• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Oğluma iyi bir anne olamıyorum

meryemakca78

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2017
127
7
18
30
Merhaba oğlum 14 aylık daha önceden kv yanında kalıyorduk kendi evimize geçtik onlardan uzaktayız. Oğluma iyi bir anne olamıyorum buraya geldiğimizden beri hastalıkları arttı yemek yapamıyorum evi temizleyemiyorum tuvalete bile gidemiyorum paçamdan hiç düşmüyor verilmesi gerekn ilaçlarını unutuyorum yanından 5 dakika ayrılsam çığlık çığlığa aglıyor çok üzülüyorum evimiz iki katlı ama küçük gündüzleri aşağıda kesinlikle yatmıyor yatırana kadar ben yoruluyorum direniyor ona mama daha yapamıyorum yapıyorum ama o çığlık çığlığa ağlayana kadar ne yapacağımı bilmiyorum.. gece yatırıyorum dakka başı uyanıyor memeye memeden nasıl keseceğimi bilmiyorum öyle ağlıyorki yürek dayanmaz şimdi azı dişleri çıkıyor eşimle aram iyi değil.. çok mutsuzum elimde olmadan oğlumu itiyorum sinirleniyorum..

Son düzenleme:
öncelikle sakin olun lutfen . Bence boyle olmasi normal onca zaman kayinvalidenizle yasamissiniz. Hersey yavas yavas yoluna girecektir. Yemek yaparken mesela cocugunuzu da yaninizda oyalasaniz ? Yada sizin icin yorucu olur belki ama kocaniz geldigi zaman aksamlari cocuga o baksa da sizde en azindan bir corba yapsaniz ?

Memeden ayırmak için daha erken, bırakın 2 yaşına kadar emsin.
Ev değişikliği, sosyal çevre değişikliği v.s. onu da etkileyebilir.
Muhtemelen o da yeni düzene ayak uydurmaya çalışıyor.
Bırakın temizliği v.s., o şimdi öğrenme keşfetme dönenimde.
Ev işlerine ayıracağınız zamanı çocuğunuzla kaliteli zaman geçirmeye ayırmaya çalışın.
Gün içerisinde mutlaka 1 saat olsun uyuyordur diye tahmine diyorum, o arada yemeğinizi yaparsınız.
Oğlunuza mama hazırlamak zaten ne kadar sürebilir ki?
Kangurunuz varsa onunla bebeğinizi kucağınıza alarak mamasını hazırlayabilirsiniz.
Yada siz yemekle ilgilenirken onun önüne de leğen kaşık v.s. ona zarar vermeyecek eşyalar vererek size eşlik etmesini sağlayabilirsiniz. Eline havuç salatalık gibi besinler vererek hem dişlerini rahatlatmasını hemde oyalanmasını sağlayabilirsiniz. Bir süre sonra o da adapte olmaya başlayacaktır, bu süreçte sizinde işiniz kolaylaşacaktır.

Azı dişi çok fazla huzursuzluk ve ağrı yapar. Dişleri çıkana kadar memeyi bırakmayın. Daha küçük zaten az daha sabırlı olun.

Birde alt kata ona yatak odasını hissettirecek bir alan yapın.

sakin olun,
problemi tam anlamadım, bunları yapamamanızın sebebi oğlunuzun huysuzluğu mu yoksa başka bir durum mu var?

Bebeğine çorba yapmakta yemek pişirmekte iyi bir düdüklün olduktan sonra inanki hiçç büyütülecek bir mevzu yok.Diyelim çocuğa çorba mı yapacaksın koy malzemeleri:Biraz kıyma soğan mercimek pirinç bulgur mevsim sebzesi (havuç,ıspnak vs..) biraz zeytinyağı düdüklüye koy pişsin kısa sürede çorba hazır hem siz de yersiniz baharatını bebeğinin payını ayırdıktan sora koy.Bebeğinin karnı doyunca daha iyi uyur.Biraz elin çabuk olsun ayrıca umutsuzluk depresyona girme vs.. annelere hiç yakışmıyo biraz enerjini topla.

aynı şehirdeyseniz bir süre daha kayınvalidenizde kalın, ya da ailenizden birini çağırın sizinle kalsınlar, ite kaka çocuk büyütülmez, sizin öfkeniz yansıyordur ona, nasıl korkuyordur bebek...

O ne demek kız öyle bebeğinin yanındasın ya daha ne olsun yavaş yavaş alışırsın huyunu suyunu öğrenirsin ilk çocuk sonuçta tecrübesizlik olur illaki. Ne anneler var bırakıp gidiyor sen çabalıyorsun. Önce kendini silkele bir düzen oturttunmu gerisi gelir illaki. Konuları hep görüyorum bu durumda olan yalnız sen değilsin. Herkes belli bir dönem geçiyor bu yoldan. Sende geçersin neyin eksik :KK19:

öğlen hiç uyumuyor mu peki
o zaman yapabilirsiniz yemek vs

siz stresli oldukça oda olacaktır
eşiniz akşamları biraz baksın sizde bişeyler yapın

sakin olun siz iyi bir annesiniz oğlan arsız sadece :D ya erkek bebekler hep böyle. Rabbim yokluklarını göstermesin inş. benim sıpa da böyleydi. banyo bana lükstü mesela. 2 yaşına falan gelince daha bir oturuyor her şey.

çocougunla konuşmayı dene canım

bak şimdi sen burda bunla oynarken benunu yapacam sonra şunu beraber yapacaz diye ,
çocukda zor bir dönemden geçmiş kv ile beraber yaşarken onada kötü şeyler hissettirmisiniz demek ,
biraz daha sakın olmaya çalış , dr destek almaya çalış ,
sen mutsuz olursan evde herkes mutsuz olur ,

Öncelikle sakin olun .Yanınızda birkaçgün kalabilecek yakınınız varsa yardım isteyin.Sizin stresiniz çocuğa geçiyor. Annelik sabır ister zordur.Ona sarılın bol bol okşayın. Yemeğide pratik şeyler yapmaya çalışın. Ev işlerini de hafta sonları yapın.Eşinizden de ufak tefek yardımlar isteyebilirsiniz .

ya bi milletvekili falan burayi okusa da bi kanun taslagi hazirlasa , anne baba ehliyeti diye bisey cikarilsa , bi yas siniri getirseler , psikolojik teste tabi tutulsa insanlar..
ne kadar guzel olur

Back
X