oğluma isim

Ömer dongeloglu geçtiğimiz perşembe akşamı programinda söyledi bu ismi Mihca Bedir Savaşı'ndaki ilk şehit

ALi taha, poyraz ali, ayaz ali 2 li isimler bunlar bizde kafayı yedik isim bulmakta zorlanıyoruz :kızgın: beğenirsen ben bunları düşünüyorum :KK200::anne:

Biz oğlumuz olsaydı NEZİR koyacaktık Allahm izn verseydi. Anlamı Allahın azabıyla göz dağı vererek korkutmak,uyarmak,dine yöneltmek. Kuranda 40 tan fazla yerde geçmekle birlikte peygamber efendimizin (sav) isimlerinden.
Birde BEŞİR var, oda nezirin tam tersi Allahın verdiği güzellikleri bildirmek gibi. Buda peygamber efendimizin isimlerinden. Kuranda sıkça geçer :)

evet esimin ismini beyeniyorum saydiklariniz cok guzel isimler ailede ama cok var.

Inşallah içinize sinen bir isim bulursunuz. biz de çok kararsız kaldık oğuz kağan, bilgehan, metehan, yekta, kuzey gibi... En sonunda Ertuğrul Alp e karar kıldık...

Enes ismi de ashabı bedir de yer alıyor bedir savaşına katılan sahabi isimlerinden :)

Benimde esim omer cok istedi anlasarak orta yolu bulduk omer ismini cok severim bende tabi yanina yigit istedim omer yigit olacak insallah .. ama bu aralar tarik ismine de bi sempati duymaya basladim dini anlamindan oturu cok hosuma gitmeye basladi ve kulaga da cok hos geliyor .. Kolay dogumlar dilerim

Benimde esim omer cok istedi anlasarak orta yolu bulduk omer ismini cok severim bende tabi yanina yigit istedim omer yigit olacak insallah .. ama bu aralar tarik ismine de bi sempati duymaya basladim dini anlamindan oturu cok hosuma gitmeye basladi ve kulaga da cok hos geliyor .. Kolay dogumlar dilerim

Ömer yiğit değil de sanki yiğit Ömer kulağa daha hoş geliyor. sıfat gibi duruyor.

İki isim koyarken kafiyeli olursa iki isimde soyleniyor. Yoksa okulda ayri evde ayri oluyor. Okulda genelde ilk bastaki isim soyleniyor.

Her dizi de bir omer var. Bu sene cok koyan oldu. Buğra yi cok begendim.

Enes ismi de ashabı bedir de yer alıyor bedir savaşına katılan sahabi isimlerinden :)
Peygamber efendimizin yanında büyüyen, peygamberin yetiştirdiği bi sahabedir hz enes (r.a) :) kardeşimin ismi :)

Berat
Yunus
Ebubekir
Bedir
Bera
Nâfi Enes
Çağrı
Cihat
Elvan
Giray
Talat
Cihangir