Doğuma Hazırlık ogluma hangi isim sizce?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Muhammed Seymen

Canım Muhammed ismi çocuğa çok ağır gelir,koyma bence..

Allah'ın isimleri de tek tavsiye edilmiyor,Serdar Batın olabilir...Serdar yerine başka alternatifler de düşünebilirsin tabi..

Hayırlı doğumlar:16:

benim oğlumun ismi muhammed metehan teyzesi
muhammed isminin ağır geldiğini ilk defa duydum ağır gelen allahın isimlerindendir ben bir yerde okumuştum evde muhammed ismi olan bir çocuk veya kişinin olması eve bereket bolluk verirmiş çok şükür oğlum çok nasipli evim bereketli hatta üç oğlun olsa en az iksnin adını muhammed koyulmalı diye de dini kitaplardan okumuştum ve bu ismi koymaya öyle karar verdim ve koydum çok şükür rabbim nasip etti ama tek isim sadece muhammed koyma derim o zaman efendi die çağırılması gerekir demişlerdi bana ben metehan çok kullanırım oğlum 2.5yaşında adın ne die soranlara muhammed diyor tatlı tatlı
karşı komsumda yeni doğum yaptı onun oğlunun ismide muhammed çınar
sen bilirsin canım rabbim hangi ismi bağşettiyse o olur hayırlı olur inş
benim oyum muhammed berkay telaffuz edince hoşuma gitti

benim oğlumun ismi muhammed metehan teyzesi
muhammed isminin ağır geldiğini ilk defa duydum ağır gelen allahın isimlerindendir ben bir yerde okumuştum evde muhammed ismi olan bir çocuk veya kişinin olması eve bereket bolluk verirmiş çok şükür oğlum çok nasipli evim bereketli hatta üç oğlun olsa en az iksnin adını muhammed koyulmalı diye de dini kitaplardan okumuştum ve bu ismi koymaya öyle karar verdim ve koydum çok şükür rabbim nasip etti ama tek isim sadece muhammed koyma derim o zaman efendi die çağırılması gerekir demişlerdi bana ben metehan çok kullanırım oğlum 2.5yaşında adın ne die soranlara muhammed diyor tatlı tatlı
karşı komsumda yeni doğum yaptı onun oğlunun ismide muhammed çınar
sen bilirsin canım rabbim hangi ismi bağşettiyse o olur hayırlı olur inş
benim oyum muhammed berkay telaffuz edince hoşuma gitti

Evet canım,dediğin şeyler Hadislerle sabit zaten,Muhammed ismi bulunan evde bolluk bereket vardır,hatta Hz.Allah bile çocuğunun ismi Habibimin ismi olana azap etmekten haya ederim buyuruyor..Fakat çok dikkatli olmak gerekiyor,kötü söz söylememek gerekiyor..Yine aynı Hadisler de,ismi Muhammed olanı hakir görmeyin,mahrum etmeyin deniliyor..Ecdadımız dahi,saygıda kusur olmasın diye,Muhammed ismini Mehmed şeklinde kullanmıştır..Ben bu yüzden tavsiye etmedim,yinede herkesin kendi tercihi tabi,ama koyulacaksa çok dikkatli olunması lazım :34:

Bu arada oğlunu,Allah bağışlasın,İsmine layık olarak yaşasın inşaallah canım:16:

Evet canım,dediğin şeyler Hadislerle sabit zaten,Muhammed ismi bulunan evde bolluk bereket vardır,hatta Hz.Allah bile çocuğunun ismi Habibimin ismi olana azap etmekten haya ederim buyuruyor..Fakat çok dikkatli olmak gerekiyor,kötü söz söylememek gerekiyor..Yine aynı Hadisler de,ismi Muhammed olanı hakir görmeyin,mahrum etmeyin deniliyor..Ecdadımız dahi,saygıda kusur olmasın diye,Muhammed ismini Mehmed şeklinde kullanmıştır..Ben bu yüzden tavsiye etmedim,yinede herkesin kendi tercihi tabi,ama koyulacaksa çok dikkatli olunması lazım :34:

Bu arada oğlunu,Allah bağışlasın,İsmine layık olarak yaşasın inşaallah canım:16:

amin canım saol evet çok dikkatli olmalı ben dikkat ediyorum bizim büyükler metehan demiyor muhammedim adı güzelim yada efendi diye çağırıyor eger bir oğlum daha olursa resul çağrı koymayı istiyorum en güzel isimler bunlar bence
tekrar teşekkür

hepinize tesekkürler canlarım büyük oglumuzun adı eymen doruk ama genelde eymeni kullanıyoruz seymen ismide eymene yakın diye düşündüm muhammed ismini koymayı cok istiyorum ama eşimin tereddütleri var agır gelir filan diyor ayyy ayyy 1 hafta var ve hala kararsısız bakalım hayırlısı artık biraz daha düşünelim

kızlar muhammed seymen mi?
muhammed berkay mı?
serdar batın mı? batın Allahın isimlerinden biri

Allahın isimlerinden birini direk kullanmak olmaz diye biliyorum cnm.. o yüzden Allahın isimlerini koyarken başına hep Abdüssamed, Abdülmecit, Abdülrezzak gibi kul anlamına gelen abdü kelimesi gelrki o Rezzak'ın kulu manasında olur..yoksa düşünürsen ztn Allahın isimlerinden birini direk bi kula koymak olmaz.. bnce sırf serdar koyabilirsin yada seymen bu isimlerde güzel..

Muhammed eymen i onerecektim abisinin ismi eymenmis. Allahin isimlerinin basina abdul ekini getirmek grkir. Ben iki isimden cok hoslanmiyorum. Ama iki isim istiyorsaniz muhammed ensar olabilir.

ayy canim bencee batin olsunn...

eltimin arkadasinin oglunun ismiii cocuk 4 yasinda ve inanilmaz tatli bisii :16::16:

Back
X