Kusura bakmayın ama yanlışı burda yapıyorsunuz. Çocuk eğitimde ceza ödül olayı tarih oldu bunun yanlış bir eğitim olduğunu bangır bangır bağırıyorlar bir süre günü kurtarır sonra böyle yarı yolda bırakır. Çözüm ceza değil sorumluluk alması ve almazsa bedelini ödemeyi öğrenmeli. Mesela ödevini yapmak istemedi mi yapmasın yarın okula gittiğinde sonucuna kendi katlanacak, örneğin odasını toplamadı mı toplamasın oyuncağını bulamadığında siz bulmayarak. Annem beni kitaplarını topla kızım diye hep uyarırdı dinlemezdim bir kez iki kez üç kez dinlemedim salonun her yerinde kitaplarım vardı bi gün Türkçe kitabımı alıp sakladı bir hafta aradım üstelik o dersten ödevin vardı yapamadım düşük not aldım ama annemin sakladığını bilmiyorum tabi ki ve bu süreçte de yardımcı olmadı “bu senin sorumluluğun kendin bulmalısın böylece eşyalarını yerine koymayı öğrenirsin” dedi bir hafta sonra kitabımı bulmamı sağladı çaktırmadan o bana ders oldu bir daha kitaplarımı hiç ortada bırakmadım. Bahsettiğim bunun gibi şeyler ama biz ne yapıyoruz kıyamıyoruz yalandan ceza ödül veriyoruz buna rağmen yapmayınca ya biz yapıyoruz ya da inatlaşıyoruz çocukla ne gerek var 8 yaşında çocuk yapmıyorsa öğretmenine versin cevabını.