- 21 Aralık 2014
- 2.017
- 1.768
- 333
- 37
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Böyle yetiştirmeyeyim diyorsunuz ama öyle yetiştirmişsiniz zaten
Bebek olunca iş yükü artınca gözünüze batmış
Yani 8 yaşına kadar farklıydı 3 ay önce değişmediğine göre zaten öyle alışmış bu zamana kadar
Oğlum 14 aylıktı kendi kirli çamaşır sepetini öğrenmişti ve kendi çamaşırlarını koyuyor. Makine tuşlarına bastrp actryrm öyle hoşuna gidiyor ki.Ev işlerinde yardım dört yaşta başlıyor mesela. Böyle gider diye bir şey yok ama sizin çocuğu küçük olanlara göre iki kat fazla çaba göstermeniz gerekiyor. İstediği herhangi bir şey varsa tablo hazırlayıp isteğin büyüklüğüne göre gün koyup artıları topladığı takdirde gerçekleştirin. Pasta mı istiyor mesela, haftalık çizelge yapın. Çizelgeyi tamamlarsa gidip alın. Youtube’da ev işleri yapan çocukları açıp izletin planladığınızı göstermeden. İlk aklıma gelenler bunlar...
O duygusal değil siz .manipulle ederek konusuyorsunuz. Amaciniz zaten bam teline basmak ben iyi anne degiim bilmem ne diye o da ağlıyor işte yaptiginiz bu zaten. Gercekten hic mi anlamazsiniz psikolojiden kizilacak iki kisi var bjrada 1 i siz 1 i esin.İnanin nerdeyse hergun konusuyorum daha az once oglum ben odani toplarim ama ben boyle cocuk yetirtirmek istemiyorum. Ben sana yeterli bir anne olamiyorum ne yapsam olmuyor dedim. Diyorki benle yapamiyorsan gideyim bu evden. Birde cok duygusal. Boyalari hep yerde az once ustune bastim pastel boyanin ayakkabi dolabindan bile pastel boya cikti. Kitabini biz vermesek kendi alip. Odev yapamiyor.
O ansa oyle demedim burda dusuncemi solemis gibi yazdim yeterli anne olamiyorum degilde ben seni odani toplamaya alistiramadim dedimde ben sensiz yasayamam diyorumBen sana yeterli anne olamıyorum, ben sensiz dayanamam ölürüm...
Bu cümleler çok kötü değil mi?
Çocuk olup bir düşünün, annenizden bu cümleleri duymak nasıl hissettirirdi?
Uslup bilmeyen egosunu tatmin etmek icin gelen kisileri kaile bile almiyorum 1sadekahve mi ne lakabi. Ama sizin gibi yanlisi dogru cumlelerle ifade edenlere tabiki cevabim var. ben zaten hatamin farkindayim derdim degistiremiyorum soylemekten yoruldum. Yemek konusunu ben yaptimda odevidemi ben yaptim gunde kirk kez odev yap diyorum yapmiyorAynen öyle..
8 yaş sorumluluk kazanımı için çok geç maalesef.
Daha küçük anlamaz sanıyoruz ama öyle güzel anlıyorlar ki aslında.
Erken başlamak lazım.
8 yasina gelene kadar cocuk akliniz nerdeydi? Sen egitim verememissin ki boyle olmus
Sen cok anliyorsun pskolojiden. Tanimadigin bir kisiye bu usluple konusan kisi ancak internet uzerinden egosuni tatmin etmeye calisan cahildir bence. Konumu terkedinO duygusal değil siz .manipulle ederek konusuyorsunuz. Amaciniz zaten bam teline basmak ben iyi anne degiim bilmem ne diye o da ağlıyor işte yaptiginiz bu zaten. Gercekten hic mi anlamazsiniz psikolojiden kizilacak iki kisi var bjrada 1 i siz 1 i esin.
Aynen oyle herkes soyle davran boyle yapmalisin diyecegine pskolog kesilmis. Kendi hayatlari muhtesem her kelimeyi secerek cocuklarini mürebbiye edası ile buyutuyorlar sanirim. Buraya bir yazan bir yazmayan pisman sanirim su hadsizler yuzunden sinir olmaktansa yazmamak daha uygun. Klavye delikanlisi aksam aksam sinirimi bozduBu arada herkesin çocugu mükemmel sadece sizinki sorumsuz diye düşünmeyin. Herkes çocuğunun iyi insan olmasını, becerikli sorumluluk sahibi olmasını istiyor. Kendi çocuğumuzun eksik yönlerine bakıp onu geliştirmeye çalışıyoruz. Her yaşta yeni şeyler öğreniyor. Yazan arkadaşlar olmuş mutlaka çocuk yetiştirmeye ilgili kitaplar okumalısınız.
Mesela benimki 9 yaşında tek başına yatmak istemiyor. Banyosunu kendi yapamıyor. Biz bunlar için çabalıyoruz.
Etmek zorunda değilim engellersin. Ne egosu yahu elalemin cocgu üzerindenSen cok anliyorsun pskolojiden. Tanimadigin bir kisiye bu usluple konusan kisi ancak internet uzerinden egosuni tatmin etmeye calisan cahildir bence. Konumu terkedin
Bunu bana pedagog onerdi ama siz ondan daha iyi biliyorsunuzdur kesinlikleBu konuda size katılıyorum.
Çocuk daha kendi sorumluluğunu alamamışken başka bir canlının sorumluluğunu yüklemek hem amaca hizmet etmez hem çocuğun yükünü dolayısıyla yetersizlik duygusunu arttırır.
‘Çocuğum odasını toplamıyor, balık alalım beslesin de sorumluluk sahibi olsun bari’ yaklaşımını ben de anlayamadım.
Konu sahibi üç beş cevabi mesajında bunu vurgulamış ‘balık aldım oğluma bir süre sonra ilgilenmedi’ diye.
Bir çocuğa sorumluluk duygusu kazandırmak keşke bu kadar kolay olsaydı...
Neden cocugun bir gunde ksrakteri değişmişte sok olmussun gibi konusuyorsun ki? Bu yasa kadar zaten boyleydi. Cocuga baski yapip ben kotu anneyim yetemiyrum tabi sana bilmem ne diyerek üzüyorsun. Sonra bana ego yapiyosun djyorsunAynen oyle herkes soyle davran boyle yapmalisin diyecegine pskolog kesilmis. Kendi hayatlari muhtesem her kelimeyi secerek cocuklarini mürebbiye edası ile buyutuyorlar sanirim. Buraya bir yazan bir yazmayan pisman sanirim su hadsizler yuzunden sinir olmaktansa yazmamak daha uygun. Klavye delikanlisi aksam aksam sinirimi bozdu
Bu her yerde yazıyor evet birçok kaynakta ben de gördüm ama pratikte işe yaramıyor işte. Pedagog kitapta yazanı aktarmış. Siz de almışsınız zaten işe yaradı mı...Bunu bana pedagog onerdi ama siz ondan daha iyi biliyorsunuzdur kesinlikle
Gercekci yorumunuz icin teşekkür ederimOğlum doğduğunda, 6 yaşındaki kızımın yemeğini hala ben yediriyordum.Geceleri kızım çok terlediği için 3 kez kıyafetlerini değiştiriyordum.Benim kızım sizin oğlunuz gibiydi. Fakat yetişemedim zaman aç kaldıkça, yorgunluktan güçsüz düşüp gece terli kıyafetlerini değiştirmedikçe, ben yetersizlik hissi ile kafayı yedikçe zamanla ilerleme katettik. Ama biz ailelerden uzağız. Yardım edecek kimsemiz yok. Her şey mükemmel olmuyor. Yeri geldi diş fırçalamadan yattı. Yeri geldi kıyafetleri terli kaldı ama o da biz de bir şekilde süreci aştık. Şimdi oğlum 4 yaşında. İkisi de çok uykusuz. Okul da olmayınca gece 12 gibi zor uyuyorlar. Yoruluyorum. Ama şöyle düşünmüyorum.Ben çabaladıkça daha çok yoruluyorum. Nasıl olsa büyüyünce bizden uzaklaşacaklar. Siz hiç 15 yaşında, giyinemeyen, yemeğini yemeyen çocuk gördünüz mü. Hayatın doğal akışı bu bir şekilde öğrenecekler. Hemen olmayacak. Bu arada 2 çocuğumun karakteri de çok farklı. İkincide de sanki yeni anne gibiydim. Ben hiç diğer anne ya da çocuklarla hatta kendi kardeşler arasında da kıyaslamıyorum. Eğer çok sıkıntıda hissediyorsanız bir pedagogdan yardım alın. Ben ne zaman pedagoğa gitsem doğal süreçten bahsedip kabullenmem şeklinde bilgi vermişti. Dediğim gibi aynı yöntemler farklı çocuklarda aynı işe yaramaz. Bu nedenle dışarıdan birinin bu yaşa kadar neden öğrenemedi ya da öğretmediniz gibi yorumları ile kaygılanmayın. Zamanla öğrenecek. Zaman, zaman, zaman. Size düşen ise sabretmek ve strese beklentiye girmemek. Siz kafanızı rahatlatırsanız süreci daha hızlı ve daha kolay atlatacaksın uz.
Bunu bana pedagog onerdi ama siz ondan daha iyi biliyorsunuzdur kesinlikle
O balığına yem vermiyor diye dayanamayıp sizin vermeniz olmaz. Çünkü sorumluluk onundu.Muhakkak bir yerlerde hata ediyorum. Uc sene evvel ogretmeni ile beraber bu konuda birseyler yapayim dedim balik aldim ogretmeni canli hayvan beslesin ufak sorumlulugu olsun dedi. Ama baliklari ill bir hafta besledi sonra beslemeyince biz besledik. Mesela diyordumki oglum yemini ver dur birazdan verririm diyor ama vermiyor tekrar ayni durum. En sonunda bir daha canli hayvan almadim cunku onlarada gunah