- Konu Sahibi yasmincafe
-
Kesinlikle haklisiniz beni düşündüren sadece 2 yaşında olmasi ve kardeşi olduktan sonra kendini oraya atilmis gibi hissetmesini istememem. Babasi da olmayacak yanimizda. Yoksa okul öncesi eğitimi siddetle destekliyorum sözlerinize aynen katiliyorum. Sokağa bile cikarmiyorum kötü bir soz duymasin diye sadece parka piknige götürüyorum ama babasi gidince onu da yapamamaktan korkuyorum. Odasini kres gibi yaptik. Top havuzundan tutunda ilgisini ceken hersey var ama bunlari oynatacak bir annenin vakti yok. Haklisiniz ssnirim kres en iyisi. Yarim gün yok göndereceğim kreste soran arkadaslar olmus. Tesekkur ederim fikirleriniz icin.Bir çocuğu zamanı gelince kreşe, oyun gruplarına ya da okula yollamak neden vicdan azabı duyduruyor ki ebeveynlere?
Karakterinin şekillendiği en önemli yıllarda paylaşma, arkadaşlık, kural tanıma, toplum düzenine uyum sağlama gibi birçok şeyi öğrenecektir.
Evde tekil ve ona eşlik edebilecek yaşıtı olmadan büyüyen çocuklar; günüzümün tutturan, tepinen, her istediğini yaptırmaya çalışan, paylaşımdan uzak, kaydırakta bile sıra bekleyemeyen bir nesil haline geldi.
Zaten 3 gün yollayacağım diyorsunuz, ilk 15 günü zor geçecektir ama çocuğunuz için ne kadar iyi bir karar verdiğinizi zaman geçtikçe anlayacaksınız.
Biz aileler olarak zaten kaliteli geçirdiğimiz en fazla 2 saatle o çocuklara yetemiyoruz ve enerjilerini atmalarını sağlayamıyoruz, keza bir şeyler de öğretemiyoruz.
Kısaca doğru bir karar, sorgulamayın boş yere kendinizi.
Arkadaşlar benim Temmuz'da iki yaşına girecek bir oğlum var, ayni zamanda 3 aylik bir bebeğim var. Eşim işi dolayısıyla 7 ay yanımızda olamayacak ve ben yalniz kalacağım. Büyük oğlumu krese vermeyi düşünüyorum ama haftanın sadece 3 günü...Yüreğime sorarsaniz asla kiyamiyorum, Çok üzülüyorum icim rahat değil. Bu konuda deneyimli annelerden fikir istiyorum. Ona yetememek korkutuyor, yorgunluktan ona kizmaktan korkuyorum. Sizce kreste mutlu olurmu farkli önerisi olan varmi. Dışarı islerini ikisiyle nasıl halledebilirim. Özellikle ergonomik kanguru aldim birde ikiz bebek arabasimi alsam diyorum. Çok kararsizim anlayacağınız
Temizligi onlar uyuyunca da yaparim sorun degil zaten 8 de uyuyorlar. Yemekte hic sorun degil evde erkek olmayinca, oglumun yiyecegi seyleri yaparim kendimi düşünmem bile. Sadece parka cikarsak biri kosturmak isteyecek ben küçüğü birakip onun arkasindan nasil kostururum. Yada alışveriş pazar banka gibi disari isleri nasil olur. Daha da vahimi bir ekmek icin bakkala hergun nasil cikilir onu bile takiyorum kafama. İş başa düşünce yapilir ama zor olacak. Hadi yaşım 36 oldu anca yetisir öbürü dedik sacimi bile tarayamaz oldumkreş olayını eğer sadece ev işi için düşünüyorsan eve üç gün yardımcı alıp yemeği temizliği yaptırman daha mantıklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?