Doğuma Hazırlık Oğluma isim için lütfen yardım edin

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

makola

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
78
0
36
Diğer
slm kızlar, eylülde oğlum olucak inşallah ama isim konusunda hala bi karar veremedik malum her kafadan başka ses çıkıyo :52: ben 2. isim olarak sina düşünüyorum mesela emir sina çok hoş geliyo kulağıma ama oğlumun amcası emir olduğu için kullanamıyoruz. 1. isim olarak kur'an da geçen veya güzel anlamlı islami bi isim arıyorum, fikirlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum..

cnm amcasından ayırmak için emir ali koyabilirsiniz bebişinin ismini veya emir can olabilir

benim bebeğime 4 aya kadar erkek demişlerdi adınıda hazırlamıştık Ahmet Tuğra
ama kız olunca şimdi kız ismi bulma derdine düştük :)
belki size fikir olur, sağlıkla gelsin bebişiniz.

benim bebeğime 4 aya kadar erkek demişlerdi adınıda hazırlamıştık Ahmet Tuğra
ama kız olunca şimdi kız ismi bulma derdine düştük :)
belki size fikir olur, sağlıkla gelsin bebişiniz.

Teşekkür ederim Ahmet tuğra gerçekten hoş bi isim tuğra yı bende düşündüm ama eşim istemedi sizde 2. bebeğinize bu ismi verirsiniz :)

Canım mirza ya da talha olabilir beğenirseniz
anlamları da çok güzel
hayırlısıyla sağlıkla gelsin bebişiniz inşallah

Imran - Hz. Imran Hz. Meryemin babası. Ayrıca Kuran-ı Kerim'in 3.suresidir
Affan -Dört Büyük Halife'den üçüncüsü, sahabi. 12 yıl boyunca, halifelik yapmıştır.
Ishak: Ibranice'de "Gülme, konuşma, çeşitli renklere girme" demek. Ayrica Hz. İbrahimin 2 oğlundan biri ve Yakub (a.s.)un babası. Peygamberdir. Kuranda 17 yerde ismi geçen peygamberlerdendir.
Yusuf: Ibranice'de "Inleyen" demek. Hz. Ya'kub (a.s.)'un oğlu olan peygamber.
Elyesa: Kur'an-ı Kerim'de adı geçen bir peygamber.
Taha: Kur'an-ı Kerim'in 20. suresi. Hz. Ömer'e müslüman olmadan önce okunan ilk sure. Hz. Ömer bu sureden etkilenmiş ve müslüman olmuştur.
Talha: Talha b. Ubeydullah. İslam dinini kabul eden ilk 10 kişiden biri, cennetle müjdelenmiştir.
Yunus: Uzun müddet bir balığın karnında kaldığı rivayet edilen ve Kur'an-ı Kerim'de ismi geçen 25 peygamberden birisi. Hz. Yunus (a.s.). Kur'an-ı Kerim'in 10. suresi.
Yakup: Hz. Yusuf'un babası olan Hz. Yakup peygamber. "Takip eden" demektir.
Adil - Allah'ın emirlerini hakkıyla uygula.yan anlamına gelir
Ahkaf- Kur'an-ı Kerim'in 6. suresi
Enhar- Kur'an-ı Kerim'de cennetlerin altlarından akan ırmaklar.
Tahrim - Kur'an-ı Kerim'in 66. sûresi.
Zümer- Kur'an-ı Kerim'in 39. süresi.
Zebir - Hz. İsmail ile Hz. Muhammed'in babası Hz. Abdullah'ın lakabı.
Zahir - Allah'ın isimlerinden ve Kur'an-ı Kerim'de Hadid suresi 3. ayette geçer. Ayrica 'parlayan, parlak yildiz' anlamini da tasir.
Mikail- Dört büyük melekten biri
Ensar - Hz. Muhammedi Medineye davet edenlere ve Medineli müslümanlara verilen ad
Eymen - Eymen b. Hureym Mekke'nin alınışı sırasında müslüman olan kişi.
Yafes- Nuh Peygamber'in üçüncü oğludur ve Türklerin atasıdır
Burak- Peyhamberimizin binitinin ismi
Kerim - Allah(c.c.) isimlerinden, çok cömert
Miraç ve Berat- Kandil gecesi

Son düzenleme:
Açıkçası Sina ismi bana çok itici geldi canım sevmedim hiç :44: Tabi karar sizin sağlıkla al kucağına oğlunu. Mete ve Aras ismini öneririm sana, bizim oğlumuz olursa eğer Mete Aslan koyacağız ismini :69: Sözlüm fanatik Galatasaraylı da :19:

Back
X