Doğuma Hazırlık oğluma bulduğum isim ama kafam karışık

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

kxuxçxuxk balxixxgxxixm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2008
59
1
86
Bursa
arkadaşlar allah nasip ederse 2.oğlum geliyor isim konusunda bir isim buldum ama eşim kız ismini anımsatıyor diyor
ilk oğlum taha tek isim 2.ye bera koymak istiyorum hem birbirlerine çok uygun hem anlamı güzel
fikirlerinize ihtiyacım var çevrenizde tek isim olarak bera varmı

Güzel bir isim, aklınızda başka alternatifler de varsa hepsi beraber değerlendirilebilir...

Hayırlı olsun şimdiden..

(BERA: (Ar.) Er. 1. Fazilet. 2. Seçkin olma vasfı. 3. Olgunluk. elBera' b. Azib: Ashabdandır. (Küfe691). Bedir gazası dışında bütün savaşlara katıldı. Rey ve Kazvin'i fethetti. Kufe'de vefat etti.)

bence bera dan vazgeçin. berra ismine çok benziyor ve o kız ismi. söylenmesi de zor. insan eksik söylemiş gibi düşünüyor bir an söyleyince. yine de siz bilirsiniz tabi ki :)

sırf değişik isim olacak diye bulunmuş bir isim gibi..Bera kulağa tuhaf geliyor.Hatta bir r harfi eksikmişte aslında berraymış gibi....

belki bilirsinizdir diye dusundum bende ogluma barlas ismini dusunuyorum kuranda geciyormu

Bera isminin anlamını gerçekten beğeniyorum. Ama seslenince sanki bela diyormuşsun gibi geliyor.
Taha ismine uygun başka isimler de bulunur. Anlamı güzel olsun da uyumlu olmasına da pek gerek yok bence.
Mesela Tuna hoş ve uyumlu geldi bana. Baha da güzel bi isim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…