Oğluma kayınpederin ismini vermek istemiyorum!

Allah akıl fikir versin,hepsi bi kenara eşinize versin, en çok onun ihtiyacı var akla fikre.

Bu kadar olaydan sonra dik durup iyi bir ders vermezsen yandın ki ne yandın. Kvnin haddinin bildirilmesi lazım. Ne demek çocukları almaya çalışmak vs. Ne demek annene götürün iki gün kalsın demek. Bence resti çekin eşinize ya bu isim konusunu çözersin ya da tak sepeti koluna herkes kendi yoluna. Çocuğunu görmen gereken saatlerde görürsün yalnız demek lazım. Gaza getirmek istemem ama bu son olay bu kadar kolay sindirilebilecek bir olay değil bence.

Şu an neredesiniz?Kendi evinizde mi ?Ailenizin evinde misiniz?

İnan çok üzüldüm adına, zaten hassas olduğun bi dönemdesin lohusasın. İnsan bide böyle şeylerle uğraşınca çıldırır haliyle, eşinde çok büyük hata var. Ben er geç seni anlar ikna olur kıyamaz diye düşünüyordum. Kendini çok yıpratma lütfen, senin ve çocukların psikolojisi isimden daha önemli. Annene de acil şifalar dilerim. Çok geçmiş olsun. Eşini ve ailesinide allah ıslah etsin, mübarek günde yaptıkları büyük terbiyesizlik ve saygısızlık.

Gerçekten cok üzüldüm. Hele olayın ailenize de yansıtılması annenize söylenen sözler içimi parçaladı. Ben evlilikte daha yeniyim yanlış bişeyde söylemek istemiyorum ama bu olanlardan sonra ben olsam kulağına okunmasını bile kabul etmezdim. Ve o kadınla da bir daha görüşmezdim.

Erkek ailelerindeki bu ego, bu bencillik nasıl biseydir ben anlamadım. Bu kadar basit bir sey icin olay çıkarmayı, lohusa bir kadını üzmeyi, kalp kırmayı hangi vicdanla kendilerine yakıstırabiliyorlar hayretler icindeyim. Allah bildigi gibi yapsın.

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza. El üstünde tutulmanız gereken en hassas döneminizde yaşattıklarına bakın. Kusura bakmayın ama en büyük suçlu eşiniz. Ben olsam asla affetmezdim onu. Daha fazla üzmeyin kendinizi. Size yazık. Sizi düşünen yok o evde. Fazla kafayı takmamaya çalışın lütfen. Güle güle büyütün bebeğinizi

Canım git nüfusa koy istediğin ismi.. Sen taşırken sana ne yaptı bunlar? Sen doğururken yerine ıkındılar mı? Boşversene.. Aha boşuyorum seni, gelsin alsın anan nasıl alacaksa çocukları de.. Devlet emzikli bebeği bile tek başına babanın görmesine izim vermez.. Ne sanıyorlar kendilerini.. Lohusalık döneminde yaptığınız psikolojik baskıdan ötürü dava edeceğim de.. Pislikler

Yahu cildiracaginiza cirdirtin olsun bitsin. Niye nüfusa gidip koymadiniz ya da pes ettiniz hayır bu kadar önemliyse isim bırakın toplansin ve sizi haksız görsünler ne var? Onay beklemeyin neden kafanıza takıyorsunuz. Yazık değil mi? kabul gormeyeceksiniz belli ki o zaman boşverin ne söylerlerse söylesinler. Bu kadar önemsemeyin insanları.

Ben de bebeğinize konulacak isimde kayınvalide ve kayınpederin söz hakkı olmadığını savunan bir kadinimdir ama sizin 2016 ya ait konularinizi okudum.Siz bu ailenin bu denli cirkinlesebilecegini yaşamış ,deneyimlemissiniz.Esinizin annesinin sözünden asla cikamadigini ve evde ki her lafı ailesine taşıdığını biliyorsunuz.Ben ya bu diyardan gidin ya da bu deveyi gudun derim.

Yuh demekten baska bisey gelmiyor aklima! Arkadasim Allah sabir versin ikimizede. Dikkat ette sende sonunda depresyona girme benim gibi (son konuma bakabilirsin)
Konuna baktım arkadaşım Allah seninde yardımcın olsun,yaşadığın olay geçici merak etme.Ben ilk doğumu erken yapmıştım kızım 2 ay küvözde kalmıştı o kadar ağladım üzüldüm çocuğum çile çekiyo burada diye ama hastaneden çıkınca kayınvalidemde kaldık oranın stresiyle bende çocuğuma kızardım o ağlayınca doymayınca,sonra kendimden tiksinirdim vicdanım beni öldürürdü resmen ona kızdığımı hatırladıkça mahvolurdum.Yaşadığın ortam sağlıklı bir ortam olunca sende sağlıklı davranacaksın merak etme

Şu an neredesiniz?Kendi evinizde mi ?Ailenizin evinde misiniz?
Şu an nerde olduğumu söyleyinde gülün,annesigildeyiz.Doğumdan sonra buraya geldik ramazan zor olur diye daha doğrusu eşimin ısrarıyla,dün ki tartışmada burda yaşandı,çocukları aldım gidecekken göndermediler şimdi çıkarsam bağları koparmaya yönelik olurmuş o hareketim,yalvardı yakardım eşim yok dedi,yine giderdimde ne anahtar var üstümde ne para ne araba,üzerine babam geldi,bi kaç gün sonra hakkınızı helal edin de çıkıp gidin evinize dedi.Şimdi bir odaya tıkıldım,dışarı çıkıp yemek nasıl yiyim su nasıl içiyim.Dün annemin getirdği vişne kompostosunu yedim,bi de süt yapar diye marketten aldığım aşurelik buğdayı haşlamıştım onu yedim kendi malım diye.akşam iftar masasına eşim zorla götürdü gözümden yaş damlaya damlaya iki lokma yedim boğazımdan geçiremedim sanki zehir yiyorum.

Ben de bebeğinize konulacak isimde kayınvalide ve kayınpederin söz hakkı olmadığını savunan bir kadinimdir ama sizin 2016 ya ait konularinizi okudum.Siz bu ailenin bu denli cirkinlesebilecegini yaşamış ,deneyimlemissiniz.Esinizin annesinin sözünden asla cikamadigini ve evde ki her lafı ailesine taşıdığını biliyorsunuz.Ben ya bu diyardan gidin ya da bu deveyi gudun derim.
2016da ki eşim gitti yerine başka adam geldi,onu seviyorum sevildiğimi de biliyorum.Temelimiz sarsıldığı için sorunlarımız devleşiyo.Beni geçmişte bir ateşin içine attılar o ateşte yanıyorum çıkamıyorum,unutmam lazım yaşadıklarımı böyle mutluluk olmuyo yuvamda ama unutamıyorum.Benim kayınvalidem önüme çay getirip bana gelinlik yapar 5dk sonra arkamdan deli bu der,bu kadının yaptığı hizmeti pişirdiği yemeği isteyemiyorum.Onun o suratını görmeye tahammül edemiyorum

Malesef turk erkeklerinde oyle bi sorun var ana baba ismi nedir ya. Ben mesela kendi ailemden birinin ismini koymak istemem ne alaka yani anne baba ayri evlat ayri.

Esimde annesinin ismini koyuycakti isi bosanmaya kadar getirince geri vites yapti kazanan ben oldum tabiki. :halay:
Kayinvalidemide severim simdi Allah var ama ismini yazsam kk yerinden oynar gulmekten yani bunu cocuguma yapamazdim.

Insallah ikna edebilirsiniz.

Canim oncelikle kesinlikle zorunda degilsin. O cocugun butun hakki sende . cunku sen annesi olarak o kadar ay bebegin icin savaş verdin zor gunler yasadin sancisini cektin. Simdi esin nasil olurda bu konuda anlayissiz olabilir.
Hele ki ortada senin aileni yok sayma durumu varken.

Cok sıkıntı bi durum. Seni dusunen yok ortada.

Bence esinle ciddi bi konusma yap. O cocuk sadece onun degil. Bide keske onceden sen fikrini soyleyip bu baba ismini koyma olayindan uzaklastirsaydin esini. Bi arastirma icine girdigini gorunce anlayabilirdi kararini net bi sekilde.

Bemim ogluma dedesinin ismi ni verdik. Vefat etti dedesi. Biz evlendigimizden beri hep konustuk ama. Bi oglumuz olursa şu ismi verelim diye. Eşim istedi tabi dogal olarak. Ama bende karsi cikmadim. Saniri.m biraz dusunsem bende Yusuf ismini isterdimm . ha su var. Oglumuzun ismi YusufAli. Ali isminide esim pek sever. Ben bilmiyoru. Ya. Pek takilmadim isim olayina.. eşimin uygun gördugu isim benim icinde uygundur.

Tabi söyle Bizde bizde boylesi bi aile çatışması yok. Aileler birbirine saygili.

Ve bana gurur verir dedesinin ismiyle yasamasi. Insallah ismi gibi bi evlat yetisrebilirim .

Bu arada benim babam cok sşükür hayatta. Eminim ki babam vwfat etmis olsaydi esimden ikinci isim olarak babamin ismi ni duyardim.

Lutfen eeeeşinle konus. Cunku o cocugu bbuyuturken severken istemedigin bi isim senin butun duygusal bagini etkiler ister istemez . umarim esin bu konuda inat etmez.

Sütünü etkiliyor bak .lutfen bu konuyu biran once kkkonuşun. Cunku senin sütün bebegine can veriyor. Saglik veriyor. Yapmayın o cucuk yavruya mama eziyetini

Esine de soyle ayrica. Sutum kesilecek de. Belki bebegini düşünür

en son lanet olsun,bu isteksizliğimi bile isteye içiniz rahat ediyosa koyun kulağına okuyun kimlikte istemiyorum dedim
İstedikleri bu değil miydi?
Bence dirayetli ol, yarın bir gün boşanırsin falan , bir ömür yuvanı dağıtmaya vesile olan iğrenç adamın adıyla mi cagiracaksin çocuğunu?
Benim teyzem -ki hiç anlasamazdi kocasıyla. Laf olsun diye çocuk yapan cinsten- kocasının adının bir harf fazlasını koydu çocuğuna. Kocanin adı berk ise çocuğunki Berke gibi yani, öyle düşün.
Sonuç olarak çocuktan sonra boşandılar, adam babalık görevlerini yapmadığı gibi bir kuruş nafaka bile vermedi. Ama çocugun adı soyadı yazılınca sanki babası, bir ömür tiksindiği adamin adini duyacak...
O yüzden yüzdün yüzdün kuyruğuna geldin diyorum, sakin izin verme. Hatta git kendin çıkart kimligi

Vazgeçmeyin bu isim konusu en sinir olduğum şeylerden biri bana kalırsa isim hakkı %50 bile değil tamamen kadına ait olmalı.o kadar taşı,doğur,emzir,büyüt bir isim hakkın bile çok görülsün.asla hakkınızdan taviz vermeyin unutmayım taviz tavizi doğurur.

O adami bosar o evden gerekirse polis esliginde cikar ama yine o ismi koymazdim cocuguma. Bu kadar pasiflik eziklik niye anlamadim. 38. Haftada hamileyim su saat olmus bacaklarimin agrisindan yatamiyorum. Benim bu cilelerle dogurdugum evlada bana zorla isim koyduracaklar ha? Gülerim anca.....

selam arkadaşlar.12 gün önce ikinci çocuğumu oğlumu dünyaya getirdim ve hala isimsiz.çünkü eşimle anlaşamıyoruz.

İlk hamileliğimde eşimle ve ailesiyle çok büyük sorunlar yaşadım işitmediğim kalmadı aileme demedikleri kalmadı bunların üstüne 29.haftasında doğdu kızım.2ay küvözde kaldı.Çocuk doğunca eşim çok değişti artık ondan yana bir sorunum kalmadı,görüşmem dediğim ailesiylede görüşmeye başladım,bana iyi davranıyorlar çok hizmetkarlar yedirip içiriyolar ayağıma kadar getiriyolar ama annesi bi anda annemin ya da benim arkamdan köpürebiliyo,anasına böyle dedi anasına böyle yaptı gibi.ailemin adını dahi geçirmiyolar zaten,onlar olmasın biz bize böyle yaşayıp gidelim istiyolar.Annesi her defasında kızım için o benim,oğlanda eşimin diyo,sahiplenmesi de canımı sıkıyo zaten.İyiler mi kötüler mi anlayamıyorum vicdanımıda sızlatıyolar ama kin de tutturuyolar.Geçmişi zaten bi türlü tam manasıyla unutamadım.

Şimdi de benim çocukluğumdan beri hayalim olan erkek evlat isteğime kavuştum.Kızıma çok düşkünüm fakat hep bir oğlum olsun istedim ve ikinci çocuğa eşim çok sıcak bakmasada kızım 1,5 yaşında çünkü,ısrarlarımla kavuştum çok şükür Allah bana bir erkek çocuk nasip etti.Bu doğumumuda 37.haftamda gelişimi yavaşladığı için suni sancıyla yaptım.Tarifi zor acılar çektim.Şimdi eşim babasının ismini vermek istiyo.Babası yaşlanmışta,gözünün önünde yaşasın istiyormuşta,babasının çok desteği olmuş bu günlere gelmesinde de...
Yahu tamam baba bu tabi ki sana destek olacak bu güne getirecek,benim ki de baba benmki de yaşlı yani.O vefa borcunu ödesin diye mi doğum yapıyorum,büyütme zahmetine giriyorum.Hem neden oğlum onun babasının ismiyle sahipleniliyo hak mı bu,benim babamında torunu değil mi? Babası bana altınları ya da başka bir maddi şey taliçep etmeyeceksen boşanın o zaman diyen adamdı.Şu an pervane oluyo evet ama unutamıyorum ailemin yok sayıldığı saygı görmediği bir ortamda yaşanılanları tam manasıyla sineye çekemiyorum.Ne saçma süregelen bir adet bu nasıl bir megolamanlıktır.Bunları eşime söyledim beni kıskanç ilan etti,damarlarına kadar işlemiş kıskançlık diyo. Onu üzüyo olmakta beni çok üzüyo keşke kabul edebilsem ama yapamıyorum.Eşimle konuşmuyoruz sütüm desen azaldı ağlamaktan,ne yapıyım nasıl bir yol izliyim bilmiyorum,siz ne düşünüyorsunuz?
Bende 2.ogluma kp ismini koydm istemeyerek haketmedgni dúşünüyorum babaannesinin hatrı için 2.isimde koydm x efe diye hep efe dedm dogumdan once duvar süsü yaptm efe diye kapıya yazdm efe diye herkes efe dıyo artk isim sadece kimlikte kaldı boyle birsey yapabilirsnz

selam arkadaşlar.12 gün önce ikinci çocuğumu oğlumu dünyaya getirdim ve hala isimsiz.çünkü eşimle anlaşamıyoruz.

İlk hamileliğimde eşimle ve ailesiyle çok büyük sorunlar yaşadım işitmediğim kalmadı aileme demedikleri kalmadı bunların üstüne 29.haftasında doğdu kızım.2ay küvözde kaldı.Çocuk doğunca eşim çok değişti artık ondan yana bir sorunum kalmadı,görüşmem dediğim ailesiylede görüşmeye başladım,bana iyi davranıyorlar çok hizmetkarlar yedirip içiriyolar ayağıma kadar getiriyolar ama annesi bi anda annemin ya da benim arkamdan köpürebiliyo,anasına böyle dedi anasına böyle yaptı gibi.ailemin adını dahi geçirmiyolar zaten,onlar olmasın biz bize böyle yaşayıp gidelim istiyolar.Annesi her defasında kızım için o benim,oğlanda eşimin diyo,sahiplenmesi de canımı sıkıyo zaten.İyiler mi kötüler mi anlayamıyorum vicdanımıda sızlatıyolar ama kin de tutturuyolar.Geçmişi zaten bi türlü tam manasıyla unutamadım.

Şimdi de benim çocukluğumdan beri hayalim olan erkek evlat isteğime kavuştum.Kızıma çok düşkünüm fakat hep bir oğlum olsun istedim ve ikinci çocuğa eşim çok sıcak bakmasada kızım 1,5 yaşında çünkü,ısrarlarımla kavuştum çok şükür Allah bana bir erkek çocuk nasip etti.Bu doğumumuda 37.haftamda gelişimi yavaşladığı için suni sancıyla yaptım.Tarifi zor acılar çektim.Şimdi eşim babasının ismini vermek istiyo.Babası yaşlanmışta,gözünün önünde yaşasın istiyormuşta,babasının çok desteği olmuş bu günlere gelmesinde de...
Yahu tamam baba bu tabi ki sana destek olacak bu güne getirecek,benim ki de baba benmki de yaşlı yani.O vefa borcunu ödesin diye mi doğum yapıyorum,büyütme zahmetine giriyorum.Hem neden oğlum onun babasının ismiyle sahipleniliyo hak mı bu,benim babamında torunu değil mi? Babası bana altınları ya da başka bir maddi şey taliçep etmeyeceksen boşanın o zaman diyen adamdı.Şu an pervane oluyo evet ama unutamıyorum ailemin yok sayıldığı saygı görmediği bir ortamda yaşanılanları tam manasıyla sineye çekemiyorum.Ne saçma süregelen bir adet bu nasıl bir megolamanlıktır.Bunları eşime söyledim beni kıskanç ilan etti,damarlarına kadar işlemiş kıskançlık diyo. Onu üzüyo olmakta beni çok üzüyo keşke kabul edebilsem ama yapamıyorum.Eşimle konuşmuyoruz sütüm desen azaldı ağlamaktan,ne yapıyım nasıl bir yol izliyim bilmiyorum,siz ne düşünüyorsunuz?
Git haber vermeden tarafsız bir isim bulup kimliğini çıkarttır bence. Bu ne ya. Ben olsam bana ne senin babandan sevmem bile sevmediğim insanın ismini mi koycam derim. Valla isterse kudursun sinirden umrumda değil derim bunu.

Back
X