Doğuma Hazırlık Oğluma "ADA" ismini koyacağım tepkilerden sıkıldım. Sizlerinde fikrini alayım...

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

green olive

Guru
Kayıtlı Üye
13 Haziran 2008
891
7
318
40
4 Aylık hamileyim şuanda. İlk günden beri erkek olursa ada koyacağım dedim. Cinsiyetini öğrendiğimde herkese Ada bebek geliyor dedim ""aaa kızmı olacakmış" dediler. Yani ister istemez beni biraz düşündürdü bu konu.
Ada yeni bir isim ve ben uniseks olduğunu düşünyorum. çünkü özellikle kızı çağırıştıran bir anlamı yok. Fakat ileride sadece kızlara konursa bebeğim okul yıllarında üzülebilir diye düşünüyorum. :bbo:
Sizlerinde fikirlerini almak istiyorum kızlar. :enbuyukkk:

ada ismini bende kizlara konuldugunu biliyordum ama hem kizlarin hem erkeklerin kullandigi ortak isimler var ada da boyle bir isim olabilir ben ilerde sorun yasayabilecegini dusunmuyorum ..

canım benim arkadaşım 1 ay önce dogum yaptı ogluna ada ismini koydu ilk başta ne yalan sölüm banada biraz tuhaf geldi ama şimdi çok güsel gelio kulagıma ..ama yinede ilk çagrısım kız ismi oluo bende ıssız adam filmindendir belki bilmiyorum:)

mesela bende ogluma deniz ismini koymayı düşünüyorum oda unisex

canım artık birçok isim unisex.
ada benim en çok beğendiğim isimlerden:asigim:
sen yavruna hangi ismi koymak istiyorsan onu koy etrafa pek kulak asma.
her yada geç alışacaklardır.

Canım bana da kız ismi çağrışımı yapıyor ama Ada diye hiç bir tanıdığımda yok aslında.
Handan'ın dediği gibi ıssız adam'dan olabilir.

bence hoş bi isim sen içinden gelen koyy..sorun olcağnı sanmıorum benmde tosunumun ismi doruk necdet kulaç olcak(necdet rahmetli deddemisn ismydi)

Sanırım Issız Adam etkisi bu, ada ismini kızlara özgülemek, sırf bu nedenle bile ben olsam oğluma bu ismi koymazdım.Çünkü ülkemizde isimlerin de modası var ve bu moda dizilerle filmlere göre belirleniyor. Yapımcılar ana karaktere ya da çocuğuna duyulmamış ve yahut az bilinen bir isim koyuyorlar ve neticede o yıl doğan bebeklerin yarısı aynı isimde:bbo: Üstelik anneler bunu orijinal bir isim koyma amacıyla yapmışken 7 yıl sonra her sınıfta en az 4 Ada olacak, nerden mi biliyorum? Adım Ebru, oradan biliyorum. Bizim dönemde metrekareye 2 Ebru 3 Zeynep düşerdi de:1shok: Üstelik tatlım seninki tam cengaverlik, oğlun sınıftaki 4 kızla aynı ismi taşıyacak CADIARZU yine de sen bilirsin tabi..

Ama bu isim Issız Adamdan öncede vardı benneyaptımki hem deniz gibi bir anlamı var. ileride Deniz gibi olacağını düşünüyorum ben. Ama sınıfta aynı isimde kızların da olması onu üzerse üzülürüm yaa :çok üzgünüm:

bence de ada ismi kız için daha uygun
duyduğum bütün ada isimleri bir kıza aitti,üstelik bu ıssız adamla ilgili değil
filmi izlemedim bile.
oğlunu psikolojisini düşünerek başka bi isim bul bence

Ada isminin yanına bir isim daha ekleyebilirsin erkek olduğunu çağrıştıran. Zaten iki isim koymak sünnet.

canım bencede ada ismi kızlara daha çok yakışıyor başka bi isim koy ama yinede kendin bilirsinCADIARZUCADIARZU

benim fikrimce şeker benim arkadaşımın çcuğu vardı ada diye erkek ondan bence problem teşkil etmez önemli olan sizin istediğiniz beğendiğiniz isim olmalı karışmak istemem ama istersen ikinci ismini falan koy tatlım öle olunca hangi ismi kullanmak isterse onu kullanmış olur onada seçenek vermiş olursun nasıl fikir ama :) üzülme şeker

bence daha çok kızlarda kullanıldığı için en azından tek başına koyma bu ismi. erkek kardeşimin böyle bir ismi var ve askeri okul mezunu, isminden nefret ediyor. uzmanlarda unisex isimlerde yanına cinsiyet belirten isimler konulması gerektiğini söylüyorlar. benim kızım olacak inşallah, başından beri deniz ismini istiyordum, şimdi yanına naz gibi eda gibi bir isim arıyorum.

Benim de kızım olacak ve adını Ege koymayı düşünüyoruz. Herkes erkek ismi diye koyma diyor. Biz de arada kaldık valla. Bakalım nasıl sonuçlanacak bu durum.
Bana kalırsa canın nasıl isterse öyle davran. Çocuk senin, keyif senin sonuçta.

ilerde oglunuzun bu yüzden üzülecegini sanmiyorum
benim ismim görkem ilk tanistigim insanlarin hemen hemen hepsi aaa görkem erkek ismi degilmi diyolar evet genelde erkeklere koyuyolar ama annem kiz ismi diye koymus diyorum bunda üzülcek bise yok sorun olmuyo
günes ismindede tanidigim bir erkek arkadsim var mesela oda memnun halinden
ortaokuldada emre ve seckin diye kiz arkadslarimda vardi :)

bende 6 aylık hamileyim,kızımız olursa ada,oğlumuz olursa arda koyalım demiştik ve oğlumuz olacağı için arda koyacağız...eğer bidaha hamile kalırsam ve kızımız olursa ada koyacağız.

ada kız ismi ve kıza yakışıyor ilerde bebişiniz üzülür bence efe ege koyun..unisex isimler hoş olmuyor ada hanım dicekler bi bakcaklar ada bey.deniz hanım deniz bey çıkcak bence hoş olmaz..

Benim okulda erkek arkadaşımın adı cemreydi, ilk başlarda garip geldi ama sonradan alışıldı, bence içinizden geleni yapın a.s.

Back
X