• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ogluma kayinpederin ismini vermek istemiyorum

Berceste060

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2018
180
121
33
Arkadaslar cocugumuzun cinsiyetini ogrendik. Hastaneden cikar cikmaz es kisisi babasinin ismini soyledi. Sikintili evliligimiz var. Bosanma karari almistim ama bebegi bekliyorum strese girmesin diye. Babasinin ve annesinin isimleri ailede en az 5 er kez konmus. Konmasa da ben istemiyorum. Kabul ettirmek icin yanina da benim babamin ismini de ekleyelim dedi. Cocuguna bari yapma bunu dedim. Sizin taraf senin babanin adini bizim taraf benim babamin adini soyleyecek arada çocuk mu kalsin dedim. Tik yok. Cekisme halinde hep benimle. Ne kendi babami ne de onun babasininkini istemiyorum. Kurbana oraya gidecegiz. Muhtemelen gelene gidene babasinin adi olacagini soyleyecek. Direnecegim ama stresten uyuyamiyorum.

Eşim oğlumuzda da öyle düşünüyordu ama bunu bana beraber isim koyduk nüfusa gidince tlefonla söyledi şaşkın..
Dedi ben babamın ismini koyucam..
Dedim sen delirdin mi canım benim biz zaten isim koyduk ona göre tulum yaptırdık kesinlikle olmaz diye bildiğin büyük kavga etmiştik en mutlu günde.. Baştan söylese ona göre ayarlardık bi isim..
Şimdi tekrar gebeyim..
Allah nasip ederse eğer oğlumuz olursa adı belli.
Onun ve benim babamın ismi.. Uyumlu da..
:)
Ama arkadaşa katılıyorum niyetiniz ciddi boşanmaksa ne yüzle adam hala isim koyuyor anlamış değilim..

Arkadaslar cocugumuzun cinsiyetini ogrendik. Hastaneden cikar cikmaz es kisisi babasinin ismini soyledi. Sikintili evliligimiz var. Bosanma karari almistim ama bebegi bekliyorum strese girmesin diye. Babasinin ve annesinin isimleri ailede en az 5 er kez konmus. Konmasa da ben istemiyorum. Kabul ettirmek icin yanina da benim babamin ismini de ekleyelim dedi. Cocuguna bari yapma bunu dedim. Sizin taraf senin babanin adini bizim taraf benim babamin adini soyleyecek arada çocuk mu kalsin dedim. Tik yok. Cekisme halinde hep benimle. Ne kendi babami ne de onun babasininkini istemiyorum. Kurbana oraya gidecegiz. Muhtemelen gelene gidene babasinin adi olacagini soyleyecek. Direnecegim ama stresten uyuyamiyorum.
hemen bi isme karar verin, sorana adi bu olacak deyin. alistirin o isme

Kafanızda bir isim belirleyin. Misal ziya. İşte ziya geliyor deyin herkese. Bu da ziya nın ilk zıbın takımı deyin, sonra aa ziya tekme attı deyin vs. Herkes alışsın bu isme zamanla. Ayrıca esiniz size sormadan ismi kimliği çıkarırsa bile iki hafta süreniz var. Nüfus müdürlüğünden iptalini yaptırabilirsiniz. Doğum belgesini size vermelerini rica edin hemsirelerden. Yani siz istemezseniz koyamaz. Rahatlayin ve stres yapmayın. Allah hayırlı evlat versin. Hayırlı olsun.

Kesinlikle koymayın. Ben karşıyım anne babanın adını koymaya.

Hastaneye söylersiniz doğum belgesini size vermelerini hiçbir şey yapamaz ve zaten bosanacaksaniz kbabanin ismini ne diye koyacaksınız adamın derdine bak ne garip insanlar var yahu. Hiç stres yapmayın hadi oldu da koydu gider değiştirirsiniz hiç kafaya takmayın.

Boşanacaksan hiç kafana takma arkadaşım.
Doğum belgesi sadece anneye verilemiyor mu bunu araştırmalı.
Ben olsam açıkça söylerim,boşanacağım adamın babasının adını koyacaklar belgeyi sadece bana verin diye.
Ben ayrilacagim ama birlikte karar vermedik. O sanki onu hic birakmam cocuk da geliyor diye dusunuyor sanirim. Bosanma kendi kararim. Onlarin ailesi cok kalabalik tum cocuklar babalarinin annelerinin adini koymuslar. Onlara nasil derim diye mi dusunuyor bilmiyorum. Simdilik konuyu kapattim ama icimde kapatmadim. Isim belirledim. Benim de isim koymada hakkim var der de bu ismi inat yuzunden kabul etmez diye bekliyorum.

Eşim oğlumuzda da öyle düşünüyordu ama bunu bana beraber isim koyduk nüfusa gidince tlefonla söyledi şaşkın..
Dedi ben babamın ismini koyucam..
Dedim sen delirdin mi canım benim biz zaten isim koyduk ona göre tulum yaptırdık kesinlikle olmaz diye bildiğin büyük kavga etmiştik en mutlu günde.. Baştan söylese ona göre ayarlardık bi isim..
Şimdi tekrar gebeyim..
Allah nasip ederse eğer oğlumuz olursa adı belli.
Onun ve benim babamın ismi.. Uyumlu da..
:)
Ama arkadaşa katılıyorum niyetiniz ciddi boşanmaksa ne yüzle adam hala isim koyuyor anlamış değilim..
Ben kendi babami da istemiyorum. Bi senin baban bi benim babam. Duyan cekismeye bakar misin der kesin. Çocuğu dusunme degil bu kendi egomuzu tatmin etmek gibi geliyor.

Ben kendi babami da istemiyorum. Bi senin baban bi benim babam. Duyan cekismeye bakar misin der kesin. Çocuğu dusunme degil bu kendi egomuzu tatmin etmek gibi geliyor.
İsimleri hiç beğenmiyorsanız bu tabi ki sizin en doğal hakkınız..
Ama ben eşimin babasının ismini de seviyordum bana sadece başta demediği için başka isimle şekillenmişti oğlumuzun adı..
Şimdi olursa karşı çıkmam çünkü iki isim seviyorum zaten ben..
Babası ile babamın ismi de uyumlu olabilir yani.

bende dedim ismi beraber koycaz bebiş olursa eşime büyüklerden biri koymıcak dedim istemem kp yüzünede direk derim ben 9 ay ben taşıyorum benim içime sinen isim olcak de. eşimde nufüsa ben gitcem ismini ben koycam diye gıcık ediyo bende alt tarafı bi sperm veriyon sanki bütün telif hakları sende diyorum gel 9 ay sen taşı doğur sağlıkcakla ne dersen ne diyorum isim ama bende sevimıyorum büyüklerin isim koymasını tepkinizi verin ayy çocuğa baktıkça onu hatırlarsınız bide boşanma arifesi varsa

2 isim koyun o halde. Sonuçta adamın da çocuğu. Sadece sizin ya da sadece eşinizin isim koymaya hakkı yok. Adam tek isim koyalım da dememiş. Biraz sakinleşip öyle düşünün.
Ben sadece ben koyayim demiyorum. Birlikte koyalim tabi. Ama babasinin adi ailede cok var ve de sevmiyorum ismini. Nurettin Hayrettin gibi bi isim tam demek istemiyorum. Babaminkiyle de yanyana gelince acayip bir isim olacak.Koymuslar zaten herkes ayni ismi koymus kizli erkekli. Nedir bu? Ortaklasa farkli isme raziyim. Onun babasinin yanina baska isim koyarim. Benimkini hic soylemezler biliyorum. Ben de kendi koydugum ismi soylerim cocuga yazik degil mi? Koymuslar yeterli

Ben sadece ben koyayim demiyorum. Birlikte koyalim tabi. Ama babasinin adi ailede cok var ve de sevmiyorum ismini. Nurettin Hayrettin gibi bi isim tam demek istemiyorum. Babaminkiyle de yanyana gelince acayip bir isim olacak.Koymuslar zaten herkes ayni ismi koymus kizli erkekli. Nedir bu? Ortaklasa farkli isme raziyim. Onun babasinin yanina baska isim koyarim. Benimkini hic soylemezler biliyorum. Ben de kendi koydugum ismi soylerim cocuga yazik degil mi? Koymuslar yeterli

Eşinizin sevmediği bir isim var mi? Belki siz de aynı duruma onu sokarsanız düşüncesi değişir.

bende dedim ismi beraber koycaz bebiş olursa eşime büyüklerden biri koymıcak dedim istemem kp yüzünede direk derim ben 9 ay ben taşıyorum benim içime sinen isim olcak de. eşimde nufüsa ben gitcem ismini ben koycam diye gıcık ediyo bende alt tarafı bi sperm veriyon sanki bütün telif hakları sende diyorum gel 9 ay sen taşı doğur sağlıkcakla ne dersen ne diyorum isim ama bende sevimıyorum büyüklerin isim koymasını tepkinizi verin ayy çocuğa baktıkça onu hatırlarsınız bide boşanma arifesi varsa
Dogdu mu bebek? Ne yaptiniz?

Çocuğunuz için sabretmenizi ve yuvanizin dagilmamasini isterim. Alttan alın ve babasının adını koyun derim. Siz direndikce eşiniz daha inatlaşacak. Allah islah eylesin. Rabbim yuvaniza huzur versin inşallah. :110:

Back
X