Bazı doktorlar aşırı panik ve anne nasıl hissedecek düşünmeden dan dan ağzına ne gelirse söylüyor.
Gelişim geriliği denir mi 1 cm eksiğe Allah aşkına ya.
Kızım 7 aya kadar çok zayıftı 17 günlükken kulak enfeksiyonu geçirdi antibiyotiklerden bir anda durdu kilo alımı. En alt seviyedeydi düşünün.
Ama 18 aylık olana kadar bir kere bile hasta olmadı. Kilolu Çocuklar salgınlar gripler antibiyotikler uğraşırken benim çelimsiz kızım çaki gibi gezdi Maaşallah
Çocuğun direncine hastalığa karşı verdiği mücadeleye bakın kısa veya uzun veya az kilolu hiç takmayın. Sağlıkla büyütün inşallah:)
Ortanca oğlumun gözleri görünmeyecek ti nerdeyse. Emerken daha. Ayda 2 kilo aldı, bu minnak mamaya baslamama ramak kalmıştı, hep alt sınırdan aldı. AB'nin biri uzun boylu, biri kilosu iyi ama bu uzaydan geldi sanki. Her çocuk farklı işte. Boyu 3 persentil in altında mı?
net olarak kaç aylık kaç cm kaç kilo yazmadınız ama?
Nedir bu annelerin bebeklerdeki kilo takıntısı ...kilolu bebek demek sağlıklı bebek mi demekdir kafanıza göre tıka basa doldurun sonra ilerde niye tansiyon niye kolestrol burası afrika değil ve hiçbir bebek de açlıktan ölmez bırakın sevdiği şeyleri yesin ve bebeğim bilmem kaç gram eksik çocucuğunuzu başkalarıylada kıyaslamak çok yanlış standart boy kilo yok ki her çocuk farklı zaten.
BEnim bebeğim 5 aylık. Doktor kontrolümüzde demir ilacını mutlaka kullansın, ek gıda döneminde iştahsızlık yapr demir eksikliği demişti. Ben hala kullanmıyorum 6 aylıkken kan değerlerine baktıracağım diye bekliyorum. Bu vesileyle ben de sormuş olayım; bebeğinizde iştahsızlık varmış. Demir ilacı kullanmış mıydınız 4. Aydan itibaren?
Kız mı erkek mi? Doğum kilosu kaç? Şuan kaç kilo? Hgb değeri kaç? Ona göre bir yorum yapacağım..
Sebebi zannederim demir eksikliği. Yani ben doktorumun dediğine göre cevap yazdım tabii. Doktorunuzun Verdiği takviyeleri kullandığınızda umarım iştahı açılır.Hayıt canım
kötü haberler aldım dün,
Neredeyse 9 aylık oldu ve ek gıdaya geçişi bir türlü yapamadık. 6 aylıkken başladık, kapadı ağzını hiçbir şeyi kavul etmedi, acele etmeyim dedim 7 aylık olana kadar çok zorlamadım. Sonra muhallebi falan yedi bir dönem, sıcaklar çıkınca yine kesti kapadı ağzını bir şey vermek mümkün olmadı. Anne sütü hep.
Şimdi annemdeyim, ben odadan çıkıyorum o biraz yediriyor, tabi öğün olarak değil hala tadımlık aşamasındayız.
Ve doktor kontrolümüz vardı dün. Kendi doğum değerlerine göre 700 gr ve 1 cm geride. Bıngıldağı da erken kapanmaya başlamış dedi. Demiri çinkosu düşük. Doktor demir, çinko ve multivitamin takviyesi verdi yüksek dozajda. İştahı da bu düşük değerleri yükseltince açılacak, ona bağlı bu iştahsızlığı dedi.
Büyük oğlum kilolu ve iştahı çok açık bir bebekti, şimdi yaşadığımız sorunlar bana çok yabancı o sebeple. Kendimi çok üzgün hissediyorum. Oğlum dünden bu yana gözüme daha küçük görünüyor sanki
Doktor olumlu konuştu, verdiği takviyeler tüm sorunu çözecekmiş gibi. Sizler deneyimlerinizi paylaşır mısınız?
Çocukları kıyaslamamak gerekir biliyorum da, böyle küçük olan hep küçük kalacakmış gibi geliyor, diğeri hep boyu yaşıtlarından uzun falan.
Öyle işte, dertliyim bugünlerde...
Erkek, hgb 11
9 ay, 8500 gr, 77 cm
Doğum kilosu 3900 ve 51 cm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?