Ogluma kardes fikri

Crnemrr

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2019
108
113
18
34
Herkese merhaba hanımlar...
Bir oğlum var 21 aylık. Ben öğretmenim kamuda.esimde kamuda çalışıyor. 3 yıla yaklasti evliyiz.evimiz yok.cok şükür bir arabamız var. Borclarimiz var biraz.onlari ödeyip ev almak istiyoruz.Rabbim nasi9 ederse.( bunları anlatmanın nedeni 2.çocuk için maden konuları soracak arkadaşlar olabilir diye )
Ben 2.çocuk istemiyordum ama kardeşlerin birbirlerine olan sevgilerini bağını gördükçe istemeye başladım.
Ama bir yandan ev borcu da beni düşündürüyor.acaba diyorum ev kredisi öderken bir yandan da çocuklara yetebilir miyiz?
Küçük bir ılçede yaşıyoruz ama seneye tayinimiz çıkacak nereye çıkacağı belli değil.
Kalbim çocuğun yalnız kalmasın yap bir tane daha diyor.
Mantığım evi alıp borcu hafiflet hiç sıkıntıya girme diyor.
Bana bir akıl verin arkadaşlar:(
Bu arada gurbette oldugumuzdan asla ailemden çocuklara bakım konusunda destek görmüyorum .cocuguma simdi bakan ablamız var 2 senedir o bakıyor..2. De öyle olacak yani ailemden de destek yok.
Eşimin iş yoğunluğu çok fazla.hafta sonu bile çalışıyor yeri geliyor.
Bunları da eklemek istedim :)
Bana önerileriniz neler olur.simdiden teşekkür ederim.

Bir oğlum var 21 aylık. Ben öğretmenim kamuda.esimde kamuda çalışıyor. 3 yıla yaklasti evliyiz.evimiz yok.cok şükür bir arabamız var. Borclarimiz var biraz.onlari ödeyip ev almak istiyoruz.Rabbim nasi9 ederse.( bunları anlatmanın nedeni 2.çocuk için maden konuları soracak arkadaşlar olabilir diye )
Ben 2.çocuk istemiyordum ama kardeşlerin birbirlerine olan sevgilerini bağını gördükçe istemeye başladım.
Ama bir yandan ev borcu da beni düşündürüyor.acaba diyorum ev kredisi öderken bir yandan da çocuklara yetebilir miyiz?
Küçük bir ılçede yaşıyoruz ama seneye tayinimiz çıkacak nereye çıkacağı belli değil.
Bana bir akıl verin arkadaşlar:KK43:
Bu arada gurbette oldugumuzdan asla ailemden çocuklara bakım konusunda destek görmüyorum .cocuguma simdi bakan ablamız var 2 senedir o bakıyor..2. De öyle olacak yani ailemden de destek yok.
yapılacaklar, eksikler, borçlar hiçbir zaman bitmez...yaş farkı az olması, daha sağlıklı...

Evi yatirim amacli mi alacaksiniz, icinde oturacak misiniz?
Kosullarimiz hemen hemen ayni. Benim buyuk oglum 2 yasinda, kucuk daha 6 gun once dogdu. Ben tayin gorecegimiz icin hem de akilli bir yatirim olmayacagini dusundugum icin ev alma fikrine hep uzaktim. Ikinci cocugu da biraz surpriz olsa da zaten istiyordum. Arada yas farki olunca hem ben hem esim tekrar baslan baslayacak enerjiye sahip olamayacagimizi biliyorduk. O yuzden cok sogumadan ikinci cocugu yaptik. Hem buyuk cocugun alisip kabullenmesi daha kolay olur diye dusunduk. Su an cok yeni oldugu icin yorum yapamiyorum. Sureci deneyimliyoruz, umarim en saglikli sekilde buyur ikisi de. Bence yatirim fikirlerinizi gozden gecirin ve ikinci cocugu istiyorsaniz zaman kaybetmeyin

Evi yatirim amacli mi alacaksiniz, icinde oturacak misiniz?
Kosullarimiz hemen hemen ayni. Benim buyuk oglum 2 yasinda, kucuk daha 6 gun once dogdu. Ben tayin gorecegimiz icin hem de akilli bir yatirim olmayacagini dusundugum icin ev alma fikrine hep uzaktim. Ikinci cocugu da biraz surpriz olsa da zaten istiyordum. Arada yas farki olunca hem ben hem esim tekrar baslan baslayacak enerjiye sahip olamayacagimizi biliyorduk. O yuzden cok sogumadan ikinci cocugu yaptik. Hem buyuk cocugun alisip kabullenmesi daha kolay olur diye dusunduk. Su an cok yeni oldugu icin yorum yapamiyorum. Sureci deneyimliyoruz, umarim en saglikli sekilde buyur ikisi de. Bence yatirim fikirlerinizi gozden gecirin ve ikinci cocugu istiyorsaniz zaman kaybetmeyin
Alırsak oturmayı düşünüyoruz. Hayırlı olsun :) aynıymışız nerdeyse.peki ilk çocuğunuz da herhangi bir kıskançlık ve oluştu mu ? Daha çok küçük kullanmayı bilmeyebilir.o yönden şanslı olabilirisniz diye dusundum:)

Daha küçük değilmi oğlunuz sizinde yaş küçükmüş borçları ödeyin biraz 4 sene sonra yapın Bi bebiş hepiniz rahat rahat bakarsınız
4 sene sonra maddi anlamda evet çok rahat oluruz.ama ben rahatlığa alışırsam ya hiç istemezsem? Çünkü çok rahat bir yapım vardir. Rahatlığa alışırsam istemyebilirim diye düşünüyorum

Yani daha tuvalet eğitimi yok kreşe bile gitmiyor. Atlı mı kovalıyor anlamadım
Tuvalet eğitimine başladık.emmeyi de bıraktı. Kreşe seneye göndereceğiz :( kreşe giderse 2.çocuğa bakıcı ablamız daha rahat bakabilir diye düşünmüştüm. Ama tabi bu ara masraflar katlıyor:( onu da düşünüyorum

Tuvalet eğitimine başladık.emmeyi de bıraktı. Kreşe seneye göndereceğiz :KK43: kreşe giderse 2.çocuğa bakıcı ablamız daha rahat bakabilir diye düşünmüştüm. Ama tabi bu ara masraflar katlıyor:KK43: onu da düşünüyorum
Kreşte ilk yıl hasta olacak mesela. Gece uyumadan ikisine birden bakabilecek misin, üstelik borçların var çalışmak zorundasın. Daha anlatırdım da moral bozmak istemem hepten

Evet bende öyle düşünüyorum.bisey bitiyor diğeri başlıyor.ve zmaan geçiyor YAŞIM 29.. zaman geçtikçe yaşta ilerliyor.
yaş ilerledikçe, bakımda zor oluyor, ayrıca çok yaş farkı kardeşler arasında iyi olmuyor...kardeşlik yapamıyorlar...

Tuvalet eğitimine başladık.emmeyi de bıraktı. Kreşe seneye göndereceğiz :KK43: kreşe giderse 2.çocuğa bakıcı ablamız daha rahat bakabilir diye düşünmüştüm. Ama tabi bu ara masraflar katlıyor:KK43: onu da düşünüyorum
Ohoo sen konuyu boşuna açmışsın bence seneye kararın kesin 😂

Bana bir akıl verin arkadaşlar:KK43:
Valla benimki 21 aylıktı korunmayı bıraktım, şuan 32 aylık hala gelen giden yok...
olacağından nası bu kadar eminsiniz de planlardasınız?
Ben çocuk konusunda yaptığım her planda ortada kaldım. Sonunda planı bıraktım... kaderdeki neyse odur diyorum...

Ohoo sen konuyu boşuna açmışsın bence seneye kararın kesin 😂
Yok hayır daha kararım yok cookkkk kararsizim.bu arada gece uykusu konusunda çok haklısınız.gece uykusuz kalınca deliriyorum. Ki oğlumda düzenli uyuyan bir çocuk asla olmadi :( bir yanimda kız çocuğu aşkıyla yani o tutuşuyor

Şahsen ev almayı erteleyip ikinci evladıma hamile kaldim. Ev her zaman alınır. Sene iki oglumda kreste olucak. O zaman işe başlamayı düşünüyorum. O zaman istesek yine ev alırız. Yasımız müsait. Benim önceliğim çocuktan yana oldu. Ama benim bir kronik hastaligim var. Olur ya tekrar ortaya çıksa alacağım ilaçlarla hamile kalmam yasak olurdu. Onunda etkisi var tabi

Oğlunuz küçük...
Önce kendini kurtarsın bi
Tuvalet eğitimi alsin, kendini ifade etmeyi tam olarak öğrensin.
En azindan 2 seneniz var clcuk için bence
Bir de ikinci çocukları birinci cocuk icin yapmayın lütfen.
Ikıncı bir evlat isteği ile yapın.

Back
X