Oğluma kayınpederin ismini vermek istemiyorum!

Tabii ki kp ismini vermek zorunda değilsiniz. Israrcı olunması ne saçma. Fakat çok fazla huzursuzluk olacaksa ve kayinpederin ismi kötü bi isim değilse inatlaşmayın huzurunuz için

Aglamayin cocugunuz icin guclu olun lutfen! Sutunuz cok onemli uzulupte azalmasin ve sakin geri adim atmayin! Ikinizin begendigi baska bir isimde ikna etmeye calisin ama sakin kabul etmeyin!

covuk dogana kadar tartısmamız eksik olmadı bu konuda kyınbabamın adı bana sıck gelmiyodu . yıllarca kendi adımı sevmedim özllkte rrgenlkte dalga gecldi kendimden bildiğim için coxugun adını güzl mkdern koymak istedim kendi annm babam dahi kb ismi koy dedi en sonunda esim razı oldu . hatta kb bile tavır yaptı laf vurdu bnm adım da babnnemn adı ne gerk var ya sükür sonra esimin fikri degsti bendeki kararlılıkla.

Ah canim benim ... bende ayni durumdan gectim (actigim konuya bakabilirsin) ve sonunda koymama ragmen yaranamadim cunki iki ismi oldu kizimin, ilk ismi benim koydugum isim. Bence koymamak icin diret cunki zaten yaranamicaksin. Senin dsine uzuldugun kadar oda senin icin uzulsunde bu gunleri sana dar etmesin (sana diyorum ama bende senin gibiyim )

Evliliğini,bu evlilikte ki güç dengelerini,hayatının geri kalanını nasıl geçirme ihtimallerinin olduğunu en iyi sen bilirsin.Birine derim "git oğluna kendin isim ver", başkasına derim "hic yoktan agzinizin tadı bozulmasın iki isim koymaya ikna et" diye.Ha ben koydum mu kayinvalidemin ismini koymadım.Boyle bir talep eşimden değil kaynimdan geldi,o da aldı ağzının payını oturdu yerine

Asla kp nin ismini koyma.

Eger konulacaksa da inadina senin babanin ve kv nin ismini ayni anda koy

Inatsa inat
Onun ki babaysa senin ki de baba

Iki dedenin ismi olsun.

Asla tek basina kp nin ismini koydurma

Söylenilen laflar sözler öyle kolay unutulmuyor
Bir de ödül olarak isminin konulmasini istiyor uyaniklar

Görüşmeye başlamakla hata etmişsin.

Hiç laf anlatmaya uğraşma al doğum belgesini git istediğin ismi yazdır. İsimsiz durur mu bebek ne aileler var yahu?

Lohusa halinle seni üzen adamı üzdüğüne üzülmek de ilginçmiş. Hiç mi canının kıymeti yok?

benim eşimde ben hamileyken babası vefat etti eşim bana cenazede dedi ki babamn ismini koyalım diye ben hayır dedim zaten kaç yasından sonra ilk çocuğumu doğuruyorum böyle dayatmaları sevmiyorum bende ve biz evlendiğimzde düğün için birsey lazımmı diye arayıp sormadılar evlerimde bir iğneleri yok düğünümde hiç bir şey takmadılar misafir gibi gelip gittiler haketmedikleri için koymak istemedim o kadar zor günler yasadıkkı maddi anlamda hiç sormadılar bile bence sizde koymayın kendi cocugunuza içinize sinen bir ismi koyun acıyı sancısını çekecek olan sizsiniz

Büyüklern ismini koymak bana çok saçma geliyo 2 taraf içinde. 2 isim olayını da sevmiyorum. Çok gereksiz.

Bir arkadaşım hamilelik boyunca kv ismini koyacağını söyleyip kabul etti. Doğum yapınca da kendi istediği ismi koydu. Kv ismini de göbek ismi olarak koymuş:KK53: yani kimlikte yazmıyor. İyi yaptı.

selam arkadaşlar.12 gün önce ikinci çocuğumu oğlumu dünyaya getirdim ve hala isimsiz.çünkü eşimle anlaşamıyoruz.

İlk hamileliğimde eşimle ve ailesiyle çok büyük sorunlar yaşadım işitmediğim kalmadı aileme demedikleri kalmadı bunların üstüne 29.haftasında doğdu kızım.2ay küvözde kaldı.Çocuk doğunca eşim çok değişti artık ondan yana bir sorunum kalmadı,görüşmem dediğim ailesiylede görüşmeye başladım,bana iyi davranıyorlar çok hizmetkarlar yedirip içiriyolar ayağıma kadar getiriyolar ama annesi bi anda annemin ya da benim arkamdan köpürebiliyo,anasına böyle dedi anasına böyle yaptı gibi.ailemin adını dahi geçirmiyolar zaten,onlar olmasın biz bize böyle yaşayıp gidelim istiyolar.Annesi her defasında kızım için o benim,oğlanda eşimin diyo,sahiplenmesi de canımı sıkıyo zaten.İyiler mi kötüler mi anlayamıyorum vicdanımıda sızlatıyolar ama kin de tutturuyolar.Geçmişi zaten bi türlü tam manasıyla unutamadım.

Şimdi de benim çocukluğumdan beri hayalim olan erkek evlat isteğime kavuştum.Kızıma çok düşkünüm fakat hep bir oğlum olsun istedim ve ikinci çocuğa eşim çok sıcak bakmasada kızım 1,5 yaşında çünkü,ısrarlarımla kavuştum çok şükür Allah bana bir erkek çocuk nasip etti.Bu doğumumuda 37.haftamda gelişimi yavaşladığı için suni sancıyla yaptım.Tarifi zor acılar çektim.Şimdi eşim babasının ismini vermek istiyo.Babası yaşlanmışta,gözünün önünde yaşasın istiyormuşta,babasının çok desteği olmuş bu günlere gelmesinde de...
Yahu tamam baba bu tabi ki sana destek olacak bu güne getirecek,benim ki de baba benmki de yaşlı yani.O vefa borcunu ödesin diye mi doğum yapıyorum,büyütme zahmetine giriyorum.Hem neden oğlum onun babasının ismiyle sahipleniliyo hak mı bu,benim babamında torunu değil mi? Babası bana altınları ya da başka bir maddi şey taliçep etmeyeceksen boşanın o zaman diyen adamdı.Şu an pervane oluyo evet ama unutamıyorum ailemin yok sayıldığı saygı görmediği bir ortamda yaşanılanları tam manasıyla sineye çekemiyorum.Ne saçma süregelen bir adet bu nasıl bir megolamanlıktır.Bunları eşime söyledim beni kıskanç ilan etti,damarlarına kadar işlemiş kıskançlık diyo. Onu üzüyo olmakta beni çok üzüyo keşke kabul edebilsem ama yapamıyorum.Eşimle konuşmuyoruz sütüm desen azaldı ağlamaktan,ne yapıyım nasıl bir yol izliyim bilmiyorum,siz ne düşünüyorsunuz?
Yani oruç oruç gerçekten aşırı sinir oldum ya adamlara bak.Herkesin babası herkese destek oluyo elinden geldiğince.Hepimiz babamızın adını koyalım çocuklarımıza.Böyle mi ödenirmiş hakkı.Kocan sana kıskanç demiş ama kendisi edepsiz.

selam arkadaşlar.12 gün önce ikinci çocuğumu oğlumu dünyaya getirdim ve hala isimsiz.çünkü eşimle anlaşamıyoruz.

İlk hamileliğimde eşimle ve ailesiyle çok büyük sorunlar yaşadım işitmediğim kalmadı aileme demedikleri kalmadı bunların üstüne 29.haftasında doğdu kızım.2ay küvözde kaldı.Çocuk doğunca eşim çok değişti artık ondan yana bir sorunum kalmadı,görüşmem dediğim ailesiylede görüşmeye başladım,bana iyi davranıyorlar çok hizmetkarlar yedirip içiriyolar ayağıma kadar getiriyolar ama annesi bi anda annemin ya da benim arkamdan köpürebiliyo,anasına böyle dedi anasına böyle yaptı gibi.ailemin adını dahi geçirmiyolar zaten,onlar olmasın biz bize böyle yaşayıp gidelim istiyolar.Annesi her defasında kızım için o benim,oğlanda eşimin diyo,sahiplenmesi de canımı sıkıyo zaten.İyiler mi kötüler mi anlayamıyorum vicdanımıda sızlatıyolar ama kin de tutturuyolar.Geçmişi zaten bi türlü tam manasıyla unutamadım.

Şimdi de benim çocukluğumdan beri hayalim olan erkek evlat isteğime kavuştum.Kızıma çok düşkünüm fakat hep bir oğlum olsun istedim ve ikinci çocuğa eşim çok sıcak bakmasada kızım 1,5 yaşında çünkü,ısrarlarımla kavuştum çok şükür Allah bana bir erkek çocuk nasip etti.Bu doğumumuda 37.haftamda gelişimi yavaşladığı için suni sancıyla yaptım.Tarifi zor acılar çektim.Şimdi eşim babasının ismini vermek istiyo.Babası yaşlanmışta,gözünün önünde yaşasın istiyormuşta,babasının çok desteği olmuş bu günlere gelmesinde de...
Yahu tamam baba bu tabi ki sana destek olacak bu güne getirecek,benim ki de baba benmki de yaşlı yani.O vefa borcunu ödesin diye mi doğum yapıyorum,büyütme zahmetine giriyorum.Hem neden oğlum onun babasının ismiyle sahipleniliyo hak mı bu,benim babamında torunu değil mi? Babası bana altınları ya da başka bir maddi şey taliçep etmeyeceksen boşanın o zaman diyen adamdı.Şu an pervane oluyo evet ama unutamıyorum ailemin yok sayıldığı saygı görmediği bir ortamda yaşanılanları tam manasıyla sineye çekemiyorum.Ne saçma süregelen bir adet bu nasıl bir megolamanlıktır.Bunları eşime söyledim beni kıskanç ilan etti,damarlarına kadar işlemiş kıskançlık diyo. Onu üzüyo olmakta beni çok üzüyo keşke kabul edebilsem ama yapamıyorum.Eşimle konuşmuyoruz sütüm desen azaldı ağlamaktan,ne yapıyım nasıl bir yol izliyim bilmiyorum,siz ne düşünüyorsunuz?

Fikrin eşinizin değil KV nin fikri olduğunu düşünüyorum. Zira böyle bir aşkla bunu tutturması ancak o şekilde olur. Ayrıca her insan başka biridir ismini verince nasıl gözünün önünde büyüyormuş tam bir saçmalık ve mikro milliyetçilik örneği.

Back
X