Ogluma karsi haksizmiyim

İnanin nerdeyse hergun konusuyorum daha az once oglum ben odani toplarim ama ben boyle cocuk yetirtirmek istemiyorum. Ben sana yeterli bir anne olamiyorum ne yapsam olmuyor dedim. Diyorki benle yapamiyorsan gideyim bu evden. Birde cok duygusal. Boyalari hep yerde az once ustune bastim pastel boyanin ayakkabi dolabindan bile pastel boya cikti. Kitabini biz vermesek kendi alip. Odev yapamiyor.
Yazık ya ,8 yaşındaki çocuk gideyim bu evden diyor kendini nekadar suçlu hissettiriyorsunuz farkındamisiniz ? Konusma seklinizde çok yanlış .bırak toplamasin mutlu olsun sağlıklı olsun yeter ,zaten büyüyünce hepsini ogrenicek .şikayet eder gibi değilde memnuniyetinizi dile getirseniz belki böyle olmaz .3 yaşındaki oğlum bikere kendiliğinden sofrayı topladı ,kocaman bı gulucukle teşekkür ederim annecim dedim .o gün bugündür bana yardımcı oluyor sofra topluyor ekmeği götürüyor battaniye katlanmaya çalışıyor ama bende her defasında memnun olduğumu gosteriyorum .bennce siz bide böyle deneyin.sikayet etmeden en ufak şeye mutlu olduğunuzu gösterin gerisi gelir

Konu sahibi.
Benim kızım da kardes doğduğunda ufak bir depresyon gecirdi. Özel saat yapmak çok işe yarıyor.
Kimse olmadan anne ogul saatı yapın. Baba ile de yapsın. İnanın asırı faydalı oluyor.

Önce ödül ceza yöntemini bırakın bence.
Konuş ki Dinlesin, Dinle ki Konuşsun
Adale Faber, Elaine Mazlish
Alabilirseniz bu kitabı tavsiye ederim.
Örneklerle anlatıyor.
Uygulamak için ödev ve gorevler veriyor.
Akılda kalıcı yöntemler sunuyor.
Çocuğunuz; alışkanlıklarindan ziyade bir de sizinle iletişim problemi yaşıyor gibi ve üstüne kardeş kıskançlığı var.
Kısa vadede iyileşme gozlemleyemezseniz pedagoga başvurun derim.

çocuk gelişimi kitabı okumamış insanlar anne olursa, olan çocuklara olur.
Herşey kitaplardaki gibide olmuyor maalesef.Gercek hayat kitaplardan farklı
Kusura bakmayın ama yanlışı burda yapıyorsunuz. Çocuk eğitimde ceza ödül olayı tarih oldu bunun yanlış bir eğitim olduğunu bangır bangır bağırıyorlar bir süre günü kurtarır sonra böyle yarı yolda bırakır. Çözüm ceza değil sorumluluk alması ve almazsa bedelini ödemeyi öğrenmeli. Mesela ödevini yapmak istemedi mi yapmasın yarın okula gittiğinde sonucuna kendi katlanacak, örneğin odasını toplamadı mı toplamasın oyuncağını bulamadığında siz bulmayarak. Annem beni kitaplarını topla kızım diye hep uyarırdı dinlemezdim bir kez iki kez üç kez dinlemedim salonun her yerinde kitaplarım vardı bi gün Türkçe kitabımı alıp sakladı bir hafta aradım üstelik o dersten ödevin vardı yapamadım düşük not aldım ama annemin sakladığını bilmiyorum tabi ki ve bu süreçte de yardımcı olmadı “bu senin sorumluluğun kendin bulmalısın böylece eşyalarını yerine koymayı öğrenirsin” dedi bir hafta sonra kitabımı bulmamı sağladı çaktırmadan o bana ders oldu bir daha kitaplarımı hiç ortada bırakmadım. Bahsettiğim bunun gibi şeyler ama biz ne yapıyoruz kıyamıyoruz yalandan ceza ödül veriyoruz buna rağmen yapmayınca ya biz yapıyoruz ya da inatlaşıyoruz çocukla ne gerek var 8 yaşında çocuk yapmıyorsa öğretmenine versin cevabını.
Annenizi takdir ettim gercekten keşke bende böyle olsam

Herkese merhaba benim 8 yasinda oglum 3 aylikda yeni bebegim var. Ogluma hergun neredeyse kiziyorum sonra kendime kiziyorum neden kizdim diye ama tutamiyorum kendimi. Belki oncedende boyleydi fakat o zaman bebek yoktu gozume batmiyordu. Odasi resmen cop kalemi acar copunu yere atar cikolata yer copunu yere atar yemek kendi yemez illaki sen yediricen yoksa ac. Bende artik buyudu boyle bir cocuk yetistirmeyeyim diyorum ama hergun evde huzursuzluk harici bir durum yok. Sabahlari bebekle uyuyorum bazem bugun kalktim daha kazagini giymemis babasina kizdim bu cocuk hasta olur niye giydirmedin diye oda diyorki koskoca cocuk giyin dedim giymedi napayim. Yani yataktan kalkinca giyinmesi icin bile en az 3 4 kere ikaz etmeniz gerekir. Bazen diyorum bosvereyom.gunah uzuluyor duygusal cocuk ama bazende boyle cocuk yetistirmeyeyim diyorum. Ne yapmaliyim
Oğlunuza kızmak yerine güzel güzel defalarca anlatın, kardeşi olduğunu işlere yetişmekte zorlandığınızı, bu tip küçük işleri yaparsa çok mutlu olacağınızı ifade edin, bu odanın hali ne diye söylenmek yerine yaptığı olumlu hareketleri pekiştirin, onun da evin bir parçası olduğunu, evine odasına karşı onun da sorumluluklarının olduğunu anlatın, bu uğraşlara rağmen olumlu cevap alamıyorsanız atıyorum odanı toplarsan eğer sevdiğin o çizgi filmi izleyebilirsin gibi ara ara kurallar getirin...

Back
X