Oğluma kardeş yapsam sakinleşir mi?

sxuxtlxux gayfe

prenslerim
Kayıtlı Üye
19 Mart 2007
3.207
24
116
Ankara
merhaba arkadaşlar ,benimki tatlı dert konuyu açaçak yer bulamadım buraya açtım.benim 2,5 yaşında oğlum var.inanılmaz yaramaz,istekleri hiç bitmiyor,sürekli tepemde,bana bi iş yaptırmıyor,kendi kendine çok az oynuyor,çok sıkılkan,herşeyden çok çabuk sıkılıyor.bazen dayanamıyorum ruh sağlığım bozuldu sanırım.beni bunaltığı zamanlar koca bir çığlık koparıyorum.öyle an geliyorki,beni öyle bunaltıyorki beni çok caresiz bırakıyor.her gün göz yaşım akar.hiper değil dr getirdim.
çevremde kimse yok 1 saat bırakayımda accık kafa dinleyeyim diye.en basit örenek araba istedi aldım sonrada bunu kır dedi.oğlum kırılmaz araba oynaman için aldım dedim.ağladı kıır diye bende sinirlendim arabayı kırdım.sonrada kırmaa diye ağladı.bunları birleştirmemi tekrar eski haline çevirmemi istedi.gene kıyaamati kopardı.dr gidiyoruz 5 dak bekleyemez öbür çocukların elindeki şeylere takar bana ver diye.beni çekiştirir durur.evde hiç olmayacak şeyleri ister ilaç,deoderant,mutfak eşyası,sabun,yeni çocuğa verilmesi imkansız olan ne varsa onların hepsini ister.isteği olmayıncada saatlerce ağlar beni,babasını çekiştirir.yani okadar çok varki anlatmakla bitmez.demem o ki çevremdeki konu komşular oğluna bir kardeş yap düzelir.birlikte bebekle vakit geçirmek onu mutlu eder.üstündeki huysuzluğu bir kenara atar diyorlar.ama ben 2.bebeği oğlumla kaldıramamki.çünkü biliyorsunuz çok yramaz dedim.yok sen yap bak ,nasıl düzelecek diyorlar.kendi deneyimlerinden örnek veriyorlar.benimde ilki öyleydi kardeşi oldu duruldu diyorlar.bu doğrumu arkadaşlar lütfen bana diyin.eyer öyle ise yapacağım birtane daha.oğlumun burada arkadaşı yok dışarda çocuk gördümü gidip sırnaşıyor oyun oynamak istiyor.çocuklar birbirlerini severler vakit geçirmekten mutlu olurlar diyorlar.bunu biliyorum ama yaa kardeşi olursa daha beter olur diye korkuyorum çok hemde.çevremdekiler bana acıyor resmen çok yaramaz allah yardımcın olsun diyorlar.allah onu bana bağışlasın:Saruboceq:,oğlumu çok ama çok seviyorum,onsuz saniye geçiremem.ama ben napiim arkadaşlar:sm_confused:

hiç sanmambenneyaptımki
tek çocukken herşeyi tüm ilgiyi tek başına alıyorken
bunları biriyle paylaşmak bence daha huysuz ve hırçın yapacaktır onu..
hiç kardeşi oldu diye uysallaşan bir çocuk görmedim etrafımdabenneyaptımki

ama her gün böyle,bir gün kendi kendine oynasın beni üzmesin.hiç böyle bir günü olmadı.şimdide yemek yemez.kakasını yapmama huyu çıkarttı.kakasını tatar günlerce sonrada karnı ağrır gerisini siz düşünün artık.4 gün sonra yapar kakasını ama birde bana sorun nasıl yapar.sakın yanlış anlamayın beni ben çocuğumdan şikayetçi değilim.ama onun düzelmesini istiyorum.çünkü kendinede zarar veriyor bu davranışlarıyla.tmm çocuk yaramaz olur.hani günün 3 saati huysuzlansın sonrada durulsun.ama oğlum her günün saati aynı.bizimle oynamayı sever onunla oynarız onu eğlendirirz ama bi süre sonra bizden de sıkılır.ve inanılmaz inatçı.oooff yazarken sanki rahatladım.

ben bu fikrin hiç te mantıklı değil....daha çok küçük kıskanacak ve daha da hırcın olucak...

öncelikle allah analı babalı büyütsün
ama sizin durumda riskli bence
ilgiye bu kadar alışık hemde daha büyüme çağında çok küçük
hem kıskançlık başlayacak hemde ilginizin bölünmesiyle olumsuz durumlar doğacak
çocukların arasındada çok az yaş farkı olacak
bence bunu düşünmeniz için çok erken
ablamda küçükken çok yaramazmış kardeş kardeş diye ağlarmış
ben doğduğumdada kıskançlıktan ağlarmış
bir fotoğrafımız var görmelisiniz babam beni kucağına aldı diye kaşlarını çatışını...
tabiki tatlı rekabetler bunlar ama ilgiye bu kadar düşkün olduğu bir zamanda bunu yaparsanız
mazallah olumsuz şeyler olabilir

kıskandıkca hırcınlıgı artacaktır
cocuk ıcın bahane mı yaratıyorsunuz yapın gıtsın ama cocuk uysallasmıycaktır.

ya yanlış anlama ama
bir psikologa götürsen çocugu
kakasını tutması,arabayı kırdırması falan..
ne bilim ya
tamam çocuk yaramaz olur,hırçın olur ama
bunlar biraz dozu aşmış gibi..benneyaptımki
yanlış anlama ne olura.s.

ben yaptım.önceleri çok kötüydü ama bi yıldır büyük olgunlaştı yani daha az yaramazlık yapıyo.belki kendiniş abla gibi hissetmeye başladı bu yüzden.yalnız bundan önceki halini düşünmek bile istemiyorum.yani kardeşi yeni doğduğu sıralar.buna katlanabilirim diyosan yap.belki de senin çocuğun daha kısa zamanda kabullenir kardeşini.
birinde küçük ağlarken,büyük de ağlıyodu ve bana diyodu ki;
anne nolur ağlasın emdirmede ölsün.
çocuğun kafasını topitopun sapıyla delmeye kalkmış ama son anda yetiştim.daha neler neler.çok zor ilk zamanlar

Canım Allah yardımcın olsun
olabilir belki ama bunun garantisi yokki,bide tam tersi olursa,o zaman bebekle mi uğraşacaksın
yoksa oğlunla mı??
oyun grupları varmış,günde 1-2 saatliğine oraya götürebilirsin
yada parka falan götür hergün,dışarda enerjisini atsın
ama senin anlattıkların 2 yaş sendromuna benziyor,üzülme canım,bugünlerde geçecek
netten araştırıp oku istersen 2 yaş sendromunu,benim oğlum 15 aylık,şimdiden istediğini yaptırmaya
çalışıyor Allah yardımcımız olsun,sağlık versin hepsine

Bu yaramazlığın üzerine birde kıskançlık eklenirse çok daha zor olur sizin için ..
Allah muhafaza ya bebeğe zarar vermeye kalkarsa .
Çocuk bu nihayetinde kötü birşey olduğunu bilmez içgüdüsel olarak yapar..
Bence etraftakilerin gazına gelip bebek yapmayın, yanlış anlamayın sorunu küçümsediğimden değilde
şeye benzemiş bu hani "çocuk doğursam kocam eve bağlanır mı" derler ya hıh işte ona..
Allah kolaylık versin, annellik zor zanaat vesselam..

cnm bence bir iki yas buyusun giderek olgunlasacaktir oglun kendini hazir hissetmedikce ikinciyi yapma derim yokmu akrabalarinin cocugu ne bileyim kuzenlerinin yada arkadaslarinin bir tane olmasi bile yeterli bence cocuklarin icine karismasi gerek oglunun yalnizliktan yapiyordur tum bunlari ilgi cekmeye calisiyor biraz sabirli ol ve dedigim gibi elinden geldigince cocuklarin arasina gotur oglunu

Bence oğlunun sosyalleşmeye ihtiyacı var. Senden ayrı sosyal bir ortamda sosyal kuarlları öğrenmeye başlaması lazım. Yarım gün anaokuluna ver ama etkinlik saatlerinde kalsın, en çok yani geç bırak erken al. Sana da iyi gelecektir iki-üç saat yanlız kalmak. 2. çocuk olunca oğlunun daha sakin olacağını hiç sanmıyorum

bence bir afacanla uğraşamazken ikinciye kalkışmayın. çünkü kıskançlıkla daha sinirli sorunlu bir çocuk haline gelebilir.
bir tanıdık 4 yaşındaki çocuğuna kardeş yapmıştı bu düşünceyle.. kadın ne zaman mutfağa gitse bebeğin tepesine çıkıp boğmaya çalışırdı. sürekli iteklerdi ağlar mızıklardı.ters de tepebilir yani herşey.

bence onun enerjisini harcamasına yardımcı olun. geceleri kitap okuyun. sabırla çözeceğinize inanıyorum.

iyi bir çocuk psikoloğuna götürün bence.
kendisine veya arkadaşlarına zarar verebilir istemeden.
bu durumda kardeş gelirse ben düzeleceğini sanmıyorum. kardeşini kıskanırsa onu da hırpalayabilir.

Belki bir kardeş onu bir nebze oyalar ama kardeşi de aynı yaşa gelince ve huysuzlanınca ona da mı bir kardeş yapmak gerekecek? Çözümü bu olmamalı diye düşünüyorum. Çevrenizde bir kreş ya da toplum merkezi varsa oralarda birkaç saatlik uğraşlar enerjisini boşaltmak adına yararlı olabilir.. Bir de biraz kendi haline bırakın, çok üstüne düşmeyin. Ağlamasına ya da hırçınlıklarına aldırmaz bir tutum takındığınızda bunun işe yaramadığını görüp, vazgeçebilir..

evet sosyalleşmesi lazım.gerçi hafta sonu oyun oynayacağı bir yere getiriyoruz ama yeterli olmuyor sanırım...

cnm yakınımda oyum grupları yok.bana çok uzak.yoksa istiyorum bende..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…