- 16 Mayıs 2014
- 3.315
- 3.913
- Konu Sahibi cocuklarimcanlarim
Merhaba arkadaşlar, anlatacağım konuda fikirlerinize ihtiyacım var. 6 yaşındaki oğlumu bu sabah (tam gün anaokuluna gidiyor) okuluna bıraktım sınıfına gitmek için yukarı çıkacaktı durdu bir yere bakıyor ne oldu oğlum dedim anne gel gel bak ne göstereceğim sana dedi, sonra kapıdaki görevli bayan sergileri var tüm sınıflar sergi masası hazırladı onları söylüyor dedi bakabiliyor muyuz peki? dedim tabii buyrun dedi. Neyse oğlumla birlikte onun sınıfının yaptığı çalışmaları inceliyoruz. Resim, tişört boyama, çerçeve vs. çok güzel şeyler yapmışlar. Tabii sağ alt köşede yapan çocukların ismi yazıyor. Oğlum sağ alt köşeye dikkatli bakarak bütün arkadaşlarının ismini tek tek heceleyerek okudu. Ben şaşkınlık içerisinde seyrettim. Daha önce hiç okuma-yazma öğretmeye çalışmadım ilkokulda sıkıntı yaşamaması için. 5. sınıfa giden ablasına arada soruyormuş bu hangi harf abla diye böyle böyle alfabeyi ezberlemiş oğlum ve şimdi de harfleri birleştirip kimsenin yardımı olmadan okuyor. Bu durum hoşuma gitmiş olsa da, önümüzdeki yıl 1. sınıfta herhangi bir zorluk çeker mi? bu konuda biraz endişeliyim. Şimdiden okuyan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.