense :)

Bunu bilmiyordum, harfleri doğru yazıyor fakat özellikle 2, 3 ve 5 rakamlarını ters yazıyor. Teşekkürler bilgi için.
Rica ederim.. Yakın zamanda iş arkadaşımın çocuğuna disleksi teşhisi kondu ordan biliyorum. Tabiki de hastalıkta tek kıstas rakamları yanlış yazması değildir. Ama uzmanla görüşmek başka sorularınıza da cevap verir diye düşünüyorum..

Şimdiden okul ve öğretmen araştırması yapıyorum. Öğretmenine harfleri tanıdığını ve birleştirerek okuyabildiğini söylemeliyim sanırım.

Tabiki de soylemelisiniz. Ona göre insallah egitim verirler. Fakat bizim ogretmenlerimiz bu duruma sevinecegine üzülüyor maalesef..

Ben de okumayı anneanneme sorular sora sora erkenden öğrenmiştim. Okulda çok sıkıldığımı net hatırlıyorum. Öğretmen herkesle tek tek uğraşırken bana çeşitli kitaplar verip 'oku bunlari' deyiveriyordu. Çabuk bitirince de seviyemin çok üstünde küçük yazılı kitaplar verirdi, okuyamayinca ağlardım günlerce. Umarım iyi öğretmenlere denk gelir yavrunuz

6 yaş çok küçük bir yaş değil bence. Kocaman çocuk. Zamane çocukları zaten hızlı. Niye bu kadar abartılmış anlamadım.
Bilmiyorum bana göre de 6 yaşında bilmeyen çocuk farklı geliyor artık. Ya da yeğenlerimin 4-5 yaşında su gibi okuma-yazma öğrendiklerinden dolayı alıştım bu duruma.
Zorluk falan da çekmiyolar şuan. Dalgalarına bakıyolar :KK45:

Ben de okumayı anneanneme sorular sora sora erkenden öğrenmiştim. Okulda çok sıkıldığımı net hatırlıyorum. Öğretmen herkesle tek tek uğraşırken bana çeşitli kitaplar verip 'oku bunlari' deyiveriyordu. Çabuk bitirince de seviyemin çok üsyazili küçük yazılı kitaplar verirdi, okuyamayinca ağlardım günlerce. Umarım iyi öğretmenlere denk gelir yavrunuz

İnşallah. Çok hevesli hatta bana öğretmenim çok sevinecek ben okuma biliyorum diye anne dedi. Bende sadece evet oğlum diyebildim.

X