- Konu Sahibi benim_olan
-
Yavuz: hem padişah adı, hem de güçlü, çetin anlamında heybetli bir ad.
Yusuf: hem peygamber adı, hem de kulağa hoş gelen bir söylenişi var.
bu iki isme tabiri caize aşığım o derece yani.eşimin adı bu iki isimden biri olursa beni çok mutlu eder yok olmadı oğlum olursa koymak isterim.. belki hoşuna gider ve fikir verebilir bu adlar.
Benim favorim TOPRAK. Özünde feminen bir isimdir TOPRAK, toprak anadan gelir...Ama Türkçe'de erkek ismi olarak algılanmış. Düşününcede gerçekten dolu dolu gümbür gümbür erkeksi geliyor insana.
Birde kesinlikle CAN. Çook güzel bir isim. Malesef bizim ailede çok Can olduğundan, oğlum olursa bu ismi koyamayacağımhalbuki hep hayal etmiştim
İsim gerçekten çok önemli, insan ismi ile yaşıyor çünkü. Çevremde bir kaç kişi oğullarına Işık, Ateş ve Doruk isimlerini verdi ki benimde çok hoşuma gitti hepsi.
İsim konusunu iyi düşünün derim, psikologlar unisex isimler koymayın diyorlar. Aynı zamanda herhangi bir ürünü çağrıştırıcak isimlerde. Bende Aras ismini çok severim ama ne yalan söyliyim aklıma ilk Aras Kargo geldi benimde biran okuyunca :)))
öncelikle kızlar yorumlar için çok teşekkürler..eşim çok zor isim beğeniyo aslında... toprak ismini hem kıza hem erkeğe olduğu için vazgeçtim bide çocuk toprak olur falan diyenler oldu allah korusun can berk gibi isimleri ben sevmiyorum aras ismine gelince aklıma hemen kargo geliyo ve o kargoyada çalıştığım için gıcık oldum açıkcası..kesin çevremdekilerin aklına ilk kargo gelecektir..severler ismi bişeye benzetmeyi..yusufuda yusuf yusuf olmuş diye okulda dalga geçecekleri için istemiyorum açıkcası..poyrazı falan beğendim ama yine eşimin engeline takıldı hala demire takılı kaldık biz yaa...herşeye bişey buluyo :84::84::84:
6 aylık bir oğlum var.Biz de isim konusunda çok zorlanmıştık,hatta ben de burda bir anket açmıştım.
Bizde de ne yazıkki her kafadan bir ses çıktı,her isme bir kulp bulundu.Oğlum 8.ayda erken doğunca hastanede karar verdim ismine "Kuzey" koydum.Eşim de onayladı.Eşim de ben de karadenizli,yani kuzeyli olduğumuz için anlamlı bir isim bizim için.Çok severek koydum.
Gelin görün ki nerden çıktı şu kuzey-güney dizisi diye düşünüyorum artık off.Herkesta aynı espri.Ee kuzeyiniz var bir de güney bekliyoruz sizden.Güney güzel isim belki ama bir anlamı yok bizim için.Bir de artık o kadar çok kuzey var ki...
Ben Ömer ismini de çok severim.Herkes çok eski,yok şunun babasının ismi,şunun dedesinin ismi diye kulp taktığı için koymadım :)
Ama size şunu söyleyeyim ki ismini ne koyarsanız koyun emin olun kendini sevdiriyo o.Yani ben hulusi de koysaydım yakışırdı oğluma :)
tebrik ederim bende karadenizliyim bu arada...
kızlar çok teşekkür ediyorum ama maalesef isim içimize sinen yok eşime bugün bi siteden adan z ye bütün isimleri gösterdim hiçbiri içimize sinmedi...sonra bi arkadaş kura yaptırdı 8 isim arasından kuradan demir çıktı sanırım oğlum adının demir olmasını çok istiyor..şimdilik demirde takılı kaldık..napalım...oda güzel..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?